"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ruokolahti DiscGolfPark

Radan kuvaus

Ruokolahti DiscGolfPark on metsärata, josta löytyy erittäin monipuolisia väyliä, mm. korkeuseroja ja kaksi par-4-väylää. Urheilukentän läheisyydessä on myös DiscGolfArena, jossa voi harjoitella lähipelitaitoja.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Nällisuontie 11
  56100 Ruokolahti


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), DiscGolfArena

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Ruokolahti DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Ruokolahti DGP #

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 2: Ruokolahti DGP #2

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 3: Ruokolahti DGP #3

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 4: Ruokolahti DGP #4

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 5: Ruokolahti DGP #5

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 6: Ruokolahti DGP #6

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 7: Ruokolahti DGP #7

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 8: Ruokolahti DGP #8

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 9: Ruokolahti DGP #9

Pituus 70 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Ruokolahti DiscGolfPark

  Hyvät väylät haasteeltaan ja kohtuulliset ohjeet. Näin heinäkuussa muutama väylä oli lähes pelikelvoton, kun väylä täynnä yli metrin korkuista heinää. Kutosen heitin tahallaan metsän kautta, jotta kiekko näkyy. Seiskan laidalla vaarallinen korkea ja tiheä ryteikkö. Pohjalla liukkaita runkoja mitä ei edes näe. Ei kiinnosta seuraavilla mökkireissuilla käydä tätä pelaamassa.

  Ruokalahden keskustaajaman liikuntakeskuksen ja keskustan kauppojen/palveluiden sekä vesitornin vieressä Ruokolahti DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää, 737m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2200m. Pelattu 16.5.2021.

  Ruokolahden metsärata sisälsi todella paljon korkeuseroja, joten erittäin hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat hyviä ja monipuolisia fribaväyliä muutoinkin, mutta ylä- ja alamäet tekivät radasta hyvin omaleimaisen. Siirtymät väylien välillä kohtuulliset, kutoselta seiskalle hieman pidempi.

  Väylistä heti ykkönen oli jyrkkään ylämäkeen hieno. 4-väylä mukava alamyötäiseen heitettynä. 6-väylä oli kirjaimellisesti 140m pelkkää nousua lähes korille asti… hapottava väylä ihan todella! 8-väylä upea alamäkeen vasemmalle kaartavana kuusitunneliin heitettävä väylä. Ykkönen loi pelimerkit vaativalle radalle, mutta kyllä 6-väylä oli raskaudessaan ehdoton suosikki! Ei tuollaisia väyliä näe koskaan noin lyhyillä radoilla, paitsi Ruokolahdella…

  Opaskartta kunnossa. Heittopaikat isoja ja täydellisessä kunnossa. Heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen myös erinomaisessa kunnossa! Next tee -kylttejä oli korinuolista huolimatta mukavasti, joten opastus oli radalla täydellinen, karttaa ei tarvinnut kertaakaan vilkaista.

  Kovin paljoa ei korjaamisen tarvetta radalla ollut. P-paikka oli hieman hämäävä ensin, sillä opaskartan likellä p-paikat oli kaikki varattuja, mutta auto takaisin tulosuuntaan ja alempaa löytyi kyllä runsaasti tilaa. Radan ympäristössä on aivan taannoin tehty laajoja hakkuita, joten kokonaisia puunrunkoja sekä oksia oli radalla hidasteena isoja määriä. Lisäksi metsäkoneen jättämiin jälkiin oli kerääntynyt paljon vettä ja liejua, vaikka muutoin kuivaa olikin. Tuo ”ongelma” korjaantunee ajan mittaan varmastikin sitten, toivotaan näin. Väylistä sen verran, että sokkoväyliä oli turhan paljon. Maasto on ehkä sokkojen kannalta hieman haasteellinen, mutta kuitenkin…

  Ruokolahden DGP on ehdottomasti yksi parhaista 9-väyläisistä mitä olen koskaan pelannut. Ja varmuudella raskain 9-väyläinen ihan selkeästi! Pieniä vikoja oli, mutta ne korjaantunevat kyllä aikanaan sitten. Oikeastaan suurin ”vika” oli se, että tuollaista rataa olisi heittänyt paljon pidempäänkin kuin vain 9-väylää…

  4/5

  Karttalinkki vie lähes oikeaan paikkaan. Ratakartta löytyy urheilualueen takaa pururadalle johtavan sillan luota ja on näkyvällä paikalla. Kyseessä on 9 väyläinen metsärata korkeuseroilla höystettynä.

  Tiit ja korit ovat kunnossa, mutta maastossa on haastava kulkea. Kyseessä on uusi rata, joten maastoon ei ole muodostunut kunnon polkuja. Väylät ovat selkeitä heittää, jokaisessa on selvä heittolinjansa. Heittotilaakin väylillä on pääasissa hyvin. Muutamalla väylällä aluskasvillisuutta oli sen verran paljon, että kiekkoa joutui hetken etsimään väylältä. Rata kaipaisi jo nyt pientä raivausta/siistimistä.

  Hyvät heittoalustat ja hauskan oloiset väylät!
  Mutta… Next Tee kyltit puuttuvat siirtymiltä, joka tekee eksymisestä helppoa. Sen lisäksi väylät rehottavat häijysti. Kiekon pystyy hukkaamaan keskelle väylää, kun heinät/saniaiset ovat saaneet kasvaa vapaana.
  Pontentiaalia on, mutta vaatisi ylläpitoa.

Vastaa