"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ruka DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Ruka DiscGolfPark on 18-väyläinen kilpatason kokonaisuus. Hiihtokeskuksen jylhät korkeuserot tekevät pelielämyksestä raskaan, mutta nautinnollisen.

Lue lisää

Väylät 1-4 ja 17-18 ovat lyhyempiä ja muodostavat ns. ”perhelenkin”. Helpoista väylistä ei ole näissäkään kyse, ylämäet ja alamäet tulevat tutuiksi, mutta siitä huolimatta nämä väylät soveltuvat kaikentasoisille.

Väylät 5-16 muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuutensa Battery Parkin ja Lastenmaan ympäristössä. Joukkoon mahtuu pitkiä väyliä ja teknisiä haasteita. Luonnollisesti myös ylä- ja alamäkiä.

Koko 18-väylän lenkki on pitkä ja raskas, mutta varmasti pelaamisen arvoinen. Radan par on 58 ja kokonaismittaa väylille kertyy yli 2 km. Sen lisäksi lukematon määrä korkeuserometrejä.

Tervetuloa Rukalle!

Ajankohtaista

20.06.2013
Rukan frisbeegolfradan väylä nro 4. sai nimen
Rukan frisbeegolfradan avajaisissa 15.6.2013 virallisen avausheiton suorittanut Enni Rukajärvi sai oman nimikkoväylän.

03.06.2013
Rukan frisbeegolfrata on valmis
Rukan frisbeegolfrata valmistui viime yönä klo 03.00. Aamupäivällä suoritettiin katselmus ja todettiin radan olevan pelikunnossa. ... Lue lisää

01.06.2013
Väylä nro 10.
Aikaisemmin mainitsin väylän nro 4 olevan kaunein Suomessa mutta kauaksi ei jää nro 10. Väylä on näin aloittelijan silmin haasteellinen ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Rukatunturintie 10
  93825 Kuusamo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Ruka DiscGolfPark, Kuusamo

Väylä

Pituus metriä. Par

Väylä 1: Ruka #1

Pituus 54 metriä. Par 3

Avoin ylämäkiväylä. Tästä helppo birkku alkuun ja kierros alkaa hyvillä mielin.

Väylä 2: Ruka #2

Pituus 121 metriä. Par 3

Vaikeuskerroin nousee välittömästi. Heittolinja kulkee hissilinjan myötäisesti ylämäkeen.

Väylä 3: Ruka #3

Pituus 112 metriä. Par 3

Heittolinja kulkee notkon päällä. Jos heitto eksyy hieman liikaa oikealle, korille pääsy vaikeutuu reippaasti. Loiva oikeakätisen antsa tai fore johdattelee mukille.

Väylä 4: Ruka #4

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylää pitää pelata huomattavasti pidempänä kuin 85m lupaa, koska korkeusero on niin valtava. Väylä vaatii tarkkaa suoraa heittoa.

Väylä 5: Ruka #5

Pituus 87 metriä. Par 3

Lähes tasainen suora väylä, jolla ei todellakaan kannata heittää avausta pitkäksi. Korin takaa nimittäin löytyy snoukkaparkin jyrkkä rinne!

Väylä 6: Ruka #6

Pituus 209 metriä. Par 4

Rukan helmi. Korkeuseroa piisaa ja tällä kertaa alamäkeen. Kori sijaitsee rinteen toisella puolella puiden lomassa ja erottuu juuri ja juuri tiille. Lähtökulman oltava prikulleen oikea, tai kiekko saattaa liidellä pahasti väärään suuntaan.

Väylä 7: Ruka #7

Pituus 108 metriä. Par 3

Kori hieman alempana kuin tii. Tiin edustalla pari puuta pysäyttämässä huonoimmat avaukset muutaman metrin päähän tiistä, muuten avoin yhtä valopylvästä lukuunottammatta.

Väylä 8: Ruka #8

Pituus 150 metriä. Par 3

Tämä 150-metrinen alamäkiväylä kulkee tuolihissilinjalla. Heittopaikka sijaitsee hivenen puiden takana, mistä syystä heiton oltava erittäin tekninen jos avausheitolla mielii korin lähelle.

Väylä 9: Ruka #9

Pituus 174 metriä. Par 4

Tämä par 4 -väylä sivurinteeseen ja lievään alamäkeen voi olla hankala arvioida. Taitavat pelaajat osaavat käyttää hyväksi rinteen muotoa.

Väylä 10: Ruka #10

Pituus 89 metriä. Par 3

Kymppi on tekninen välipala pitkien väylien lomassa. Se heitetään ylämäkeen tiukan metsärännin läpi.

Väylä 11: Ruka #11

Pituus 166 metriä. Par 4

Kenties Rukan haastavin par 4 -väylä. Vuonna 2016 korin paikkaa muutettiin hieman, jotta kori näkyy tiille. Väylällä vaaditaan suoraa heittoa alas viettävään ränniin ja vielä tarkkoja jatkoheittoja puiden lomassa.

Väylä 12: Ruka #12

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä heitetään rinnettä poikittain metsäsaarekkeiden läpi. Korille pääsee niin hyssellä, suoralla heitolla, kuin antsallakin, mutta joka tapauksessa on osuttava sopivaan väliin tai tulee äkkiä suurempia lukuja tuloskorttiin.

Väylä 13: Ruka #13

Pituus 113 metriä. Par 3

Tämä jyrkähköön ylämäkeen heitettävä 113-metrinen vaatii todella kovaa heittokättä jos mielii griinille avausheitolla. Jos yrität liian kovasti, voi heitto karata väylää reunustaviin puihin. Maltilla pelaamalla pääsee tälläkin väylällä parhaaseen tulokseen.

Väylä 14: Ruka #14

Pituus 79 metriä. Par 3

Tällä väylällä ei ole juurikaan esteitä kuin vasta n. 20m ennen koria. Birdien tehdäksesi voiman annostelun tulee onnistua nappiin.

Väylä 15: Ruka #15

Pituus 82 metriä. Par 3

Radan haastavin par 3. Ahtaanpuoleinen väylä, jonka vaatima linja on todella kimurantti fore-S oikeakätiselle. Ja reippaaseen ylämäkeen tietenkin.

Väylä 16: Ruka #16

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä kipuaa Rukan mittapuulla loivaan ylämäkeen. Kuitenkin sen verran tasaisesti, että heitoilta vaaditaan reilusti mittaa, jotta voi vakavissaan hakea birdietä. Avauksen on osuttava tiin edessä olevaan aukkoon, jotta saa pedattua jatkoheitolle hyvän paikan. Puiden suojaaman korin vasemmalla puolella oleva rinne viettää vasemmalle.

Väylä 17: Ruka #17

Pituus 129 metriä. Par 3

Näyttävä alamäkiväylä, jolla kori sijaitsee vastarinteessä. Etenkin lyhyeksi jäänyt tai liikaa oikealle eksynyt heitto päätyy herkästi vaikeaan paikkaa.

Väylä 18: Ruka #18

Pituus 64 metriä. Par 3

Kevyt lopetus kierrokselle. Alamäkeen heitettevä lyhyehkö hysse. Kori sijaitsee jyrkästi oikealle viettävässä rinteessä. Birkku korttiin ja hymyssä suin kotiin... tai alarinteen ravintolaan.

8 arvostelua radalle “Ruka DiscGolfPark

  Kuusamon kaupungin Rukan kylällä hiihtokeskuksen mailla Ruka DiscGolfPark. Pituutta radalla 20-väylää (2232m). Kiekon perässä tuli käveltyä 7000m.

  Olipahan rata, rankin ja vaikein mitä olen koskaan pelannut! Rata kiemurteli hiihtokeskuksen mailla. Suurimmalta osin mentiin rinteitä tai niiden tuntumaa, mutta laajalle alueelle mahtui myös metsäisempiä väyliä. Kävi siis todella reilusta kuntoilusta, aivan omassa kastissaan fyysisyyden suhteen kun vertaa mihin tahansa lähes 100 rataan mitä olen tähän mennessä pelannut.

  Alun infokartta, harkkakori, kisakorit nuolineen ja teeopasteet huippukuntoiset. Väylät erityisen vaihtelevia, löytyi jyrkintä ylämäkeä mitä on pitkään aikaan pelannut, mutta myös reilua alamäkeä ja jopa suoraa heittoa korille ihan vain pienillä mausteilla höystettynä, toki muutama kaarros ja mutkakin oli väylillä mukana. Heittolinjat selkeät, ei pahemmin tarvinnut niiden suhteen arpoa. Suosikkiväylät olivat ehdottomasti kutonen ja seiska. Ilmeisesti noiden tilalla aiemmin ollut yksi pidempi alamäkiliidätys, nyt kaksi lyhyempää peräkkäin. Mutta voi hyvänen aika niitä liidätyksiä, ensin hulppeat maisemat salpaavat hengityksen ja sitten se, että miten siihen jyrkkään alamäkeen oikein heität? Jos ei saa kiekkoa juuri oikein liitämään, niin kiekko saattaa löytyä aika jännästä paikasta ja todella, todella, todella kaukaa… pojalla löytyi sellainen ”jännä paikka”, mutta kiekko löytyi hyvän tuurin avustuksella pian. Aivan uskomattomat kaksi väylää! Vaikeimmat ja hienoimmat väylät samalla kertaa missä ikinä heittänyt!

  Maisemat olivat aivan ehdottomasti kaikkein parasta antia mitä Rukalla oli tarjota ja hyvin monen väylän voimalla. Taannoin suosikiksi noussut Tahkon rata kohtasi siltä osin niukalti voittajansa. Lisäksi kaikki Rukan hiihtokeskuksen ja kylän palvelut aivan likellä. Vaikka kesällä aukiolot eivät olekaan talven veroiset, niin ravintolaa löytyy silti ja monenlaista liikettä ja sänkyäkin alle, jos bongausreissulla yöpyä haluaa.

  Mutta, että, jotta… ei noussut Ruka lähellekään suosikkiratoja, vaikka hulppeat maisemat ja ennakkoarvailut muuta antoivatkin olettaa. Rakenteet olivat osin mitä olivat ja muutamat teet olivat kulahtaneita ja koko vaihteli turhan paljon. Rakenteista myös next tee -kyltitys oli surkeaa. Periaatteessa suurimman osan väylistä pystyi kiertämään ilman kylttejä, mutta kovin monin paikoin sai arpoa hyvän tovin, jotta minnekäs sitä seuraavaksi. Erityisesti siirtymät 12 — 13, 15 — 16 ja 18 — 19 olisivat kaivanneet ainakin ehdottomasti lisäopastetta.

  Mukana oli kaksi käsittämätöntä väylää. Heti nro 1 oli karun törkyinen, joka ei hyvää kuvaa radasta antanut, ihan voisi vaikka poistaa kokonaan tai kunnostaa kuntoon. Sitten nro 11 oli täyteväylien isoäiti ja kuningas… käsittämätön kosteikkoväylä mikä ei muutoin vaativaan profiiliin sopinut lainkaan.

  Vesi oli muutamalla väylällä aika vahvasti läsnä. Kolmosväylä oli ihan jees väylä, mutta tarkkana sai olla ettei viskaa kiekkoaan vasemman puolen kosteikkoon, tosin aika matalaa siellä oli, joten kiekon noutaminen onnistuu helpohkosti kuitenkin. MUTTA! Sitten se kymppi, se turhaakin turhempi väylä! Taukotuvan terassilta ( !!! ) heitettävä väylä missä lammikon ylityksen osuus hieman päälle 50m. Rata on tietenkin suunniteltu enemmän pro-pelaajille, mutta silti se väylä oli turha ja omaa kiekkoani en lähtenyt hukuttamaan, vaan kiltisti kiersin sivummalta väylän, vaikka ensin meinasin jättää kokonaan heittämättä!

  Kehnoa suunnittelua kuvasti myös 14-väylä missä tarpeeton ob-kikkailu lähinnä huvitti, kun ei viitsinyt tuollaisen takia kettuuntuakaan. Rata oli ennakkotiedoista poiketen lisäksi 20-väyläinen mistä ei mitään tietoa ole fgr:lle kantautunut. Tuon luokan radan toivoisi muutokset ilmoittavan asappina sivustolle. Löytökiekkolaatikkokin olisi ollut hyvä.

  Rukan pro-rata oli monessa suhteessa hyvä rata. Maisemat olivat hienoja ja löytyi todella paljon korkeuseroja sekä erittäin haasteellisia ja monipuolisia väyliä. Kuitenkin rakenteiden ongelmat, opastuksen puutteet, ob-kikkailut, fgr-tietojen päivittämättömyys, turha vesiväylä ja pari turhaa muuta rytöväylää laskivat arvosanaa ikävästi. Lukuisilla väylillä piti tehdä tarkka spottaustyö sillä liikkujia todella paljon niin kävellen kuin pyörilläkin. Yksin heittäminen käytännössä mahdotonta. Voisi kyllä joskus pelata uudestaankin, mutta suosikkiratojen joukkoon, ei edes lähelle ole siis mitään asiaa. Tämä on paljon sanottu radasta missä on upeat maisemat ( joita arvostan aina korkealle ) ja kaksi upeinta väylää mitä olen koskaan heittänyt.

  4/5

  Heitetty heinäkuun alussa – 20.
  Hienoa laskettelurinneheittämistä. Ei ehkä ihan yllä Pyhän tai Luoston tasolle kokonaisuutena mutta ei jää kauaksi. Mielikuvitusta käytetty kivasti, lumiukko jäi kyllä mieleen! Lopetusväylä olisi voinut olla pidempi liidätys. 4/5.

  Tekee mieli sanoa, että Ruka DGP:ssä pelaaminen on parasta mitä voi tehdä housut jalassa. Pitkillä alamäkiväylillä pääsee liidättämään kiekkoja sydämensä kyllyydestä ja lähes kaikissa lyhyissäkin väylissä on jokin juju. Ensimmäinen ja viimeinen väylä ovat tylsimmät, muutoin joutuu heittojaan miettimään tarkasti jokaisella väylällä.

  mahtava rata ja hienoja pitkiä väyliä ja pientä tsippailua.. kierros käy hyvästä reisitreenistä ja kannattaa käydä jo maisemien takia kiertään. ehdottomasti hienoin rata tähän mennessä.

  Omasta mielestä rata oli rankin nimenomaan alkupäästä, loppupään väylät kulkemisen suhteen jo iisimpiä. Vertailukohtana samalla viikolla kierretty Ukkohalla, jossa saa nousta aika tiukkaa nousua ylöspäin 12 ensimmäistä väylää. Rukalla haastavinta oli ainakin omalla kierroksella kerrassaan kohtuullinen tuuli, tosin eipä taida liikaa tyyntä keliä tunturissa esiintyäkään.

Vastaa