"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Riihivuoren frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Keski-Suomen upeimmissa maisemissa sijaitseva maksullinen, haastava 18-väyläinen rata Riihivuoren laskettelukeskuksessa. Rata on toteutettu suoraan harrastajilta harrastajille omakustanteisena projektina.

Lue lisää

Maasto on mäkistä ja osittain kivikkoista/kuoppaista, joten katsokaa mihin astutte ja liikkukaa varovasti!

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Riihivuorentie 313
  40950 Muurame


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Sakari Lehto, Esa Salonen ja Johannes Naukkarinen

 • Suunnittelija

  Sakari Lehto, Esa Salonen ja Johannes Naukkarinen

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Ratakartta

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Riihivuoren frisbeegolfrata

Väylä 1: Riihivuori #1

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 2: Riihivuori #2

Pituus 179 metriä. Par 4

Väylä 3: Riihivuori #3

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 4: Riihivuori #4

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 5: Riihivuori #5

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 6: Riihivuori #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 7: Riihivuori #7

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 8: Riihivuori #8

Pituus 234 metriä. Par 4

lyhyemmältä B-tiiltä 154m

Väylä 9: Riihivuori #9

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 10: Riihivuori #10

Pituus 138 metriä. Par 3

Väylä 11: Riihivuori #11

Pituus 95 metriä. Par 4

Väylä 12: Riihivuori #12

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä 13: Riihivuori #13

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 14: Riihivuori #14

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 15: Riihivuori #15

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 16: Riihivuori #16

Pituus 128 metriä. Par 4

Väylä 17: Riihivuori #17

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 18: Riihivuori #18

Pituus 137 metriä. Par 4

2 arvostelua radalle “Riihivuoren frisbeegolfrata

  Muuramen kunnassa hiihtokeskus Riihivuoren mailla Riihivuoren frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää ( 1956m ) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 6900m.

  Huh-heijaa! Kyllä hapotti, ei voi muuta sanoa! Ehkei siltä osin ihan Laajiksen rinnalle päästy, mutta hyvin likelle kuitenkin. Korkeuseroja oli todellakin ja paljon, joten raskaasta hikiliikunnasta kävi Riihivuoren radan kiertäminen. Väylät olivat hyvin vaihtelevia, löytyi jyrkkää ylämäkeä ja jyrkkää alamäkeä/liidätystä, mutta myös tasamaatakin. Heittolinjat olivat aina selkeät ja monesti oli reilusti sitä tilaa, mikä aina hyvä tällaiselle ei niin tarkalle heittäjälle. Toki niitä ahtaitakin väyliä oli monipuolisuuden nimissä hyvällä maulla saatu mukaan! Teknisesti vaativia väyliä löytyi kerta toisensa jälkeen eikä helppoja väyliä ollut tarjolla.

  Suosikkiväyliä oli aika monta. Nro 8 oli upea ja yksi jyrkimpiä alamäkiä mitä on tullut viskottua. Nro 2 myös hieno alamäkiväylä. Nro 11 oli aika upea koivuränni, mutta tolkuttomaan ylämäkeen. Heittoja tuli aika paljon… Ja olihan se viimeinen eli 18-väylä aika mielenkiintoinen lopun montun kanssa. Siirtymät radalla olivat pääosin ok, muutama aika pitkäkin oli välissä, mutta tuollaisella radalla saa kuntotestiin varautuakin.

  Henkeäsalpaavat maisemat olivat Riihivuoren upeinta antia taitavan väyläsuunnittelun ohella. Nytkin pelikierroksella meni aikaa jo yli 3 tuntia, mutta lämpimässä kesäsäässä kunnon eväiden kanssa maisemia ihaillen kesken kierroksen, niin aika saattaa helposti venyä paljon pidemmäksikin.

  Radan rakenteet olivat erinomaisessa kunnossa, kuten vastikään avatulta radalta voi odottaakin. Infokartta löytyi. Lisäksi heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit olivat hyvässä iskussa! Löytyi myös next tee -kylttejä, yksi taisi olla tosin kaatunut ja kakkoselta kolmoselle reittiä sai hieman arpoa. Hiihtokeskuksen palvelut äärellänsä, tosin kahvio ei ennakkotiedoista huolimatta ollut lainkaan auki. Muuramen keskustaan eväiden ostoon ei montaa kilometriä tullut.

  Korjattavaa? Ei juurikaan. Rataa on äskettäisen avaamisensa jälkeen jo muutettu ja uskoisin ja nimenomaan toivoisin, että rataa edelleen muutettaisiin. Tällaisenaankin jo huippu, mutta jotain olisi kuitenkin tehtävissä. Siirtymistä osa oli jyrkkiä niin ala kuin ylämäkeenkin, joten useisiin paikkoihin olisi hyvä suunnitella portaita tai muita ratkaisuja. Lisäksi väylien keskelläkin oli välillä sellaisia kivimonstereita, että nilkat olivat vaarassa monta monituista kertaa. Kivimonstereita oli lisää runsaasti väylien sivuilla, mutta niitä ei tähän lasketa. Kivet ovat ihan mukavia maisemallisesti, mutta nyt oltiin turvallisuuden kanssa jo vähän niin ja näin useammallakin väylällä. Lukittavan löytökiekkolaatikon voisi myös lisätä, samoin taukopenkkejä lisää radan varrelle. Roskiksiakaan ei tainnut olla yhtään.

  Märkää ja kuraista väylää riitti, kun tämän vuoden aikana rinteitä myllätty työkoneiden kanssa ja muutoinkin kosteutta viime aikoina ollut ihan riittämiin. Vedenpitävät (vaellus)kengät käytännössä välttämättömät. Sokkoväylien ja väylien sivustojen pusikko/heinikkomonsterien takia spottaaminen monin paikoin enemmän kuin tarpeellista…

  Rata maksaa 5e/kerta. Riihivuoren radasta tuon maksun enemmän kuin mielellään maksaa, kun kaikki pelaa ja radasta pidetään hyvää huolta.

  Rata oli siis maisemiltaan aivan huikea ja myös tosiaan väyläsuunnittelu oli erinomaisesti onnistunut löytämään radan parhaimmat puolet. Tarjolla on erinomainen rata pro-pelaajille, mutta kenelle vain joka tykkää itsensä haastamisesta ja kuntoilusta. Tämän voisi todellakin pelata ihan milloin tahansa uudestaankin!

  5/5

  Rata pelattu 7.10.2020, aloittelijan ajatuksia: Vajaa kuukausi takaperin sitten avattu Riihivuoren frisbeegolfrata tuli käytyä kokemassa, ja olihan elämys! Rinnettä sai kiivetä ylös ja alas, ja ne maisemat olivat huikeat! Suosikkiväyliä väylät 2 ja 8, kukapa ei pitäisi alamäkeen tykittämisestä. Väylä 8 oli jopa hurja tänä vuonna harrastuksen aloittaneelle pelaajalle. Sai riipaista mitä kädestä lähti. Muutama ilkeämpi väylä oli myös matkalla, väylä 9 oli edeltävän jälkeen aika vaikeahko, ja väylä 11 tajuttoman jyrkkä ylämäkiväylä. Väylissä oli havaittavissa pientä uudenkarheutta, ja mutaa esiintyi myöskin ainakin väylän 1 ja 2 siirtymällä, eli niitä parhaimpia kenkiä ei ainakaan syysaikaan kannata käyttää.

  Rata maksullinen, 5 euroa, ja olihan tuo sen arvoinen. Ei tuonne nyt ihan joka viikko tule tuppauduttua mutta ensi kesänä tulee varmasti käytyä haastamassa itseään, sillä sitä tästä radasta todellakin löytyy, haastetta!

Vastaa