"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Riemurinteen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Riemurinteen frisbeegolfrata sijaitsee mäkisessä maastossa Vehmasmäessä eteläisessä Kuopiossa.

Lue lisää

Radalla on yhdeksän väylää. Viisi ensimmäistä väylää sijaitsee aukolla, josta on hienot näkymät eteläiseen kuopioon. Neljä viimeistä rataa on sijoitettu kuusimetsään. Radan par tulos on 27. Radalla on 55-111 metrisiä väyliä.

Radan alueella on lisäksi grillipaikka, laavu sekä wc. Radan on rakentanut Etelä-Kuopion kylät Ry.

Alueella on talvisin valaistu pulkkamäki.

Riemurinteen parkkipaikat ovat Vehmasmäen ala-asteen pihassa, josta on noin 200m kävelymatka radalle. Koulun pihasta kävellään kuvemäentietä noin 50m ylämäkeen josta lähtee oikealle rinteelle vievä pururata.

Radan tiedot

 • Osoite

  kuvemäentie / vehmasmäentie 71
  70870 Kuopio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Jukka Marttinen

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Riemurinteen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Riemurinne #1

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 2: Riemurinne #2

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 3: Riemurinne #3

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 4: Riemurinne #4

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 5: Riemurinne #5

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 6: Riemurinne #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 7: Riemurinne #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Riemurinne #8

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 9: Riemurinne #9

Pituus 70 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Riemurinteen frisbeegolfrata

  Jos jotain positiivista hakee tähän kärkeen, niin maisemat. Ja alueella olisi kyllä mahdollisuuksia rakennella parempaa rataa.. mutta mutta muutapa sanottavaa ei sitten ole, tai on mutta aikaisemmat ovat jo kommentoineet ongelmat kattavasti.

  Ei jatkoon, ylläpidon puutteiden takia.

  Rata pelattu 4.10.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Eteläisen Kuopion Vehmasmäessä sijaitseva C1-luokan 9-väyläinen (648m) Riemurinteen frisbeegolf-rata.

  Harvoin on näin ristiriitainen fiilis ollut kierroksen jälkeen. Etukäteen pelaajien kommentteja radasta lukeneena, niin tiesin odottaa aika kehnoa rataa. Sitä se monessa suhteessa olikin. Väylä- ja heittopaikkaopasteet puuttuivat kokonaan (!!!). Viimeiset neljä väylää kulkivat metsässä kapeita ”rännejä” pitkin ja aluskasvillisuus rehoitti pitkänä. Onneksi ei yhtään kiekkoa kadonnut, vaikkei toisaalta ollut niin paha kuin uskalsin odottaa.

  Maisemat olivat laskettelurinteen kohdilla huikeat ja viittä ekaa väylää oli kiva pelata, vaikka vaativia väyliä omalta osaltaan olivatkin. Heittopaikat varmastikin vähäisestä käytöstä johtuen hyvässä kunnossa. Radassa on hurjasti potentiaalia kauniiden maisemien takia. Vaatisi aika ison raivaustyön millä heinikot, pusikot ja osa puista saisi surutta ottaa pois. Mietinkin, että olisiko paikalle mahdollista rakentaa jopa 18-väyläinen, AA1-luokan rata? Jos rata kerran rakennetaan, niin ylläpitokin pitäisi muistaa. Talkoillahan nuo varmasti tehdään ja, jos tekisi säännöllisesti ylläpitohoitona vuosittain, niin ei tarvitsisi kerralla tehdä älytöntä työmäärää. Koko ajan kasvavan harrastajajoukon keskuudessa pieni Vehmasmäen kylä menettää ikävästi potentiaalisia kävijöitä ja saa negatiivista mainetta.

  Kaikesta huolimatta tuli rata kierrettyä. Ei ole kyllä kiire takaisin ennenkuin rata on laitettu kuntoon.

  1/5

  Hiihtomaan kylttien suuntaan ja rata löytyy laavun läheisyydestä. Yllä kerrotut kommentit pitävät edelleen paikkansa. 1 – 5 avoimella osuudella, 6 – 9 kuusimetsässä.

  Tällä hetkellä heittäminen radalla ei ole riemua, vaan lähempänä tuskaa. Metsäväylät tulisi raivata auki kunnolla, nyt heittolinja on tosiaan 2 metriä leveä. Alueessa on kuitenkin potentiaalia. Hyvällä suunnittelulla alueelle saa hienon 9-väyläisen radan.

  Tulipa kuitenkin käytyä. Eikä ollut huonoin rata, missä olen käynyt heittämässä. Mutta oli hyvin lähellä sitä. Korit olivat laadukkaat, siitä 1/5.

  Ehdottomasti huonoin rata jolla olen pelannut. Ekat 1-6 ja 8 on mahdollista pelata, mutta niissä on todella paljon aluskasvillisuutta. 7 ja 9 liian kapeita ja umpeenkasvaneita, että niillä kannattaisi edes pelata. Koko rata vaikuttaa olevan jätetty luonnon armoille.

  Rata on ollut rakenteilla nyt parina kesänä. Tänä kesänä tehtiin tasoitetut heittopaikat. Myös kartta on lisätty sivuille. Kesähelteen aikana rata pääsi pusikoitumaan mutta sitä on taas raivattu reilusti ja metsää harvennettu.

  Suosittelen ottamaan yhteyttä paikalliseen seuraan josta voisi saada erittäin hyviä vinkkejä rataan liittyviin asioihin.
  Paikka on hieno ja korit ykkösluokkaa, joten tästä voisi saada hienon kentän pienellä vaivalla

  Ei riemua tällä rinteellä. Paikalle löytäminen on jo sinänsä saavutus. Ei mitään tieviittoja paikan päällä eikä ratakarttaa saatavilla FGR:ssä, vaikka sellainen selkeästi on tehty. Ihan kuin tänne ei haluttaisikaan kävijöitä? Ensimmäiset 5 väylää on ihan kohtuu pelattavia, kunhan katsoo tarkasti mihin kiekko päätyy. (Ei täällä mitään ylläpitoa näyttäisi olevan) Loput 4 järjetöntä metsähorroria. Täällä ei luulisi ruuhkaa esiintyvän, mistä ainoa plussa hyvien korien lisäksi.

  Tämä kannattaa jättää väliin. 5 ekaa väylää avoimia laskettelurinteessä. 4 viimeistä ”väylää” tiheässä pusikossa. Korit ovat uusia Disc catchereitä – menevät täysin hukkaan tällä radalla.

Vastaa