"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Rautalammin frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rautalammin pururadan ja hiekkamonttujen maastossa risteilevä 18-väyläinen metsärata. HUOM! Alueella on tehty puunkaatoja, ja osa väylistä on menettänyt alkuperäisen merkityksensä. Lisäksi osa väylistä tullaan siirtämään maanomistuksellisista syistä. Väylän #13 oikealla puolella oleva metsä on yksityisaluetta, eikä kuulu rataan. Liikuthan siellä erityisen varovasti.

Lue lisää

Väylät ovat – paria lukuunottamatta – melko lyhyitä, mutta osa sangen kapeita. OB-alueita ovat vain asfalttitiet ja niiden toiset puolet. Kasvillisuus on kovin ystävällistä kiekkojen löytymisen kannalta (=ei pitkää heinää tai nokkosia).

HUOM! Radalle ei ole tarkkaa osoitetta, useimpien karttojen mukaan Tallivirrantie 9 vie oikealle kohdalle, mutta rata on toisella puolella tietä. Tallivirrantie 2 on jo liian kaukana Kuopiontiestä.

Useimmilla väylillä on annukka-, suora- ja hyssereitti, mutta karttaan on merkitty vain yksi.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Tallivirrantie
  77700 Rautalampi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sami Poimala

 • Suunnittelija

  Sami Poimala

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Rautalammin frisbeegolfrata

Väylä 1: Alkulämmittely

Pituus 71 metriä. Par 3

Alkulämmittelyksi helppo peruspala, useita mahdollisia reittejä korille, mutta miksipä et heittäisi suoraan milliin? Sitä heittoa tulet tarvitsemaan myöhemmin... Älä heitä jos lenkkipolulla näkyy liikettä.

Väylä 2: Hyppyri

Pituus 75 metriä. Par 3

Alamäkeen oikealle kääntävä väylä, eikä isolle annukalle ole tilaa. Hallitsetko ylikääntävän heiton, vai tyydytkö foreen?

Väylä 3: S

Pituus 69 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen oikealle kaartava metsäinen ränni. Kyllä siellä väylä on korille asti, vaikka heti ei siltä näytäkään.

Väylä 4: Mörri-Möykyn kolo

Pituus 89 metriä. Par 3

Heitätkö suoraan, vai valitsetko kenties helpomman loivan hyssereitin?

Väylä 5: Metsäpilli

Pituus 108 metriä. Par 3

Soittaako frisbeesi kainoa metsäpilliä vai onko se sittenkin honka joka kolisee?

Väylä 6: Hiekkakuoppa

Pituus 109 metriä. Par 3

Helppo kolmonen, mutta kuka siihen tyytyy kun kakkonenkin on mahdollinen? Korille pääsemiseksi tarvitset kuitenkin erittäin onnistuneen heiton, ja tipujahti muuttuukin helposti heikommaksi boogieksi.

Väylä 7: Matterhorn

Pituus 66 metriä. Par 3

Ylämäkeen suora heitto. Älä vain anna heittosi kääntää yli, ettet päätyisi rotkoon. Älä myöskään anna sen feidata ennen aikojaan. Kannattaa myös tarkkailla ympäristöään, sillä väylältä #14 on mahdollista lipsauttaa avaus tälle väylälle.

Väylä 8: Tenniskenttä

Pituus 115 metriä. Par 3

Vanhan tenniskentän yli pelattava väylä. Ethän vain heitä liian vakaalla draiverilla lyhyttä heittoa, joka ottaa hurjat skipit kentän pinnasta? Monelle varsinkin aloittelevalle pelaajalle tämä on se "liidätysväylä", jossa pieneen alamäkeen tavoitellaan avausta korille asti. Mutta olisikohan kuitenkin järkevämpää pelata vain avaus väylälle ja ottaa se helppo kolmonen?

Väylä 9: Honkien huminaa

Pituus 68 metriä. Par 3

Korille on ihan selkeä väylä - itse asiassa useitakin. Mutta mikä ihme siinä on, että hongat vetävät liitäviä muovin kappaleita puoleensa niin voimakkaasti?

Väylä 10: Hysse

Pituus 66 metriä. Par 3

Tästä ei väylä enää hyssemmäksi muutu. Suoralla, feidaavalla heitolla ei mitään asiaa korille.

Väylä 11: Puisto

Pituus 68 metriä. Par 3

Yksi harvoista (vai onko jopa ainut?) väylistä tällä radalla, missä voit tavata lehtipuitakin. Kori on näyttävällä puistosaarekkeella, mutta matkalla on monta muttaa.

Väylä 12: Kasvihuone

Pituus 81 metriä. Par 3

Kasvihuoneen reunustalla selkeää polkua pitkin pelattava väylä. Älä heitä alas, puutarhan piha on henkinen OB. Ken sinne heittää, voi löytää kurkun paikasta jonne ei päivä paista.

Väylä 13: Kotkat kuuntelevat

Pituus 140 metriä. Par 4

Paitsi että tällä väylällä monesti riittää toimintaa ja seikkailua, on kovemmille pelaajille myös eagle mahdollinen tulos tällä väylällä.

Väylä 14: Kuolemanlaakso

Pituus 158 metriä. Par 4

Kantaako avauksesi kuolemanlaakson yli? Olisiko parempi lypsää avauksella rotkon reunalle? Tällä väylällä on myös ns. amatööritii rotkon toisella puolella. Amatööritiiltä korille on 70 metriä ja tältä tiiltä väylän par on 3. HUOM! Muistathan huutaa varoitushuudon ("FOOOOR!") jos avauksesi päätyy monttuun.

Väylä 15: Loppu lähestyy

Pituus 59 metriä. Par 3

Älä anna kaltevan rinteen hämätä.

Väylä 16: Kivi

Pituus 68 metriä. Par 3

Vaikka saisit kiekon lähtökulman kuntoon, ja kerrankin osut väylään, saattaa korin edessä oleva kivi koitua kohtaloksesi. Birdie on ah niin ihanan mahdollinen, mutta kuitenkin kutkuttavan vaikea.

Väylä 17: Annukka

Pituus 63 metriä. Par 3

Rehellinen annukkaväylä. Helppo perusheitto, eikö totta? Joidenkin mielestä niitä kauniimpia frisbeegolfin heittoja: vakaa putteri kouraan ja avaus suoraan korille.

Väylä 18: Birdiemaatti

Pituus 58 metriä. Par 3

Deuce or die! Älä heitä parkkipaikalle.

15 arvostelua radalle “Rautalammin frisbeegolfrata

  Radan muutostyöt ikävästi kesken ja opasteita puuttuu, mikä vaikeutti väylien löytämistä. Osa tiipaikoista huonossa kunnossa ja heti tiin reunassa nilkkoja vaanivia kuoppia. Ainekset hyvään rataan, mutta tämän hetken kunnolla en suosittele ajamaan varta vasten tänne. 2/5.

  Lähes erinomainen metsärata. Monipuoliset väylät pakottaa hyvin erilaisiin heittoihin ja sijainti kangasmaastossa, joten kiekkoja ei tarvitse etsiä. Väylien pituuden puolesta sopii mielestäni myös aloittelijoille. Oman kokemuksen ja kuulemani mukaan aina ruuhkaton pelipaikka, lämmin suositus! 4/5

  Erittäin mukava rata! Väylät mielenkiintoisia ja sopivan haastavia harrastelijalle eikä hyvään tulokseen vaadita superpitkää kättä.

  Väyläopasteissa parantamisen varaa, joten kannattaa napsaista ratakartasta kuva kierrokselle. Tästäkin huolimatta meni suosikkiratojen joukkoon!

  Rautalammin kunnan Latsinmäen ulkoilualueen maastossa Rautalammin frisbeegolfrata. Yhteensä 18-väylää (1531m) ja A2-luokitus. Kiekon perässä käveltyjä metrejä 3800m.

  Jonkin verran korkeuseroja sisältänyt metsärata kävi ihan mukavasta kuntoilusta. Väylät pääosin hyvin lyhyitä, mutta osin hyvin haastavia, oli ylämäkeä ja alamäkeä ja montaa muuta. Siirtymät lyhyitä, nopea kiertää. Sellaista perustekemistä, ei mitään erikoista kikkailua. Suosikkiväylä nro 2, lyhyt, mutta alamyötäiseen heitettävä miellyttävä väylä. Kiekot löytyivät maastosta hyvin. Infokartta, heittopaikkaopasteet ja korit hyvässä kunnossa. Reitin varrelta löytyi roskiksia muutama. P-paikalla oli huussi.

  Mutta… olihan niitä puutteitakin. Väylät nro 7 ja 14 ristesivät ilkeästi keskenään, hiekkamontulla ei nähnyt toista väylää ollenkaan, vaarallinen viritelmä tuo!!! Väyläopasteet kehnot. Puisia tolppia ja korinuolia oli, mutta lisäopasteille olisi kova tarve! Heittopaikat tyydyttävät, osin nyt lumen alla. Muutama sokkoväylä. Ei alun löytökiekkolaatikkoa eikä matkan varrella yhtään taukopenkkiä. Opasteet radalle huonot, ei yhtään kylttiä Kuopiontieltä eikä edes P-paikan kohdalla.

  Periaatteessa ihan mukava pikkunätti 18-väyläinen rata. Puutteet laskevat arviointia kuitenkin. Hyvin samankaltainen rata kuin ”isoveljensä” lähellä Suonenjoella. Niin hyvässä kuin pahassakin. Ei pääse likellekään suosikkiratoja.

  3/5

  Pääosin varsin mukava ja leppoisa rata aloittelijalle ja harrastajalle. Pro ei ehkä saat tästä hirveästi irti. On Hiekkamonttua ja kangasmaastoa, selkeät (ja suht leveät väylät). Toki on pari metsäkoria mutta ne ei onneksi kovin tukkoisia ole. Korkeuseroja on sopivasti. Harjoituskori valitettavasti uupuu mutta 18-väylän kori on pysäköintipaikkojen vieressä. Rautalammin palvelut on kävelymatkan päässä: ravintola Nuapurin sinihomejuustoburgeri + kokis tuo ainakin sen yhden pisteen lisää! 😀

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja väyläkartta on näkyvällä paikalla. Muutama pidempi siirtymä löytyy, mutta muutoin rata on suunniteltu hyvin ja kokonaisuus on selkeä. Väylät ovat vaihtelevia ja heittoja voi käyttää monipuolisesti. Väylät ovat kohtuu avoimia ja heittolinjoja löytyy useita. Parhaimmat väylät olivat 5, 13 ja 14. Väylät 15 – 18 helppoja neppiväyliä.

  Maasto on helppokulkuista ja rata soveltuu kärryillä/rattailla kierrettäväksi. Ympäristö oli huoliteltu ja siistiä kangasmetsää. Kokonaisuutena hyvä rata 4/5

  Mahtavaa, että näinkin pienen kunnan keskustasta löytyy näin hyvä rata. Hieno esimerkki siitä, että järkevä suunnittelu ja maaston hyvä tuntemus kantaa hedelmää. Hyvä rata, joka yllätti monipuolisuudellaan. Muutama helppo birdie haku, pari todella teknistä väylää (väylä 3), hauskoja korkeuseroja (väylä 2) ja pari par 4 missä pikku riskillä eagle paikoille!

  Rata on hyvällä tavalla erilainen, omalaatuinen. Yksi lähialueen parhaita metsäratoja. Väylä 6 on päässyt kasvamaan vähän umpeen, birdiehen saa heittää todella tarkan 100 metrisen. Väylä 13 oikea pituus on lähempänä 120 metriä. Kehnommalla kädellä varustettukin voi päästä puttaamaan eaglea.

Vastaa