"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Rantasalmen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pienen Rauanveden rantaa mukaileva frisbeegolfpuisto.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ohitustie 5-7
  58900 Rantasalmi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Rantasalmen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Rantasalmi #1

Pituus 57 metriä. Par 2

Väylä 2: Rantasalmi #2

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 3: Rantasalmi #3

Pituus 134 metriä. Par 3

Väylä 4: Rantasalmi #4

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 5: Rantasalmi #5

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 6: Rantasalmi #6

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 7: Rantasalmi #7

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 8: Rantasalmi #8

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 9: Rantasalmi #9

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 10: Rantasalmi #10

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 11: Rantasalmi #11

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 12: Rantasalmi #12

Pituus 50 metriä. Par 2

Väylä 13: Rantasalmi #13

Pituus 73 metriä. Par 2

Väylä 14: Rantasalmi #14

Pituus 46 metriä. Par 2

Väylä 15: Rantasalmi #15

Pituus 54 metriä. Par 2

Väylä 16: Rantasalmi #16

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 17: Rantasalmi #17

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 18: Rantasalmi #18

Pituus 39 metriä. Par 2

9 arvostelua radalle “Rantasalmen frisbeegolfrata

  Mukava puistorata, joka on melko helppo. Aloittelijaystävällinen, paitsi jos kiekkokontrolli on hakusessa nimittäin seuraavat tiit melko lähellä ja alueella muita liikkujia. Tosin radan käyttöaste ei ole verrattavissa suurten kaupunkien suosittuihin ratoihin.

  Tekonurmitiimatot olivat loistavat. Korit ihan hyvät pääosin, parasta oli, että joka korin katolla oli isolla väylän numero. Tiheään sijoitetuilla puistoradoilla kun niitä koreja on aika sikin sokin. Lyhyet siirtymät, nopea kierto. Nurmikko oli ajettu ihan minttiin, parilla väylällä pientä karsittavaa aluskasvillisuuden puolelta. Kuitenkin kokonaisuutena aika miellyttävä kokemus. Voi suositella.

  Lyhyelle pysähdykselle tämä on juuri mukava stoppi frisbeegolfin parissa. Radan kiertäminen ei ota montaakaan hetkeä edes Tuskasoturille ja vaara kiekkojen hävittämiseen on läsnä vain ylioptimististen suoritusten johdosta veden läheisyydessä. Rantasalmi on hyvä muistutus siitä, että lajia voi ja tulee harrastaa niin monella tavalla. Tärkeintä on kai edelleen, että tuolla muovipala kädessä on mukava liikkua ulkoilmassa. Lisää tarinaa radasta ja tunnelmista löytyy:

  https://tuskasoturit.com/2022/06/22/rantasalmi/

  Rantasalmen kunnassa aivan ydinkeskustan kauniissa puistossa Rantasalmen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää (1282m) ja A3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3000m.

  Täysin tasaisen puistoradan kiertäminen kävi kevyestä ulkoilusta. Lähes 30 asteen helle toki toi tällä kertaa oman mausteensa pelaamiseen. Löytyi infokartta. Heittopaikat isot ja hyvässä kunnossa. Heittopaikoilla myös opasteet. Seppo-korit olivat vanhat, mutta ajoivat hyvin asiansa.

  Parasta osaa radassa oli miellyttävät maisemat. Vesi elementtinä radan vierustalla on hyvä ja maisemallisesti erinomainen ratkaisu. Harvoin tällaisiin pitkiin ja puhtaasti puistoratoihin törmää, joten positiivinen poikkeus oli sillä tavoin. Väylistä ei oikeastaan mikään ollut edukseen erottuva, vaan aika tasaista tekemistä oli monessa paikoin. Kiekot löytyivät hyvin nurmikon seasta. Siirtymät todella lyhyet ( liiankin ), joten kiertäminen erittäin nopeaa. Kotiseutumuseon rakennukset tekivät 18-väylästä todella kauniin.

  Ja sitten tulee se mutta… radan turvallisuus aivan umpisurkea, joten omaa tarkkuutta ja spottaamista tarvitaan hyvin tarkkaan koko ajan. Yhden väylän kori ja seuraavan heittopaikka yleensä aivan vierekkäin mikä on aina surkea ratkaisu. Muutamilla väylillä näkyväisyys oli hyvä, mutta liikaa oli niitä pusikoiden ja pensaikoiden takana olleita koreja/heittopaikkoja joita kohden heittäminen oli aika hasardia pelaamista. Yksi väylä oli sellainen, jotta p-paikalla seisoneen mersun puolesta hieman pelotti, jos jonkun kiekko olisi vähän lipsahtanut. Yhdellä väylällä lasten leikkipaikka ( !!! ) heittolinjan tuntumassa…

  Rata oli kokonaisuudessaan aivan liian pitkä ja aivan liian ahtaassa tilassa. Kevyen liikenteen väylät nuolivat heittolinjoja ja katveita syntyi spottaamisesta huolimatta. Rannassa yhdellä väylällä puiston penkki heittolinjalla, kun ei rannan kautta uskaltanut kiekon veteen päätymisen pelossa heittää. Ja tällä penkillä tietenkin pappa istuskelemassa. Jep.

  Väyliltä paluut osin edellisen väylien linjoja ja viereisiä kulkuväyliä pitkin. Liian lähekkäiset suorituspaikat haittaavat heittoihin keskittymistä ja vaarantavat kaikkien puiston käyttäjien turvallisuuden. Vesi oli ongelma ainoastaan 8-väylällä minkä heittopaikka ei täsmännyt lainkaan mihinkään karttaversioon ja aloittelijan pitää kiertää se turvallisesti puiston kautta, ettei veteen viskaa lättyä. Muutoin ei vesi kiekoilla siis uhkana oikeastaan lainkaan. Ja vielä… opastetaulut eivät korreloineet lainkaan infokartan kanssa. Vaikea sanoa, että mikä aina piti paikkaansa, kartta vai opaste, sillä kumpaisestakin huolimatta väylien pituudet olivat selvästi pielessä monen monituista kertaa. 3-väylän heittopaikka oli siirretty niin, että heittolinjaa ei ollut kunnolla ja lisäksi meni risteen kakkosen linjan kanssa. Täytyy sanoa, jotta jopa hämmentävän sekavaa oli tuolta osin.

  Hämmentävä kenttä. Tykkään kovasti vedestä maisemaelementtinä ja puisto hoidettuna kaunis. Kuitenkin puistossa paljon liikkujia ja radan turvallisuus ylläkuvatusti surkea, joten ei kovin kummoinen elämys tämä pelikierros ollut. Puistoon sopisi paremmin huomattavan paljon lyhyempi rata, järkevästi suunniteltuna. Vuonna 2021 rata kokee ilmeisesti jonkinlaisia muutoksia joka tapauksessa, kun alueen kaava on muuttumassa. Vaikka maisemat nostavatkin arvosanan kohtuulliseksi, niin kiire ei silti uudestaan ole pelaamaan.

  Ja kiitoksia edelleen Jukka Teräs peliseurasta! Oon jo kiitelly sinut melkein puhki, mutta ansaitset kyllä jokaisen kiitoksen…

  3/5

  Bongattu! Karttalinkki vie suoraan kohteeseen. Auto parkkiin ja opastaulu on hyvin esillä.

  Tarjolla on 18 väylää hienolla puistoalueella järvimaisemassa. Tällaisia ratoja on Suomessa vähemmän, suurin osa kun on metsäratoja. Rataa on ymmärtääkseni kehitetty vuosien saatossa ja tällä hetkellä rata on jo varsinmainio. Väylät ovat selkeitä ja siirtymät pääosin lyhyitä. Väylät monipuolisia ja osalla väylistä vesi tuo jännitettä peliin. Tuulisena päivänä pelaaminen on haastavaa avoimen alueen takia. Tasoltaan rata oli helpohko.

  Rata ja alue oli kaikinpuolin siistissä kunnossa ja pelikokemus oli positiivinen. Radan sijainti on keskustassa ja kaupatkin on sopivan lähellä. Rata on tasamaata ja nurmikenttää koko alueelta, kärryillä ja rattailla pystyy kiertämään koko radan helposti.

  Tätä rataa voi helposti suositella. +++

  Hyvä puistomainen rata aloittelijalle. Koko rata käytännössä lyhyeksi ajettua nurmikkoa ja kiekkoja on hyvin vaikea hävittää lukuunottamatta neljällä rantaväylällä jossa saa olla tarkkana että ei heitä liikaa oikealle. Paljon par kakkosia joista ainakin yksi voisi hyvinkin olla par 3. Käyttäjiä melko vähän joten harvoin joutuu sellaiseen ruuhkaan jossa joutuisi odottamaan heittovuoroa. Valtaosa radoista kulkee lähellä rannan kävelytietä joten tarkkana saa olla että ei heitä kohti jalankulkijoita. Näkyvyys kuitenkin hyvä kaikilla väylillä joten yllättäen jalankulkijat eivät tielle satu. Tiit melko pieniä joten vauhdinotto näiltä ei onnistu, toki voi ottaa vauhtia jo tiin takaa. Kaikenkaikkiaan mukava melko nopeasti läpi heitettävä 18-väyläinen.

Vastaa