"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Rantapirtti

Radan kuvaus

Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa maalaisympäristössä Koskenpäällä, Salosveden rannalla. Rantapirtillä on oma yksityinen 9-väyläinen frisbeegolfrata, jota se tarjoaa kävijöilleen ja yrityksille.

Lue lisää

Tiedustelut:
Kievari Rantapirtti

Petäjävedentie 448

42440 Koskenpää

Puh. 0400 323 854
Sähköposti: timo.niinimaki@kp-rantapirtti.fi

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Petäjävedentie 448
  42440 Jämsä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  1994

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Timo Niinimäki

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rantapirtillä myydään myös kiekkoja.

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Rantapirtti

Ratakartta

Väylä 1: Rantapirtti #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 2: Rantapirtti #2

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 3: Rantapirtti #3

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 4: Rantapirtti #4

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 5: Rantapirtti #5

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 6: Rantapirtti #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Rantapirtti #7

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 8: Rantapirtti #8

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 9: Rantapirtti #9

Pituus 72 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Rantapirtti

  Jämsän kaupungissa Rantapirtin frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 649m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2110m. Pelattu 13.6.2023.

  Rantapirtin puisto/metsäalueella kiertänyt rata ei juurikaan korkeuseroja sisältänyt, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Monella väylällä tilaa oli heittää vaikka muille jakaa, esim. 3-väylä oli avointa niittyaluetta 104m vailla yhtään estettä. Puut ja muut maastoesteet olivat kuitenkin usealla väylällä mukana tuomassa haastettakin välillä peliin. 2-väylä oli pensaiden yli heitettynä erikoisin, mutta johdatti samalla myös kaikkein hienoimpiin ja idyllisimpiin vesimaisemiin. Siirtymät kohtuullisen lyhyet.

  Radan rakenteet kohtuullisessa kunnossa. Ratakartta ja heittopaikkaopasteet olivat erinomaisessa kunnossa. Heittopaikat olivat hieman siinä ja siinä, osa uusimisen tarpeessa. Korit olivat vanhimmat Discatcherit mitä on missään tullut vastaan, olikohan isännän mukaan jopa niin, että ovat ihan alkuperäiset korit 30-vuoden takaa. Kunto kuitenkin vielä suorastaan häikäisevän hyvä! Löytyi myös roskis. Alueelta löytyi myös tulipaikka puineen. Muutoinkin väylien varrella pieniä, hienoja yksityiskohtia veistoksien ja vanhojen esineiden muodossa. Rantapirtillä saatavilla monipuolisia palveluita mm. majoitusta ja erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Suosittelen lämpimästi myös tutustumaan kohtuuhintaisiin ravintolapalveluihin. Itse ostin varsin ison pitsapalan lisukesalaatin ja kahvin kanssa ja ei ollut moinen kuin 6,50e. Jämsän keskustan palveluiden äärelle 31km, Jämsänkoski hieman lähempänä.

  Rantapirtin isäntä, Timo, oli vallan upea ja valloittava persoona. Hänestä huokui välittäminen ja ystävällisyys ja tuli kertoilemaan radan historiasta ennen kierrokselle lähtöä. Rata on rakennettu 30 vuotta sitten, kun ratoja ei vielä Suomessa paljoa ollut. Tarinan mukaan olisi jopa Jussi Meresmaan ensimmäinen suunnittelema frisbeegolfrata. Tarinoiden lomassa ei voinut välttyä huomaamasta Timon ja Jussin ystävyyttä, sen verran lämmöllä Timo Jussista puhui. Rataan ei olla perustamisen jälkeen kovin suuria muutoksia edes tehty, pientä hienosäätöä vain ja opastepuolen uusimisia.

  Mutta ei… paljon oli huonoa, liian paljon. Isäntä myönsi itsekin ettei ole ehtinyt niittämään väyliä nyt vähään aikaan ja se kyllä kieltämättä näkyi. Kiekot onneksi löytyivät, mutta heinä oli turhan pitkää siitäkin huolimatta. Väylät olivat myös hieman tunkkaisia, vaikka heinät olisikin ollut niitettynä, varsinkin vitonen ja kutonen. Eikä oikein 2-väylän hienouskaan auennut Timon vakuutteluista huolimatta. Jotenkin hasardin oloinen väylä rakennuksien likellä, hieman sokkona ja vielä pensaikkojen yli. Toki maisemat paikkasivat paljon, mutta… Next tee -kylttejä ei ollut yhtään ja muutamassa kohdin niitäkin olisi tarvinnut. Pihapiirin väylät vaativat ehdotonta spottausta, joten turvallisuus oli siltä osin vähän niin ja näin. Kaikkein onnettomin viritelmä oli kuitenkin viimeinen eli 9-väylä mikä heitettiin täysin sokkona pihatien yli. Vasemmalta näit kyllä tuleeko ketään, mutta oikealta pihasta ei mitään hajua tulijoista. Heti pois tuollaiset viritelmät!

  Täytyy sanoa suoraan, että petyin aika isosti Rantapirtin rataan siihen verrattuna mitä ajattelin sen olevan. Miljöö oli todella kaunista ja fiilis oli kuin ulkoilmamuseossa olisi kävellyt. Kun pääsee pelaamaan suomalaisen frisbeegolfin ensimmäisiin ratoihin, niin onhan siinä oma tunnelmansa. Lisäksi Timo-isäntä upea tyyppi ja palvelut kohteessa erinomaiset kaikilta osin. Pelihetkellä rata kuitenkin huonolla hapella, heinä pitkää. Rakenteissa omat puutteensa ja väylätkin varsinkin turvallisuuden kannalta onnettomia, varsinkin viimeinen 9-väylä. Rata on erittäin vaikea arvostella. Minkä tahansa muun radan kohdalla arviointi olisi ollut 1-2 pykälää alhaisempi, mutta nyt alueen historia ja kauneus pelasti tilannetta hieman. Pelkän radan pelattavuuden takia ei ole tarvetta uudelleen paikan päälle ajella.

  3/5

  Rantapirtin rata on perheystävällinen, hyvin suunniteltu ja kauniilla paikalla. C1-tason radaksi oikein hyvä! Monella väylällä oli runsaasti tilaa ja useita eri vaihtoehtoja mistä pelata korille. Ratakartta on uusittu ja väylätaulut pitävät hyvin paikkaansa. Suosittelen syömään pizzat kierroksen yhteydessä: täytteitä ei säästellä ja ovat erittäin maistuvia ja edullisia. Menen kyllä uudestaan Rantapirtille pelaamaan.

  Kievari oli varsinainen elämys ja isäntä varsinainen veijari. Kannattaa pistäytyä syömään. Rata ihan pelattavassa kunnossa kakkosväylän pientä hazardiaspektia lukuunottamatta. Paikkana kuitenkin kokemisen arvoinen kokonaisuus.

  Karttalinkki vie oikeaan osoitteen ja tien päässä odottaa erikoinen rata ja pihapiiri. Alueen isäntä oli paikalla ja pyysin lupaa saada pelata radan läpi. Sain samalla kunnon historiapläjäyksen alueen historiasta ja yrityksen toiminnasta. Tarinan mukaan kyseessä olisi Jussi Meresmaan ensimmäinen suunnittelema rata. Alueen ikä näkyi myös koreissa. Discatcherit olivat vanhat, mutta ikäänsä nähden kunnossa.

  Väylät eivät ole mitenkään erikoisia. Avointa tilaa on niin paljon, että pelaamiselle voi valita usemammankin linja. Ykkösväylä lähtee päärakennuksen oikealta puolelta. Sitä ei ole merkitty ratakarttaan. Ratakartta kaipaisi jo päivittämistä .

  Radan erikoisuus on pikemminkin itse alue kuin radan pelaaminen läpi. Rata sijaitsee hienolla paikalla ja alueen pihapiiristä löytyy jos jonkinlaista esinettä ja kulkupeliä. Pirtiltä saa kuulemma ostettua äärimmäisen hyvää ruokaa. Paikka on sen verran mielenkiintoinen, että kannattaa poiketa muualtakin käymään. Maasto on tasamaata, joten radan voi kiertää myös rattaiden kanssa.

Vastaa