"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ranta-Koivisto DiscGolfPark

Radan kuvaus

Kangasalan Ranta-Koivistoon elokuussa 2012 perustettu 9-väyläinen frisbeegolfrata. Suunniteltu aloitteleville ja edistyneille pelaajille, mutta tarjoaa varmasti haasteita myös kokeneemmille heittäjille.

Lue lisää

Nätti yhdeksänväyläinen rata hyvin hoidetulla puistoalueella kivenheiton päässä Tampereen rajalta. Par 28 ja väyläpituudet n. 60-160m. Puistossa liikkuu myös muita ulkoilijoita, eli varovaisuutta ja tervettä järkeä kannattaa pakata kierrokselle mukaan.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Atrakuja
  36200 Kangasala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jarmo Rantanen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ranta-Koivisto DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Ranta-Koivisto DGP #1

Pituus 92 metriä. Par 3

Pirkanmaan ehken kaunein väylä. Väylä pelataan pienen kummun päältä leveään puiden ympäröimään väylään. Kori on keskellä väylää. Vasemmalla oja jonne liian korkeat heitot löytävät tiensä. Oikealla kävelytie joka on myös OB. Varo kävelijöitä.

Väylä 2: Ranta-Koivisto DGP #2

Pituus 95 metriä. Par 3

Pelataan ylämäkeen ja väylä kaartaa oikealle. Kankkulamäen päälle on pitkä matka joten kättä saa antaa. Heittokulmat pitää olla kunnossa sillä hyssekulma löytää itsensa kävelytien väärältä puolelta. Oikealle lähtevä heitto päätyy läheiseen metsään. Metsästä tilaa tulla pois, mutta oksat roikkuvat alhaalla ja vaikeuttaa korille pääsyä. Kävelytie siis OB

Väylä 3: Ranta-Koivisto DGP #3

Pituus 58 metriä. Par 3

Lyhyt neppailuväylä alamäkeen. Kori kuumottavasti hehkuu puiden välissä ja haluaa sitä suoraa putteri uittoa. Seiftiä voi pelata monella tapaa, hyssellä kävelytien päältä joka on OB tai upsilla.

Väylä 4: Ranta-Koivisto DGP #4

Pituus 130 metriä. Par 4

ROLLER! Jos se on hallussa niin tällä väylällä siitä on hyötyä. Ensin väylä menee puiden välistä sata metriä ylämäkeen suoraan josta aukeaa iso aukea. Aukealta sitten jyrkkä oikea 30 metriä korille. Oikealla isoja kuusia ja sinne ei halua heittää. Siellä on niitä pieniä välejä mistä "pääsee" korille.

Väylä 5: Ranta-Koivisto DGP #5

Pituus 65 metriä. Par 3

Pakkokakkonen. Kori sijaitsee neljän puun ympäröimänä. Heitto olisi hyvä suorittaa maksimissaan kolmen metrin korkuisena että se menee oksien alta korille.

Väylä 6: Ranta-Koivisto DGP #6

Pituus 127 metriä. Par 3

Väylä jossa on tilaa liidättää. Pelataan ylämäkeen joka tekee väylästä vielä "pidemmän". Avauspaikalta oikella on iso koivu johon jää jos yritystä on liikaa. Korin luona kaksi puuta ja iso puska korin takana.

Väylä 7: Ranta-Koivisto DGP #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylän vasemmalla reunalla on koivu ja oikealla paha byltsi. Kumpaankaan ei halua osua. Joten heitä suoraan. Väylä pelataan pieneen ylämäkeen.

Väylä 8: Ranta-Koivisto DGP #8

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylällä on tilaa mutta vain vasemmalla. Oikealla on iso kuusi joka hörppää liian jyrkkään heitetyt foret. Kori ei näy tiille ja sijaitsee isojen kuusien edessä oikealla. Avauspaikka on hieman alempana kuin kori.

Väylä 9: Ranta-Koivisto DGP #9

Pituus 130 metriä. Par 3

Radan toinen ehdoton helmi. Kori siintää isojen kuusten välissä suoraan edessä. Heitto suoritetaan alamäkeen. Liian aikaisin alkava feidi vie kuusiin ja jos sattuu pahasti kippaamaan niin sekin löytyy kuusista. Kuusien alta ei ole mukava heittää. Kun kuusi rivin ohi on päästy on aukeaa puttaamista tiedossa.

14 arvostelua radalle “Ranta-Koivisto DiscGolfPark

  Löytyy useampia pitkiä par kolmosia vaativoittamaan kierrosta. On alamäkeä, ylämäkeä ja yksi etäämpänä tiistä oleva tuplamandokin koivuista (5. väylä). Pääosa väylistä erittäin avoimia ja harvapuisia. Korit ja tiit (kumipalaelementeistä) kunnossa. Hieno puistorata!

  Mukava puistorata jossa vaihteluvuutta sopivasti. korkeuseroja ja myös muutama hieman pidempi väylä puistoradaksi. Korit, opasteet ja heittopaikat hyvät. Alueella liikkuvat muut pelaajat pitää huomioida kun väylät sijaitsevat monesti aika lähellä toisiaan. Parhaita kiertämiäni puistoratoja kannattaa ohimennen käydä heittämässä.

  Tämänpäiväinen käyntini kertoi hyvin kuinka laji on nostanut suosiotaan. Parina edellisvuotena on käyty myös viikonloppuna (ja hyvässä kelissä) tällä radalla ja väkeä on toki ollut, mutta nyt taisi tuulisena ja viileänä (mutta sateettomana sillä hetkellä) päivänä olla 6-7 ryhmää radalla. Ja kyllä aikaa kului. Itse rata on hyvää puistotasoa ja ruohokin leikattu hiljattain. Tuloksellisesti taas osoittautui että radan par arvot ovat -1 todellisuuteen nähden. 😉

  Oikein näppärä puistorata, lukuunottamatta ikävästi kylki kyljessä kulkevia väyliä, jolloin on aina pakko ottaa huomioon esimerkiksi edellistä väylää heittävät pelaajat. Korkeuseroja ja vaihtelevuutta riittää tehden tästä oikein mielenkiintoisen heitettävän. Väylät oikein hyvässä kunnossa.

Vastaa