"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Räisälänmäen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Reisjärven kristillisen opiston ympäristössä sijaitseva 16-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Rataa voi käyttää vapaasti, kunhan huomioi seuraavat säännöt: 1. Oppilaitoksen oma käyttö on tarvittaessa etusijalla. 2. Tupakointi on kielletty oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. 3. Alkoholijuomien tuonti radalle on kielletty.

Radalla Prodiscuksen Targetti-korit.

Radan tiedot

 • Osoite

  Räisälänmäentie 381
  85940 Reisjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  16

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Peltorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Artis / Arto Lohi

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t)

Väyläkuvaukset

Räisälänmäen frisbeegolfrata

Väylä 1: Räisälänmäki #1

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 2: Räisälänmäki #2

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 3: Räisälänmäki #3

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 4: Räisälänmäki #4

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 5: Räisälänmäki #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 6: Räisälänmäki #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Räisälänmäki #7

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 8: Räisälänmäki #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Räisälänmäki #9

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 10: Räisälänmäki #10

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 11: Räisälänmäki #11

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 12: Räisälänmäki #12

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 13: Räisälänmäki #13

Pituus 100 metriä. Par 4

Väylä 14: Räisälänmäki #14

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 15: Räisälänmäki #15

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 16: Räisälänmäki #16

Pituus 120 metriä. Par 4

Yksi arvostelu radalle “Räisälänmäen frisbeegolfrata

  Reisjärven kunnassa Räisälänmäen frisbeegolfrata (tunnetaan myös nimellä Reisjärven kristillisen kansanopiston frisbeegolfrata). Radalla pituutta 16-väylää, 1220m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4050m. Pelattu 18.10.2022.

  Räisälänmäen rata kulki likimain tasaisella peltoalueella lähes koko ajan, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen runsaista kilometreistä huolimatta. Väylät olivat pääosin hyvin helppoja, suoraa ja esteetöntä heittolinjaa oli tarjolla väylä toisensa jälkeen. Heittotilaa oli paljon mikä tietenkin tällaisella amatöörille sopi oikein mainiosti. Kaunista vesimaisemaa oli runsaasti tarjolla mikä sekin radan parhaita puolia avoimen heittotilan lisäksi. Oma suosikkiväylä nro 6 ja samalla veden takia myös haastavin väylä koko radalla. Hieno väylä oli myös viimeinen eli nro 16. Siirtymät lyhyet.

  Radalla Prodiscuksen korit mitkä ihan hyvässä kunnossa. Teeopastet hyvät, tosin 4-väylältä oli se johonkin kadonnut. Kristillinen kansanopisto ei tarjoa alueellaan frisbeegolfradan lisäksi mitään palveluita mitkä olisivat kaikille avoimena. Reisjärven keskustan palveluiden äärelle 8km matkaa.

  Jotta, mutta ei, ei, ei… Vesimaisema ja avoin heittotila olivat ihan kivoja, mutta aika monta asiaa olikin sitten huonosti. Heittopaikoista 1-väylä oli maapohjalla ja muissa oli tekonurmi. En tosin ole koskaan missään aiemmin nähnyt, että luonto olisi ottanut heittopaikat niin kokonaisvaltaisesti haltuunsa kuin Räisälänmäellä. Osa heittopaikoista oli niin nurmen, sammaleen ja erilaisen muun kasvillisuuden peitossa, että isosta nurmimatosta näkynyt kuin pieni pläntti. Ja kovasti kuprullakin olivat, joten ei niillä heittopaikoilla käytännössä tehnyt yhtään mitään. Suorastaan hämmentävä näkymä mikä vielä toistui monta monituista kertaa. Tämä jo kertoi kaiken olennaisen radan ylläpidon tasosta. Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta ja tämä johti oman kartan jatkuvaan lukemiseen mikä oli kohtalaisen ärsyttävä asia. Infokarttaa ei tietenkään missään…

  7-väylä piti skipata kokonaan, kun korin edustalla oli ilmeisesti opiston auto parkissa, kun porukkaa oli juuri lähtenyt kanooteilla soutelemaan. Opiston tarpeet toki ajavat ulkopuolisten käyttäjien edelle, mutta tuossakin, jos kuski olisi yhtään asiaa ajatellut, niin auto olisi ollut helppo parkkeerata hieman sivummalle. 8-väylän kori 80m väylän päätteeksi aivan asfaltoidun Räisälänmäentie vieressä, huh-hei! Spottaus välttämätön ja pitkäksi ei todellakaan kannata avausta tai lähestymistä heittää! 9-väylän heittolinjan oli vallannut niin totaalisesti opiston asuntoloiden työmaa ettei heittämiseen ollut mitään käytännön edellytyksiä, skippaus.

  11-väylä aivan kiinni Kansaopistontiessä, joten heittäminen aika vaarallista ja hasardia aivan 8-väylän tapaan. 14-väylän kori oli siirtynyt eri paikkaan mitä fgr:n kartassa oli kerrottu. 15-väylän kanssa saikin sitten arpoa tovin ja toisen ja kolmannenkin. Aiemmalle paikalle oli tullut hevosaitaus. Kori löytyi vanhalta paikaltaan, mutta heittopaikan etsinnässä kului aikaa. Löytyi sitten lopulta aika likeltä 14-väylän heittopaikkaa veden ääreltä. Noh… heittolinjaksi arvoin linjan mikä menikin sitten suoraan 16-väylän heittopaikan editse…. jep. Loistava ratkaisu or NOT! Aika hasaradia pelaamista tällä(kin) väylällä. Kun ratakarttaa ei ole koko alueella eikä fgr:n kartta ajantasalla, niin aika turhauttavaa kyllä oli koko kierros. Lopulta ajantasalla oleva kartta löytyi äsken kansanopiston nettisivuilta.

  Kaunis vesimaisema ja avoin heittotila eivät kauan jaksaneet rataa kannatella. Osin vaaralliset väylät, rakenteiden rappiotila ja opastuksen valtavat puutteet tekivät kokemuksesta lähinnä ärsyttävän. Rata pitäisi rakentaa ihan alusta loppuun kokonaan uusiksi väyläsuunnittelua ja rakenteita myöten, niin alueelle saisi kyllä erinomaisen hyvä radan. Alueen maasto ja maisemat luovat kyllä oikein hyvät puitteet uudelle radalle. Tuollaisenaan lähinnä jonkinmoinen vitsi ratana.

  1/5

Vastaa