"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pyssymäen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Nivalan Pyssymäen hiihtokeskuksen ympäristöön sijoitettu aloittajaystävällinen frisbeegolfrata. Nivalan ainoan mäen korkeuseroja hyödynnetty väylillä. Osa rataa menee pururadalla, joten muista ottaa huomioon alueen muut käyttäjät.

Lue lisää

Radalla pdga-hyväksytyt ISport Premium korit (vaihdettu vuonna 2022).

Radan läheisyydessä myös vuokrattavana Pyssymäen Pyssyhovi rakennus, jossa vaikka Frisbeeporukalle majoitus kiertueen varrelle. Tutusta tästä: http://www.uikko.fi/fi/liikuntapalvelut/pyssymaki

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pyssymäentie 195
  85500 Nivala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Mika Junttila

 • Suunnittelija

  Mika Junttila

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Pyssymäen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Pyssymäki #1

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 2: Pyssymäki #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 3: Pyssymäki #3

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 4: Pyssymäki #4

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 5: Pyssymäki #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 6: Pyssymäki #6

Pituus 58 metriä. Par 4

Väylä 7: Pyssymäki #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Pyssymäki #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 9: Pyssymäki #9

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 10: Pyssymäki #10

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 11: Pyssymäki #11

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 12: Pyssymäki #12

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 13: Pyssymäki #13

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 14: Pyssymäki #14

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 15: Pyssymäki #15

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 16: Pyssymäki #16

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 17: Pyssymäki #17

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 18: Pyssymäki #18

Pituus 120 metriä. Par 3

8 arvostelua radalle “Pyssymäen frisbeegolfrata

  Nivalan kaupungissa Pyssymäen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 1464m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4220m. Pelattu 3.8.2023.

  Pyssymäen hiihtokeskus/metsärata sisälsi mukavasti korkeuseroja joita oli myös pääosin järkevästi hyödynnetty radan suunnittelussa. Tarjolla oli niin ylä kuin alamäkeäkin ja tasamaata tietenkään unohtamatta. Väylät oli suht lyhyitä, mutta kuitenkin sopivalla tavalla haastaviakin suurilta osin, joten niitä oli mukava pelata. Väylät kulkivat aika paljon kuntoradalla, mutta turvallisuus suurimmaksi osaksi kuitenkin ihan hyvällä mallilla. Onneksi myös metsään oli muutama väylä raaskittu rakentaa. Kauniita kivikoita oli mm. väylillä 6, 11, ja 16. Kivoin väylistä oli avoimen liidätyksen nro 18 nurmi/hiekkakentän yli ja kori vallin päällä. 2 ja 11-väylät myös kivoja alamäkeen.

  Radan rakenteet pääosin hyvässä kunnossa. Ratakartta, korit (+treeni), heittopaikat ja heittopaikkaopasteet löytyivät kuten kuuluukin. Lisäksi löytyi roskis, lukittava löytökiekkolaatikko ja pikkusiltoja ojien yli. Positiivinen erityismaininta myös radalle ohjaavasta kyltistä isomman tien risteyksen kohdalla. Rata sijaitsee urheilukeskuksen alueella missä frisbeegolfradan lisäksi myös maastopyöräreitti, kiintorastit, vaellusreitti, jokkisrata ja talvella latuja. Nivalan keskustan palveluiden äärelle 8km matkaa. Itseltä lämmin suosittelu taukopaikaksi Kahvila-Konditoria Häggmanin maistuvista tuotteista ja hyvästä palvelusta johtuen.

  Olihan tuota korjattavaakin. Suurin ja massiivisin puute oli Pyssymäessä ihan ehdottomasti next tee -opastuksen puutteellisuus. Jossain paikoin oli muutama kyltti, mutta esim. siirtymät 5-6, 6-7, 10-11, 12-13 ja 13-14 olivat melkoista arvailua. 11-väylää taisin etsiä vartin! Vartin! Karttaa sai melkein koko radan matkalta lukea ja yrittää parhaansa mukaan tulkita ihan totaaliseen kyllästymiseen asti. 12-väylä heittolinja kivikasojen yli hyvin epäselvä, vähän sellaista silmät kiinni ja toivotaan, toivotaan. Heittolinjaa arpoessa saattaa ihan huomaamattaan heittää kiekon 13-väylän heittopaikalle mikä oli aivan liian likellä. Väylistä selvästi heikoin oli nro 10 mikä heitettiin täysin sokkona mäen päälle missä muita koreja ja heittopaikkoja ja kaiken kukkuraksi vielä oman kierroksenkin aikaan useampi lenkkeilijä. Ei noin, ei todellakaan tuollaiseen paikkaan väylää rakenneta!

  Pyssymäen rata oli itse väylien puolesta oikein hyvä rata, ei liian vaikea, mutta haastetta kuitenkin riitti mukavasti. Useita sokkoväyliä, epäselviä heittolinjoja ja yksi hyvin vaarallinen väylä mukana. Next tee -kylttien puute kuitenkin radan suurin ongelma. Kartta oli aivan liian kovalla käytöllä koko kierroksen ajan. Kunnollisista opasteista ei saisi tuolla tavoin säästää kuten Pyssymäessä oli tehty. Sääli. Sinällään ihan hyvä rata, mutta puutteita turhan paljon. Yleensä mainitut puutteet tiputtavat arviointia vielä enemmän, nyt yleinen fiilis nosti kuitenkin mielialaa ihan mukavasti. Yllä mainitut puutteet korjaamalla helposti 1-2 pykälää korkeampi arviointi.

  3/5

  Mikään ei radalla oikein häikäissyt hyvyydellään, mutta ei oikein ärsyttänytkään. Perusväyliä, mutta myös persoonallisesti suunnitteltuja väyliä korkeuseroineen. Rakenteet ja opasteet kunnossa.
  Siispä 4/5. Jos korit ois olleet Latituden Pro basketit, niin arvosanani vois olla jopa 4,5. Tulen uudestaankin.

  Rata uusittu 2021 toukokuussa 18 väyläiseksi A1 tason radaksi. Heittopaikat keinonurmea ja tehty viimeisen päälle hyvin. Radan lähimetsiä harvennettu reilusti ja pajukkoa on seuran toimesta karsittu paljon. Liikuntakeskus pitää radalla kesä kuukausittain niiton. Myös autojen parkkeeraus on ohjattu parkkipaikoille.

Vastaa