"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pylkönmäen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Radan 1,6 kilometrin matkalla on 9-väylää. Maasto on kumpuileva ja siinä on jonkin verran korkeuseroja. Rata soveltuu hyvin niin aloittelijoille kuin kokeneillekkin pelaajille.

Lue lisää

Välineet radalle voi vuokrata Evästuvasta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Rahikaisentie
  43440 Saarijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Kumimatto

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Petri Saarinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pylkönmäen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Pylkönmäki #1

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 2: Pylkönmäki #2

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 3: Pylkönmäki #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Pylkönmäki #4

Pituus 134 metriä. Par 4

Väylä 5: Pylkönmäki #5

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 6: Pylkönmäki #6

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 7: Pylkönmäki #7

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 8: Pylkönmäki #8

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 9: Pylkönmäki #9

Pituus 95 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Pylkönmäen frisbeegolfrata

  Saarijärven kaupungissa Pylkonmäen kylällä Pylkönmäen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 724m ja B2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1750m. Pelattu 26.5.2021.

  Pylkonmäen koulukeskuksen vieressä sijaitseva metsä/kuntopolkurata. Väylien suunnittelu aika alkeellista, ei mitään sellaista mikä olisi positiivisesti erityisesti jäänyt mieleen. Siirtymät ok.

  Rakenteista korit parhaimmat. Ekalla olisiko ollut jokin Amexpon malli ja lopuilla kahdeksalla dgp:t. Heittopaikat olivat ihan ok, tosi matot sen verran vanhat, ettei kovin kauan turvallista ole enää niillä heittää. Heittopaikkaopasteet ok, mutta hieman kulahtaneet ja seiskalla ei ollut lainkaan. Next tee -kylttejä ei lainkaan, karttaa sai useamman kerran vilkuilla ja arpanopat esiin kaivaa, kuten siirtymillä 4 – 5 ja 6 – 7.

  Radalta ei ilmeisesti oltu raaskittu kaataa yhtään puuta rakennusvaiheessa, vaikka heittolinjojen ja väylien järkevän rakentamisen takia se olisikin ollut välttämätöntä. Rata oli vedetty aika onnettomaan paikkaan silläkin tavoin, että radan reunustoilla vaanivat lähes koko ajan ryteikkömonsterit joihin kiekko on hyvin helppo saada katoamaan. Sokkoväyliä liikaa. Märkää oli väylien reunustoilla ja muuallakin koko radan keston ajan.

  Ylläpito laiminlyöty kokonaisvaltaisesti pitkän aikaa. Lakoontuneista heinistä oli helposti pääteltävissä ettei väylien eteen ole tehty yhtään mitään vuosikausiin. Monella väylällä heinä oli jo toukokuussa pitkää ja ryteiköt/vesakot rehoittivat keskellä väylää ja tästä nro 6 tyyppiesimerkki mikä oli todellinen surkeuden huipentuma kuntonsa puolesta. Lähelle päästiin muutamalla muullakin väylällä.

  Pylkönmäen rataa kiertäessä tuli lähinnä surullinen fiilis. Suomessa on ihan liikaa tällaisia Leader-rahoituksella tai vastaavalla EU-rahalla hätäisesti kyhättyjä ratoja. Ensin ollaan tosi innoissaan ja iloissaan, kun kylälle saadaan rata ja päästään koko perheen ja kylän voimalla harrastamaan! Koko budjetti kuitenkin jostain ihmeen syystä lähes aina käytetään koreihin. Kun huomataan ettei rahat riitä muuhun, niin jälki on sitten tuon näköistä kuin Pylkonmäellä. Halvassa radassa ei ole mitään pahaa, ja pienilläkin euromäärillä voidaan saada kasaan oikein hyvä rata, kun se vain suunnitellaan hyvin ja rakenteet tehdään järkevästi. Pylkonmäellekin saisi pikkurahalla hurjan paljon aikaiseksi lisää rakenteita, jos… se ylläpito. Fribarataa ei pitäisi ikinä rakentaa, jos samalla ei sitouduta pitkäaikaiseen ylläpitoon. Oli rata kallis tai halpa, niin ylläpitoa vaatii jokainen rata.

  Tuohon surkeuteen ei todellakaan tarvitse uudestaan mennä! Rata sopii ehkä nippa nappa innokkaimmille ratabongareille ja kenties koululaisille. Tosin koululaisetkin ansaitsisivat parempaa, ihan ehottomasti!

  1/5

  Mukavan helppo rata lyhyine väylineen tällaiselle vähän lajia harrastaneelle. Vauhdilliset avaukset matoilta olivat vähän riskialttiita (matot rikki ja pohja epätasainen). Maasto on suurelta osin taimikkoa ja kosteaa maastoa. Raivurille olisi töitä. Par-tulos radalla kohtalaisen helppo.

  9-väyläinen rata on sopivasti haasteellinen, vaikka sieltä löytyy helppoja kahden heiton väyliä muutamia. Väylä ykkösellä ja kakkosella puut tuovat omat haasteensa heittäjälle. Kolmonen on vasemmalle kaartuva, missä kiekkovalinnalla on tärkeä osuus. Ote fore oikealla ja kiekko vaikka Westside Hatchet se onnistuu hyvin. Nelonen on helppo ja pitkä puuton väylä, missä aloitusheiton saa rempoa ihan täysillä. Vitosella koria ei näy tee-paikalta, mutta suoralla napakalla heitolla ylämäkeen pärjää hyvin. Kutosella taas puut edessä, mutta rento, voimakas heitto oikealta puut kiertäen tuo hyvän tuloksen ja oikea kiekkovalinta. Seitsemän ja kahdeksan helppoja heittää pirkkoja. Väylä yhdeksän, loivasti oikealle kaukalon päästä, on haasteellinen loivahkoon alamäkeen.

Vastaa