"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pyhäntä DiscGolfPark

Radan kuvaus

Pyhäntä DiscGolfPark on Pyhännän radoista haasteellisempi. Rata sijaitsee koulukeskuksen kumpuilevassa lähimaastossa.

Lue lisää

Pyhäntä DiscGolfParkin väylistä osa pelataan keskenään samalle korille, joten huomioithan muut pelaajat. Rata sijatsee vaihtelevassa maastossa sekä puuston, että korkeuserojen kannalta. Väylien pituudet vaihtelevat 60:stä 180:een metriin.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Seurantie
  92930 Pyhäntä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Pyhäntä DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Pyhäntä DGP #1

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 2: Pyhäntä DGP #2

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 3: Pyhäntä DGP #3

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 4: Pyhäntä DGP #4

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 5: Pyhäntä DGP #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 6: Pyhäntä DGP #6

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 7: Pyhäntä DGP #7

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 8: Pyhäntä DGP #8

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 9: Pyhäntä DGP #9

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 10: Pyhäntä DGP #10

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 11: Pyhäntä DGP #11

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 12: Pyhäntä DGP #12

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 13: Pyhäntä DGP #13

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 14: Pyhäntä DGP #14

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 15: Pyhäntä DGP #15

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 16: Pyhäntä DGP #16

Pituus 186 metriä. Par 4

Väylä 17: Pyhäntä DGP #17

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 18: Pyhäntä DGP #18

Pituus 77 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Pyhäntä DiscGolfPark

  Pyhännän kunnassa Pyhäntä DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 1711m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4000m. Pelattu 26.4.2022.

  Pyhäntä DGP kulki metsässä ja pelloilla ja sisälsi vain kohtalaisen maltillisia korkeuseroja, joten kovasta hikiliikunnasta radan kiertäminen ei varsinaisesti käynyt.

  Radan parasta antia olivat hyvässä kunnossa olleet rakenteet. Infokartassa, heittopaikoissa, heittopaikkaopasteissa ja koreissa ei kuntonsa puolesta ollut minkäänlaista moitteen sijaa. Pieniä siltoja oli siellä täällä ojien yli. Lepopenkki löytyi 1-väylältä, mutta enemmänkin olisi kieltämättä mahtunut. Löytökiekkolaatikkokin oli, tosin en muistanut katsoa, jotta oliko lukittava vai ei. Rata sijaitsee Pyhännän koulukeskuksen vieressä, jonka urheilukentällä on hyvä ulkoiluttaa draivereita, tilaa on reilusti. Keskustan palveluiden äärelle 1km matkaa. Itse evästelin Pyhännän liikekeskuksessa Akselin ja Elinan Asemalla.

  Tässä kohtaa kerron aina radan hyvistä puolista… noh… edellä oli pieni kehu rakenteiden kunnon suuntaan, mutta siihen se sitten jäikin. Mistä aloittaisi? Radan turvallisuus oli umpisurkea! Tämä johtui aika pitkälti siitä, että radalle oli raaskittu asentaa vain 12 koria. Tällaiset ”säästin tonnin, tuli kunnan kirstunvartijalle hyvä mieli” -ratkaisut eivät yleensä toimi koskaan ja Pyhännällä tämän radan pelaaminen toi lähinnä erittäin pahan mielen. Samoille koreille menevät väylät olivat mielikuvituksettomia. Pahimpana esimerkkinä 8 ja 16 jotka olivat käytännössä täysin identtisiä, vierekkäin meneviä väyliä, keinotekoisista mahdoista huolimatta. Useimmilla jaettujen korien väylillä ei ollut näköyhteyttä lainkaan toiselle heittopaikalle. Yritä siinä sitten miettiä, jotta voitko heittää vai et. Jos olet yksin radalla, niin rimaa hipoen menee jotenkin, mutta, jos on vähänkin ruuhkaa, niin jaettujen korien ratkaisu on yksi huonoimmista mahdollisista tavoista toteuttaa frisbeegolfrata. Ja kuin kruununa, niin tietenkin 8 ja 16 sekä 9 ja 17 heitettiin samalta heittopaikalta.

  Noh… turvallisuudesta edelleen. Pers edellä puuhun mentiin monella tapaa muutoinkin. 2-väylän heittolinjalla tulipaikka… turvallista… todellakin. 17-väylä heitettiin sokkona kumpareen yli 8-väylän linjaa myöten, ehkä kaikkein hasardein ja vaarallisin ratkaisu koko radalla! 1-väylä heitettiin kumpareen yli täysin sokkona koria näkemättä! Tuossa kohdin luulin ensin olevan lunta kasattuna, mutta jotain muuta siinä oli mitä ei lumen alta pystynyt ihan hahmottamaan. Väylät monin paikoin aivan liian sumpussa toisiinsa nähden. Esim. 1/2/9/12/17 väylillä joko kori tai heittopaikka sijaitsi vaarallisen likellä toisiaan. 11 ja 18 väylien heittopaikat vaarassa, kun 9-väylää kävi heittämään, välissä vain muutama hentoinen puu.

  Opastus radalla oli surkea väylältä toiselle. Next tee -kylttejä oli turha tiirailla ja koreissakin oli nuolia vain muutamassa kohden. Karttaa sai lukea käytännössä aivan koko ajan.

  Lähtökohtaisesti on hienoa, että 1500 asukkaan piskuisessa Pyhännän kunnassa on kaksi frisbeegolfrataa, mutta… tämän kyseisen radan olemassaoloa en jaksa ymmärtää, vaikka miten miettisin ja tuumailisin. Jaetut korit ovat aina surkea ratkaisu ja tällä radalla oli epäonnistuttu suoraan katastrofaalisen surkeasti. Väyläturvallisuus oli äärimmäisen huonolla tolalla, vaaranpaikkoja käsittämätön määrä. Väylät olivat tasapaksua, turvatonta pakkopullaa mitkä eivät saaneet hymyn tapaistakaan missään vaiheessa naamalla ilmestymään. Next tee -kylttejä olisi todellakin tarvittu!

  Tämä oli ehdottomasti kaikkein surkein ja huonolaatuisin 18-väyläinen DiscGolfPark niin suunnitelultaan kuin toteutukseltaankin minkä olen koskaan pelannut. Arvostan dgp-suunnittelijoiden ammattitaitoa, mutta joskus sitä vain kokeneetkin suunnittelijat epäonnistuvat, harmillista toki Pyhännän kannalta. Ei koskaan uudestaan, vaikka paikkakunnalle muuttaisin. Onneksi Autionranta oli sentään erittäin hyvä rata!

  0/5

Vastaa