"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pukkelon Erä ry

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Pukkelon Erä ry:n erähenkisen metsästysmajan läheisyydessä sijaitseva 8-väyläinen frisbeegolfrata.

Huom! Katso "lue lisää" -kohdasta tarkemmin ajo-ohjeista!

Lue lisää

Radalla pdga-hyväksytyt Viking Royal Basket -korit.

HUOM! Radan varsinaista osoitetta ”Tompsumontuntie” eivät tunne monet navigointisovellukset, joten käytä navigointiin fgr:n ”rata kartalla” -sijaintia. P-paikka oikealla puolen tietä, punaisessa postilaatikossa ratakarttoja. Varsinainen metsästysmaja p-paikalta hieman eteenpäin ja vasemmalle.

Rata on vielä kehitysvaiheessa eikä väyliä 4-8 ole raivattu kunnolla mäntymetsään. Aihio on olemassa ja rataa tullaan jatkossa kehittämään pelattavampaan suuntaan.

Alueella metsästysmaja (Rimmin maja) jota vuokrataan. Suunnistus ja jousiammuntaradat löytyy myös alueelta.

www.pukkelonera.fi

Radan tiedot

 • Osoite

  Tompsumontuntie
  83500 Outokumpu


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  8

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Pukkelon Erä ry

 • Suunnittelija

  Pukkelon Erä ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pukkelon Erä ry

Ratakartta

Väylä 1: Pukkelo #1

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 2: Pukkelo #2

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 3: Pukkelo #3

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 4: Pukkelo #4

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 5: Pukkelo #5

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 6: Pukkelo #6

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 7: Pukkelo #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Pukkelo #8

Pituus 70 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Pukkelon Erä ry

  Outokummun kaupungissa Pukkelon Erä ry:n frisbeegolfrata. Radalla pituutta 8-väylää, 490m ja C2-luokitus. Pelattu 26.8.2022.

  Pukkelon rata sisälsi mukavasti korkeuseroja, joten ajoittain syke pääsi kohoamaan rinteitä kavutessa. Siirtymät kohtuulliset, ei tosi pitkiä yhtään. Maisemat monin paikoin oikein hyviä, maasto sopii hyvin frisbeegolfradalle. Ei yhtä suosikkiväylää.

  Rakenteista pdga-hyväksytyt Vikingit parasta osaa, samoin heittopaikat rakennettu hyvin. Radan p-paikalle kannattaa suunnistaa fgr:n ”rata kartalla” -navipisteen avulla, sillä Tompsumontuntietä navisovellukset eivät välttämättä tunne. Radan p-paikka oikealla, tunnistaa punaisesta postilaatikosta p-alueella missä myös ratakarttoja lainattavaksi. Pukkelon Erän metsästysmaja pieni matka eteenpäin ja kääntyy pihatie vasemmalle. Majalla ulkohuussi ja tiloja istuskeluun ja eväiden syöntiin. Persoonallisen kaunis pallonmuotoinen kota aivan lumoavan hieno! Majan alueella myös kaksi treenikoria.

  Mutta joo… miten tämän sitten mainitsisi järkevästi. Eihän tämä rata ollut, vielä… Pukkelon rata on hyvä aihio mukavassa maastossa, mutta kunnolliseksi radaksi on vielä matkaa ja paljon. 1-väylä on sellaisenaan hyvä väylä vaikka sokkona heitetäänkin, maisema p-paikalle hieno. 2-väylän maisemat hienot, kori n. 100m päässä alamäkeen ja vasemmalle punaisen aurauskepin kohdilla, vaatisi tosin aika paljon raivaamista pienten, kaadettujen puiden ja risujen takia. 3-väylä alkoi olla heittolinjoiltaan jo epäselvä ja kovasti ahdas. Väylät 4-8 olivatkin sitten aivan mahdottomia pelata! Jokaisella väylällä hieno heittopaikka, muttei minkäänlaista heittolinjaa korille. Heittopaikan edessä vain sankka mäntymetsikkö. Viisi väylää pitikin skipata, sillä heittämisessä siihen puuviidakkoon ei olisi ollut mitään järkeä! Heittopaikalta löysi aina korille punaisia keppejä seuraamalla. Väylät itsessään aivan järkeviä ja tosiaan hyvässä maastossa, mutta siihen maastoon pitäisi ne väylät tehdä ensin.

  Next tee -kylttien virkaa toimittivat punaiset kepit. Vitoselta kutoselle siirryttäessä menee helposti 8-väylälle, joten erityisesti siihen tarvitsisi jatkossa lisäopastetta kuten myös toki koko radan osalle. Heittopaikoille ei opasteita, vaikka valmiina oli jo puiset telineet, joissa nyt pelkkiä mainoksia. Radan p-paikalle voisi olla ohjaavia opasteita jo aiemmista tienristeyksistä, niin tietäisi olevansa oikeilla jäljillä.

  Maasto sopii Pukkelon radalla hyvin frisbeegolfiin. Radalta löytyy korkeuseroja mukavasti ja väylät itsessään ovat ihan hyviä. Kolme ensimmäistä väylää menee vielä jotenkin, mutta siitä eteenpäin väylät olivat ummessa niin pahoin, että piti skipata jokainen ”väylä”. Aihio on siis hyvä kuten myös siis korit ja heittopaikat, mutta vaatii ison työn väylien raivaamiseksi pelattavaan kuntoon. Opasteet tarvitsisi heittopaikoille jo olemassa oleviin puukehikoihin. Rata on juuri nyt aivan liian raakile, jotta sitä voisi oikein kenellekään suositella. Toivottavasti Pukkelon Erällä riittää jatkossa innostusta laittaa rata ansaitsemaansa kuntoon.

  1/5

Vastaa