"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Puijo DiscGolf

Radan kuvaus

Ei pelattavissa talvella

Rata sijaitsee entisen Puijon golfkentän ja Antikkalan laskettelurinteen ympäristössä. Vaihteleva maasto tarjoaa todella monipuoliset olosuhteet frisbeegolfin harrastamiselle leveine avoväylineen ja kapeine metsäränneineen. Myös suuret korkeuserot tuovat monipuolisuutta radan väylävalikoimaan.

Lue lisää

Rata on tarkoitettu vain kesäkäyttöön, koska talvikaudella nurmikkoalue on osa Puijon vilkasta latuverkostoa. Samoin Antikkalan laskettelurinteen puolelle yltävä rata puretaan talveksi. Keväällä rata avataan vasta kun nurmikoitten maaperä on riittävän kuiva kestääkseen liikkumisen rasituksen.

Lähtöpaikka on ylhäällä Puijolla Antikkalantiellä parkkipaikkojen tuntumassa, radan huoltorakennuksen vieressä.  Kierrokselle voi vaihtoehtoisesti lähteä myös Antikkalan laskettelurinteen alaosasta väylältä 13 , jonka läheisyydestä löytyy bussipysäkki viereiseltä Kallantieltä. Myös fillarilla liikkujille tämä on varteenotettava vaihtoehto.

Rataa ylläpitää paikallinen seura Deep In The Forest yhdessä Kuopion kaupungin kanssa.

 

Radan tiedot

  • Osoite

    Antikkalantie 51
    70300 Kuopio


  • Rata kartalla

  • Perustettu

    2016

  • Korit

    DiscGolfPark-maalikori

  • Väylien määrä

    18

  • Heittopaikat

    TeePad

  • Pinnanmuodot

    Mäkinen, paljon korkeuseroja

  • Opasteet

    TeeSign

  • Ratatyyppi

    Puistorata

  • Ylläpito

    Viikoittainen

  • Ratamestari

    Pertti Tuppurainen / Deep In The Forest

  • Suunnittelija

    Pertti Tuppurainen

  • Ilmainen/maksullinen

    ilmainen

  • Lisätietoja

    Harjoituskori(t)

  • Talvipelattavuus

    Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Puijo DiscGolf

Ratakartta

Väylä 1: Puijo #1

Pituus 192 metriä. Par 4

Rata alkaa komein Puijontorni näkymin avaralle kentälle. Väylällä tilaa avata suoraan todella leveillä linjoilla. Vasenta reunaa kuitenkin koristaa ob kepitys, jota kannattaa varoa  etenkin kovalla tuulella. Lähestymisheitto korille loivaan alamäkeen vastapäiseen rinteeseen, on helpohko pitkän avauksen jälkeen. Avauksen jäädessä lyhyemmäksi, birdien ottamista pitkällä lähestymisheitolla on vaikeuttamassa kaksi bunkkeria korin molemmin puolin ja taka ob.

Väylä 2: Puijo #2

Pituus 88 metriä. Par 3

Lyhyehkö liidätys loivaan alamäkeen. Väylä on räätälöity vasureille ja oikean käden foreantsalle. Tiukat ob kepitykset ympäri väylän, ja korin oikealla sivulla edessä oleva aita laittavat miettimään hakeeko avauksella korille vai tyytyykö seiftaamaan helpon paarin.

Väylä 3: Puijo #3

Pituus 120 metriä. Par 3

Loiva pitkä hyzer avoimelle väylälle. Ob ympäri väylän kiertäen metsän reunoja ja avoimella loppuosalla rajaten lenkkipolkua ja viereistä väylää. Varo heittäessäsi ulkoilijoita korin tuntumassa.

Väylä 4: Puijo #4

Pituus 135 metriä. Par 4

Avaus oikean käden jyrkkä antsa ylämäkeen. Heiton jäädessä sisäkaarteen puihin , se tippuu todennäköisesti oobeelle eli tarkkana avauksen kanssa. Ylhäälle penkan päälle pääsyään, lähestymisheitto korille loivaan ylämäkeen kaartaen lopussa oikealla suuren " ikihongan " oksien alta suojaisalle griinille. Helpohko birdie pitkällä avauksella.

Väylä 5: Puijo #5

Pituus 168 metriä. Par 4

Avoin tasainen väylä, kaartaen loivasti oikealle lammenrantaa myötäillen. Oobeet ympäri väylän. Varo lähestyttäessä korille lenkkipolulla liikkujia. Mahdollinen Eagle isokätisille

Väylä 6: Puijo #6

Pituus 109 metriä. Par 3

Suora avaus puiden välistä tasaisen kumpareen reunalla olevalle korille. Taka ob, varo heittämästä pitkäksi.

Väylä 7: Puijo #7

Pituus 77 metriä. Par 3

Nyt tarkkana ! Lyhyt antsa liidätys tai fore oikekätisille. Kori sijaitsee oikealle viettävässä rinteessä eli kiekon tarttuminen griinille on haastavaa. Ob vaanimassa skippejä ja rollereita myös korin alapuolella. Helpohko birdie tekniselle pelaajalle, joka hallitsee kiekkonsa laskeutumiskulmat rinteeseen. Usein puhaltava vastatuuli pitkin rinnettä lisää haastetta tällä väylällä.

Väylä 8: Puijo #8

Pituus 92 metriä. Par 3

Jyrkkä, avoin ja korkea hyzer oikeakätiselle. Käyttäkää spotteria! Taka ob, varo avaamasta pitkäksi. Griini avoimella kumpareella metsän takana. Tuulisella kelillä puttailu korilla  todella haastavaa.

Väylä 9: Puijo #9

Pituus 106 metriä. Par 3

Avaus metsastä läpi tiukan portin loivaan alamäkeen, kaartaen oikealle avoimelle väylälle. Mando sisäkaarteessa oikealla, sen missatessa seuraava heitto tiiltä sakon kera. Kori alhaalla avoimella nurtsilla aivan oobeen vieressä.

Väylä 10: Puijo #10

Pituus 107 metriä. Par 3

Kympille siirrytään entiseltä golfkentältä Antikkalan laskettelurinteeseen. Tällä avoimella väylällä voi heittää korille aivan millä tavalla tahansa oman mieltymyksen mukaan, tärkeintä että saa kiekon jäämään korille, joka sijaitsee kummulla viettävän rinteen reunalla. Taka ja sivu oobeet houkuttelemassa myös kiekkoja eli varo avaamasta pitkäksi.

Väylä 11: Puijo #11

Pituus 78 metriä. Par 3

Seuraavaksi piipahdetaan hetkeksi metsän siimekseen ensimmäiselle metsäväylälle. Pillisuora tiukka alamäkiränni liidätys, jossa nähdään eniten holareita tällä radalla. Kori viettävässä rinteessä, birdieen vaaditaan todella tarkka ja määrämittainen heitto.

Väylä 12: Puijo #12

Pituus 221 metriä. Par 4

Takaisin laskettelurinteeseen. Saa tykittää täysillä ! Avaus loivaan avoimeen alamäkeen. Oikean reunan metsä ob luonnonsuojelualueen vuoksi. Kori sijaitsee saarekemaisella griinillä heinikkojensuojelualueen kainalossa tiukoin ob kepityksin höystettynä. Isokätisillä mahdollisuus Eagleen. Haastavuutta väylällä lisää ajoittain kova tuuli.

Väylä 13: Puijo #13

Pituus 84 metriä. Par 3

Laskettelurinteen alaosasta siirrytään nousemaan takaisin Puijolle, alkaen metsäosuudella. Avaus oikean käden loiva hyzer kapeasta aukosta ylämäkeen vanhaan metsään. Birdien saadakseen on heitetättävä kovaa ja todella tarkasti. Yksi radan vaikeimmista väylistä.

Väylä 14: Puijo #14

Pituus 76 metriä. Par 3

Lyhyehkö loiva antsa. Kapeaa ränniä vaikeuttamassa mando tiin edessä oikealla puolen, sen missatessa peli jatkuu tiiltä sakon kera. Helppo birdie tarkalle heittäjälle.

Väylä 15: Puijo #15

Pituus 65 metriä. Par 3

Jyrkkä lyhyt ylämäki hyzer. Mando väylän puolessa välissä vasemmalla sisäkaarteessa, sen missatessa seuraava heitto drop zonelta sakon kera. Griini muinaisessa pihapiirissä kummulla lukuisten haapojen ympäröimänä. Helpohko birdie.

Väylä 16: Puijo #16

Pituus 114 metriä. Par 3

Pirkkua tarjolla isokätisille, ei muille ! Avaus suora jyrkkään avoimeen ylämäkeen. Kori tasaisella kummulla korkealla mäen päällä. Ob korin takana, varo heittämästä pitkäksi lähestyttäessä.

Väylä 17: Puijo #17

Pituus 70 metriä. Par 3

Kapea suora loivaan ylämäkeen.  Väylän alkupää avointa maastoa, muuttuen puolessa välissä metsäväyläksi. Kori tasaisella mäen päällä metsän siimeksessä.  Helppo birdie tarkoille heittäjille.

Väylä 18: Puijo #18

Pituus 140 metriä. Par 4

Viimeistä viedään ! Matala avaus metsästä läpi tuplamandon avoimelle nurtsille, sen missatessa jatka peliä drop zonelta sakon kera. Jatkoheitto avoimeen loivaan ylämäkeen kohti komeaa Puijon tornia, kaartaen lopussa vasemmalle griinille. Ob kepit koristaa väylän vasenta ja taka reunaa eli lähestyttäessä korille oltava tarkkana. Helpohko birdie.

35 arvostelua radalle “Puijo DiscGolf

    Vihdoin ja viimein pääsin tämän radan testaamaan, mutta kierroksen jälkeen jäi mietityttämään, että miten ihmeessä juuri tämä on Suomen ykkönen? Ehdottomasti kuuluu parhaimpien joukkoon (Top-10), mutta itselle tulee mieleen jo länsirannikolta kolme rataa mitkä menisi ohi, puhumattakaan jos manner-suomen ratoja ruetaan harkitsemaan

    Penkkejä (puunrunkoja) löytyy lähtöpaikoilta, opastuksia ei osunut silmään, koska kaveri joka oli radan jo heittänyt useaan kertaan oli mukana. Hetkittäin tuntui, että usealla väylällä tuli heitettyä jatkuvasti samaa heittoa kun ei juurikaan eri kiekkoja tullut bägistä valkattua. Mukavia liidätysväyliä ja muutama tiukempi väylä tarkalla kulmanhallinnalla löytyy, mitkä mielyttävät heittokokemusta. OB tikkua myös löytyy rutkasti, monet eivät kuitenkaan pahasti rajoita väyliä joten ei ole vastaavaa tikku-merta kuin esim. Lahden Mukkulassa.

    Tulipa tämä FGR:ssä Suomen parhaaksi käyttäjien toimesta arvosteltu rata koettua. Ymmärrän hyvin miksi se on kyseisellä sijalla. Monipuolinen rata, jolla on erittäin paljon vaihtelua, niin korkeuden kuin muutoinkin väylien puolesta. Jopa lyhyimmät avoimella olevat väylät olivat mielenkiintoisia heittää.

    Ainoat pienet miinukset muutoin timanttisella radalla:
    – Jos saisin yhden asian lisätä radalla, se olisi 50 ja 100 m merkkitolpat. Tällöin tietäisi muutoin varsin avoimilla väylillä kuinka kaukana kori on avauksen jäljiltä. Esim. 1. väylällä tarkan etäisyyden hahmotus on haastavaa.
    – Loppua kohden rata tavallaan heikkenee, kun alussa ja puolivälissä on heitetty kaikki upeat liidätysväylät. Viimeiset 6 väylää kiivetään takaisin radan lähtöpisteeseen ja näiden joukkoon mahtuu myös radan ahtaimmat metsärännit.
    – Muutamat mandot jäivät mietityttämään. Ovatko ne todella tarpeen? Ja juuri siinä kohtaa, missä ovat nyt?

    4.5/5 olisi oikea arvosana, mutta jos oikeasti miettii mikä on täyden 5:n arvoinen, niin enemmän tämä sinne kallistuu kuin neloseen.

    Kannatti lähteä pidemmältäkin käymään. Rata todella nätti ja hyvässä kunnossa. Väylät eivät vaadi heittopituudeltaan aina sitä maksimia, mutta sen sijaan vaatii hyvin kontrolloituja tarkkoja heittoja. Moni greeni melko kuumottava, mutta loistavia nekin. Avauksissa ja lähestymisissä pitää siis huomioida myös maasto, kiekon alastulokulma, jne. Ei siis riitä, että pyrit vain heittämään korille. 5/5 ?✌️ Meni omiin pelattuihin Top3 ratoihin.

    Mukava rata. Haastetta löytyy ja heittäminen käy suorituksesta. Heittovalikoimaa testataan radalla hienosti. Muutama tosi upea väylä. Kävin kuumana kesäisenä päivänä täällä ja puitteet ja radan kunnossapito kyllä erinomaista luokkaa. Liekö kuumuuden ja huonon kunnon syytä niin takaysin kiipeäminen kävi raskaaksi ja heitot olivat huonoja. Ensifiilis oli siitä hiukan karvainen, mutta kun on pari viikkoa aikaa kulunut niin lämpenin takaysillekin. Radalla oli aika paljon porukka (eikä ihme) ja mielestäni heittäjien kesken oli mukava henki ja rataetiketti kunnossa niillä heittueilla joita me kohtasimme.

    Jäi todella ikävä tunne tältä radalta. En voi suositella kenellekkään aloittelijalle. Ensinnäkään ei edes pääse edes heittämään kun paremmat heittäjät etuilevat, eivätkä malta kohteliaasti kysyä saako ohittaa.
    Yritimme 9vuotiaan poikani kanssa päästä pelaamaan kyseiselle radalle, niin meille sanottiin, että ei aloittelijoiden ja lasten tänne kannata tulla?. Eteen tullaan röyhkeästi ja ehdotellaan muita kenttiä. Kuitenkin tämä olisi meidän lähikenttä, mutta taidan jatkossa kiertää Kuopion kentät kaukaa ja siirtyä Siilinjärven puolelle, jossa aloittelijat ja lapsetkin ovat tervetulleita.
    Kysyn vaan missä lapset saavat harjoitella ja samoin kuin aloittelijat, jos pidemmiltä kentiltä ajetaan pois…
    Harmittaa kun ei päässyt ensimmäistä heittoakaan tekemään.

    Hei Hanna,

    pahoittelen suuresti saamaasi kohtelua. Toivon sydämeni pohjasta ettette enää törmää tällaiseen käytökseen. Puijo Disc Golf niin kuin kaikki muutkin radat Kuopiossa ovat avoimia ja tarkoitettu niin aloittelijoille kuin pidempään harrastaneille.

    Toivoisin ettei yksittäisten huonosti käyttäytyvien ihmisten takia kuitenkaan pilattaisi koko Kuopion frisbeegolfratojen mainetta. Meidän seuran (Deep In The Forest ry) kuin myös muidenkin paikallisten seurojen jäsenet osaavat kyllä ottaa aloittelijat vastaan radoilla ja käyttäytyä lajinetiketin vaatimalla tavoilla. Harrastajamäärät ovat kuitenkin tänä keväänä Covid-19 johdosta nousseet räjähdysmäisesti joten sekaan mahtuu niin sanottuja ”mätiä omenia”. Lajin säännöt ja etiketti on radoilla oleville ilmoitustauluille laitettu selkeästi jos vaan niitä luettaisiin.

    Toivottaisinkin Teidät pojan kanssa tervetulleeksi uudelleen Puijolle pelaamaan!

    On kyllä rata paikkansa tämän sivuston top-5:ssä ansainnut. Tiit, korit, kartat jne. kunnossa. Väyliä menee joka suuntaan mäen rinteillä, on siellä pari tasaistakin mukana. Ekat viisi väylää lämmitellään heittokättä tottumaan tiukasti OB-kepitettyihin väyliin. Sitten heitetään väylät 6-10 enemmän ja vähemmän alamäkeen, välillä poikittain rinteen kumpareita mukaille, edelleen tiukasti OB-kepitettynä. Väylällä 11 livetään metsään heittämään vähän alamäkeen, josta palataan sitten väylälle 12 heittämään tyhjät pois, eli loput mäestä alaspäin. Loppurata sitten kiivetään pääosin metsää pitkin takaisin ylös lähtöpaikalle, välissä väylällä 16 heitetään nurmella ja väylä 18 avataan metsästä nurmelle.

    No eihän tämäkään rata täydellinen ole. Johtuen jo pinnamuodoista, väylällä 7 on helppo livetä väylän 8 puolelle, samoin kasilta ysille, ja ysiltä nyt voi mennä vaikka kympille tai 16:n tiille jopa. Mutta tarkkavaisuus mukana ja maltti on valttia.

    Kokonaisuus todella hyvä.

    Puijon rata on todella monipuolinen. Saa heittää koko käden voimalla, teknisellä taidolla, voimaa säädellen, tarkkaa osaamista ym. Ja vähänkään tuulisella kelillä saatat huomata miten kiekko saattaa liitää ihan muualle kuin oli tarkoitus.
    Väylät on todellakin tehty ajatuksella ja par tulokset realistiset monen tasoiselle heittäjälle.
    Tänne voisi tehdä vaikka toiset tiit tuomaan vaihtelua tai helpottamaan lyhyempien heittojen omaavien tuloksien parantamiseen.

    Nyt löytyi täydellinen rata. Tämä on vitosen ansainnut. On se hienoa, että Frisbee golffarit ovat saaneet maastot käyttöönsä pallogolffareilta ja laskettelijoilta.Alussa golf kenttää, sitten alamäkeä oikein kunnolla, lopuksi metsäränniä ylös takaisin parkkipaikalle. Hukkaheitot löytyivät helposti, mutta varokaa alun vesiesteitä.

    Puijo on viskomistani paikoista monipuolisin kokonaisuus. Korkeuseroja on. Avoimia väyliä on. Metsäväyliä on. Näin aloittelevana ne metsäväylät ovat aina vähän myrkkyä mutta Pohjois-Savon ratoja tutkineena olen kyllä pahempiinkin puuviidakkoihin törmännyt. Ne 251 metrinen liidätys antaa pitkän heiton tunnun tuomaa iloa kummasti, vaikka käpälä ei ”oikeasti” riittäisi kuin 80-90 metriä pidempiin siivuihin 🙂

    Parissa korissa on hieman toiston makua: 7,9,10 on heitettävissä samanlaisella rhfh:lla (ja vaikka samalla kiekollakin), joskin variaatiot bäkkärille on myös mahdollisia.

    Alueella on riittävästi tilaa asettaa kumijalat (pyörä, moottorpyörä tai auto) lepotilaan. Harjoituskori on, ja aiemmin kesällä draivilämppäreitä varten oli verkko viritetty parin puun väliin. Draivirange puuttuu mutta eipä siitä passaa nillittää koska ei niitä kovinkaan monella muullakaan radalla ole. Muutaman sadan metrin päästä aloituspaikasta löytyy myös perinnemaatila Konttila, jossa toimii Kesäkahvila ja sieltä saa käsittääkseni vuokrattua myös metsään heiteltäviä (ja sieltä kerättäviä) muovilättyjä.

    Aikalailla täydellinen mesta. Ehkä parin puun kellistäminen ja siten ilmavuuden tekeminen parille metsäväylälle tarjoaisi täydellisen kokemuksen. Tai sit pitää vaan opetella heittämään paremmin!

    HUOM! Puijo Disc Golf Park laitetaan talviteloille su 28.10.2018 klo 13.00 alkaen ja pelaaminen onnistuu seuraavan kerran keväällä 2019. Radan tietoja ja mahdollisesti kadonneita kiekkoja voi tsekkailla Deep In The Forest:n facesta.

    Rata pelattu ensimmäisen kerran 7.8.2018. Aloittelijan ajatuksia.

    Aivan upea ja täydellinen rata! Heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit ja väyläopasteet upeassa kunnossa. Paljon penkkejä taukoja varten. Maisemat aivan mahtavan upeat! Väylät todella monipuoliset ja erilaiset toisiinsa verrattuna, lisäksi väylillä ajettu nurmi lyhyeksi ja metsäosuudetkin todella hyvin hoidettu. Käy erittäin hyvästä kuntoilusta reilujen korkeuserojenkin takia. Löytökiekkojen palautuslaatikkokin löytyy. Yli 1000 kiekkoa kuulemma tänäkin vuonna jo palautettu. Maasto kuitenkin joka puolella sellaista, että kiekko periaatteessa löytyy helposti. Eniten niitä katoaa varmasti muutamaan lampeen ja toki salaperäiset mustat aukot vaan nyt tahtovat nieleskellä noita lättyjä melkein missä vain… 🙂

    Tästä suosikkiradastani on vaikea keksiä yhtään mitään negatiivista sanottavaa, kaikki hyvän frisbeegolfelämyksen ainekset ovat Puijolla kasassa, todellinen timantti ratojen joukossa!

    5/5

    Karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen, auto parkkiin ja heitolla. Väylät 1 – 5 ovat hieno kokonaisuus. OB-tikkuja on reilusti, mutta niille on paikkansa. Väylät vaativat monipuolista heittovalikoimaa ja väylälläkin pitäisi pysyä.

    Väylät 6 – 12 käytännössä alamäkeen liidätystä. 6, 9, 10 ovat vähän samantyylisiä, oikean käden kämmenheitolla lähes samalla heitolla. Väylä 8 vaatii ehdottomasti spottaajaan – yksinäinen bongari etsi kiekkoaan hetken verran korin takaa metsän puolelta (löytyi). Väylät 11 ja 12 olivat alamäkiväylien parhaimmat, ehdottomasti.

    Loput väylät 13-18 tullaankin metsän kautta takaisin ylös ja heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Rata muuttuu tässä kohtaa enemmän metsäradaksi.

    Rata on kokonaisuutena hyvin suunniteltu ja alue on siistissä kunnossa. Väylät ovat suhteellisen avoimia heittää, osassa joutuu heittämään vähän tiukempaan linjaan. Rata on sopivan haastava ja sille on paikkansa. Suosittelen heittämään läpi. 4½/5.

    Upea ja monipuolinen rata. Mahtavat maisemat, väylien vaihtelevuus ja pitkät liidätykset jäi mieleen. OB:ta on paljon, mutta se pitää ottaa vain haasteen kannalta. Yksi parhaista missä oon käynyt.

    Kuopion OB versio Mukkulasta. Hetkittäin tuntuu että OB kepit on itseisarvo ja niitä pitää saada miltei joka väylälle. Osa väylistä hienoja, mutta osa toistaa itseään. Miltei joka korin ympärille tehdyt OB alueet eivät aina puolusta paikkaansa. Metsäväylät turhan tukkoisia ja toivottavasti kehittyvät vielä heitettävimmiksi. Maisemallisesti hieno ja hyvin hoidettu rata.

    Hieno rata! OB keppiä on suhteellisen paljon, et ehkä kaikkia metsien laitoja ei ois tarvinnu tikuttaa. Saa heittää monipuolisesti kaikenlaisia heittoja. Muutamia väyliä missä ei todellakaan tartte himmailla vaikka käsi kestäis 150 metriä heittää. Laadukas rata, joka on hyvin suunniteltu! Menee itellä top 5 ratoihin.

    metsien reuna OB-tikutukset on suojelemassa luonnonsuojelua-aluetta ja siten yritetään pitää pelaajat poissa sieltä. Osa tikuista on suojelemassa myös pururatojen käyttäjiä. Muuten ei tikkuja ole sinne ”turhaan” laitettu. Määrä taas helpottaa tulkintaa ”sisällä/ulkona” kohdalla kun kepit on lähempänä toisiaan.
    Jostain kuvakulmasta katsottuna näyttää kyllä että rata on tikutettu täyteen mutta pelatessa huomaatte että eipä niitä siellä sitten sen enempää ole kuin luulisi. 🙂

    Todella monipuolinen rata kauniilla paikalla. Löytyy leveätä pitkää väylää, pitkää ja lyhyttä alamäkiliidätystä, ylämäkeen heittoa ja teknisempiä metsäväyliä. Tämän lisäksi puitteet radalla on erinomaiset, väyläopasteet ovat kunnossa, tiit ovat hyvät ja rappusiakin on tehty helpottamaan kulkemista.

    Radalla on paljon OB:ta avoimemmilla väylillä ja joillain väylillä melko kapea greeni, mikä varmasti jakaa mielipiteitä ja voi aiheuttaa joissain pelaajissa turhautumista. Kuitenkin omasta mielestäni erittäin onnistunut rata, ei varmasti paras rata aloittelijoille, mutta radan monipuolisuus ja haastavuus vetoavat varmasti kokeneempiin heittäjiin pitkäksi aikaa.

Vastaa