"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Piispala DiscGolf Kannonkoski

Radan kuvaus

Kannonkosken kunnan omistamalle mäntykankaalle rakennettu 18-väyläinen metsärata. Väylien yhteenlaskettu pituus on 2,198 km. Siirtymien kanssa radan pituus on noin 3,2 km. Rata alkaa Nuorikeskus Piispalan jäähallin takaa.

Lue lisää

Opastus lähtöpaikalle on Piispalan vastaanoton pysäköintialueelta. Lähtöpaikalla on A3-kokoinen laminoitu ratakartta. Ratakarttoja on saatavana myös Piispalan vastaanotosta aukioloaikojen puitteissa.

Rata kiertää Piispalan nuorisokeskuksen ja Sinisentien (VT77) välisellä helppokulkuisella mäntykankaalla. Väylät ovat vaihtelevia niin leveyksien kuin pituuksien osalta (64m – 200m), profiileissa löytyy tasaisia sekä ylä- ja alamäkiväyliä, 2 järvenrantaväylää, 1 sorakuoppaväylä.

Alueella on runsaasti polkuja ja maastossa liikkuu ulkoilijoita kävellen, juosten ja maastopyörillä. Myös poneja ja vuohia liikkuu toisinaan rata-alueella. Maastossa on kuitenkin hyvä näkyvyys, joten vaaratilanteita ja törmäyksiä on helppo välttää.

Radan infra on edelleen keskeneräinen esim. taukopaikkojen ja roskiksien osalta. Niitä rakennetaan ja lisätään syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana.

Lisätietoja:Nuorisokeskus Piispalan uimahallin, uimahallin kahvion ja Piispantupa-ruokalan aukioloajat sekä majoitusmyynnin yhteystiedot löytyvät osoitteesta:https://piispala.fi/piispala-info/

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kurssitie 42
  43300 Kannonkoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Ville Virtanen (Kannonkoski) ja Ilpo Liimatainen (Safri)

 • Suunnittelija

  Saarijärven frisbaajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Piispala DiscGolf Kannonkoski

Ratakartta

Väylä 1: Piispala #1

Pituus 155 metriä. Par 3

Väylä 2: Piispala #2

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 3: Piispala #3

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 4: Piispala #4

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 5: Piispala #5

Pituus 119 metriä. Par 3

Väylä 6: Piispala #6

Pituus 161 metriä. Par 4

Väylä 7: Piispala #7

Pituus 118 metriä. Par 3

Väylä 8: Piispala #8

Pituus 125 metriä. Par 4

Väylä 9: Piispala #9

Pituus 151 metriä. Par 4

Väylä 10: Piispala #10

Pituus 200 metriä. Par 4

Väylä 11: Piispala #11

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 12: Piispala #12

Pituus 156 metriä. Par 4

Väylä 13: Piispala #13

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 14: Piispala #14

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 15: Piispala #15

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 16: Piispala #16

Pituus 128 metriä. Par 3

Väylä 17: Piispala #17

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 18: Piispala #18

Pituus 160 metriä. Par 4

8 arvostelua radalle “Piispala DiscGolf Kannonkoski

  Uusitulla layoutilla pelasin läpi aurinkoisena päivänä. Aivan mieletön rata, pari vesiväylää, hiekkakuoppaa ja kaikkea mahdollista löytyy. Maasto on mäntykangasta, puustoa raivattu juuri sopivasti ja kiekon hukkumisesta ei ole pelkoa. Haastetta riittää ja väylän pituudet yllättävänkin pitkiä. Heittämällä meni omassa rankingissa suomen kolmanneksi parhaaksi radaksi. Käymisen arvoinen rata ehdottomasti!

  Piispalan osalta rata-asia nyt kunnossa. Rauli Savela ja Safrin aktiivit suunnittelivat akueelle uuden 18-väyläisen radan. Par 62, mutta saattaa vielä elää. Heinäkuun aikana rata muotoutuu lopulliseen muotoonsa ja hyvää on tarjolla. On hienoja rantaväyliä ja naastoa käytetty monipuolisesti hyväksi. Ratakartta valmistuu heinäkuussa. Innovan uudet korit, heittopaikat 2×4 m joka väylällä, opasteet kunnossa jne.

  Marko on kyllä kirjoittanut tästä aika tyhjentävän arvion. Ihan hirveästi ei tullut ylistystä mutta paikkana oli kuitenkin mielestäni bongauksen arvoinen. Kauempaa tänne ei kyllä kannata tulla mutta jos olet muutenkin ajamassa ohi niin ehkä sitten. Mukava maasto, erikoiset korit, omituiset parit; siinäpä se pähkinänkuoressa.

  Kannonkosken kunnassa Piispalan luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukeskuksen mailla sijaitseva frisbeegolfrata. Pituutta radalla 15-väylää, 1074m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3050m. Pelattu 28.9.2021.

  Piispalan pururata/metsärata sisälsi mukavasti korkeuseroja, joten ihan hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Kiekot löytyivät radalla hyvin, sillä maasto erinomaisesti frisbeegolfiin soveltuvaa kuivaa mäntykangasmetsää. Siirtymät suorastaan olemattomat. Väylät olivat pääosin selkeitä ja helpohkoja perusväyliä. 8-väylä suosikki tasaisesta väylämassasta, mukava ja haastava alamäkiväylä. Rata-alueen kaunein kohta sijaitsi hieman syrjässä itse frisbeegolfradalta. 7-väylän jälkeen sivummalla oli valtava hiekkamonttu ja näkymä ylhäältä upea, siihen saisi rakennettua aivan timanttisen kovan ja upean liidätysväylän korkealta ylhäältä alas monttuun!

  Radan lähtöpaikan eli 1-väylän löytää ajamalla Piispalan perimmäisimpään nurkkaan seuraamalla ”vastaanotto”, ”uimahalli – jäähalli” -kylttejä. Auto parkkiin isolle jää/uimahallin p-paikalle ja 1-väylä löytyy, kun katsoo oikealle kohden jäähallin päätyä ja kävelee hallin taakse, niin sieltä starttaa radan kiertäminen.

  Korit olivat vanhat numeroidut Sepot, mutta ajoivat vielä ihan hyvin asiansa. Heittopaikoilla olleet opasteet olivat ihan kelvolliset, vaikkakin parhaat päivänsä jo nähneitä. Tosin nämäkin opasteet olivat monella väylällä suoraan nurmimaton edessä keskellä heittolinjaa, joten siltä osin jopa vaaralliset. Heittopaikat olivat nurmimattoa kaikki, mutta lätkäisty suoraan maahan kiinni mikä ei koskaan ole se paras ratkaisu millään tavalla.

  Olihan Piispalassa kaikki vähän rempallaan tai sinnepäin, yritystä, muttei oikein hyvää sellaista. Infokarttaa ei ole lainkaan alueella eikä yksikään opaste ohjaa isolla Piispalan alueella radan alkuun. Sen takia ajo-ohje tuossa yllä. Next tee -kylttejä ei yhtään, mutta tiiviillä radalla eivät nyt aivan välttämättömiä olleetkaan. Tiiviys tarkoittikin Piispalassa sitten sitä, että useammassa kohdin kori ja seuraava heittopaikka olivat aivan vierekkäin (esim. 8-9, 11-12 ja 13-14) ja siten radan turvallisuus kehno liian monin paikoin.

  Rataa vaivasi suoranainen tylsyys, sillä parin väylän jälkeen olit nähnyt lähes koko radan, yhtään yllätystä ehkä kasin alamäkeä lukuunottamatta ei matkan varrella tullut vastaan. Rataa tehdessä on menty kirjaimellisesti siitä yli mistä aita on ollut matalin, eli pururadan varteen on isketty suoria tai pieniä kaarroksia sisältäviä väyliä ja kori sitten pururadan oikealla tai vasemmalla puolella aina aivan polun vieressä, boring… Yksi väylä oli sentään raaskittu vetää myös metsän puolelle eli nro 10, mutta… olikin sitten kaikkein huonoin väylä. Yhtään puuta ei oltu raaskittu tuon väylän kohdalla kaataa eikä heittolinjaa ollut minkäänlaista. Silmät kiinni ja luja kiskaisu vain sinnepäin… Ja ne par-lukemat… mitään virallista tapaa niitä määritellä ei liene olemassa ja se näkyi Piispalan radalla. Kaiken kruununa taikurin taikahatusta tempaistu väylä nro 13 – 98m ja par 5, helpohko perusväylä… jep.

  Sääli… ihan valtaisan valtava sääli. Piispalan monipuolinen liikunta-alue ansaitsisi paljon paremman ja nykyaikaisemman radan. Alueella on suorastaan mykistävän paljon potentiaalia, se tuli todettua. Maasto on frisbeegolfiin kenties se kaikkein paras eli sateellakin kuiva mäntykangasmetsä mistä kiekot löytyy helposti, vaikka vähän karkaisikin sivummalle. Korkeuseroja Piispalasta löytyy ja sitten se todella upea monttu mikä suorastaan huutaa rakentamaan väylän sinne! Ei tarvitsisi kuin maestro Koivu tekemään laadukas vähintään 18-väyläinen DiscGolfPark, niin uskoisin noin upeaan ympäristöön tehtävän radan nousevan omien suosikkien joukkoon ihan kirjaimellisesti heittämällä! Nyt rata ei ole tosi surkea muttei missään nimessä hyväkään. Erittäin tylsä ja vaatisi radan kokonaisvaltaista parantamista, potentiaalia kyllä Piispalassa riittäisi tosiaan vaikka muille jakaa!

  Tällaisessä kunnossa ei tarve ajaa Kannonkoskelle uudestaan rataa pelaamaan.

  2/5

  Pelattu 8/20, nyt 15-väyläinen rata. Helppoja väyliä, joskin osassa tuntuu siltä, että par-tulos on heitetty nopalla. Tunnissa kiertää helposti. Väylät suurimmaksi osaksi ulkoilureitillä, muutama metsäisempi. Paljon puita. Paikan päällä ei ole ratakarttaa, mutta seuraava väylä löytyy helposti, yleensä tosi lähellä edellistä koria.

  Radalle ilmestynyt pari reikää lisää, nyt niitä on yhteensä 14. Vain yhdellä tiiauspaikalla on tiiausmatto, ja opaste tosiaan yleensä töröttää siinä tiiauspaikalla.

  Rata kiertää kuivassa kangasmetsässä pääosin pururataa ja asfaltoituja kävelyteitä myötäillen. Väylät ovat siis usein yleisiä kulkuväyliä. Suuri osa väylistä on hieman yli satametrisiä ja suorahkoja. Maasto on helppokulkuista.

  Rataa ei näy alueen opasteissa, mutta se alkaa ja loppuu jäähallin luota, Piispalan nuorisokeskuksen perukoilta. Auton saa parkkiin uima/jäähallin pihaan, kun ajaa majoitusmökkien ohi. Ensimmäinen tiiauspaikka löytyy, kun kävelee jäähallin päädyn ympäri.

  Vähän omituinen rata. Ei tiipaikkoja rakennettu erikseen, ja väyläopasteet on pystytetty aina tarkalleen siihen kohtaan, missä pitäisi olla tiin keskikohta. Siksi avausta ei ns. oikeasta paikasta voi heittää, ellei halua lyödä kättä tai kompastua opasteeseen. Se vaikuttaa parilla väylällä avausheiton luonteeseen aika paljon, kun täytyy siirtyä oikeasta paikasta metri pari vasempaan tai oikeaan. Väylät mielekkäitä pelata harrastelijalle/aloittelijalle. Pari aivan psykoottisen tiheää metsäväylää, jotka olivat kyllä mielenkiintoisia heittää.

Vastaa