"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pihtipudas DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Pihtiputaan rata sijaitsee metsäisellä pururata-alueella. Aloittelijaystävällinen kokonaisuus tarjoaa haasteita myös pidempään heittäneille parilla pitkähköllä väylällä.

Lue lisää

Vuonna 2011 perustettu Pihtipudas DiscGolfPark laajeni kesällä 2013 18-väyläiseksi kokonaisuudeksi, jossa haasteita peliin tuovat metsän puiden lisäksi korkeuserot. Hiihtomaan alueella pääsee liidättämään alamäkeen kunnolla. Alueella on paljon muita käyttäjiä, joten pururadoilla tulee olla huolellinen ja varmistua aina heittojen turvallisuudesta.

Radan tiedot

 • Osoite

  Ritovuorentie
  44800 Pihtipudas


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Topi Kokko

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pihtipudas DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Pihtipudas DGP #1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2: Pihtipudas DGP #2

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 3: Pihtipudas DGP #3

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 4: Pihtipudas DGP #4

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 5: Pihtipudas DGP #5

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 6: Pihtipudas DGP #6

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 7: Pihtipudas DGP #7

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 8: Pihtipudas DGP #8

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä 9: Pihtipudas DGP #9

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 10: Pihtipudas DGP #10

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 11: Pihtipudas DGP #11

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 12: Pihtipudas DGP #12

Pituus 131 metriä. Par 3

Väylä 13: Pihtipudas DGP #13

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 14: Pihtipudas DGP #14

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 15: Pihtipudas DGP #15

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 16: Pihtipudas DGP #16

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 17: Pihtipudas DGP #17

Pituus 147 metriä. Par 4

Väylä 18: Pihtipudas DGP #18

Pituus 46 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Pihtipudas DiscGolfPark

  Pihtiputaan kunnassa Ritovuoren ulkoilualueen maastossa Pihtipudas DiscGolfPark. Pituutta radalla 18-väylää (1694m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4400m.

  Tämän puru/metsäradan kiertäminen kävi kevyehköstä kuntoilusta sillä korkeuserot olivat aika maltillisia ja siirtymät lyhyet. Pikkunätti rata missä ylä ja alamäkiä, mutta myös liidättämään pääsi yhdellä väylällä. Paljon mentiin pururadan hiihtouria, mutta välissä myös metsäisempiä väyliä mikä hyvä asia. Heittolinjat pääosin selkeät. 8-väylä poikkesi harmaasta väylämassasta pitkähkönä liidätysväylänä, tosin keskiosa väylää aika törkyistä mutavelliä.

  Rataa on vastikään uudistettu, joten toivottavasti juuri siksi rakenteissa puutteita. Infokartta (mihin muutokset tussattu) löytyi, mutta kaipaisi uuden kokonaan. Samoin next tee -kylttejä ei yhtään, korinuolia ja puihin maalattuja nuolia alkoi ilmaantua 5-väylän jälkeen, minkä jälkeen karttaa ei tarvinnut enää vilkuilla. Paljon uudistamista tuolta osin.

  Korit (+treeni x 1) hyvässä kunnossa ja iso plussa myös isoista teematoista. Heittopaikkaopasteet hyvät. Erikoismaininta penkeistä joita taisi olla likimain jokaisella väylällä. Plussaa myös opastekyltti isommalta tieltä. Löytyi roskis alusta ja 8-väylän vierestä laavu puineen.

  Arvosanaa laskee rakenteiden puutteiden lisäksi myös yksi ikävä suunnittelijan erikoinen. Yleensä sitä odottaa sitä positiivisesti massasta poikkeavaa ratamestarin herkkua… En tiedä mitä lie ajateltu, kun väylät 8 ja 17 oli sijoitettu vierekkäin. Kun kasia kiskaisee isolla kädellä alaspäin, niin samaa rinnettä pitäs heittää ylöspäin 17-väylällä. Ei kyllä pienen pientä järjen hiventäkään koko hommassa! Hyvin vaarallista touhua! Lopetus eli vika 18-väylä oli melkonen kummajainen 46 metrisenä. Olisi ansainnut hienomman lopetuksen rata ehottomasti. Muutoinkin sitä mietti, että eikö alueelle olisi mahtunut vieläkin pidempi rata mikä olisi vielä rohkeammin kulkenut metsässä.

  Ei huono, muttei missään nimessä hyväkään. Puutteita oli liikaa jotta olisi oikein jaksanut innostua. Tasapaksuja väyliä lopulta eikä yhtään todellista wau-efektiä päässyt syntymään.

  3/5

  Heinäkuun 2020 lopulla rata oli uudistumassa. Monia väyliä oli siirretty ja korvattu, joten aikaisempi käyntikerta 4 vuoden takaa ei paljon tukenut. Ratakarttakin oli rikki ja repeytynyt ja siihen oli piirrelty runsaasti muutoksia. Par tuloksiin pääsee aika helposti. Välillä avoimempaa heittoväylää ja toisinaan tiukkaa mettäränniä. Mustikoita löytyy, pukeudu kuitenkin runsaasti, sillä hyttysiäkin on melkoisesti. Palailen tänne mökkimaastoille uudestaankin.

  Erittäin hyvä rata. Teet on hyvän pituset ja korit on perus hyvät innovan korit ??. Myös sopivasti korkeus eroja ja ei tarvitse omistaa mitään hirveetä monsterikättä et saa hyvää tulosta. Viimeseltä väylältä saa vielä hyvän mielen helpon pirko korttii. Miinusta siitä et väyläopasteet on aika sekaisia. Jarone nautti myös makoisista mustikoista ?
  Arvosana 4/5

Vastaa