"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pieksämäki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Helponpuoleinen aloittelijoille suunnattu puistorata.

Huom! radalla on ainoastaan yksi kori talvikaudella. Muut korit korjataan pois mäenlaskijoiden tieltä lumien tultua ja asennetaan takaisin vasta keväällä, kun lumet ovat sulaneet. Viitteellinen aikaväli on marraskuusta huhti-toukokuulle.

Radan tiedot

 • Osoite

  Vilhulantie 11
  76850 Pieksämäki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pieksämäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Pieksämäki DGP #1

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 2: Pieksämäki DGP #2

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 3: Pieksämäki DGP #3

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 4: Pieksämäki DGP #4

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 5: Pieksämäki DGP #5

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 6: Pieksämäki DGP #6

Pituus 81 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Pieksämäki DiscGolfPark

  Pieksämäen kaupungin Naarajärven taajamassa Pieksämäki DiscGolfPark. Pituutta radalla 6-väylää (412m) ja D1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1300m.

  Puistorata ei merkittäviä korkeuseroja tarjonnut, joten kevyttä ulkoilua oli radan kiertäminen. Väylät hyvin lyhyitä ja siirtymät olemattomat, joten erityisen nopea kiertää. Väylät olivat hyvin helppoja ja suoraa heittoa korille oli tarjolla koko ajan kakkosväylää lukuunottamatta. Suosikkiväylä heti ykkönen, jossa puut hieman pelissä mukana ja mikä oli turvallisuuden kannalta mielekkäin heittää. Väyliä 3-6 oli periaatteessa ihan kiva heittää, kun tilaa oli vaikka muille jakaa.

  Alun infokartta ok, samoin heittopaikkaopasteet ja korit. Next tee -kylttejä ei ollut, muttei niitä tiiviillä radalla korinuolien lisäksi kaivannutkaan.

  Mutta… Radan ja alueen käyttäjien turvallisuus retuperällä. Väylät 3-6 aivan liian lähekkäin, kiekot eksyvät erittäin helposti naapuriväylälle. Kolmosväylältä heitettäessä iso riski, että kiekko karkaa oikealle lähiliikuntapaikalle, jolloin sen käyttäjät vaarassa. Kakkosväylä heitettiin sokkona vallin yli puiden keskelle. Ihan ok väylä, mutta vallin toisella puolella näkymättömissä kolmosen heittopaikka, joten spottaus täysin välttämätön. Nämä puutteet eivät kunnolla konkretisoituneet tänään, kun oli hyvin hiljaista. Kun alueella enemmän frisbeegolfaajia ja muita käyttäjiä, niin pitkääkin odottelua luvassa ja kenties joutuu jättämään jonkun väylän välistäkin.

  Periaatteessa oli siis kiva heittää avoimia väyliä missä puut eivät rankaise ja maisemat ihan miellyttävät, mutta em. puutteet hyvin isoja. Ei tarjoa minusta edes aloittelijalle onnettoman turvallisuuden takia kunnollista suorituspaikkaa. Alue ei ehkä ihan optimaalisin frisbeegolfille. Itse siirtäisin radan jonnekin parempaan paikkaan. Huomioikaa tosiaan myös, jotta korit ovat ykköstä lukuunottamatta talviaikaan aika pitkän aikaa pois käytöstä pulkkamäen takia. Ei kiire uudestaan.

  2/5

  Erittäin helppo kuuden väylän neppailurata, sopii hyvin putteri/lähäri treenaamiseen kokeneemmalle pelaajalle. Aloittelevalle pelaajalle varmasti varsin passeli rata, jonka opittuaan on hyvä siirtyä haastavammille radoille. Helppo ja nopea bongaus, että tuli kierrettyä kahdesti 🙂

  Kuuden väylän neppailukokonaisuus. Midareilla ja puttereilla pärjäsi hyvin. Tiimatot suoraan asetettu maahan ja ovat jonkin verran kuopalla. Lopussa väylät ovat niin lähellä toisiaan, että vaaratilanteita syntyy mikäli radalla on enemmän heittäjiä. Toisaalta näillekin radoille on oma käyttäjäkuntansa, mutta mikään isompi elämys tämä rata ei ole. Plussana kuitenkin se, että siirtymät ovat lyhyitä.

Vastaa