"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pernun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Himangan Urheilijoiden hiihtomajan läheisyydessä sijaitseva rata on kaikkien lajista kiinnostuneiden vapaasti käytettävissä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pernuntie 113
  68100 Kalajoki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Golden Beach Disc Golfer

 • Suunnittelija

  Rami Niemi

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pernun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Pernu #1

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 2: Pernu #2

Pituus 124 metriä. Par 3

Väylä 3: Pernu #3

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 4: Pernu #4

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 5: Pernu #5

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 6: Pernu #6

Pituus 159 metriä. Par 4

Väylä 7: Pernu #7

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 8: Pernu #8

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 9: Pernu #9

Pituus 65 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Pernun frisbeegolfrata

  Kalajoen kaupungissa Pernun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 889m ja B3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2230m. Pelattu 30.7.2022.

  Pernun rata kulki alusta loppuun asti hyvin tasaisessa metsämaastossa, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat mukavia perusmetsäväyliä, jotka eivät pelaajaa helpolla päästäneet, sillä puita ja kapeaakin kujaa oli tarjolla ja väylien reilut pituudet toivat vielä omat haasteensa mukaan. Siirtymät väylien välillä lyhyet. Oma suosikki 3-väylä missä paljon avointa heittotilaa.

  Radan rakenteet ovat selvästi kehityksen alla. Heittopaikat olivat aiemmin maapohjalla, mutta nyt oli rakenteilla hyvätasoiset lavetti + tekonurmiyhdistelmät, kahdella viimeisellä väylällä enää hieman kesken. Heittopaikkaopasteet olivat saaneet ilmeisesti myös vasta ihan äskettäin aivan uniikit ja upeat puiset kehikot, ei tuollaisia edes likelläkään ole tähän mennessä missään koskaan näkynyt. Korit oli valmistanut omametallipaja.com, mutta ajoivat oikein hyvin asiansa. Auton sai hyvin parkkiin Pernun hiihtomajan p-paikalle ja radan alku tien toisella puolella. Hiihtomajalla katoksellinen tulipaikka. Himangan palvelut 15km ja Kalajoen palvelut 24km päässä.

  Paljon oli puutteitakin tai sellaisia asioita mitä toivottavasti korjaillaan nyt, kun heittopaikat ja heittopaikkaopasteet on laitettu kuntoon. Kartta on tällä hetkellä todella huono ja epäselvä, käytännössä siitä tekeleestä ei ole kenellekään mitään iloa edes suuntaa antavasti. Kartan modernisointi toisi jo yksistään paljon jämäkkyyttä radalle.

  Vitoselta kutoselle siirryttäessä oli ensin pikkusilta ja sitten toinen silta aika heikossa hapessa ja varsinkin jälkimmäinen tosi vaarallinen. Myös ysiväylän siirtymän silta oli paha, koska lankut olivat hyvin liukkaat ja kahlaaminen kuivin jaloin ei matalavartisilla kengillä onnistu. Kaikki nuo kolme siltaa voisi ottaa työn alle heti heittopaikkojen valmistuttua. Sanoisin, että ehdottomasti suurin turvallisuusriski ja puute nuo turvattomat sillat!

  Vaikka monin paikoin seuraava väylä oli lähellä (monesti kori ja seuraava heittopaikka aivan liian lähekkäin), niin siltikin next tee – kylttejä olisi voinut olla, edes pidemmillä siirtymillä. Toki heittopaikkaopasteiden puukehikoiden mukaan oli helppo suunnistaa, mutta… yksi kyltti taisi koko radalla olla. Väylien pituudet olivat aivan selvästi useammallakin väylällä pielessä, useampaan kertaan tätä pojankin kanssa tuumailtiin. 1-väylä kulki Pernuntien suuntaisesti aivan likimain tiessä kiinni. Toki tie on aika hiljainen, mutta kolme autoa kuitenkin kolmen lähinnä tietä olevan väylän pelaamisen aikana tiellä kulki ohi. Ei ehkä ihan paras mahdollinen paikka väylälle.

  Ja sitten se 9-väylä… voi voi… Joku pro-pelaaja saattaa pitää sitä ihan hyvänä väylä, kun heitetään jännän montun yli, mutta… ei, ei, ei. Jos heittopituus pyörii siellä 50m tietämissä kuten itsellä, niin ei kannata edes yrittää. Pienikin feidi vasemmalle tai oikealle, niin sieltä kosteikosta ja viidakosta on kiekkoa turha edes unelmoida saavansa takaisin! Lisäksi montun jälkeen korkeaa pensaikkoa ja kasvustoa keskellä väylää mihin kiekko montun ylityksen jälkeen saattaa stopata ja kimmota taaksepäin montun pohjalle. Tuo väylä joutaisi minun mielestäni aivan ehdottomasti pois! Itse skippasin ihan suosiolla.

  Pernun rata oli kaikista puutteistaankin huolimatta ihan mukava ratakokonaisuus missä väylät sopivan haasteellisia. Heittopaikkaopasteiden telineet uniikin hienot. Rataa ollaan uudistamassa ja toivottavasti yllä lueteltuja puutteita laitetaan myös kuntoon. Erityisesti siltojen surkea kunto pudotti arvioinnista yksistään yhden pykälän pois. Voisi pelata uudestaankin.

  3/5

  Ihan kiva. Maasto mukava ja aluskasvillisuus matalaa. Muutamia rataopasteuta oli sade ja aurinko kurittanut uusimis kuntoon. Siirtymillä puron ylityksiä joiden sillat kaipaa remppaa. Viimeinen väylä mieleenkintoinen rotkon yli heitto.

  Ihan mukava vaikka vähän yksitoikkoinen perusmetsärata. Enimmäkseen suoria enemmän tai vähemmän kapeita putkia. Selkeät väylät ja opasteet, aluskasvillisuus vähäistä joten kiekkoja ei tarvinnut etsiä. Monet tiipaikat pehmeää hiekkaa, joista hankala heittää.

Vastaa