"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Peltokankaan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Peltokankaan frisbeegolfrata pelataan mäkisen pururadan maastossa. Maasto on helppo kulkuista ja on perheen pienempienkin kanssa miellyttävä liikkua. Väylillä piisaa vaihtelua korkeuserojen muodossa. Näiden myötä avautuu myös hienot näkymät järvelle.

Lue lisää

Osa väylistä on haastavia korkeuserojen johdosta/muutamia kapeita puuränniä missä onnistunut avaus nousee tärkeäksi. Keväällä 2020 alueella suoritettu metsän harvennus ja väylien sivuun tullut tilaa ja helpottaa korille pääsyä vaikka avausheitto väylällä ei pysyisikään.

Syksyllä 2021 radalle on tehty pieniä muutoksia. Kunnostettu heittopaikkoja ja väylä opasteet päivitetty myös ohjausta seuraavalle väylälle parannettu. Rataan on lisätty 2 uutta väylääkin ja nykyään on 23 väyläinen. Voimassa oleva23- väyläinen layout ja väyläopasteet 

Pelattavissa hiihtokauden ulkopuolella sulan maanaikaan

Talvella on käytössä 11-väyläinen talvirata   

Väylat on muokattu lyhyemmiksi ja soveltuu erittäin hyvin lähipeli harjoitteluun. Lisäksi tamppaamme väyiä myös niin helppo liikkua ja kiekot löytyy hyvin.

Rataa ylläpitää paikallinen frisbeegolfseura Kivijärven Kivekkäät: www.fribakivekkaat.fi

Lisätietoja: Facebookissa Frisbeegolf kivijärvi

 

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Peltokankaantie 69
  43800 Kivijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Petri Kotilainen

 • Suunnittelija

  Petri Kotilainen/paikalliset fribaajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vesipiste löytyy 1. heittopaikan läheisyydestä kuntotuvan seinästä. Komposti käymälä (ORANSSI) löytyy pulkkamäen vierestä minkä läheisyydessä väylät 5.14.17 heittopaikat.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Peltokankaan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Peltokangas #1

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 2: Peltokangas #2

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 3: Peltokangas #3

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 4: Peltokangas #4

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 5: Peltokangas #5

Pituus 150 metriä. Par 3

Väylä 6: Peltokangas #6

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 7: Peltokangas #7

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 8: Peltokangas #8

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 9: Peltokangas #9

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 10: Peltokangas #10

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 11: Peltokangas #11

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 12: Peltokangas #12

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 13: Peltokangas #13

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 14: Peltokangas #14

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 15: Peltokangas #15

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 16: Peltokangas #16

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 17: Peltokangas #17

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 18: Peltokangas #18

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 19: Peltokangas #19

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 20: Peltokangas #20

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 21: Peltokangas #21

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 22: Peltokangas #22

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 23: Peltokangas #23

Pituus 110 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Peltokankaan frisbeegolfrata

  Kivijärven kunnassa Peltokankaan urheilupuiston kuntopolun lomassa Peltokankaan frisbeegolfrata. Pituutta radalla 21-väylää (n.1940m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 6100m.

  Rata sisälsi vain rantaväylien osalta enemmälti korkeuseroja, muutoin suht tasaista, joten jonnekin ulkoilun ja kuntoilun välimaastoon päästiin. Rata pääosin kuivaa mäntykangasmetsää ja kuntopolkuja, jossa pärjää hyvin pienemmilläkin kengillä sateenkin jälkeen ja kiekot pääosin löytyy hyvin. Väylissä pääosin ihan selkeät heittolinjat. Siirtymät lyhyet, paitsi 14 –> 15 (välissä yksi ylimääräinen täyteväylä) pidempi.

  Parhaimmat väylät löytyivät tosiaan rannasta ilmeisesti jonkin pienen laskettelurinteen kupeesta missä isot korkeuserot. Ensin 4-väylä teknisesti vaativana ylämyötäiseen, sitten oma lemppari 5-väylä vasemmalle kaartaen alamäkeen mäen päältä hulppeilla vesimaisemilla. Samalta mäeltä heitettävä 16-väylä myös hieno. Vesi maisemallisesti vahvasti mukana. Veteen asti kiekot eivät täällä harhaudu, vaikka kuinka heitto epäonnistuisikin.

  Infokartta löytyi rakennuksen seinästä. Heittopaikat välillä isohkot ja välillä paljon pienemmät, vaihteli maton koko paljon. 14-väylä oli jostain syystä maapohjalla. Heittopaikkaopasteet löytyivät, tosin kovasti kulahtaneina, poislukien 20-väylä mistä puuttui kokonaan. Korit hyvät ja laadukkaat, löytyi myös kaksi treenikoria. Vitosen jälkeen löytyi kota tulistelua varten. 15-väylän jälkeen hyvässä kunnossa ollut Kekkilän kompostikäymälä.

  Melkein, muttei kuitenkaan. Paljon oli myös puutteita. Vaikka next tee – kylttejä olikin, niin suurimmalla osalla väylistä sai ihmetellä, jotta minne suuntaan sitä pitikään mennä, paljon epätarkkuutta ja opasteiden vaillinaista sijoittelua, esim 1 –> 2, 15 –> 16 ja 16 –> 17 sai arpoa eniten minne mennä. Väylät välillä kovasti lähekkäin. Vaillinaiset opasteet takasivat, jotta 3-väylän jälkeen heitin 17-väylän, kun ei heti erhettään huomannu. 20-väylän vasemmassa reunassa todellinen puskamonsteri mistä ite etin kiekkoa melkein puoli tuntia ennenkuin löytyi kiveä vasten nojaamasta monsterin ulkopuolelta, tietenkin… mutta siis… miksi väylä tuollaisessa paikassa tai miksi väylän vasenta sivustaa ei ole raivattu?

  Turvallisuuskin radalla muutoinkin hieman kehno. Kaiken selkein turvallisuuspuute oli väylällä nro 8 minkä heittolinjalla oli 10-väylän heittopaikka, ei järjen hiventäkään, kun ympärillä oli metsää hehtaaritolkulla linjata väylät miten haluaa!!! Isolta tieltä olisi voinut olla opaste radalle, nyt tuli harhailtua hetki, kun navigaattori ohjasi hieman sivummalle.

  Ja mikä vielä melkein ärsyttävintä, niin radat tiedot vanhentuneet myös fgr:n osalta. Kyse siis jo 21-väyläisestä radasta missä väyläpituudetkin muuttuneet. Fgr:n väylätiedot/kartta, radan kartta paikanpäällä ja heittopaikkaopasteet eivät yhtään vastanneet toisiaan. Kaikissa kolmessa paikassa eri lukemat. Toivottavasti paikallinen frisbeegolfseura päivittää tiedot mahdollisimman nopeasti! Väylien pituudet mitattu aika suuripiirteisesti muutamilla väylillä, esim. 19-väylä tietojen mukaan n. 70m, mutta todellisuudessa jotain 90 – 100m välissä.

  Jep! Vaikka rannan kolme väylää olivatkin hienoja, niin silti ei nouse lähellekään suosikkiratoja. Metsäväylät tasapaksua, jopa tylsähköä puurtamista. Melkein jokaisen väylän jälkeen arpomista minne mennä. Turvallisuuspuutteet ja tietojen päivittämättömyys huonoja juttuja. Aihio kunnossa ja alue sopii hyvin lajille, mutta ison iso kasvojen kohotus olisi todellakin Kivijärvellä tarpeen Peltokankaan frisbeegolfradan osalta!

  2/5

  Mukava, vaihteleva ja helpohko metsärata. Tällä radalla keskikertainenkin pelaaja pystyy hätyyttelemään pirkkoja suurimmalla osalla väylistä. Väylien pituus ei vaadi liian kovaa kättä vaan enemmänkin tarkkuutta ja monipuolista heittovalikoimaa. Rata on paikoittain melko peitteinen, joten avauksia saa spotata ihan tosissaan. Väylillä on puita sopivasti: heittolinjoja joutuu vähän miettimään, mutta kunnon ryteiköt ja tiheiköt pääosin puuttuvat. Oon käynyt useamman kerran kiertämässä radan ja joka kerta haastetta riittää, mutta hyvällä mielellä oon lähtenyt kotiin.

Vastaa