"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Parikkala DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Parikkalaan 2013 avattu 9-väyläinen aloittelijaystävällinen kokonaisuus.

Radan tiedot

 • Osoite

  Vierevintie 78
  59100 Parikkala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Parikkala DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Parikkala #1

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 2: Parikkala #2

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 3: Parikkala #3

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 4: Parikkala #4

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 5: Parikkala #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 6: Parikkala #6

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 7: Parikkala #7

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 8: Parikkala #8

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 9: Parikkala #9

Pituus 51 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Parikkala DiscGolfPark

  HUOM! Kyse yksityisalueesta ja, jos alueella leiri yms. toimintaa, niin pelaaminen ei ole sallittua!

  Parikkalan kunnassa Parikkalan seurakunnan Leirimajan mailla sijaitseva Parikkala DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää, 536m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1510m. Pelattu 16.5.2021.

  Tämä koivumetikössä ja kuntopolun varrella sijaitseva rata ei juurikaan korkeuseroja sisällä. Ainoat nyppylät ylöspäin ovat kaksi korinpaikkaa mitkä sijaitsevat jyrkässä rinteessä eli kiekon noutamiseen korista joutuu hieman enemmän jättämään rinteeseen kaloreita kuin tasamaalla tallustellessaan. Väylät ovat hyvin lyhyitä ja siirtymät olemattomat, joten kiertäminen on erityisen nopeaa.

  Väylät ovat tosiaan lyhyitä ja helpohkoja, vaikkakin toki puita on pelissä jokaisella väylällä. Loppua kohden väylät käyvät mielenkiintoisemmiksi. Nro 7 ja 8 korit sijaitsevat rinteessä mikä loi tasaisen harmaaseen väylämassaan mukavaa vaihtelua. Seiskalla taisin saada aikaiseksi elämäni pisimmän rollerin, kun putti kolahti korin alarautaan ja vieri rinnettä hurjan matkan toooooodella pitkälle. Noh… siinä sitten vain katseli sitä vierimistä ja vilkutti vain… huokaus…. Oma suosiväylä oli kuitenkin nro 9 mikä rakennusta kohden heitettynä oli kaikkein kaunein maisemallisesti.

  Opaskartta ja roskis löytyy 1-väylän kohdilta. Heittopaikat ihan ok, tosin hieman kuopalla monilla väylillä, heittopaikkaopasteet hyvässä kunnossa. Korit ja suuntanuolet priimaa dgp-laatua. Next tee -kylttejä ei ollut, mutta korinuolten lisäksi tiiviillä radalla ei ollut tarvettakaan. Löytyi myös ok-kuntoinen huussi. Leirimaja hyvin kauniin Arkusjärven rannalla. Ja mikäs sen hienompaa ja kauniimpaa kuin istuskella Leirimajan laiturilla tai rannan katoksessa ja evästellä, ei hienompaa paikkaa vois oikein olla.

  Parikkala DGP on hyvä kokonaisuus missä ei suurempia puutteita ole. Heittopaikat voisi uudistaa ja Jukankin mainitsemat risut on edelleenkin raivaamatta ja liekö lisääkin tullut, kun aika tuoretta tavaraa oli nyt maassa. Rata ei tarjoa pro-heittäjille mitään erikoista elämystä, mutta tällaiseksi seurakunnan rakennuttamaksi radaksi ajaa asiansa enemmän kuin hyvin.

  3/5

  Rata itsessään on ihan jees, lyhyen puoleista väylää puiden lomassa, suoraa ja eri suuntiin kaartuvaa.

  Mutta. Ylläpito on laiminlyöty. Tiit ovat nähneet parempia päiviä, kaipaisivat kunnostusta, sillä ovat nyt kovin epätasaiset. Tämä on vielä pieni murhe, lyhyet väylät heittää vaikka paikoiltaan… väylät 2-6 sijaitsevat metsäisimmällä alueella, jolla on tehty raivauksia. Kaikki raivausjätteet, ml. puunrungot, on jätetty niille sijoilleen. Yhdellä väylällä on puu poikittain hieman ennen koria. Lisäksi niitto oli kovin puutteellinen ainakin heinäkuussa. Ihmeen kaupalla kaikki kiekot säilyivät tallessa.

  Kunnostettuna rata olisi varsin mainio neppailu. Nyt sitä ei vois suositella kuin fanaattisimmalle bongarille. Sääli.

  9-väyläinen rata, joka rakennettu seurakunnan leirikeskuksen alueelle. Ohjeistuksen mukaan radalle ei ole asiaa, mikäli keskuksella on leiri käynnissä. Tällöin siis rata varattu vain leirikäyttöön. Radan olisi voinut rakentaa vähän pidemmälle, jotta rata olisi avoinna kaikilla varauksetta. Rata kokonaisuutena suunniteltu hyvin, siirtymät ovat lyhyitä ja rata muodostaa nopeasti kierrettävän lenkin. Rata on hyvää keskitasoa ainakin koivujen seassa heitettävien rännien osalta – ei siis mikään helpoinkaan rata kyseisten väylien osalta. Väyläpituudet lyhyitä, joten midareilla ja puttereilla pärjäsi hyvin. Radan sijainti on hyvä, 6-tieltä poikkeaa nopeasti heittämään radan läpi – elleivät leiriläiset ole sitten paikalla.

  Seurakunnan leirikeskuksen ympäristö on hienoa ja rata rauhallinen heittää, mutta väylät ovat kyllä pääosin melkoista ryteikköä. Sellaista ”safari-tunnelmaa”. Kohtuullisen kapeita metsävetoja ja lyhyitä avoimempia väyliä letkeelle annukalle tai kämmenelle.

Vastaa