"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paloisvuori DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Iisalmen Paloisvuoren laskettelukeskuksen maisemiin kaikentasoisille harrastajille suunniteltu DiscGolfPark. Rata kulkee jylhissä maisemissa ja vaatii hyvää kuntoa.

Lue lisää

Vuonna 2012 rata perustettiin 9-väyläisenä ja loppukaudesta 2015 rata laajeni 18-väyläiseksi.

Radan tiedot

 • Osoite

  Uotilanniementie 33
  74130 Iisalmi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Ratamestari Niklas Tuppurainen Kenttämestari Arto Kiiskinen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa / Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Paloisvuori DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Paloisvuori DGP #1

Pituus 99 metriä. Par 3

Sijaitsee huoltorakennuksen takana. "Lyhyt" matka mutta yllättävästi pituutta tuo se että vastamäkeen joutuu heittemään. Varo kävelijöitä oikealla puolella.

Väylä 2: Paloisvuori DGP #2

Pituus 91 metriä. Par 3

Ykköskorin viereistä lähtee polku oikealle,kävele sitä n 80m. Kori sijaitsee polun päässä vasemmalla.

Väylä 3: Paloisvuori DGP #3

Pituus 98 metriä. Par 3

Tälle väylälle jo vähän kiipeämistä,eli kakkoskorin takaa lähtee polku ylöspäin. Jatka sitä ylöspäin ja kaarra samalla oikealle päin koko ajan. Varo kävelijöitä korin takana olevalla reitillä.

Väylä 4: Paloisvuori DGP #4

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 5: Paloisvuori DGP #5

Pituus 162 metriä. Par 4

Väylä 6: Paloisvuori DGP #6

Pituus 204 metriä. Par 4

Väylä 7: Paloisvuori DGP #7

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 8: Paloisvuori DGP #8

Pituus 88 metriä. Par 3

Oikealla puolella on tosi pahaa kivikkoa joten katso tarkkaan jos heitto menee sinne ja VARO ettet liukastu kallioitten päällä. Kori sijaitsee loivasti vasemmalla.

Väylä 9: Paloisvuori DGP #9

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 10: Paloisvuori DGP #10

Pituus 112 metriä. Par 3

Väylä 11: Paloisvuori DGP #11

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 12: Paloisvuori DGP #12

Pituus 162 metriä. Par 4

Suorahko väylä. VARO erityisesti kävelijöitä oikealla puolella olevalla polulla!!!

Väylä 13: Paloisvuori DGP #13

Pituus 119 metriä. Par 3

Väylä 14: Paloisvuori DGP #14

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 15: Paloisvuori DGP #15

Pituus 158 metriä. Par 4

Väylä 16: Paloisvuori DGP #16

Pituus 172 metriä. Par 4

Varo kävelijöitä vasemmalla olevalla polulla !!!

Väylä 17: Paloisvuori DGP #17

Pituus 88 metriä. Par 3

Kori sijaitsee alarinteessä ja alhaalla saattaa olla porukkaa etsimässä kiekkoa tai aloittamassa heittämään 18. väylältä. Joten tarkistathan huudoin tai jollain tavalla että saa aloittaa heittämisen!!!

Väylä 18: Paloisvuori DGP #18

Pituus 102 metriä. Par 3

Suora väylä alarinteeseen.

10 arvostelua radalle “Paloisvuori DiscGolfPark

  Hieno rata. Paljon korkeuseroja ja väylillä kannattaa pysyä tai muuten saa kiekkoa etsiä. Sattui tuulinen keli joka vaikeutti heittämistä ja väylillä pysymistä.
  Muutamaa heittopaikkaa sai etsiä. Siirtymille sais laittaa lisää opasteita
  Kannattaa käydä kiertämässä!

  Onhan tämä mahtava rata. Ja saa toisinaan kävellä kiekkojen perässä pitkiäkin matkoja. Tullut tälle kesää vain kerran käytyä vaikka vieressä onkin. Silloin kun 2014 aloitin aktiivisemman pelailun niin kiersin etelässä ratoja. Kuulin puhetta että olisi tulossa lisää väyliä? onko kellään tietoa? 4/5 annan radalle , en ole vielä päässyt alle ihannetuloksen. Käyntejä joku 10+ kertaa kaiken kaikkiaan.

  Iisalmen kaupungissa Paloisvuoren ulkoilualueen ja laskettelukeskuksen mailla Paloisvuori DiscGolfPark. Pituutta radalla 18-väylää (2108m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 6700m.

  Nyt oli kyllä todella paljon korkeuseroja tällä hiihtokeskusradalla, joten raskaasta kuntoilusta todellakin kävi radan kiertäminen! Väylät vaihtelevia, löytyi niin ylä- ja alamäkeä kuin tasamaatakin ja pitkillä väyläpituuksilla. Heittolinjat pääosin selkeät. Suosikkiväyliä heti ykkönen (kaunis ylämäki) sekä kaksi viimeistä laskettelurinteellä heitettävää alamäkiväylää.

  Infokartta, lukittava löytökiekkolaatikko/luukku rakennuksen ovessa, roskikset, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit (myös treeni) nuolineen hyvässä kunnossa. Löytyi myös tulipaikka puineen.

  Siirtymät oli järkeviä ja next tee -kylttejä oli periaatteessa riittävästi. Käytännössä ainakin nelosella ja kympillä sai arpoa heittopaikan sijaintia, joten lisäopasteitakin olisi hyvä olla. Kiekot löytyvät kohtuudella, mutta osin väylillä ja erityisesti reunostoilla välillä aika pitkää kasvustoa ja tiheitä ryteiköitä, joten tarkka spottaaminen tarpeen.

  Laskettelurinteen maasto tarjosi useammalla väylällä hienoja näkymiä ja maastokin oli miellyttävää. Haastetta riitti ja kuntoilua tuli monen pelikierroksen edestä. Jotain radasta jäi kuitenkin uupumaan. Laskettelukeskus-ratojen huipentuma on yleensä komeat ja PITKÄT alamäkiliidätykset. Nyt kaksi viimeistä oli aivan liian lyhyitä tällaiseen wau-elämykseen, vaikka ihan kauniita olivatkin. Liekö alaosan rakennuksia suojeltu tuolla ratkaisulla. Lisäksi minulla ”hirtti kiinni” se, jotta miksi ihmeessä väylät oli suunniteltu lähes kokonaan kuntoradalle tai tasamaalle, kun monipuolisemman radan olisi vielä saanut, kun muutama väylä olisi viety kauniiseen metsämaisemaan.

  Rata oli monessa suhteessa siis hyvä ellei jopa erinomainen, mutta kahden viimeisen väylän outo ratkaisu ja erityisesti metsäväylien olematon määrä hämmensi. Täydet viisi tähteä, mutta suosikkiratojen listalle ei ihan pääse. Voisi kyllä pelata uudestaankin milloin vain!

  5/5

  Aivan loistava rata, hyvin vaihtelevia väyliä ja osaamista vaaditaan. Muutamilla väylillä metsään joutuminen voi tuottaa pari kolmekin lisäheittoa, mikä keroo vaativuudesta. Korkeuserot vaativat voimaa ja alaspäin tarkkuutta. Tuulista keliä on yleensä ollut tarjolla, kun olen kolmena vuotena kiertänyt ja silloin metsä imee kiekkoa entistä voimakkaammin. Hiihtokeskusradan väyliä on avattu 2017, joten nyt entistä avarampi. Kaksi viimeistä väylää heitellään laskettelurinteen huipulta alas, joten varovasti tuulen kanssa tai tulee hakua metsästä. Suosittelen Paloisvuorta Savon paraimmistoa eli tolokun rata.

  Mielenkiintoinen, vaihteleva mutta mun mielestä kohtuu vaikea rata. Pidin erityisesti korkeuseroista koska oon tottunut heittään huomattavasti tasaisemmilla kentillä. Mihin tulokseen jengi heittää tätä? Itellä siis eks kerta ja +8.

  Rata on nyt laajennettu 18-väyläiseksi. Paljon fyysisesti vaativia ylämäkiratoja, monipuolisuutta ja hienot maisemat. Ratakartta löytyy ainakin Udisc-mobiilisovelluksesta. Uusilta heittopaikoilta puuttui vielä väyläkartat 24.7.2015

  Iisalmen uudehko fribausrata joka palvelee kaupunkilaisia ja lähikuntalaisia mainiosti. Rakennettu Paloisvuoren laskettelurinteelle ja läheiseen maastoon. Ensimmäinen ylämäkeen heitettävä väylä ottaa aloittelevalta kaverilta heti luulot pois. Tästä rata lähtee mukavasti seurailemaan pururataa josta päästään sitten nousemaan ylös mäelle. Polku on kuitenkin kolmannelle väylälle vähän haastava, joten huonojalkaisella kaverilla saattaa tulla ongelmia. Rata on mielestäni mukavan monipuolinen ja suhteellisen haastava. Notkoja, rotkoja ja kapeita väyliä joissa saa miettiä mitenkä olisi parasta heitettää ilman että joutuu hakemaan kiekkoa vaikean taipaleen takaa. Viimeiset väylät nakataan hienosti alas laskettelurinnettä pitkin. Varsinkin toiseksi viimeisellä väylällä nakkaa helposti liian pitkälle, jolloin heittoja tulee väistämättä useita. Kesällä rataa ei ole kovin ahkerasti huollettu. Viimeiset väylä ovat usein pitkässä heinikossa, joten on ihan hyvä olla kaveri kattomassa minne se kiekko laskeutuu. Yksi kiekko on allekirjoittaneella siellä rinteessä jossakin edelliseltä kesältä. Kaikenkaikkiaan hyvä rata joka kannattaa käydä koeponnistamassa vaikka ohikulkiessaan.

Vastaa