"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pajulahti

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Pajulahden rata on suunniteltu aloittelijoille, mikä näkyy väylien mitoissa. Kokeneemmille harrastajille rata menee lähinnä lähestymisharjoittelun puolelle.

Lue lisää

Liikuntakeskus Pajulahti sijaitsee Nastolassa, 20 km Lahdesta itään Kouvolan suuntaan. Pajulahden rataa on laajennettu 18-väyläiseksi.

Frisbeegolfvuorot voi varata vastaanotostamme ja myyntipalvelustamme. Pelivälineet ovat vuokrattavissa kesäisin välinevuokrauksesta ja muina aikoina vastaanotosta.

LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI
Pajulahdentie 167, 15560 Nastola
keskus: (03) 8855 11
asiakaspalvelu@pajulahti.com

Radan tiedot

 • Osoite

  Pajulahdentie 167
  15560 Lahti


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015 (Uudistettu)

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Välinevuokraus, kahvio, WC:t

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Pajulahti, Nastola

Ratakartta

Väylä 1: Pajulahti #1

Pituus 30 metriä. Par 2

Väylä 2: Pajulahti #2

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 3: Pajulahti #3

Pituus 31 metriä. Par 2

Väylä 4: Pajulahti #4

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 5: Pajulahti #5

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 6: Pajulahti #6

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 7: Pajulahti #7

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 8: Pajulahti #8

Pituus 80 metriä. Par 4

Väylä 9: Pajulahti #9

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 10: Pajulahti #10

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 11: Pajulahti #11

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 12: Pajulahti #12

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 13: Pajulahti #13

Pituus 35 metriä. Par 3

Väylä 14: Pajulahti #14

Pituus 35 metriä. Par 2

Väylä 15: Pajulahti #15

Pituus 36 metriä. Par 2

Väylä 16: Pajulahti #16

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 17: Pajulahti #17

Pituus 37 metriä. Par 3

Väylä 18: Pajulahti #18

Pituus 42 metriä. Par 3

12 arvostelua radalle “Pajulahti

  Radan ylläpito retuperällään.
  Alkuun kolme väylää mintissä ja sen jälkeen heinikkoa, samoin opasteet loppuivat puolivälissä rataa. Aihiota kivaksi neppailuradaksi alueella olisi mutta vaatisi radan uudelleen suunnittelun. Hassua kulkea siirtymiä satoja metrejä päästäkseen heittämään 40m.

  Kevyt tutustumisrata vaikkapa uudemmille heittäjille. Vilkkaalla liikuntakeskuksen alueella malttia heittämiseen, esimerkiksi maastopyöräilijät voivat ilmaantua nopeastikin väylille.

  Hyvät kulkuopasteet. Osa heittopaikoista maapohjaisia ja osassa minimatot. Koreissa sekä DGP- että retromalleja.

  Samasta parkista vaikkapa lounasravintolaan tai muihin liikuntakeskuksen palveluihin!

  Hyvä rata jos haluaa harjoitella lähestymistä ja puttaamista, muuta hyvää radassa ei sit ollu. Tien toisella puolella olevat alkuväylät ihan jees, mutta toiselle puolelle mentäessä sai jatkuvasti odotella väylien vapautumista muilta ulkoilijoilta. 4/10, en lähde enää uudestaan.

  Silmiin pisti todella lyhyet väylät. Kuitenkin pusikkoa ja vesakkoa sen verran, että ei ihan ekalla korin alle edes joillain par2 väylillä. Olisi ollut ihan jees, mutta ne 500 lapsifutaajaa, jotka olivat levittäytynyt futiskentän alueelle, hieman haittasi uskallusta heittää.

  Olis varmaan mahdollisuuksia levittää korit paremminkin alueelle, mutta kiitos vain, ihan tyytyväinen olen. Useampi kori oli helposti saavutettavissa lapsen rattaiden kanssa, muutamalla väylällä ehkä hieman haasteellisempia mutapolkuja, mutta ehjänä kotiin.

  A-luokituksen ensimmäinen kriteeri toteutuu, mutta toinen ei lähimainkaan. Kyseessä on siis C/D-luokan aloittelijarata.
  Olisikin hyvä, että tuo toinenkin vaatimus olisi jollakin konkreettisella tasolla todistettava (väylien keskipituus tms.).

  Maalikoreja 18 tai enemmän
  Kilpapelaajille suunniteltu

  Mutta itse rata hyötyisi suunnattomasti siitä, että puolet maalikoreista otettaisiin pois ja saataisiin hieman pidempiä ja monipuolisempia väyliä. 18 puttauspaikkaa on vähän turhaa.

  Pajulahden rata on melko köykäinen lyhyiden väylien rata. Väylien keskipituus on jossain 40m pinnassa ja tiipaikat ovat täysin olemattomat. Itseprintatut väylämerkit löytyvät tosin. Kyllähän tämä varmaan aloittelijoita lämmittää, muttei hieman enemmän harrastanutta. Lisäksi fgr:n ratakartta on virheellinen, väylät 11 ja 12 eivät ole kartan paikassa.

  Tutustuttuani luokitusjärjestelmään, voin vain todeta että 18 väylää antavat A-luokan, joskin yhdenkin väylän puuttuminen laskisi tämän radan C-luokkaan… Lisäksi varustelutaso on lähempänä 3:sta kuin 2:sta. Rata on ilmiselvästi uusiutunut kaudelle 2016. t: FGR-käyttäjä.

  Tämä rata on jatkuvasti uudistuksen alla, kun jotkut väylät joutuvat siirtymään milloin minkäkin projektin alta pois. Nimimerkillä ainakin viiden layout kahdeksan vuoden aikana.

  Rata on kokeneemmille pelaajille kiva putterineppirata. Aloittelijat saavat tästä radasta vähän enemmän ehkä iloa. Osa väylistä sijoiteltu niin, että esimerkiksi jos futiskenttä on käytössä, niin heti 1-4 väylää on pois käytöstä, jos yleisöä sattuu olemaan vähääkään enemmän paikalla. Toivottavasti Nastolaan saataisi yksi hyvin suunniteltu kiinteä rata eikä alatimuuttuvaa huonosti suunniteltua rataa.

  Todellakin aloittelijoille suunniteltu rata, 18-väyläisyyden ei pidä antaa hämätä. Onhan se toisaalta mukava, että aloittelijoillekin on muutakin kuin 6-väyläisiä ratoja, ei siinä mitään vikaa ole. Toki nämä väylät voisi vähän pidempiäkin olla, suuri osa on niin lyhyitä ja suoria, että varmasti aivan aloittelijakin kaipaisi enemmän vaihtelua.

  Osa koreista DisCatchereitä, osa jotain rimpuloita. Ainoastaan muutamalla väylällä pieni tee-matto, muuta hiekalta.

  Vaikka radan ideana onkin varmaankin tarjota paikan lajitarjontaan yksi laji lisää, olisi väyliä voinut vähän enemmän miettiä. Suurin osa on sellaisia, että yhtään ruuhkaisempana päivänä muut kuntoilijat tulevat aiheuttamaan ongelmatilanteita, varsinkin kun radalla liikkunee pääasiassa aloittelijoita. Nyt näytti siltä, että väylät on vain ripoteltu sopivin välimatkoin alueella kiertävien kävelyteiden ja kenttiä reunustavien huoltoteiden varsille.

  15-väylällä kaukolämpökaivaukset menossa, matto heivattu metsään ja opaste korin viereen, mutta se lienee vain hetkellinen häiriö.

  Rata on muutettu radan omistajan toimesta lapsille/ensikertalaisille sopivaksi, eikä nykymuodossaan kyllä oikeastaan sovi edes lapsille tai ensikertalaisille, saatikka sitten jollekkin, joka on onnistuneesti joskus heittänyt frisbeetä eteenpäin… Radan luokitus pitäisi nykymuodossaan olla C- tai D-luokkaa…

  Kommentin kirjoittajan syytä perehtyä luokitusjärjestelmään. Rata uudistunut kaudelle 2015. t: FGR-ylläpito

Vastaa