"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Liikuntakeskus Pajulahti sijaitsee Nastolassa, 20 km Lahdesta itään Kouvolan suuntaan. Pajulahden rataa on laajennettu 18-väyläiseksi. Frisbeegolfvuorot varattava. Rata suunniteltu aloittelijoille, mikä näkyy väylien mitoissa. Kokeneemmille harrastajille rata menee lähinnä lähestymisharjoittelun puolelle.

Lue lisää

 

Frisbeegolfvuorot voi varata vastaanotostamme ja myyntipalvelustamme. Pelivälineet ovat vuokrattavissa kesäisin välinevuokrauksesta ja muina aikoina vastaanotosta.

LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI
Pajulahdentie 167, 15560 Nastola
keskus: (03) 8855 11
asiakaspalvelu@pajulahti.com

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Pajulahdentie 167
  15560 Nastola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015 (Uudistettu)

 • Korit

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Välinevuokraus, kahvio, WC:t

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Pajulahti, Nastola

Väylä 1

Pituus 30 metriä. Par 2

Väylä 2

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 31 metriä. Par 2

Väylä 4

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus 80 metriä. Par 4

Väylä 9

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 35 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 35 metriä. Par 2

Väylä 15

Pituus 36 metriä. Par 2

Väylä 16

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 37 metriä. Par 3

Väylä 18

Pituus 42 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Pajulahti

  Rata on muutettu radan omistajan toimesta lapsille/ensikertalaisille sopivaksi, eikä nykymuodossaan kyllä oikeastaan sovi edes lapsille tai ensikertalaisille, saatikka sitten jollekkin, joka on onnistuneesti joskus heittänyt frisbeetä eteenpäin… Radan luokitus pitäisi nykymuodossaan olla C- tai D-luokkaa…

  Kommentin kirjoittajan syytä perehtyä luokitusjärjestelmään. Rata uudistunut kaudelle 2015. t: FGR-ylläpito

  Todellakin aloittelijoille suunniteltu rata, 18-väyläisyyden ei pidä antaa hämätä. Onhan se toisaalta mukava, että aloittelijoillekin on muutakin kuin 6-väyläisiä ratoja, ei siinä mitään vikaa ole. Toki nämä väylät voisi vähän pidempiäkin olla, suuri osa on niin lyhyitä ja suoria, että varmasti aivan aloittelijakin kaipaisi enemmän vaihtelua.

  Osa koreista DisCatchereitä, osa jotain rimpuloita. Ainoastaan muutamalla väylällä pieni tee-matto, muuta hiekalta.

  Vaikka radan ideana onkin varmaankin tarjota paikan lajitarjontaan yksi laji lisää, olisi väyliä voinut vähän enemmän miettiä. Suurin osa on sellaisia, että yhtään ruuhkaisempana päivänä muut kuntoilijat tulevat aiheuttamaan ongelmatilanteita, varsinkin kun radalla liikkunee pääasiassa aloittelijoita. Nyt näytti siltä, että väylät on vain ripoteltu sopivin välimatkoin alueella kiertävien kävelyteiden ja kenttiä reunustavien huoltoteiden varsille.

  15-väylällä kaukolämpökaivaukset menossa, matto heivattu metsään ja opaste korin viereen, mutta se lienee vain hetkellinen häiriö.

  Tämä rata on jatkuvasti uudistuksen alla, kun jotkut väylät joutuvat siirtymään milloin minkäkin projektin alta pois. Nimimerkillä ainakin viiden layout kahdeksan vuoden aikana.

  Rata on kokeneemmille pelaajille kiva putterineppirata. Aloittelijat saavat tästä radasta vähän enemmän ehkä iloa. Osa väylistä sijoiteltu niin, että esimerkiksi jos futiskenttä on käytössä, niin heti 1-4 väylää on pois käytöstä, jos yleisöä sattuu olemaan vähääkään enemmän paikalla. Toivottavasti Nastolaan saataisi yksi hyvin suunniteltu kiinteä rata eikä alatimuuttuvaa huonosti suunniteltua rataa.

  Pajulahden rata on melko köykäinen lyhyiden väylien rata. Väylien keskipituus on jossain 40m pinnassa ja tiipaikat ovat täysin olemattomat. Itseprintatut väylämerkit löytyvät tosin. Kyllähän tämä varmaan aloittelijoita lämmittää, muttei hieman enemmän harrastanutta. Lisäksi fgr:n ratakartta on virheellinen, väylät 11 ja 12 eivät ole kartan paikassa.

  Tutustuttuani luokitusjärjestelmään, voin vain todeta että 18 väylää antavat A-luokan, joskin yhdenkin väylän puuttuminen laskisi tämän radan C-luokkaan… Lisäksi varustelutaso on lähempänä 3:sta kuin 2:sta. Rata on ilmiselvästi uusiutunut kaudelle 2016. t: FGR-käyttäjä.

  A-luokituksen ensimmäinen kriteeri toteutuu, mutta toinen ei lähimainkaan. Kyseessä on siis C/D-luokan aloittelijarata.
  Olisikin hyvä, että tuo toinenkin vaatimus olisi jollakin konkreettisella tasolla todistettava (väylien keskipituus tms.).

  Maalikoreja 18 tai enemmän
  Kilpapelaajille suunniteltu

  Mutta itse rata hyötyisi suunnattomasti siitä, että puolet maalikoreista otettaisiin pois ja saataisiin hieman pidempiä ja monipuolisempia väyliä. 18 puttauspaikkaa on vähän turhaa.

Vastaa