"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Päiväkumpu

Radan kuvaus

Päiväkummun rata on toteutettu Päiväkummun kotitaloyhdistyksen kanssa kesällä 2006. Rata sijaitsee leikkipuisto-alueella. Rata on lyhyt ja helpohko.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ilosjoentie
  01420 Vantaa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2006

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Joni Suomi

 • Suunnittelija

  Joni Suomi & Sami Penttonen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Päiväkumpu

Ratakartta

Väylä 1: Päiväkumpu #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 2: Päiväkumpu #2

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 3: Päiväkumpu #3

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 4: Päiväkumpu #4

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 5: Päiväkumpu #5

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 6: Päiväkumpu #6

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 7: Päiväkumpu #7

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 8: Päiväkumpu #8

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 9: Päiväkumpu #9

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 10: Päiväkumpu #10

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 11: Päiväkumpu #11

Pituus 78 metriä. Par 3

21 arvostelua radalle “Päiväkumpu

  Tulipa käytyä lastenvaunujen kanssa bongaamassa, mutta toiste ei tartte mennä. Nykyisellään erittäin hasardi layout, kun useat väylät kulkevat hiekkateitä pitkin tai ylitse. Koreissa numerot ihan mitä sattuu ja täältä löytyvä ratakarttakin päin helvettiä. Joku hyväntahtoinen oli ilmeisesti yrittänyt kiinnittää pieniä laminoituja lappusia koreihin, puihin yms. jossa ohjataan oikeaan suuntaan, itse huomasin nämä liian myöhään.

  Itse miljööhän olisi mitä mainioin korkeuseroineen ja laajoine nurmialueineen, ammattilaisen suunnittelemana ja korit ja heittopaikat päivittämällä tänne voisi saada aivan loistavan ja ennenkaikkea turvallisemman 9-väyläsen pikkuradan.

  Tämä olisi syytä purkaa sillä rata on vaarallinen muille alueen käyttäjille. Useilla ”väylillä” heitetään sokkona pitkin poikin lenkkipolkuja. Lisäksi fasiliteetit ei täytä oikein mitään kriteereitä enää tänä päivänä. Ei ratakarttaa, ei merkittyjä heittopaikkoja (saati väyläopasteita) ja pisteenä iin päällä elämää nähneet seppokorit. Melkonen Prypjat koko mesta.

  Kannattaa seurata UDiscin 10-väyläistä rataa. Kori 10 on myös kori 5, ja kori 7 on myös kori 9 (itse asiassa tämän korin toiselle puolelle on kirjoitettu numero 7 ja toiselle 9). Kolme ensimmäistä väylää menevät kuten tämän sivuston ratakartassa, mutta väylä 4 on tämän sivuston ratakartan väylä 10, väylä 5 lähtee tämän sivuston ratakartan heittopaikalta 9 ja heitetään tämän sivuston ratakartan koriin 8 (kori, jossa on numero 10). Sen jälkeen jatketaan tämän sivuston ratakartan väylät 4-8.

  Noniin, nyt on tullut muutettua tuohon viereen. 🙂 Ollaan käyty parina iltana taas Päiväkummussa pelaamassa ja rata on entisellään. Pakko sanoa että harmi homma että rata on päässyt noin huonoon kuntoon ja suunnittelu on mitä on. Jonkinmoisella kasvojenkohotuksella radasta saisi aivan kelvon esim 9väyläisen puistoradan, ratahan itsesään ei ole mitenkään huono ja tarjoaa hyvin monipuolisia heittoja hyvän valikoiman. Etenkin vähän huonommalla kelillä puistossa on tilaa heittää hyvin. Ykkösväylä on todella hasardi sekä usealla muullakin saa tarkkana olla.

  Väyliltä 5 ja 9 puuttuu korit, pelattiin 5 väylä 11 väylän koriin eli heitettiin rata 10 väyläisenä. Heittopaikat huonosti merkitty mutta kartan kanssa ne kyllä löytyy suht helposti. Kaikki väylät menevät poikkeuksetta puiston kävelyteitä pitkin tai niiden yli joten tarkkana saa olla milloin ja mihin heittää. Lähes kaikilla väylillä on pimeitä kulmia joten yksin pelaaminen on todella hasardia, melkein joka väylällä on hyvä olla spottaaja mukana. Jos sattuisi asumaan vieressä niin varmaan tuolla heittelisi toistekin, nyt tuskin tulee mentyä. Harmi sinänsä, pienellä työllä ja järkevämmällä ratasuunnittelulla tuonne saisi ihan hyvän 10-12 väyläisen puistoradan.

  No…olihan kokemus ensikertalaiselle. Väylät löytyivät kun seurasi edessä heittävää kaksikkoa. Ilman kunnon karttaa menee haasteelliseksi. Puistorata, jossa paljon muita käyttäjiä, jotka tulee ottaa huomioon. Ei tiipaikkoija, vaan edelleen betonipalkki merkkinä. Koomisinta oli odotella yhdellä väylällä olevia Pokemon kouluttajia – aikamoista! Tuli käytyä, mutta toisten ei tarvitse tulla.

  Jos rata on entuudestaan tuttu niin tätä jaksaa heitellä paremman puutteessa (puutetta harvoin on). Teet ovat betonipylväitä maassa tai vihreäksi maalattuja kiviä. Ensimmäisellä kerralla menee varmasti suunnistamiseksi.

  Jatkoa edellisiin. Ratakartta, opasteet, teet, pari koria puuttuvat. Usealla väylällä kori kevyen liikenteen väylän vieressä ja heittolinja yhden tai useamman kevyen liikenteen väylän yli. Ainoa metsässä heitettävä väyläkin avataan sokkona mäen ja sen takana olevan kevyen liikenteen väylän yli. Maasto sellainen, että ihan mielenkiintoisen radan sinne saisi, mutta ei ehkä näin montaa väylää.

  Hankala paikka pelata, koska puistossa liikkuu usein paljon ihmisiä. Yhden radan vieressä on jopa lasten leikkipaikka, jonka olen usein jättänyt väliin koska paikalla on lapsiperheitä. Väylät aika yksipuolisia, koska maasto aika avointa, ja korkeuserot rajoittuvat yhteen mäennyppylään. Soveltuu heittojen harjoitteluun jos sattuu asumaan radan lähellä, mutta kauempaa ei kannata vaivautua paikan päälle.

Vastaa