"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paimio DiscGolfPark

#paimiodgp

Radan kuvaus

Rata päivitetty 2021 kesällä, jolloin lisättiin kokonaan uusi metsäosuus. Samalla tehtiin vanhalla puisto-osalla väyläkohtaisia muutoksia. Radan voi pelata myös puisto- tai metsäysinä. Alueella kaksi vaihtoehtoista parkkipaikkaa.

Lue lisää

Rata jakaa pysäköintialueen Paimio MultiGolfParkin kanssa, joten samalla voi käydä pelaamassa myös 6-väyläisen multigolfradan.

Huom! Vähäniituntie 3, radan tuntumassa on kehitysvammaisten asumisyksikkö Koskela, joka on 12 asukkaan koti. Yksikkö on heidän kotinsa ja piha-alue heidän pihansa. Piha ja pysäköintialue eivät ole yleisessä käytössä. Frisbeegolfin harrastajien tulee pysäköidä autonsa tien toisella puolella olevalle pysäköintialueelle ja välttää Koskelan pihalla käymistä!

Koska rata kulkee osittain myös melko läheltä asutuksia olisi toivottavaa etteivät arräpäät lentelisi voimakkaasti ja että muutenkin kaikki käyttäytyvät lajille sopivalla tavalla, läheisen asutuksen huomioonottaen.

Paimion rata on loistava paikka kokeilla lajia ensimmäistä kertaa. Maaston muodot ja kaunis puisto tarjoavat riittävästi haasteita, mutta pahimmat ryteiköt onnistuu välttämään suhteellisen helposti. Rata tarjoaa haasteita myös enemmän pelanneille.

Auton saa parkkiin aivan ykkösväylän läheisyyteen, kunhan radalla ei ole ruuhkaa. Radalta löytyy myös pelaamista helpottava kattava DiscGolfPark-opastejärjestelmä.

Radan ylläpidosta vastaa Paimion kaupunki yhteistyössä Paimion frisbeegolfseuran kanssa. Paimion frisbeegolfseura järjestää myös toimintaa radalla, kesäaikana viikkokilpailuja sekä pitää talviaikaan tiit pelikunnossa.

 

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Vähäniituntie
  21540 Paimio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Arttu Olkkonen, Esa Westerholm

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Löytökiekkolaatikko

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Paimio DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Paimio DGP #1

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 2: Paimio DGP #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 3: Paimio DGP #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 4: Paimio DGP #4

Pituus 122 metriä. Par 3

Väylä 5: Paimio DGP #5

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 6: Paimio DGP #6

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 7: Paimio DGP #7

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 8: Paimio DGP #8

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 9: Paimio DGP #9

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 10: Paimio DGP #10

Pituus 151 metriä. Par 4

Väylä 11: Paimio DGP #11

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 12: Paimio DGP #12

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 13: Paimio DGP #13

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 14: Paimio DGP #14

Pituus 167 metriä. Par 4

Väylä 15: Paimio DGP #15

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 16: Paimio DGP #16

Pituus 179 metriä. Par 4

Väylä 17: Paimio DGP #17

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 18: Paimio DGP #18

Pituus 52 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Paimio DiscGolfPark

  Loistava rata nykyään. Siis hämmästyttävä määrä vaihtelevia hienoja väyliä, kuten puistossa 1, 4 (huippu!), 5, 16 ja 17 sekä metsässä 9, 10, 14 ja 15 (huippu myös!).

  Erittäin pitkiä heittoja vaativia väyliä on riittävästi, paikoin sopivasti kapeampiakin linjoja. Korkeuseroja löytyy ja väylälinjat ovat monipuolisia. Puolet väylistä hoidetussa puistossa ja loput metsässä.

  Ratainfra, kuten heittoalustalavat ja korit erinomaiset. Mainio frisbeegolfalue, samalta parkkipaikalta on ihan vieressä myös MultiGolfPark vaikkapa lämmittelyheittoihin.

  6.5.2022 heitetty oma kauden 2022 avaus. Ihan kiva jako ja tuo metsäosuus tuohon väliin. Puistosta aloitetaan, metsään mennään ja samaan puistoon palataan. Toukokuun alussa jo kumikengin käymättä, kesällä hyvinkin ns. lenkkarirata. Vaihtelua riitti lyhyistä Par 3 väylistä pidempiin ja haastavampiin sekä pidempiin Par 4 väyliin, joissa on hankalauutta pysyä rännissä. Viimeinen väylä 18 vaatii jarrukättä, muuten joutuu suoraan tai rollerina puroon. Aikaisempi kommentti kertoo tarkemmin.

  Ensimmäisen kerran kierretty kokonaisuudessaan. Olen aina semisti tykännyt Paimion puistoradasta vaikkei siinä periaatteessa mitään ihmeellistä olekaan. Puistossa on vaan kiva heitellä kauniilla ilmalla. Uudet metsäväylät ei vaan oikein iskeny. Heti alussa hieman ihmetyttää kun ensin heitetään alas, sitten kiivetään ylös ja heitetään taas alas ja kiivetään ylös seuraavalle väylälle. MIKSI?. Miksei toista väylää olis voinu heittää ylämäkeen? Jäisi turhat siirtymät pois. Eikä muissakaan metsäväylissä mikään ihmeemmin säväyttänyt. Pitkää, vaikeaa par 4:ää on tarjolla. Luultavasti nämä jää jatkossa kiertämättä. Jos jotakin saisi toivoa niin miksi ihmeessä siihen joen rantaan ei voisi pystyttää edes jotain verkkoaitoja niille paikoille missä heitoilla on suurin mahdollisuus päätyä jokeen? Sinne taitaa päätyä kymmeniä kiekkoja kuussa. Tiedän että joku siellä säännöllisesti kahlaa kiekkoja etsimässä ja koittaa niitä palautella mutta onko siinä mitään järkeä kun vähemmälläkin voisi päästä?

  Kokonaisuutena Paimion kenttä on käymisen arvoinen, mutta radan selkeä jaottelu metsäväyliin ja nurmikkopläjäyksiin jakaa mielipiteitä. Oma mieltymys hyvin tehtyihin puustolla varustettuihin väyliin jättää nurmikolla tehtävät suorituksen varjoonsa ja jos saisikin valita niin itse pelaisin melkeinpä ainoastaan havupuiden seassa. Mikään neppailurata ei Paimion kokonaisuus ole, mutta Tuskasorille kuitenkin pelattavissa. Jos muutamille väylille antaa suosiolla mahdollisuuden vain parin niin olo ja heittäminen helpottuu kummasti. https://tuskasoturit.com/2021/09/27/paimio/

  Käytiin heittelemässä porukalla tämä rata tuossa viikonloppuna. Aloittelijan näkövinkkelistä radan ensimmäiset puistoväylät olivat muuten kivoja, mutta vieressä kulkeva joki aiheutti päänvaivaa. Metsässä taas maasto oli ajoittain todella vaikea kulkea, joten kiire tai väsy ei saa iskeä. Kiekot hukkuvat myös helposti,

  Varattava semisti aikaa, mutta ihan kiva rata.

  Ihan kiva puistorata metsäratojen vaihteluksi. Suurimmat paineet toi oja, joka myötäilee melkein jokaista väylää. Korit sijaitsevat muutamalla väylällä ojan välittömässä läheisyydessä ja ehkä siksi ei uskaltanut aina heittää ”kunnolla” ja siksi valitsinkin halvimmat kiekot. 😀

  Siirtymät väylältä toiselle ovat mukavan lyhyitä, tosin tämä saattaa tuottaa ongelmaa, koska jos väylillä on useampi heittäjä samaan aikaan, koska muutamilla väylillä on mahdollista huonolla heitolla päätyä edelliselle korille/heittopaikalle. Ruohikko saisi olla lyhyempi, heittopaikoissa parannettavaa (edelleen reikiä) ja väylien 7 ja 9 kartat vaikuttavat olevan edelleen poissa.

  Mukava Puistorata suht pienellä alueella. Miinusta heittopaikoista joissa voi paikoitellen loukata jalkansakkin niissä olevissa kuopissa. Parilta väylältä kartat hävitetty. Keskellä aluetta kulkevasta paikoitellen isosta ojasta voi joutua kiekkoja kaiveleen. Heittopaikat kuntoon ja ruohikko lyhyeksi niin todella kiva 9 väyläinen.

  Harvoin jaksan kirjoitella ratakommentteja, mutta nyt oli sen verran positiivinen yllätys, että ansaitsee kommentin. Ysiväyläiseksi ”neppiradaksi” kärkipään kokemuksia, väylät ei ihan putterineppailuja (paitsi muutama) ja tulee mukavan puistomainen fiilis radasta. Hyvä treeniradaksi ja ei-niin-vakaville kiesseille. Muutama heittopaikka vähän kehnompi ja väylällä on ihan hyvä pysyä jos ei halua kiekkoja kadottaa. 3.5/5.

  Hyvä rata midaritreenille. Puistoalueen ympäristö on siisti ja huoliteltu. Rata suunniteltu hyvin ja siirtymät lyhyitä. 7 ja 9 väylien kartat revitty pois. Miellyttävä rata kokonaisuutena. Suosittelen.

Vastaa