"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paiholan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Paiholan kauniissa maisemissa sijaitseva 9-väyläinen rata kulkee osin puistossa ja osin metsässä. Ykkösväylä löytyy kesäkahvion vierestä jokirannan tuntumasta ja kierrokselle mahtuu sekä tasaista että mäkistä maastoa.

HUOM! Klo 22.00 jälkeen EI saa heittää väyliä 2, 8 ja 9 alueen asukkaiden huomioimisen takia!

Lue lisää

Tasaisempi maasto löytyy väylien 1,2,8,9 osalta, jossa onkin kierrettävissä lyhempi 4-väyläinen lenkki. Väylät 5-7 tarjoavat pidempään harrastaneelle liidättelymahdollisuuksia ja tuovat metsäisempiä elementtejä mukaan.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Niemenkartanontie 4
  80850 Kontiolahti


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratakartta

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Paiholan frisbeegolfrata

Väylä 1: Paihola #1

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 2: Paihola #2

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 3: Paihola #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4: Paihola #4

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 5: Paihola #5

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 6: Paihola #6

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 7: Paihola #7

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 8: Paihola #8

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 9: Paihola #9

Pituus 80 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Paiholan frisbeegolfrata

  Kontiolahden kunnassa Paiholan kylällä sairaalan läheisyydessä Paiholan frisbeegolfrata. Pituutta radalla 9-väylää (807m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3300m.

  WAU!!! Ei tahdo todeksi uskoa juuri heitettyä rataa. Ihan älyttömän upea kokonaisuus, ihan timantti kaikkien pelaamieni ratojen joukossa! Väylät olivat sellaista maisemien tykitystä, että oksat puista pois! Löytyi kaunista puistomaisemaa veden äärellä, esim. kakkonen kauniimpia väyliä koskaan. Nelosen kaunis vesitorniväylä ja kaiken kruununa upeaakin upeampi 6-väylä! Tuo montun reunalta alas heitetty väylä oli kenties hienoin ikinä! Seiska myös upea alamäkeen kiskaistava metsäväylä. Muutkin väylät hyviä ja selkeät heittolinjat. Väylät lähes pelkästään helpohkoja ”suoraan korille” väyliä, mutta upeasti toteutettuna!

  Paiholan rata meni metsikössä ja puistossa ja sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät pääosin lyhyitä, 1 –> 2, 4 –> 5 ja erityisesti 6 — > 7 pidempiä, muttei liian pitkiä kuitenkaan.

  Radan rakenteet erinomaisessa kunnossa! Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit nuolineen + treenikori ja pienet next tee -kyltit hyviä. Vesi maisemallisesti hienoa katsottavaa, kakkosella saa hieman varoa ettei kiekko karkaa veteen oikealle, muutoin ei mitään murhetta, ei huolta sen suhteen.

  Vieressä on kesäkahvio mikä tämän vuoden osalta on auki vielä elokuun loppuun. Kahvio hienolla, suorastaan upealla paikalla rannassa! Pihassa treenikori ja beach volley kenttä. Lampaita laitumella. Ja tukinuittoakin sattui olemaan oman käynnin aikana. Kahviossa leipovat aivan kaiken itse ja tarjonta todella monipuolista. Tuotteet maittavia ja palvelu pelaa. Kahvioon mahtuisi vielä esim. pieni käsityömyymälä. Hieno paikka, suosittelen käymään vaikkei pelaaminen kiinnostaisikaan.

  Paljoa ei kritisoitavaa löydy. 3-väylän sillan voisi korjata, nyt repsotti sen verran ettei uskaltanut siltä kohdin kävellä yli. 9-väylä hieman turhan ahtaassa rakosessa. Oikealla puolella asuinrakennus ja erityisesti penkkiryhmä vaaravyöhykkeellä, jos heitto lipsahtaa oikealle. Jos heitto taas lipsahtaa vasemmalle, niin ykkönen ja kakkonen sekä niiden välinen siirtymäpolku hyvin likellä.

  Mutta… en tiiä… tässä on nyt tullut hyvä tovi mietittyä ja pakko se on ääneen sanoa, jotta tämä oli 116. pelattu rata ja tästä tuli oma henk.koht. SUOSIKKI!!! Se on uskomaton suoritus 9-väyläiselle pienen pohjois-karjalalaisen kylän radalle. Aiemmin ykkösenä oli kuitenkin Tahkovuori ja kakkosena oma kotirata Puijo. Aika hulppeaan seuraan tunkeutui tämä Paiholan rata.

  Tämä frisbeegolfturisti on vuodatellut runsaasti onnen kyyneleitä. Tällaisia ratoja, oikeita timanttien timantteja on suorastaan liikuttavaa löytää näillä pelireissuilla. Ihan varmuudella ei ollut viimeinen käynti tällä radalla!

  5/5

  Hieno 9-väyläinen rata! Puitteet täydelliset (tiit, korit, väyläopasteet yms.) ja väylät vaihtelevia. Tykkäsin myös, että väylillä oli korkeuseroja ja mukavia liidättelyväyliä löytyi. Maasto on sellaista, että kiekot löytyvät varsin hyvin.

Vastaa