"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Padasjoki DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Padasjoen vesitornin ympäristöön avattu 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Padasjoen vesitornin ympäristöön avattu 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Padasjoki DGP tarjoaa haasteita ahtaiden puurännien muodossa. Myös reilumman puoleisia korkeuseroja löytyy useammalta väylältä.

Väyliltä 9-14 metsän läpi siintää Padasjoenselän kauniit järvimaisemat ja 9. väylän tiille siirtyessä kannattaa poiketa näkötornissa ihailemassa maisemia.

Ratakartassa näkyvä näkötorni valmistuu syksyn 2013 aikana. Rakennusprojektin aikana auto kannattaa pysäköidä muutaman sadan metrin päässä olevalle urheilukentän pysäköintialueelle, koska 1. väylän kupeessa oleva pysäköintialue ei ole tällä hetkellä käytössä.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulukuja 2
  17500 Padasjoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

 • Ratamestari

  Sami Lindqvist/Padasjoen kunta

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Padasjoki DiscGolfPark

Väylä 1

Pituus 58 metriä. Par 3

1. väylän perusteella rata saattaa vaikuttaa helpommalta kuin se todellisuudessa onkaan. Oikeakätisen loivarystyhysse johdattelee korille, mutta fore hyssellekin löytyy jonkinlainen aukko. Kori sijaistee hieman tiitä ylempänä.

Väylä 2

Pituus 85 metriä. Par 3

Toinen hysseväylä putkeen, mutta tällä kertaa reiluun alamäkeen. Koria joutuu hieman etsiskelemään tiiltä katsottaessa, mutta kyllä se sieltä puiden välistä pilkistää. Väylällä on kohtalaisen reilusti tilaa antaa kiekon kaartaa korille.

Väylä 3

Pituus 91 metriä. Par 3

Lähes viivasuora, tasainen väylä. Heikkohermoinen klaustrofoobikko saattaa hieman ahdistua.

Väylä 4

Pituus 151 metriä. Par 4

Avaus heitetään suorana reiluhkoon ylämäkeen, jonka jälkeen väylä jatkuu n. 60m tasaisena. Kori hieman pururadan vasemmalla puolella.

Väylä 5

Pituus 109 metriä. Par 3

Tasainen annukkaväylä, joka lukeutuu radan anteliaimpiin leveyssuunnassa. Fore hysse toimii myös.

Väylä 6

Pituus 169 metriä. Par 4

Tiin edustalla ei juuri tilaa ole, mutta n. 100 metrisen avauksen sweetspot on antelias. Tämän jälkeen väylä kaartaa oikealle jyrkkään ylämäkeen ja kori on puiden suojassa.

Väylä 7

Pituus 65 metriä. Par 3

Jälleen hysseväylä, tällä kertaa reiluhkoon ylämäkeen. Kiekko ei saa missään nimessä feidata liian aikaisin, koska sisäkurvissa piisaa puita. Reitti korille on ahtaamman puoleinen.

Väylä 8

Pituus 101 metriä. Par 3

Vaihteeksi tasainen hysseväylä, jolla on ihan kohtalaisesti tilaa.

Väylä 9: NULL

Pituus 52 metriä. Par 3

Lyhyt neppi pieneen alamäkeen. Sammaloittunut louhikko estää liu'ut. Ahdas, mutta niin soma väylä.

Väylä 10

Pituus 60 metriä. Par 3

Jyrkän puoleinen annukkaväylä, myös pudotuksen puolesta. Korin näkyy tiiltä juuri ja juuri.

Väylä 11

Pituus 172 metriä. Par 4

S:n muotoinen lähes tasainen par nelonen. Sweetspot on juuri niin ahdas, kuin miltä se tiiltä näyttää. Metsään menneeltä avaukselta ei ole hirveästi mahdollisuuksia päästä korille.

Väylä 12

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylän keskellä on puurypäs, jonka voi kiertää molemmilta puolilta. Taas saa heittää tarkasti jos mielii korille yhdellä heitolla.

Väylä 13

Pituus 116 metriä. Par 3

Radan ehdoton helmi. Tiiltä avautuu upeat maisemat ja kori sijaitsee suuren painauman vastarinteessä reilusti tiitä alempana. Luotisuoralla heitolla pääsee jännittämään holaria.

Väylä 14

Pituus 85 metriä. Par 3

Edeltävän väylän pikku veli kaartaa aavistuksen oikealle ja kori on lähes tiin tasolla.

Väylä 15

Pituus 121 metriä. Par 3

Kovakätisen foreheittäjän unelma väylä. 100m suoraan ja lopussa jyrkkä käännös oikeaan, muut reitit korille vaativatkin jo reilummin tuuria.

Väylä 16

Pituus 70 metriä. Par 3

Taas iskee klaustrofobia jo tiillä, eikä viimeiset 20 metriä ennen koria ole sen anteliaammat.

Väylä 17

Pituus 76 metriä. Par 3

Tätä lopussa jyrkästi oikealle kääntyvää väylää ei kannata heittää pitkäksi. Korin oikealla puolella vaanii pitkä ja jyrkkä tiputus, mutta myös puita piisaa.

Väylä 18

Pituus 84 metriä. Par 3

Suora väylä loivaan alamäkeen. Pitkäksi venähtänyt heitto saattaa päätyä hyvinkin kauas, eikä sivuillekaan kannata liiemmin eksyä.

13 arvostelua radalle “Padasjoki DiscGolfPark

  Heikohkosti oli opasteita radalle. Ajelin opasteiden perusteella vesitornin toiselle puolelle, jossa oli vielä toinenkin kyltti osoittaen vasemmalle tiedoin ”Frisbeegolf 30m”. Väyliä etsiessä havaitsin kännykästä ratakarttaa tiiraillessa, että olinkin ihan radan toisella puolen. Pitkän kävelymarssin jälkeen ykkönen lopulta löytyi ihan eri paikasta, kuin kyltit antoivat ymmärtää. Huonoista opasteista huolimatta hieno rata.

  Kiitokset vielä kaikille radan rakentajille. Todella hienon A-luokan Frisbeegolf radan saitte aikaan. Radan aloituspaikkaa vastapäätä toisella puolen, aivan radanvieressä sijaitsee Kullasmarinan lomakeskus, minkä pihassa on kaikille kiinnostuneille vihreä Frisbeegolf radan opastekartta . Olemme pahoillamme jos kadunlaitaan pystytetty Kullasvuoren liikuntareittien opastekyltti on aiheuttanut sekaannusta. Kullasmarinan tilaviin lomahuviloihin mahtuu pelireissuilla majoittumaan useanpikin peliporukka. Vieressä sijaitseva majoitus antaa hyvän mahdollisuuden sateen sattuessa pitää taukoa ja saa sitä tulla sadetta pitämään vaikkei ole varattua majoitusta. Lisäinfoa wwwkullasmarina.fi

  Opastus radalle oli ok. Opastus on Kellosalmentiellä heti Kullasvuoren koulun kiinteistön takana, toisella puolen tietä on tekonurmikenttä. Kyltti ohjaa koulun takana olevalle parkkipaikalle ja ensimmäinen heittopaikka onkin parkkipaikan vieressä.

  Rata on suunniteltu hienoon ulkoilumaastoon pururadan ympäristöön. Väylät eivät ole aloittelijallekaan hankalia, vaikka toisin paikoin väylän vieressä saattaa olla sen verran jyrkkä rinne, että sinne kaartava kiekko pääsee yllättävän kauas ja alas… (väylä 4 varsinkin, sama vaara vaanii väylällä 17). Rata ylittää Tuomasvuoren ja reitti menee aivan vuoren ylimpään kohtaan rakennetun näköalatornin vierestä.

  Maasto on vaihtelevan mäkistä puistometsää ja aluskasvillisuus on lähinnä mustikanvarpua, joten mustikka-aikaan voi joskus harvoin joutua varoittelemaan väylällä olevia marjastajia.

  Suosikkiväylää on vaikea nimetä. Itse pidän radan alkuosan melko tasaisista, mutta puisista väylistä, toisaalta näköalatornin vierestä lähtevä lyhyt alamäkiväylä (#9) on erittäin mukava. Samoin ”laakson” ylittävä melko avoin väylä (#13) – siinä näin aloittelijanakin pääsee kokemaan kiekon liitämisen hurmaa.

  Niistä viidestä radasta, joilla olen tähän saakka kiekkoa heitellyt, tämä on Rukan ohella suosikkini, vaikka täytyy myöntää, että myös muut radat ovat olleet erittän hyviä. Tämä nyt sattuu olemaan itseäni lähimpänä! Ja se vaihteleva lähes puistomainen maasto.

  Autolla oli hankala löytää paikalle, mutta itse rata on yksi ehdottomia suosikkejani. Runsaat korkeuserot tuovat vaihtelevuutta, joita radan suunnittelussa on hyvin hyödynnetty. Vain pari rataa on turhan puisia, jolloin tuuri vaikuttaa tulokseen; erityisesti väylällä 11. Lenkkipoluilla kulkevia ihmisiä saa varoa vähän turhankin kanssa. Mutta itse rata on yhtä juhlaa. Maisemienkin puolesta yksi parhaita ratoja suomessa!

  Hieno metsärata. Metsän ehdoilla tehtyjä väyliä, eli liiemmin (jos lainkaan?) ei ole hakkuita suoritettu väylillä, joten paikoin todella ahtaita. Hienoja korkeuseron käyttöjä. Pidemmät väylät osin kuntopolkua pitkin, niistä nelosväylä vähän arveluttava, kun näkyvyys tiiltä ylämäkeen noin 80 metriä, siinä voi jollekin sattua vahinko jos tulee juuri oikeaan aikaan juoksija vastaan. Viimeiselle väylälle lisätty mando ja OB.tä, ettei heitot mene oikealle pihoihin.

  Opastus tieltä löytyy, mutta jos tulee keskustan suunnasta, ei sitä näe jos tulee tuolla koulun osoitteella joka tiedoissa on, rata kun on vasta koulun takana ja tuo osoite on koulun toiselle puolelle. Ehkä sille maaläntille olisi joku Kellosalmentiellä sijaitseva osoitekin, jolla löytäisi paremmin.

  Kuten Tane edellä totesi – yksi parhaista tämän tyypin (kangasmetsä?) radoista. Hienoa väyliä, jotka on hyvin suunniteltu. Pidin erityisesti viimeisestä väylästä. Kannattaa ehdottomasti bongata ja heittää läpi kerran jos toisenkin!

  Upea metsärata, josta löytyy muutama vähän aukeampikin väylä joissa kiekkoa saa lennättää ihan tosissaan. OB-alueita ei ole (paitsi viimeisellä väylällä), mutta metsä kyllä pitää huolen siitä, että mieluummin heittää väylää pitkin kuin sen vieressä.

  Korkeuseroja on sen verran, että homma käy ihan kuntoilusta ja muutaman kerran päästään heittämään supan yli niin, että kiekon allakin on kunnolla ilmaa. Näissä kannattaa olla tarkkana, ettei feidi vie kovin kauas väylältä!

  Ehdoton plussa radalle on metsäpohjan kuivuus. Sadekelin jälkeenkään ei tarvitse kumppareita kaivaa esiin (toisin kuin Mukkulassa), vaan rata kuivuu nopeasti hyvään heittokuntoon. Miinuspuolena sama kuin Orimattilassa, eli osittain väylät kulkevat pururataa pitkin ja muita liikkujia on varottava. Marjastusaikaan täällä on myös paljon mustikkaa ja niiden poimijoita.

  Kokonaisuutena yksi lempiradoistani.

  Erittäin mukava rata. Selkeät väylä-opasteet. Jos liikkuu alueella, niin ehdottomasta kannattaa kiertää ainakin kerran. Muutamalla väylällä lievästi hasardi liikkuminen seuraavalle väylälle. Lisäksi pitää olle todella tarkkana, ettei väylillä liiku muita ihmisiä.

Vastaa