"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ounasvaaran frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Ounasvaaran frisbeegolfrata sijaitsee hiihtokeskuksessa, jossa korkeuseroja tulee lähtöpaikan ja aina Ounasvaaran huipulta heitettävän väylän #12 välillä huikeat 140 metriä!

Lue lisää

Rata on erittäin monipuolinen väylätyypeiltään. Radalta löytyy niin puisto-, metsä- ja hiihtokeskukselle tyypillisiä kymmenien metrien korkeuseroilla heitettäviä ylä- ja alamäkiväyliä.

Ounasvaaran frisbeegolfrata on pystytty toteuttamaan paikallisten yritysten sponsoroimana ja rakentaminen itsessään hoidettiin talkootyönä. Rata on valmistunut kesäkuussa 2017.

Radalle suositellaan varrellisia GoreTex-kenkiä. Radalla on muutamia paikkoja, jotka ovat ympäri vuoden märkiä, ja paikoin rata on hankalakulkuista kivikkojen takia.

Radan voi pelata kahdella tapaa, kiertämällä koko radan tai kiertämällä 9 väylää tasaisinta osuutta (väylät 1-5 ja 15-18)

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Taunontie 14
  96600 Rovaniemi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Rovaniemen Rolffarit ry

 • Suunnittelija

  Rovaniemen Rolffarit ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Ounasvaaran frisbeegolfrata

Väylä 1: Ounasvaara #1

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 2: Ounasvaara #2

Pituus 205 metriä. Par 4

Väylä 3: Ounasvaara #3

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä 4: Ounasvaara #4

Pituus 181 metriä. Par 4

Väylä 5: Ounasvaara #5

Pituus 130 metriä. Par 3

Väylä 6: Ounasvaara #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Ounasvaara #7

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 8: Ounasvaara #8

Pituus 154 metriä. Par 4

Väylä 9: Ounasvaara #9

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 10: Ounasvaara #10

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 11: Ounasvaara #11

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 12: Ounasvaara #12

Pituus 166 metriä. Par 3

Väylä 13: Ounasvaara #13

Pituus 165 metriä. Par 3

Väylä 14: Ounasvaara #14

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 15: Ounasvaara #15

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 16: Ounasvaara #16

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 17: Ounasvaara #17

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 18: Ounasvaara #18

Pituus 130 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Ounasvaaran frisbeegolfrata

  Kesälle 2021 Ounasvaaran radalta on #1 väylä poistunut käytöstä väylälle rakennetun junnu/harjoittelu alamäkipyöräily radan takia. Lähtö siis #2 väylältä. Myös #4 tiipaikka siirtynyt sillalta alas sillan eteen. Todennäköisesti myös yläväylät tulee jäämään pois kun heinä kasvaa liikaa, kaupunki on luvannut heinät niittää mutta pari edellistä vuotta ovat luistaneet lupauksistaan. Parkkitilaa löytyy Taljatieltä tai Chaletsin vieressä olevalta hiekkakentältä 3# tiin vierestä. Vanha Taunontien parkkipaikka on nykyisin auki vain kun hiihtokeskuksella on palvelut auki.

  Heitetty heinäkuun alussa – 20.
  Paljon isoa kättä vaativia väyliä, monesti hiihtokeskusten tapaan osa väylistä lenkkipolkuja/hiihtolatuja seuraillen. Alku on lupaava, tasaisen maan väylät mukavaa tykitystä. Siirryttäessä rinnealueelle hohto katoaa kun väylät ovat kasvaneet umpeen polvenkorkuista heinää. Jälleen sai miettiä onko tämä nyt hauskaa rämpiä heinikossa rinnettä ylös. Viimeinen lyhyt väylä ennen huippua oli vielä heinikon peitossa, mutta sitten alkoi tapahtua! Yht’äkkiä oltiinkin ylhäällä ja väylällä numero 12. Tätä täältä haettiin! Sama jatkui pari seuraavaa väylää: hienoa alamäkiliidättelyä.
  Ounasvaaran rata on hyväkuntoiselle ja edistyneemmälle suositeltava paikka. Huipulle nousu on paikoin raaka, mutta jäin sille kannalle että kyllä se palkitsee. Opasteet olisivat saaneet olla paremmat: monessa kohdin mentiin vikasuuntaan seuraavaa tiitä etsiessä. Trimmeriä kaipaisi myös moni väylä. 3/5.

  Rata on tyypillinen rinnekeskus-rata. Eli korkeuseroja on todella paljon ja väylät ovat enimmäkseen ylä- ja alamäkeä. Väylät ovat suht lähellä toisiaan ja alkupään väylillä on jonkinverran heinää kesäkuukausina, tosin muutaman viikon välein ilmeisesti nekin ajetaan. Ylimmät alamäkiväylät on todella näyttäviä ja jos heitto vahingossa karkaa, on kiekon löytäminen vaikeaa. En suosittelisi ihan aloittelijoille tätä rataa. Osalla väylistä aluskasvillisuutta on aika paljon. Alkupään- ja lopun väylät parhaimmistoa radalla.

Vastaa