"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nummenmäki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Hyvinkään Nummenmäellä sijaitseva 21-väyläinen erittäin haastava metsärata. Vuoden 2017 SM-kisojen näyttämö.

Lue lisää

Nummenmäki DGP:ssa saa olla tarkkana. Suurin osa väylistä on ahtaan puoleisia rännejä, joita reunustava metsä on sankkaa. Väylältä eksymisestä seuraa herkästi ylimääräisiä heittoja. Väylät kuitenkin vaihtelevat monipuolisesti ja lähes jokaisella haetaan hieman erilaista linjaa. Löytyypä seasta myös muutama kunnon siivutusväylä.

Paras paikka pysäköidä on Ilmailutien toisella puolella, Ilmailutien ja Lentokentäntien risteyksessä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ilmailutie 5
  05820 Hyvinkää


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  21

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Nummenmäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Nummenmäki DGP #1

Pituus 88 metriä. Par 3

Korille pääsee, kunhan saa suoran heiton lähtemään oikeaan suuntaan.

Väylä 2: Nummenmäki DGP #2

Pituus 120 metriä. Par 3

Pitkä väylä, joka kääntyy lopussa jyrkästi oikealle. Vaatii erinomaista oikeakätisen forea, mikäli mielii saada helpon birdien.

Väylä 3: Nummenmäki DGP #3

Pituus 196 metriä. Par 4

Väylän puolessa välissä n. 90 astetta vasemmalle kääntyvät dogleg par 4. Oikeakätiselle heittäjälle jyrkähkö rystyhysse sweetspotiin ja perään loivaa hysseä.

Väylä 4: Nummenmäki DGP #4

Pituus 114 metriä. Par 3

Lähes suora väylä, joka lopussa taipuu aivan aavistuksen oikealle. Ahdasta on jälleen.

Väylä 5: Nummenmäki DGP #5

Pituus 188 metriä. Par 4

Reilu 100 metriä suoraan ja sitten loiva käännös vasemmalle. Viimeiset 70-80m ovat ahtaampaa ränniä kuin väylän alku.

Väylä 6: Nummenmäki DGP #6

Pituus 100 metriä. Par 3

Vaihteeksi hysseä puiden lomaan.

Väylä 7: Nummenmäki DGP #7

Pituus 98 metriä. Par 3

Lähes suora väylä, joka vietää aivan hienoisesti oikealle. Optimaalisella linjalla komeilee yksittäinen mänty lähes keskellä väylää.

Väylä 8: Nummenmäki DGP #8

Pituus 86 metriä. Par 3

Forehysse lienee varmin valinta. Muutoin lähes suora väylä, mutta kori sijaitsee oikealla puolella taskussa.

Väylä 9: Nummenmäki DGP #9

Pituus 202 metriä. Par 4

Sitten päästään jo siivuttamaan. Avauksen saa heittää rehtinä oikeakätisen S-linjana, mistä sitten forea tai annukkaa korille. Väylän vasemmassa reunassa OB, merkitty paaluin. HUOM! väylän vasemmalla puolella puiden lomassa näkyvä kori on väylän 14. kori!

Väylä 10: Nummenmäki DGP #10

Pituus 112 metriä. Par 3

Tällä reippaasti oikealle kaartuvalle väylälle sopii kunnon annukka varsin mainiosti.

Väylä 11: Nummenmäki DGP #11

Pituus 178 metriä. Par 4

Suora ja lopussa vasemmalle feidaava avausheitto löytää sweetspotin, jolloin korille pääsee toisella heitolla jo suoraakin linjaa.

Väylä 12: Nummenmäki DGP #12

Pituus 107 metriä. Par 3

Tiiltä haetaan jälleen suoraa heittoa.

Väylä 13: Nummenmäki DGP #13

Pituus 86 metriä. Par 3

Tällä väylällä on kaksi linjaa; suora ja reippaasti vasemmalle kaartava.

Väylä 14: Nummenmäki DGP #14

Pituus 211 metriä. Par 4

No nyt on taas tilaa piiskata pannua liikkeelle. Pitkää annukkaa, tai lopussa ässäävää linjaa, alkuun ja lopussa sitten pujotellaan puita.

Väylä 15: Nummenmäki DGP #15

Pituus 80 metriä. Par 3

Hysse suhteellisen ahtaaseen rakoon. Ylhäälläkin on sopivasti tilaa hakea linjaa.

Väylä 16: Nummenmäki DGP #16

Pituus 175 metriä. Par 4

Suoraa, tai kenties loivasti lopussa oikealle kääntävää, heittoa haetaan alkuun. Sweetspotista suoraa heittoa korille sitten. Ei kannata eksyä väylältä, koska roughi on erittäin sankkaa nuorta männikköä.

Väylä 17: Nummenmäki DGP #17

Pituus 93 metriä. Par 3

Tällä väylällä haetaan loivaa hysseä.

Väylä 18: Nummenmäki DGP #18

Pituus 103 metriä. Par 3

Lähes suora, aavistuksen oikealle taittava väylä.

Väylä 19: Nummenmäki DGP #19

Pituus 84 metriä. Par 3

Kori sijaitsee muuta väylää ylempänä vanhojen perustusten päällä. Ohi mennyt putti saattaa löytyä yllättävän kaukaa.

Väylä 20: Nummenmäki DGP #20

Pituus 90 metriä. Par 3

Loiva alamäkiväylä, joka kaartuu vasemmalle.

Väylä 21: Nummenmäki DGP #21

Pituus 180 metriä. Par 4

Huhhuh. Sweetspot on kovin pieni ja puolenvälin kurvin saa leikata erittäin tarkasti, mikäli ihannetulosta pienempää mielii.

17 arvostelua radalle “Nummenmäki DiscGolfPark

  Sahanmäellä oli kisat niin tulin tänne pelaamaan. Radan löytää helposti ja tiit, korit sekä väylät ovat hyvässä kunnossa. Kiekot ei katoa ja haastetta riitti. Isoin miinus ja mielestäni aika rasittavaa oli se, että pelasi yhtä ja samaa väylää koko ajan. Radalla on 21 väylää ja lähes kaikki samanlaisia. Ei juurikaan korkeuseroja, kapeaa metsäväylää kaikki jotka joko kaarsi oikealle tai vasemmalle. Luovuutta tai monipuolisuutta tässä radassa ei siis valitettavasti löydy.

  Tasokas ja kokonaisuutena tavallista vaikeampi metsärata. Väyliä hulppeat 21! Väylät ovat pitkiä ja myös maastonmuotojen tasaisuus korostuu erityisesti. Alle 90 metrin väyliä on vain viisi, lyhinkin 80 metrinen.

  Jo aloitusväylä isoine harvoine mäntyineen on mukavan näköinen. Väylät ovat heitettävän levyisiä, onneksi puita on jätetty haastamaan heittolinjojen rajoja. Poikkeuksellisen kapeita tai ihannetuloksen saannin kannalta liian ankaria väyliä ei ole.

  Korit hyvät, tosin korotettuja koreja ei ole. Lähes kaikki tiit ovat kunnossa. Väylien siirtymien opasteita voisi varalta olla lisää. Mäkiä ei ole, osa väylistä tuntui hieman samankaltaisilta. Maasto on helppokulkuista ja kulku-urat erottuvat sujuvasti.

  Kerta kerralta rata paranee mielessäni. Täällä pitää tuntea omat kiekot ja hallita oikeanlaiset heitot. Esimerkiksi ”Hysseväyliä” on muutama, mutta niitä ei missään nimessä voi heittää onnistuneesti samalla kiekolla ja heitolla. Samoin ajatus vaikeista mörreistä viehättää avoimen kotiradan kasvattia, täällä jos lipautat draiverin tiiltä satalasissa mörriin, tuskin bogia pienemmällä selviää. Olisipa tämä lähempänä, niin kävisin useammin. 🙂 Korkeuserot puuttuvat tietty, mutta mistä niitä voisi taikoa tasaiselle maapläntille. Vähintään 4/5

  Perusvarma metsärata, jossa sipulinkuorintaa tarjolla. Ratakartat, väyläkuvaukset, tiit ja korit kunnossa, väylien välisiä opasteita kaipailin enempi tai isompia, koska alkupään väyliltä ei tuntunut silmään kunnolla osuvan. Korien pohjassa oli nuolet, ja jotain nuolia oli puissa jotka oikeaan suuntaan veivät, joten aika hyvin asiat kyllä ovat.

  Itse väylät selkeitä, kauempaa katsottuna metsä näyttää joka puolella samalta, mutta kyllä sen todella karusti huomasi milloin ollaan väylän ulkopuolella. Sehän on tietysti mielipideasia onko se hyvä vai huono juttu, jos välittömästi väylän ulkopuolella alkaa turhauttaa, mutta ainakin se tuo haastetta. Joku tuolla sanoi heittäneensä yhtä väylää kokoa ajan, mutta onhan tuolla vaihtelua, oikeaa ja vasenta, pidempää ja lyhyempää, ahtaampaa ja avoimempaa, käyrää ja suoraa. Kaikki toki samassa metsässä, jolloin näyttää vähän samalta, mutta en ihan heti keksi miten monipuolisemmaksi enää ilman jotain lisämando/OB-kikkailuja tai kuoppien/mäkien tekemistä korkeuserojen saamiseksi. Ei ne väylät nyt välttämättä tosiaan mitään tajunnanräjäyttävän upeita olleet, eikä varmastikaan kaikkein mieleenpainuvimpia, mutta siistejä ja hyvin toteutettuja, selkeitä väyliä, joista on vaikea nostaa mitään erityistä esiin hyvässä tai pahassa.

  OB:istä sen verran, että sen 9-12 -väylien välisen OB-rajan voisi varmaan piirtää karttoihinkin, taisi lukea ainoastaan niissä itse OB-kepeissä, että ”väylien 9, 10, 11, 12 OB”. Itse pyörin tovin siinä ysiväylällä, kävin avauksen jälkeen lukemassa väyläkuvauksen vielä uudestaankin, eikä selvinnyt ennen kuin kakkosheitto lipesi melkein 11:sta korille, ja näin OB-tikun lähempää.

  Lopputulemana tuosta kaikesta on erittäin hyvä rata, paitsi jos ei tykkää metsäradoista joilla pitää olla tarkana. Minun asteikollani ehkä tärkein kriteeri radan arvioinnissa on jälkifiilis, ja tällä kertaa fiilis oli: kun kierros loppui, tuli pieni harmi siitä, että nyt se loppui. Ja se on hyvän radan merkki.

  Sopivan haastava metsärata, jossa väylällä pysyminen palkitaan. Kokoajan pitää keskittyä heittoihin, eikä roiskiminen paranna tulosta. Korkeuseroja ei ole oikeastaan yhtään ja muutenkin väylät ovat aika samanlaisia. 4/5

  Rata oli hyvässä kunnossa, opasteet paikallaan ja niin edelleen. Ei kuitenkaan päässyt suosikkiratojen joukkoon. Väyliä tuntui olevan vain pari vaihtoehtoa. Tiukkaa pitkää vasemmalle ja välillä vähän lyhyempää tiukkaa oikealle. Korkeuseroja ei ole, eikä muitakaan jippoja, jotka tekisivät väylistä mieleenpainuvia.

  pettymys, tuntui että pelasi yhtä ja samaa väylää koko ajan. yhtään väylää ei jäänyt mieleen, vaikea metsä rata jolla varmaan on tykkääjiä ketkä tämän tyyppisistä radoista pitää.opasteet ja heitto paikat olivat hyvät.

  Todella mukava rata pelata ja vaikka 18 väyläinen onkin, niin ei tunnu liian pitkältä. Sopivan haastava, muttei mikään läpihuutojuttu. Porukkaa tuntui radalla piisaavan, elikkä kiekkoa ei auta pahasti hukata, ettei jää jalkoihin 😉

  Riittävän vaikea ja ”normaali pelaajalle” mukavan pitkiä väyliä, jotta voi harjoitella sweet spot pelaamista ja par varmistelua, kun käsi ei riitä tarkkoihin yli 90m heittoihin. Kannattaa kokeilla ,jos pitää mukavasta mäntymetsästä ja osaa pysyä väylällä. väylän ulkopuolella onkin sitten melko haastavaa 🙂

Vastaa