"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Metsurit hommiin!

28.4.2012 13:49

Nummen frisbeegolfrata, mitä missä milloin? Frisbeegolf-kärpänen iski allekirjoittaneeseen kesällä 2011. 1. kierrokselle Taliin lähdettiin luonnollisesti yhden lainakiekon kanssa, mutta paikanpäällä uskaltauduin kysymään Talin Tallaajien jätkiltä muutamaa kiekkoa halvalla. Siitä se sitten lähti, ensimmäinen ja viimeinen kierros näillä kiekoilla. Nopeasti olalla oli bägipussi ja 200 euron edestä erilaisia uusia kiekkoja ja youtube laulaa aamusta iltaan uusien heittotekniikoiden opettajana. Muutto Lohjalle toi eteeni aivan uudenlaisen tilanteen: ”hei täällähän on paljon kenttiä lähellä!”. Kesä menikin Nummelanharjua ja Vihdin Kaatiksen kenttää kiertäen, tuli Veikkolan kenttäkin tutuksi. Syksyllä aloitin liikunnanopettajan työni uudessa työpaikassani, Nummi-Pusulan yläkoulu/lukio -combossa. Jokaisen liikuntaryhmän ohjelmaan tungettiin tottakai frisbeegolfia ja oppilaat pääsivät siis kokeilemaan lajia Nummen urheilukentällä, koreina isot kartiot hula-vanteen sisällä. Toimii!

Laitoin viestiä kunnan vapaa-aikasihteerille ja kyselin mahdollisuutta toteuttaa kunnan alueelle frisbeegolfrata. Ensisijainen ajatus radalla oli tietenkin opetuskäyttöön tarkoitettuna sekä lähiliikuntapaikkana kunnan nuorille. Aluksi mietimme radan sijoittamista ala- ja yläkoulun ympäristöön, mutta silloin radasta olisi tullut vain lähiliikuntapaikka ja ”buumi” olisi ollut lyhytaikainen. Päätimme sijoittaa radan todella komeaan maisemaan, Mateeniemen rannalle.

Kunnan metsuri oli jo raivannut radan tieltä paljon risukkoa ja loputkin risukot lähtevät ennen vappua radan tieltä. Yhtäkkiä rata alkoikin toteutua ja pääsin suunnittelemaan rataa tarkoituksena tehdä siitä silti helppo ja turvallinen rata. Yhtään kiekkoa radan maastossa heittämättä on kuitenkin vaikea sanoa, tuleeko radasta helppo.

Rataa aloitetaan rakentamaan vapun jälkeen torstaina. Korit on viety jo kunnan varikolle betonijuurien kiinnitystä varten. Kunnan liikuntatoimen työntekijät alkavat kaivamaan aloituspaikkoja mäkiseen maastoon, tässä vaiheessa mukana on myös kunnan nuorisotyöntekijä yhdessä suojattiensa kanssa. Kun aloituspaikat ovat valmiit ja koreissa on kunnon betonituet juurissa, kaivetaan niille kuopat maastoon toukokuun viimeisellä viikolla. Kunnan vapaa-aikasihteeri valmistelee parhaillaan aloituspaikkojen tekonurmien hankkimista. Minä viimeistelen oppilaitteni kanssa alueen irtorisujen siivoamisen viimeisellä kouluviikolla. Rata on siis heittovalmis viikolla 23. Nummi-Pusulan kunnalla on perinteiset kesäkauden avajaiset samalla viikolla ja tähään liittyen radan avajaiset pidetään perjantaina 8.6. klo 18.00. Minä olen silloin paikalla esittelemässä frisbeegolfia lajina ja antamassa vinkkejä lajin aloittamiseen. Avajaiset ovat 7. ja 9. väylien korien läheisyydessä, jossa näihin koreihin voi kuntalaiset harjoitella heittoaan. Noin klo 19.00 rataa saa alkaa kiertämään ja itse olen kertomassa kuntalaisille kiertämisen sääntöjä 1. väylän aloituspaikalla. TERVETULOA!!!

Joel Nissinen       nissinenjoel (a) gmail.com


3 kommenttia:

JUha-Matti Laaksonen | 16:52 22.07.2012

Kiitoksia kentästä! Kesälomalaiset poikkesivat tuttavapariskunnan luona ja 4-henkisellä porukalla käytiin kokeilemassa. Ei helpoimmasta päästä mitä itse olen kiertänyt kun tuota kasvillisuutta piisaa, mutta jos/kun aktiivi kentänhoitaja löytyy niin mukavammaksi muuttuu. 6. ja 7. radalle jäi ekakertalaiselta kiekko (6. keltainen draiveri, 7. sininen midari) mutta jos joku ne sieltä pöheiköstä löytää niin on ne ansainnut. =) Nyt vaan harrastajia hankkimaan je kenttää käyttöön!

moroo | 14:06 02.05.2012

Pitäis saada Vantaallekkin päin frisbeegolfia koululiikuntaan!

MikkoS | 23:29 30.04.2012

hiemanko upeeta tällaset aina ku joku innostunut aktiivi vetää homman isolleen! :) näistä ihmisistä tää laji kasvaa, isot respektit täältäki.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *