"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nummen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Nummen frisbeegolfrata on Nummi-Pusulassa, Nummen kirkonkylässä sijaitseva 9-väyläinen helppo perusrata. Rata on rakennettu järven rannalle ja haastetta aika ajoin tuo sopivasti vaihtelevat korkeuserot.

Lue lisää

Suurin osa kentästä on avointa siistittyä entistä pensaikkoa, mutta muutamat puut pitävät kokeneemmankin pelaajan varpaillaan.

Nummen frisbeegolfrata sijaitsee Nummi-Pusulassa, Nummen kirkonkylässä Mateenniemen uimarannan ympäristössä. Parhaiten paikanpäälle pääsee Turun moottoritietä pitkin, idästä päin tunnelien jälkeen 2. liittymästä Nummen kylttien opastamana ja lännestä päin samasta liittymästä. Nummen ranta sijaitsee Nummen Kirkon ja hautausmaan läheisyydessä, joten Nummelle saapuessa kannattaa seurata Kirkon opasteita.

Rata on rakennettu Nummi-Pusulan kunnan toimesta ja radan on suunnitellut Nummi-Pusulan yläkoulun ja Lukion liikunnanopettaja, tarkoituksenaan käyttää rataa myös liikunnanopetuksessa.

Rata soveltuu hyvin aloittelijoille ja harrastelijoille. 9-väyläisellä radalla kahdeksalla väylällä heittäjä näkee korin aloituspaikalta. Pahoja esteitä ei ole, mutta haastetta tuo hyvinkin vaihtelevat korkeuserot. Tuuli tuonee myös omat haasteensa kierrokselle. Nummen rannalla liikkuu kesällä paikallisia joten pelaajien on syytä varoa rannan muita käyttäjiä. Mikään väylistä ei ole uimaranta-alueen välittömässä läheisyydessä, mutta liikehdintää radan lähellä ajoittain tulee olemaan.

Aloituspaikat ovat mitoiltaan 1m x 2m, koska väylät ovat lyhyitä eikä varsinaista vauhdinottoalustaa monikaan edes tarvitse. Väylillä 7, 8 ja 9 pelaaja pääsee kuitenkin vähän enemmän liidättämään kiekkoa. Alueella ei ole harjoittelualuetta, mutta väylien 7 ja 9 korit ovat tasaisella nurmi-alueella, joten siellä voidaan myös rauhallisena päivänä harjoitella ennen kierroksen alkua.

Jos lohjalaisia frisbeegolf-pelaajia kiinnostaa tulevaisuudessa radan kehitys ja kunnostus talkoilla, on se tietenkin mahdollista. Ottakaa yhtettä ratamestariin nissinenjoel (a) gmail.com

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Mateenniementie
  09810 Lohja


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Joel Nissinen (suunnittelu, palaute ja kehitys), Kalle Ryökäs (kunnossapito, hankinnat) sekä Janne Järvelä (rakennus)

 • Suunnittelija

  Joel Nissinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Nummen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Nummi #1

Pituus 32 metriä. Par 2

Aloituspaikka tieltä. Korin edessä muutama koivu, jotka pitää kiertää. Liian korkea heitto saattaa kaartaa alarinteeseen.

Väylä 2: Nummi #2

Pituus 43 metriä. Par 2

SPOT-väylä alamäkeen, koska korin takana tie, jota pitkin kuljetaan rannan venepaikoille.

Väylä 3: Nummi #3

Pituus 40 metriä. Par 2

Hieman kaareva väylä, mutta helppo. Korin edessä pari koivua ja korin takana oja.

Väylä 4: Nummi #4

Pituus 100 metriä. Par 3

Kohtuu haastava väylä ylämäkeen, aloituspaikka tieltä. Matkalla koivuja tuomassa haastetta. Väylän vasemmassa reunassa tiheää aluskasvillisuutta, joten ole tarkkana.

Väylä 5: Nummi #5

Pituus 102 metriä. Par 3

Haasteellinen väylä, mutta par 4 ei olisi kuitenkaan oikein. Ylämäkeen ja kori näkyy selvästi aloituspaikalta. Korin vasemmalla puolella kuitenkin melko jyrkkä mäki.

Väylä 6: Nummi #6

Pituus 72 metriä. Par 3

Aloituspaikka tieltä, kori näkyy. Väylä kallellaan nyt oikealle ja väylällä myös puita edessä.

Väylä 7: Nummi #7

Pituus 122 metriä. Par 4

Radan helmi. Kovat jätkät heittää midaria liidättäen, mutta draiverillakin voi kokeille. Heittäjältä vaaditaan kuitenkin hieman spottausta. Korista 20m taakse on tie, jota pitkin kuljetaan viimeiseltä väylältä takaisin parkkipaikalle. Lisäksi väylän koiliskulmassa (noin 50m korilta) on iso puukasa, jonka takaa voi tulla ihmisiä.

Väylä 8: Nummi #8

Pituus 123 metriä. Par 4

Aloituspaikka turvallisesti 40m päässä 7. väylän korista ja muutama iso puu suojelee heittäjää. Itse väylä poikkeaa radan muista väylistä "metsämäisyydellään", jossa puita tuomassa haastetta. Muistuttaa Nummelanharjun 4. väylää.

Väylä 9: Nummi #9

Pituus 160 metriä. Par 4

Pitkä päätösväylä, jossa vaikeutta tuo lähellä vasemmassa reunassa oleva oja. Korin takana haastetta tuomassa järvi. Väylän aloituspaikalta näkyy hienosti 5. väylän kori kaukana toisella puolella rantaa.

12 arvostelua radalle “Nummen frisbeegolfrata

  Radasta löytyy reippaasti korkeuseroja, metsää ja niittyväyliäkin. Kuitenkin paikoin on tarpeettoman pusikkoista…

  Pienet matot kumpareisella maapohjalla eivät täytä heittoalustan kriteerejä.. Ratakyltttiä ei ole, eikä opasteita osassa heittopaikkojakaan.

  Radan alue on mahdollisuuksien ympäristössä. Uimarantakin ihan vieressä. Erityisen näyttävä ehkäpä pitkä päätösväylä kohti järvenrantaniittyä!

  Kyllä kovasti soisi, että tuollaisella alueella rataa raivattaisiin, uusittaisiin ja ylipäänsä ylläpidettäisiin.

  Tulin näin ja menin, enkä tule toisten tänne. Todella pusikkoinen mesta ja muutenkin megavittumaista maastoa. Eka 3kpl jotain 30-40m par2, sitten heti perään 2kpl +100m ylämäki par3. Vitosväylän jälkeen saa nauttia puolen kilsan siirtymästä.

  Mitäköhän tästä sanoisi… Kävin keväällä pelaamassa huvikseni ohikulkumatkalla. Lähtökohdat hyvälle radalle on olemassa. Löytyy korkeuseroja, metsää ja avointa niittyä/puistoa. Ja sen jälkeen tarvitaan vielä ylläpitoa, jotta rata pysyy pelikunnossa.

  Nyt siellä on ihan kelpo korit, mutta väyläsuunnittelu on huonoa, tiit vielä huonompia ja radan kierto yksi kehnoimpia mahdollisia. Viimeinen väylä pelastaa paljon, siitä jäi ihan hyvä fiilis, mutta se ei juurikaan pelasta tilannetta. Rata on vain lätkäisty paikalleen innokkaan harrastajan kirvoittamana ja sen jälkeen se on jäänyt sille tolalle. Harvennuksia ei ole tehty pitkään aikaan ja väittäisin ettei ihan alun perinkään ihan jokaista puuta ole poistettu aiotun peliväylän tieltä.

  Nykyisellään kannattaa jättää väliin.

  Varoituksista huolimatta pelasin läpi – jäi todella huono maku radasta. Kiekko meinasi hävitä väylillä 5, 6, 7, 8 ja 9, mutta onneksi kiekko löytyi joka kerta. Käärmeitä ei näkynyt, mutta rämpiä sai senkin edestä. Maasto todella vaikeakulkuista! Hyvä puoli radassa on se, että sitä kehittämällä radasta saisi paljonkin paremman – mutta kuka tekee tämän työn?

  En erityisemmin suosittele rataa – tulipahan käytyä. —

  Jäi rata heittämättä. Väylät leikattu niin kapeiksi että kiekkoa saisi etsiä pitkästä heinikosta. Vielä kun varoitettiin käärmeistä ei rämpiminen heinikossa innostanut. Heittopaikat vallan surkeita joissa ei mattoa laisinkaan tai sitten sekin ihan kasassa,rullalla. En suosittele kyllä tätä rataa heittämään. Heinikot reilusti isommalta alueelta väyliltä matalaksi ja heittopaikat kuntoon.

  Lohjankaupunki kaiketi?on poistanut korit 7,8 ja 9, asiasta ei ole infoa missään mutta koreja ei ole enää. eli ei kannata tulla kauenpaa. 7 ja 9 väylä olivat radan makeimmat , nyt jää sitten heitelyt kokonaan tämän radan osalta.

  rata pelatavissa vain keväällä ja syksyllä, kesällä tiheä aluskasvillusuus hävitää kiekot. rata tulisi mielekäämäksi kun par 2 väylät pidenenettäisiin par 3:ksi. maisema kohdallaan väylä 7 ja 9 ovat parhaiten onnistuneet.

  Ympäristö sinänsä on hyvinkin kaunis, mutta rata itse kaipaisi nykykunnossaan jonkin verran parantelua. Alueella on kaikki edellytykset erinomaiselle radalle, mutta väylien raivaaminen risuista ja nilkantappajakannoista olisi paikallaan. Olin paikalla loppukeväästä ja jo nyt elinvoimainen aluskasvillisuus vaikeutti kiekkojen löytymistä.

  Samoin reitit korilta seuraaville heittopaikoille olisi hyvä merkitä selvemmin. Rata näyttää olleen pystyssä jo vuodesta 2012, joten ilmeisesti paikalla käyneet heittäjät ovat suunnistaneet seuraavalle tiille kaikki hiukan eri reittiä, sillä kovin selviä polkuja ei alueelle ole muodostunut. Hyvä vinkki muillekin: kun rata on avattu, kannattaa vetää vaikka kapea noro sahanpurua tai haketta aina korilta seuraavalle tiipaikalle. Näin heti alusta alkaen paikalla käyvät pelaajat kulkevat samaa reittiä ja luonnollinen polku muodostuu hyvinkin nopeasti, kun kaikki tallaavat samaa latua.

  Väylät on selvästi suunniteltu niin, että ne vaikeutuvat mitä pidemmälle mennään. En tiedä onko tässä ollut tavoitteena tarjota kaiken tasoisille pelaajille jokunen sopiva väylä vai kenties se, että vasta-alkajaa koulutetaan asteittain vaikeutuvilla väylillä. Ensimmäinen ajatus ei minusta ole kauhean hyvä, sillä lopputuloksena on rata, joka ei ole oikein kenenkään mielestä kauhean hyvä. Jälkimmäinen ajatus on sinänsä mainio, mutta silloin olisi kannattanut panostaa väylien vaikeutumiseen muulla tavalla kuin väyläpituuksia kasvattamalla. Nyt viimeisen väylän pituus on viisinkertainen (160 m) ensimmäiseen (32 m) verrattuna. Kyllähän aloittelija tai sunnuntaipelaaja siitä selviää, mutta kokemus on osoittanut, että jos yhden väylän tulos menee yli viiden heiton, pelaamisen mielekkyys laskee ”eksponentiaalisesti” eikä tuloskaan pysy mielessä.

  Kaikesta tästä kritiikistä huolimatta pidin radasta ja siellä pelaamisesta hyvinkin paljon. Maisemat ovat kauniit ja joukossa on useita profiililtaan mielenkiintoisia väyliä. Usein vain itse ratojen estetiikkaan ei kauheasti kiinnitetä huomiota. Tällainen varttuneempi fribaaja kaipaa, että radat olisivat haastavia heittää, mutta helppoja ja miellyttäviä kulkea. Turhan moni rata on pusattu hätäisesti, jotta päästään pian pelaamaan ja tärkeä infrastruktuuri jää lapsipuolen asemaan. Lajia markkinoidaan kaiken kokoisille, ikäisille ja kuntoisille sopivaksi, mutta paljon on ratoja, joilla kulkeminen edellyttää eräoppaan taitoja tai parkourin hallintaa 🙂

  Rata sijaitsee todella kauniilla paikalla aivan järven rannalla. Rata ei tarjoa haasteita kokeneimmillekin pelaajille sillä radalla on helppo tehdä eaglejä. Radalla varoitellaan kyykäärmeestä ja niitä todella kannattaa varoa koska väylät ovat heinän ja risujen peitossa. Kuitenkin mukava ysiväylänen.

Vastaa