"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nivalan frisbeegolfrata AM

Radan kuvaus

Amatöörirata Kalliosaaren frisbeegolfalueella. Suunnattu aloittelijoille, perheille ja koulukkaille.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kalliosaarentie 7
  85500 Nivala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Mika Junttila

 • Suunnittelija

  Mika Junttila

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rata osana Kalliosaaren Frisbeekeskusta: - kaksi paikkainen pituus- ja tarkkuusheitto range aina 200m asti - heittoverkko - lähipeli- ja puttaus treenialue (3 koria) - Vieressä 18-väyläinen PRO-rata

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Nivalan frisbeegolfrata AM

Ratakartta

Väylä 1: Nivala AM #1

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 2: Nivala AM #2

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 3: Nivala AM #3

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 4: Nivala AM #4

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 5: Nivala AM #5

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 6: Nivala AM #6

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 7: Nivala AM #7

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 8: Nivala AM #8

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 9: Nivala AM #9

Pituus 90 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Nivalan frisbeegolfrata AM

  Nivalan kaupungissa Nivalan frisbeegolfrata AM. Radalla pituutta 9-väylää, 543m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1450m. Pelattu 7.6.2023.

  Nivalan am -rata sijaitsi hyvin hoidetulla puistoalueella eikä sisältänyt lainkaan korkeuseroja, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Lähes kaikilla väylillä heittäminen oli esteetöntä ja avointa, ainoastaan väylillä 4-6 oli hieman enemmän haastetta. Erittäin sopiva kokonaisuus hieman vaativuutta, mutta rähmäkäpäläosastolle anteeksiantavaa puistoa. Radan väylät 7, 8, 4, 5 ja 6 nimetty erikseen viereisen koulun mukaan Kyösti Kallion koulun frisbeegolfradaksi. Ei varsinaista suosikkiväylää, tasapainoinen kattaus nättiä puistofribaa.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Löytyi ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet kiinni tekonurmipinnassa, korit numeroineen ja roskiksia myös. Rata kuuluu Kalliosaaren frisbeegolfkeskukseen ja lähtöpaikan tuntumassa hienoja frisbeegolfia tukevia palveluita. Löytyi pitkääkin pidempi kenttä, josta ei pituus kesken lopu vaikka olisi kuinka kova käsi viskomaan kauaslentoisimpia draivereita. Lisäksi kolme kerrosta korkea (3×3 koria) puttipyramidi ja merkinnät pyramidin edustalle metrin välein aika pitkälle eteenpäin, jotta tietää mistä pituudelta puttausta harjoittelee, hienoakin hienompi harkkapaikka puttaamiseen. Harkkakoreja ja heittoverkkokin löytyi. Kalliosaaren frisbeegolfkeskuksen pro-rata jää vielä seuraavan kertaan sitten. Nivalan keskustan palvelut 1,5km päässä, itse kävin aamukahvilla Kahvila-Konditoria Häggmanilla ja lounastamassa Hotelli-Ravintola Puustellissa ja kummallekin lämmin suositteluni!

  Korjattavaa ei paljoa tällä radalla ollut, mutta jotain kuitenkin. Kyösti Kallion radan osalta opasteiden puuttuminen oli isompi juttu, sillä rata oli lyhyempi. Nytkin siirtymät 3-4 ja erityisesti 6-7 oli turhan pitkä ja olisi ehdottomasti kaivannut kaveriksi next tee -kyltityksen. Paremman opastuksen avulla olisi välttynyt hajanaisuuden fiiliksistä mikä nyt väkisinkin iski tajuntaan pelaamisen aikana.

  Kalliosaaren frisbeegolfkeskus on upean monipuolinen lajin treenipaikka. Am radan väylistä suurin osa kulki nätissä puistomaisemassa missä puut eivät pahemmin elämää ahdistaneet. Väylien hajanaisuus ja opastuksen puutteellisuus laski tällä kertaa vain vähän arviota. Hieno rata minkä voisi pelata ihan milloin tahansa uudestaankin!

  4/5

Vastaa