"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nikkilä DiscGolfPark

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Nikkilän frisbeegolf rata on Sipoon kunnan sekä Sipoon Discstroyers ry: n ylläpitämä rata.

Lue lisää

Viikkokisat Nikkilässä pelataan torstaisin joka parillinen viikko. Ilmoittautuminen mukaan 17:30-17:55 parkkiksella. Syys- sekä Talvi-aikataulut kannattaa tarkistaa Sipoon Discstroyers ry sivuilta. Viikkokisojen aikaan radalla on aika ahdasta ja kisaajilla on etuajo-oikeus. Joten parhaiten mahtuu pelaamaan kun osallistuu viikkokisoihin.

Huom! Karttalinkki vie Kartanontien päädyssä sijaitsevalle radan pysäköintialueelle, mistä on vajaa 200m kävelymatka 1. tiille. 1. väylän tiille googlen kartalla pääset tämän linkin kautta. 1. väylän tii on lähemäpänä Pohjanniityntietä.

Rata kiertää metsässä kuntorataan tukeutuen, kokonaisuudessaan käveltävä matka on 2 kilometriä ja väylien yhteispituus 1,2 kilometriä. Rata tarjoaa aloittelijoille mahdollisuuden tutustua lajin saloihin sekä haastetta kokeneemmillekin heittäjille.

Nikkilän kirjastosta voi lainata frisbeegolfkiekkoja sen aukioloaikoina.

Autot on syytä jättää pysäköintialueelle, mikä tulee Kartanontiellä vastaan pian Nikkilän kartanon jälkeen. Parkkipaikalta on lyhyt kävelymatka radalle. 1. tii sijaitsee tien vasemmalla puolella melkein heti peltoaukean jälkeen.

Erityisesti radan ensimmäisellä viidellä väylällä on syytä varautua hieman vaikea kulkuiseen maastoon ja kiekkoja on pidettävä silmällä. Tällä alueella on raivattu runsaasti metsää, eikä tästä syntynyttä maassa lojuvaa puutavaraa ole korjattu pois väyliltä. Raivauksia ei ole tehty radan takia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kartanontie 57
  04130 Sipoo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Sipoon Discstroyers ry / Kennet Öster

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Huom! Karttalinkki vie radan pysäköintialueelle, mistä on vajaa 200m kävely 1. tiille.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Nikkilä DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Nikkilä DGP #1

Pituus 76 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä ahdas ja suora väylä.

Väylä 2: Nikkilä DGP #2

Pituus 145 metriä. Par 4

Pitkä avoin siivutusväylä, jolla "isokätiset" pääsevät jahtaamaan eagleä. Pidempään harrastaneelle pakko-kolmonen.

Väylä 3: Nikkilä DGP #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Tiukka annukkaväylä ylämäkeen. Forellakin pääsee korin tuntumaan, mutta kannattaa varautua pidempään puttiin.

Väylä 4: Nikkilä DGP #4

Pituus 183 metriä. Par 4

Puita piisaa, mutta niiden lomassa on tilaa. Tiin ja korin välissä suuri "laakso", joten tiiltä pääsee pitkällekin. Lähestymisheitto heitetään loivaan vastamäkeen. Kokeneelle harrastajalle helpohko birkku.

Väylä 5: Nikkilä DGP #5

Pituus 140 metriä. Par 4

Määrämittaista heittoa vaativa dogleg, mando väylän puolessa välissä. Avaus heitetään jyrkähköön alamäkeen ja toinen heitto taas ylämäkeen. Birkkuputtipaikan petaamiseen vaaditaan kaksi onnistunutta heittoa.

Väylä 6: Nikkilä DGP #6

Pituus 64 metriä. Par 3

Jäälleen ylämäkeen heitettävä lyhyt ja suora väylä. Väylän vasemmalla puolella roima pudotus.

Väylä 7: Nikkilä DGP #7

Pituus 80 metriä. Par 3

Perushyssen muotoinen sokkoväylä. Kori sijaitsee suurin piirtein tiin tasolla, mutta välissä on kumpu. Väylän ulkopuolelle ei kannata eksyä, koska metsä rankaisee välittömästi.

Väylä 8: Nikkilä DGP #8

Pituus 115 metriä. Par 3

Radan signature väylä on upea alamäki liidätys laakson ylitse. Kori sijaitsee kallion reunalla. Loiva rystyhysse on varmin tapa päästä perille.

Väylä 9: Nikkilä DGP #9

Pituus 108 metriä. Par 3

Toinen alamäki väylä putkeen. Loivalla annukalla pääsee kapeahkoa ränniä pitkin mukille.

Väylä 10: Nikkilä DGP #10

Pituus 64 metriä. Par 3

Suora ja tasainen väylä, myös vaihtoehtoisia reittejä on tarjolla, koska puut ovat aika harvassa.

Väylä 11: Nikkilä DGP #11

Pituus 72 metriä. Par 3

Todella tiukka annukka-/foreväylä. Kiekko olisi saatava kääntämään rajusti oikealle n. 50m kohdalla ja kulkemaan vielä 20m.

Väylä 12: Nikkilä DGP #12

Pituus 62 metriä. Par 3

Loivaan alamäki ränniin heitettävä väylä. Tarjolla pari eri reittiä väylä keskellä olevien puiden välttämiseen. Greeni nojaa ilkeästi oikealle, joten pitkäksi venähtänyt heitto voi olla todella kaukana.

24 arvostelua radalle “Nikkilä DiscGolfPark

  Rata käyty heittämässä 24.6.2023

  Sibben jälkeen tämä rata jätti paljon toivomisen varaa. Heittopaikat kaipaisi uusimista, omaan makuuni aivan liian pienet tiit ovat heikossa kunnossa, pahimmillaan vaaralliset. Kakkosväylällä ei ole heittopaikkaa ollenkaan. Väylää 4 ei ilmeisesti voi tällä hetkellä pelata (paikallinen kertoi), käydessäni siellä metsässä harhaili yksi perhe joka ei löytänyt koko väylää. Opasteet ovat heikot. Muutamalla väylällä on suuri vaara hävittää kiekko. Harmi sinänsä koska maasto on ihan hienoa ja rata on varmaan uutena ollut ihan kiva. Toivottavasti rata huolletaan taas parempaan kuntoon. Tällä hetkellä sitä ei voi suositella kenellekkään.

  Käytiin heittelemässä rata läpi. Kartan kanssa väylät löytyivät hyvin ja next tee-kylttejäkin oli ihan kohtuudella. Radan osoite on väärin, oikea osoite (jos gps:llä meinaa perille ajaa) on seuran sivuilta löytyvä Kartanontie 57 (nikkilän kuntoradan parkkipaikka). (http://www.discstroyers.org/frisbeegolf/nikkila/). Kokonaisuudessaan mukava metsärata, paljon vaihtelevia metsäväyliä ja väylien reunatkin kohtuullisen hyvin raivattu. Ihan ensimmäistä rundiaan pelaavalle väylillä voi olla pikkuisen ahdasta mutta kun perusheitot on kohtuullisella tasolla hallinnassa niin ehdottomasti kannattaa mennä pelaamaan.

  Tänään 14.08.2017 toi lisä haasteita väylille kaatuneet puut. Kaverilta katosikin pari kiekkoa. Tosin väylät olivat 5 ja 11. vitosella noin 30-40 metriä teeltä vasemmalla alasja 11:a noin 40m vasemmalle, niissä on numerot ei kun viestiä vain hänelle jos ja kun löytyy. kiekot ovat shark ja atlas.

  Mukava rata joka yllätti positiivisesti haasteellisuudellaan. Paljon puita, mutta kuitenkin suht selkeät väylät eikä omasta mielestä mikään ollut ”tuuriväylä”. Miinusta tulee heinästä ja puskista erityisesti väylillä 2,4 ja 5. Näillä väylillä joutui pari kertaa turhan kauan etsimään kiekkoa, vaikka se oli tullut lähes keskelle väylää. Par4-väylillä kannattaa spotata. Next tee kyltit välillä vähän epäselvät, mutta väylät löytyivät pääosin hyvin jälkiä seuraamalla.
  Kokonaisuudessaan kuitenkin yksi parhaita alle 18-väyläsistä mitä tullut pelattua. Ilman heinää ja puskaa voisi olla jopa paras.

  Avot! Positiivinen yllätys – rata oli haastava. Siirtymät ja väylät on suunniteltu järkeväksi kokonaisuudeksi. Heittoja voi käyttää monipuolisesti. Par4-väylät positiivinen yllätys metsäradalle. Väylille on jätetty juuri sopiva määrä puita vaikeuttamaan peliä, mutta kyllä niitä heittolinjojakin oli riittävästi. Kuten yllä on mainittu niin kannattaa spotata heitot huolella. Suosittelen kokeneemmallekin heittäjälle.

  Mukava rata tuo Nikkilä. Sijainti kivasti syjässä, hyvässä lenkkeilymaastossa. Näin ensimmäistä kertaa siellä käyneenä ”Next Tee” kyltit tai paperilaput olivat hieman puutteellisia ja vähän epävarmuutta oli etsiessä aina seuraavaa väylää. Mutta radan kiertäminen onnistui. Mukavia ja haastavia väyliä. Ei ole mikään väylä ihan selkeä pirkkuautomaatti, vaan avauksen täytyy onnistua. Joissain kohdissa jouduin kiekkoa etsimään puskasta hieman pidempään, kun heitin muutaman heiton per väylä ja ihan jokainen ei kuitenkaan onnistunut. Käymisen arvoinen!

  Miellyttävä metsärata. Väljästi toteutettuja vaihtelevia väyliä. Hyvät tiit (ehkä vähän pienet joillekin) ja väyläkartat, sekä hyvät opasteet seuraavalle väylälle. Ykkösväylällä vielä tuli tunne, että onpas ahtaaksi jätetty väylä, mutta se ykkösen avaus olikin oikeastaan poikkeus, muualla oli hyvin tilaa. Ainoana miinuksena muutamilla väylillä tuoreempaa muutaman vuoden ikäistä kasvustoa, jonka sekaan on helppo kiekon laskupaikka kadottaa.

  Mukava rata ja yksi suosikeistani. Puuesteitä on niinkuin muuallakin, se kuuluu lajiin. Tässä radassa on todella mukavasti vaihtelua. Suosikkiväyläkseni on muodostunut 8, siinä saa leijattaa korkealta ja pitkälle. Tänään 29.10. sain väylän ekan kerran myös ihannetulokseen.

  Hienosti oli nuolet paikallaan ja miellyttävä riittävän haasteellinen rata, tulen mielellään uudelleen. Heittopaikat oli hyvin löydettävissä ja väyläkartat vastasi loistavasti todellisuutta. Sopi hyvin umpihangessakin pelattavaksi.

  Yhden läpikäynnin perusteella ei todellakaan lempiratani. Alkupuoli varsin ryteikköistä, rumaa, hankalakulkuista metsää. Myöhemmin paranee, mutta edelleen puita paljon, mikä lisää tuurin osuutta tuloksissa. Kakkosrata todella vaikea löytää, karttaa piti lueskella ahkerasti. Osa koreista kallioiden takana piilossa, mikä vaikeutti ensikertalaisen toimintaa radalla. Yksi väylä pellon vieressä, josta pompun takia jouduin hakemaan kiekkoa jonkun kauroja tallaten. Jotain positiivista: korkeuseroja löytyy, eli vaihtelevuutta on riittävästi.

Vastaa