"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Niittylahden frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

9-väyläinen frisbeegolfrata Niittylahden opiston ja Ravintola Niittyrannan läheisyydessä. Rata sopii kaikentasoisille heittäjille ja sen maasto on pääosin tasaista, mutta yksi kumparekin radalta löytyy. Niittylahden opiston eteläpuolella sijaitsee lisäksi neljä lyhyttä harjoitteluväylää ja puttikori.

Lue lisää

Pelaajien tulee huomioida seuraavat rata-aluetta koskevat seikat:

 • Opiston alueella olevilla harjoitusväylillä #o1 – #o4 voi etenkin arkipäivisin olla käynnissä opetustoimintaa, jolloin kyseiset väylät ovat suljetut ulkopuolisilta käyttäjiltä ilman erillistä ilmoitusta.
 • Ravintola Niittyrannan alueella olevilla väylillä #4 ja #5 järjestetään erityisesti kesäisin yksityistilaisuuksia, joiden aikana kyseiset väylät on suljettu pelaamiselta. Niittyranta tiedottaa kyseisten väylien sulkemisesta aina erikseen väylän #4 heittopaikalle asetettavassa kyltissä.
 • Uimarannan alueella on varsinkin kesäisin paljon myös muita ulkoilijoita. Ota aina toiset huomioon pelatessasi!

 

Ajankohtaista

25.05.2021
Rata on muokattu 9-väyläiseksi
Kesästä 2021 alkaen Niittylahden frisbeegolfrata on 9-väyläinen (par 27). Entinen lyhyt #1-väylä poistui käytöstä ja sen tilalla ... Lue lisää

09.09.2017
Radalla nyt tekonurmitiit!
Viikolla 36/2017 asennettiin paikalleen tekonurmesta tehdyt tiiboxit, joten nyt kelpaa pelata!

11.03.2017
#4-väylän paikallissääntö päivitetty kaudeksi 2017
Radan saariväylä (#4) säilyy vuonna 2017 muutoin entisellään, mutta täksi kaudeksi väylän paikallissääntöä on lievennetty ns. Buncr ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Puutarhurinpolku
  82220 Joensuu


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Joen Liitokiekko ry

 • Suunnittelija

  Tero Ovaskainen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t) Ratamestarin yhteystiedot: jlk.ratamestarit@gmail.com

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Sportia Settu
  Kauppakatu 21 80100 JOENSUU puh. 040-3568582

  Intersport Eräurheilu Joensuu
  Kauppakatu 18 80100 JOENSUU puh. 013-227211

Väyläkuvaukset

Niittylahden frisbeegolfrata

Väylä 1: Niittylahti #1

Pituus 87 metriä. Par 3

Avausta on tällä väylällä hankala saada aivan korin juureen, mutta on tästä pirkkojakin nähty. Väylän muoto suosii oikeakätistä rystydraivia ja kiekon tulisi feidata tai skipata lopussa jyrkästi vasemmalle.

Väylä 2: Niittylahti #2

Pituus 107 metriä. Par 3

Pitkä ja haastava väylä, joka vaatii tarkan avauksen. Vasemman laidan pusikot rankaisevat yleensä pahasti, jos sinne joutuu.

Väylä 3: Niittylahti #3

Pituus 69 metriä. Par 3

"Saariväylä", jolla on voimassa ns. Buncr Hazard -paikallissääntö: "Jos heitto (tai putti) ei päädy pelialueelle, niin seuraava heitto (tai putti) heitetään aina edelliseltä heittopaikalta ilman rangaistusta. Jos avausheitto päätyy pelialueen ulkopuolelle, niin seuraavan heiton voi heittää drop zonelta (DZ).” DZ:lta korille on matkaa 37 metriä.

Väylä 4: Niittylahti #4

Pituus 112 metriä. Par 3

Radan pisin väylä, jossa korille vaaditaan yli 100-metrinen draivi. Usein Pyhäselältä puhaltavat tuulet tuovat tässä pelaamiseen lisähaastetta. OB-raja kulkee rantaviivassa väylän vasemmalla.

Väylä 5: Niittylahti #5

Pituus 94 metriä. Par 3

Tällä väylällä kaikki vesi on OB-aluetta: "Mikäli mikä tahansa heitto päätyy veteen tai kiekko katoaa, voi seuraavan heiton heittää halutessaan drop zonelta (DZ) (tulokseen +1). Jatkaa voi tietenkin myös ylimenokohdasta (+1) tai edelliseltä heittopaikalta (+1)." Veden ylitykseen tarvitaan vähintään noin 70-metrinen heitto, mutta toki väylän voi pelata myös ”seiftaten” vasemman laidan kautta. DZ:lta korille on matkaa 40 metriä.  

Väylä 6: Niittylahti #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Ylös kukkulalle pelattava väylä, jossa griiniä ja korotettua koria ympäröivät pusikot rankaisevat epätarkoista draiveista.

Väylä 7: Niittylahti #7

Pituus 53 metriä. Par 3

Huom! Käytä tällä väylällä aina spotteria sen varmistamiseksi, että edellinen ryhmä on poistunut korilta ja ettei polulla kulje ketään. Korin takana vaanii häijy rotko eli pitkäksi ei kannattaisi heittää, joten usein tarkat putteriavaukset ovatkin siis valttia tällä väylällä.

Väylä 8: Niittylahti #8

Pituus 86 metriä. Par 3

Mukava alamäkiväylä, jossa korille on esteetön reitti. OB-raja kulkee kuitenkin väylän vasemman laidan ojanpenkalla, joten liian ylös ja vasemmalle heitetyt avaukset päätyvät helposti outtiin.

Väylä 9: Niittylahti #9

Pituus 100 metriä. Par 3

Radan päättää 100-metrinen kapea "tunneliväylä", jossa matalalla roikkuvat kuusten oksat muodostavat väylälle myös komean katon. Kahdella tarkalla heitolla kolmonen on tarjolla ja se onkin usein tältä väylältä hyvä tulos.  

3 arvostelua radalle “Niittylahden frisbeegolfrata

  Rata pelattu 7.10.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Niittylahden opiston mailla 10-väyläinen (805m), B1-luokan puistomainen frisbeegolfrata.

  Oli oikein mukava kokemus. Kauniit maisemat ja ympäristö muutoinkin miellyttävä viheralueineen ja Niittylahden opiston rakennuksineen. Korkeuseroja ei juuri ollut, joten kuntoilu muuttui ulkoiluksi hyvässä säässä. Heittopaikat erinomaisessa kunnossa. En ymmärrä miksi heittopaikkaopasteet tosin loistivat poissaolollaan, vain heittopaikan numero oli, liekö tulevat myöhemmin? Lähes jokaisella väylällä pitikin omaa karttaa vilkaista, kun korin ollessa piilossa ei pelisuuntaa pystynyt hahmottamaan.

  Itselle ainakin ihan sopivan haastavia väyliä, kun unohtaa 6-väylän vesikikkailun, siitä en tykännyt. Sopii ehkä kilpailijoille nuo pitkät veden ylitykset, mutta aloittelijoille rantaa myöten kiertäminenkin hankalaa.

  Voipi tulla joskus uudestaankin!

  3/5

  Hieno paikka pelata. Ei ehkä maailman helpointa par3 tiedossa yli 100m väylillä. Lyhyemmillä väylilläkin oli ajatusta, esim. 40m väylä 7, jossa parin metriä leveä rako ja korotettu kori rinteessä. Mesta oli löytänyt tiimatotkin. Voi suositella kyllä.

  3/5 Hienossa ympäristössä oleva rata. Osoite vie suoraan parkkipaikalle, mistä kävelee sen 100 metriä ensimmäiselle heittopaikalle. Väylät siirtymineen muodostavat järkevän kokonaisuuden, lopuksi on pieni kävely takaisin parkkipaikalle. Väylät ovat hyvin suunniteltu ja heitoille on hyvin tilaa muutamaa väylää lukuunottamatta. Heittopaikat ovat heikossa kunnossa. Sora/kivituhka on tallautunut kuopalle. Kunnon heittoalustat olisivat paikallaan. Lisäksi väyliltä puuttuu väyläopasteet, joten kännykkää piti käyttää jokaisella tiillä. Turhaa kikkailua on saariväylä (4?), vaikka koriympärys siihen sopiikin. Veden ylittäminen väylällä 6 toi vähän jännitystä mukaan. Rannasta löytyy soutuvene, jolla varmaankin pääsee kiekkoa naaraamaan, mikäli heitto päätyy veteen. Pisteet vielä siistille ja huolitellulle ympäristölle. Kannattaa käydä heittämässä läpi eli suosittelen. 🙂

Vastaa