"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Niemilomien frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Niemilomien frisbeegolfrata sijaitsee kauniissa maalaishenkisissä maisemissa Unnukan rannalla.

Frisbeegolfrata kulkee yrityksen pihapiirissä, jossa on majoittujia, yksityistilaisuuksia ja saunailtoja. Yrittäjä toivoo, että myöhään illalla/yöllä pelaamista vältettäisiin sekä annettaisiin yrityksen asiakkaille oma rauha. Yrittäjä toivottaa pelaajat lämpimästi tervetulleiksi!

Lue lisää

 

Niemilomilta voi ostaa lisäpalveluita ja muita aktiviteetteja. Lisätietoja: Niemilomat, 0407159568 & reeta.halonen(at)niemilomat.fi

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Niemeläntie 248
  78200 Leppävirta


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2006

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Päivittäinen

 • Ratamestari

  Reeta Halonen

 • Suunnittelija

  Väinö Hämäläinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  www.niemilomat.fi 0407159568 / reeta.halonen(at)niemilomat.fi

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Niemilomien frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Niemilomat #1

Pituus 37 metriä. Par 3

Väylä 2: Niemilomat #2

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 3: Niemilomat #3

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 4: Niemilomat #4

Pituus 36 metriä. Par 3

Väylä 5: Niemilomat #5

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 6: Niemilomat #6

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 7: Niemilomat #7

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 8: Niemilomat #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 9: Niemilomat #9

Pituus 49 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Niemilomien frisbeegolfrata

  Leppävirran kunnassa maatilamatkailuyritys Niemilomien frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää (433m) ja C3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2300m.

  Niemilomien radan pelaaminen kävi kevyestä ulkoilusta, sillä hyvin tasaista oli. Siirtymät ja väylät lyhyitä, joten erityisen nopea pelata. Ei yhtä, varsinaista suosikkiväylää. Väylät eivät periaatteessa vaikeita olleet, lyhyitä ja suoria, mutta puut ja pensaat toivat kuitenkin vaikeuskerrointa. Heittolinjat pääosin ok, mutta muutamalla väylällä varsinkin korin lähiympäristö arvoitus mistä pitäisi heittää, ensin tilaa paljon ja sitten kori ryteikön/puiden peittämänä, esim ykkösellä. Ysillä taas heinikkomonsteria ihan riittämiin, ei sopinut kauniiseen miljööseen lainkaan, heittolinjaakaan ei ollut.

  Ykköstee oli haasteellista löytää. Laiturin kohdalla infokartta, jossa tosin vain koripaikat numeroimatta, ei merkittynä heittopaikkoja lainkaan, ei oikein riittävä. Heittopaikat olivat maapohjalla (enimmäkseen nurmi) ja heittopaikkaopasteina miljööseen sopivasti heinäseipäässä oleva metallinen numero. Korit oli rakentanut omametallipaja.com, mutta olivat kuitenkin ihan toimivat ja numeroitu.

  Niemilomien radan ehdottomasti parasta antia oli hurjan hieno miljöö vanhoine hirsirakkennuksineen ja vesikin oli koko ajan maisemallisesti läsnä. Lähes täydellinen, maalaisromanttinen ympäristö!

  Mutta… radan turvallisuus hieman arvelutti. Erityisesti kolmosella vaanii vasemmalla rakennuksen ikkunat ja oikealla vesi. Itellä pysyi heitto keskellä, pojalla karkasi veteen. Vitosella heitettiin rakennuksen kulmalta ison keinun ja penkkien yli. Lasisia, matalia lyhtypylväitä siellä täällä mitä sai varoa. Kiekon joutuminen veteen vaarana monella väylällä rakennusosumien lisäksi, joten heitot otettava aika varoen. Spottaus aivan välttämätöntä kuolleiden kulmien takia, varsinkin, jos alueella muita vierailijoita. Nyt oli hiljaista.

  Rata oli siis upealla alueella minkä kautta arvosana nousee itsellä kohtuulliseksi. Heittopaikat kuitenkin merkitty ja koritkin ihan toimivat. Rata pitäisi olla kuitenkin paljon väljempi ja kauempana rakennuksista. Rakenteiden halpuus ei ole ongelma, kunhan ovat toimivia ja täällä sekin puoli ok.

  Periaatteessa siis kasassa erinomaisen pikkuradan ainekset. Rakennukset ja vesi pakottivat kuitenkin varovaisuuteen mikä häiritsi. Ihan ok, turvallisuuspuutteistakin huolimatta.

  3/5

Vastaa