"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nakertajan lähiliikuntapaikka

Radan kuvaus

Kajaaniin, Nakertajan kaupunginosaan on perustettu pieni 6-väyläinen DiscGolfPark. Rata soveltuu aloittelijoille ja koululaisille.

Lue lisää

Radan kokonaispituus on 376 metriä ja par 18 heittoa. Radalta löytyvät Innovan TeeSign -väyläopasteet, InfoBoard -opastaulu sekä TeePad -heittoalustat. Korit ovat Innovan DisCatchereitä.

Nakertajan frisbeegolfrata on metsärada, joka vaatii tarkkoja avauksia. Väylät ovat lyhyitä 50-80 metrisiä. Kaikki väylät ovat par 3:sia.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Uudenkyläntie
  87830 Kajaani


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Nakertajan lähiliikuntapaikka

Ratakartta

Väylä 1: Nakertaja #1

Pituus 56 metriä. Par 3

Suora ylämäkeen heitettävä väylä. Varo: sateella kallio voi olla liukas.

Väylä 2: Nakertaja #2

Pituus 81 metriä. Par 3

Suora ja ahdas väylä suurten kuusien välissä.

Väylä 3: Nakertaja #3

Pituus 57 metriä. Par 3

Jyrkästi vasemmalle kaartava väylä, joka päättyy pienelle avoimelle griinille.

Väylä 4: Nakertaja #4

Pituus 50 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartava väylä. Väylä nousee hieman kallion päälle. Varo metsäpoluilla liikkuvia.

Väylä 5: Nakertaja #5

Pituus 78 metriä. Par 3

Suora väylä, joka pelataan "montusta" kohti koulua.

Väylä 6: Nakertaja #6

Pituus 54 metriä. Par 3

Päätösväylä, joka kaartaa tuuheiden kuusten välistä loivasti vasemmalle.

3 arvostelua radalle “Nakertajan lähiliikuntapaikka

  Kajaanin kaupungissa Nakertajan lähiliikuntapaikan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 6-väylää, 376m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1030m. Pelattu poitsun kanssa 9.8.2023.

  Nakertajan rata sisälsi hieman korkeuserojakin, mutta lyhyiden väyläpituuksien ja pienen väylämäärän johdosta hikikarpaloista ei suuren suurta harmistusta kantajalleen tullut. Väylät olivat hyvin suunniteltuja, suht helppoja, vaikka toki puitakin oli runsaasti pelissä mukana. 2-väylä oli nätti, tekninen puukuja kera kauniin kalliomaiseman. 3-väylä nätti tasamaan metsäväylä vasemmalle kaartuvana. Kiekot löytyy maastosta hyvin.

  Rakenteissa kautta linjan paljon nuhjuisuutta, mutta ajoivat vielä nippa nappa asiansa, mutta vaatisivat hyvin laajalti päivitystä tähän päivään. Kartta ja heittopaikkaopasteet kovasti kuluneita ja osin sotkettuja, 5-väylältä opaste puuttui kokonaan. Heittopaikat nyt jotenkuten vielä menivät, mutta montulla olivat hyvin pitkälti kaikki kuitenkin. Korit parhaimmassa kunnossa, vaikka vandaalit olivat niitäkin kovasti yrittäneet nujertaa. Siirtymät sopivat. Kajaanin keskustan palvelut 5,5km päässä. Pojan kanssa kahviteltiin Kajaanin juna-aseman vieressä Kahvila Onnikassa ja ruokailtiin ravintola Ranchissa, molemmille niin tuotteiden maistuvuuden kuin palvelunkin puolesta lämmin suosittelu!

  No mutta… korjattavaakin aika paljon oli yllä olevien lisäksi. Pelit Nakertajassa alkoivat hämmennyksellä… taisi olla ensimmäinen kerta koskaan, kun heittopaikka oli juntattu rinteeseen ilman puusta rakennettua, korotettua heittopaikkaa. Kaltevuus ei nurmimatossa ihan älyttömän iso ollut, mutta kyllä sen huomasi. Lähinnä tuli huvittunut fiilis… 3-väylän kori ja 4-väylän heittopaikka aivan liian likellä toisiaan, sama tilanne myös 5 + 6 väylillä. 4-väylän pituus ei ollut edes villeissä unelmissakaan nähnyt 50m, ehkä sellainen 35m olisi lähempänä, kutosella myös samankaltainen tilanne.

  Nakertajan rata oli mukava, nopeasti pelattava koululaisrata. Väylät itsessään erinomaisen hyviä ja monipuolisia, lyhyitä, muttei liian helppoja. Pieniä turvapuutteita, osa väylien mitoista aivan miten sattuu ja rakenteet kovasti kulahtaneet, noista heti pari pinnaa valitettavasti pois. Puutteista huolimatta voisi aivan hyvin joskus uudestaankin pelata.

  3/5

  Koulun takametsikköön tehty pieni rata jonka kiertää yksin 15 minuuttiin. Väylät järjestään putteri ja midari tavaraa, haasteena ainoastaan paikoitellen kapeat kujat vahvassa männikössä. Rataa kierretty paljon, polkeutunut miellyttäväksi kulkea, kunhan muistaa kallioilla varoa nilkkojaan. Suosittelen aloittelijalle.

Vastaa