"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Naissaaren frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Puistorata upeissa puitteissa Uimalanniemellä. Ympäröivä järvi on vahvasti läsnä koko kierroksen ajan.

Lue lisää

Radan kehityksessä on ollut vahvasti mukana Lumme Energia.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Saltuntie 23
  40800 Jyväskylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Discooter Finland Osk

 • Suunnittelija

  Discooter Finland Osk ja Lumme Energia Oy

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t), Kahvio

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Naissaaren frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Naissaari #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 2: Naissaari #2

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 3: Naissaari #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 4: Naissaari #4

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 5: Naissaari #5

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 6: Naissaari #6

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 7: Naissaari #7

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 8: Naissaari #8

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 9: Naissaari #9

Pituus 56 metriä. Par 3

14 arvostelua radalle “Naissaaren frisbeegolfrata

  Nätti puistorata Vaajakoskella. Lähinnä aloittelijoille sopiva neppailurata. Kun ihmisiä alueella paljon, vaikkapa uimarannalla, niin tarkkana saa olla heittojen kanssa. Väylällä 3 saa heittää käsijarrun kanssa ja väylällä 5 on todellinen riski saada kiekko järveen, näin myös itselle kävi rollerin muodossa. Löytyi kuitenkin rantakivikosta. Tämän jälkeen muutama pusikkoisempi väylä.

  Pikku neppailurata, harrastajalle ei mitään haasteita. 2-väylä heitetään uimarantaa kohti, takalaiton heitto voisi päätyä ihmistä päin. Muutamalla väylällä reippaasti heinää ja muuta aluskasvillisuutta. 2/5

  Jyväskylän kaupungissa Vaajakosken taajamassa Naissaaren frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää ( 506m ) ja C1-luokitus.

  Rata sisälsi vasta loppupään väylillä hienoisia korkeuseroja, joten kevyehköstä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät olivat hyvin lyhyet ja väyläpituudet lyhyet, joten nopeasti radan todellakin kiertää. Väylät eivät mitään huippuvaikeaa tekemistä tarjonneet, mutta jokaisessa oli kuitenkin aina pieni, oma jujunsa ainakin puiden tai rakennuksien muodossa mistä johtuen suoraan korille heittäminen on aika haasteellista monin osin. Heittolinjat selkeät. Suosikkiväylä heti nro 1 mikä sijaitsee radan kauneimmalla paikalla ja olihan siinä niitä puitakin…

  Radan rakenteista koreja en tunnistanut, mutta hyväkuntoiset kuitenkin olivat ja ajoivat hyvin asiansa. Alussa oli hyvä infokartta, mutta valitettavasti joku vandaali oli sen mennyt kuitenkin sotkemaan spray-maalilla. Heittopaikat jo hieman siinä rajoilla, minulle menivät paikaltaan heittäjänä, mutta voisi kyllä piakkoin uusiakin. Heittopaikkaopasteet hyvässä iskussa!

  Löytyi löytökiekkolaatikko ja uimaranta. Naissaari muutoinkin hienoa ulkoilu-aluetta missä mm. kesäteatteri, kahvio, vanhoja puutaloja, Vaajakosken kanava ja vanha vesivoimalaitos sekä runsaasti viheralueita oleskeluun. Alue todella upea maisemiltaan ja miljööltään kaikilta osin. ABC Vaajakoski 3km päässä ja Pandan tehtaanmyymälään matkaa 2km.

  Mutta… itku sentään… yksi hitsin väylä koko radan pilata voi. Ratoja jo kohtalaisen paljon kiertäneenä en ymmärrä Naissaaren 5-väylää, en ollenkaan, vaikka kuinka yrittäisin päästä sisään suunnitelijan ajatuksiin. 3-väylä oli ensimmäinen mikä oikeasti meni rannassa, mutta se oli turvallista heittää, kun pystyi ottamaan reilusti heiton oikealle. Vitosella oikea puoli oli täysin tukkeessa pusikoista ja puista ja ainoa mahdollinen linja heittää korin suuntaan oli aivan nuollen rantaviivaa. Ensimmäisen heiton otin varovasti varmistellen, kun katsoin, että kiekon päätymiseen veteen oli valtava riski. Toinen heittokin oli tarkoitus heittää varoen, mutta nousi aavistuksen liian korkealle ja kaartoi liikaa vasemmalle ja suoraan veteen. Kauas rannasta Innovan midari ei singahtanut, mutta riittävästi kuitenkin. Rannassa vaikeakulkuista louhikkoa ja äkkisyvä alkaa heti kivien jälkeen.

  Oikeasti… tuon molskahduksen jälkeen ketutti niin paljon, että veri meinasi päästä paeta. Yksi midari on yksi midari, ei elämää suurempi asia. Mutta miksi ihmeessä väylä on linjattu niin, että veteen heittäminen on melkein todennäköistä? Itse ottaisin tuon väylän HETI pois ja siirtäisin sen muualle. Se, että saako tiiviissä saaressa sen mahtumaan jonnekin muualle, niin on sitten toki asia erikseen. Eli joko siirto muualle tai sitten yhtä väylää lyhyempi rata. En ollut varmasti ensimmäinen enkä viimeinen joka kiekkonsa ko. väylällä hukkaa, vaikka varoa yrittääkin. Puhutaan varmasti helposti useista sadoista kadonneista kiekoista. Todella absurdia suunnittelua!

  Jep. Vaikka rakenteissa pieniä puutteita olikin, niin siltikin hieno rata ihan valtavan upeassa miljöössä, lähes kauneinta seutua mitä on reissuilla tähän mennessä nähnyt. Pelaaminen oli iso nautinto, mutta… se yksi väylä… muutoin olisi ihan heittämällä 5/5, mutta nyt fiilis jäi huonoksi. Fiilis olisi ollut kehno, vaikkei kiekko olisi uintireissulle lähtenytkään.

  2/5

  Kivaa pikku neppailua hienolla alueella. Hellepäivänä joutui väistelemään alueen muita käyttäjiä (uimarit, lenkkeilijät). Nelosväylällä melkoinen heinikko, muuten hyviä lyhyitä, mutta teknisiä väyliä. Opasteet, korit ja tiit hyvässä kunnossa.

  Hyvä puistorata. Asialliset, pienet tiit, hyvät korit, kartat sun muut. Opastenuoliakin väylien välillä taisi olla, tosin parilla siirtymällä (2-3, 4-5) piti turvautua karttaan, että tiesi mihin asti ollaan menossa.

  Lyhyitä, ihan hyviä väyliä, pari avoimempaa ja muuten puiden ympäröimiä. Väylät ihan hyvin sijoitettu suht pienelle alueelle jolla muitakin käyttäjiä. Nelosväylältä oikeastaa ainoa miinus, ainoa pidempi väylä, ja aika korkeaa heinikkoa väylällä ja tiheää metsää vierellä, tie menee aika lähellä eikä kunnolla näe mihinkään suuntaan jos joku liikkuu, mutta ei siinä taida sellaisia paljon kuljettuja polkuja juuri kohdalla olla.

  Mukava rata aloittelijoille, midi ja putteri kiekoilla pärjää hienosti! Kolmos väylällä isoin riski heittää veteen. Muuten oikein mukavan nopeahko rata jonka heittää mielellään parikin kertaa läpi. Suosittelen!

  Oikein mukava neppailurata hienossa ympäristössä. Väylät pääosin lyhyitä, mutta sopivasti myös teknisiä. Kuten yllä on todettu niin draiverit kannattaa jättää pois. Radan kiertää nopeasti, kun siirtymätkin ovat sopivan lyhyitä ja opasteet vievät suoraan seuraavalle heittopaikalle. Kannattaa käydä heittämässä.

  Rataa pelataan ainoastaan midareilla ja puttereilla (draivereita ei edes tuonne tarvii). Alueella liikkuu porukkaa myös muun ulkoilun merkeissä, joten saa katsella vähän ympärilleen ennen heittoja. Ihan kiva höntsäilyrata kokeneemmalle, mukava rata aloittelijaporukalle tai kivaa tekemistä koko perheelle. Ykkösväylällä on kuulemma joskus kiekko livennyt vasemmalle virtaan.

Vastaa