"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Myllymäen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvausMyllymäen frisbeegolfrata on rakennettu Lappeenrannan kaupungin, WDG:n sekä paikallisten harrastajien kanssa yhteistyönä. 18 -väyläinen rata kiertää alueella sijaitsevalla metsän peittämällä mäellä sekä viereisillä pelloilla. Kapeat puukujat sekä korkeuserot ovat tyypillisiä piirteitä Myllymäen radan väylille. Väylien keskimitta on noin 90 metriä ja koko radan ihannetulos on 55 heittoa.

Rata sijaitsee Myllymäen koulun läheisyydessä. Parkkipaikkoja ei valitettavasti tällä hetkellä ole tarjolla kovin läheltä rataa. Koulun ympäristön parkkipaikat ovat varattuja joten älä pysäköi niihin!

Lue lisää

Kosteilla keleillä radalla on mutaista joten on syytä varustautua asianmukaisesti!

Kesällä radalla on paljon käyttäjiä joten muista aina että olet itse vastuussa heittämästäsi kiekosta! Älä siis heitä jos väylällä on vielä muita pelaajia!

Metsäradoille ominaista on se että kiekot saattavat helposti hävitä metsän siimekseen joten seuraa heitot aina huolella!

Jos satut löytämään kiekon niin palauta se siihen tarkoitettuun laatikkoon joka löytyy 1-väylän läheisyydessä sijaitsevalta ilmoitustaululta!

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiessillankatu 10
  53550 Lappeenranta


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Willimiehen Disc Golf ry

 • Suunnittelija

  Miikka Nieminen & Willimiehen Disc Golf ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Lappeenranta Myllymäki
  Lappeenranta Myllymäki Hiessillankatu 5 53100 Lappeenranta

Väyläkuvaukset

Myllymäen frisbeegolfrata, Lappeenranta

Väylä 1: Intersport Myllymäki

Pituus 71 metriä. Par 3

Radan avaa ylämäkeen heitettävä väylä, joka lopussa kaartaa voimakkaasti vasemmalle. Korkeusero +4m. Väylällä on myös toinen koripaikka jolloin väylän pituus on 85m ja korkeusero +2m.

Väylä 2

Pituus 167 metriä. Par 4

Radan ainoa par 4 heitetään ensin ~70 metriä alamäkeen triplamandon läpi. Ohimenneet heitetään tiiltä uudelleen ja lisätään +1 korttiin. Portin jälkeen OB-raja oikealla, normaali OB sääntö. Alamäen jälkeen väylä kääntyy ~ 90 astetta vasemmalle koivikkoon, jossa kulkee kaksi kapeaa puukujaa. Korkeusero -4m.

Väylä 3: Ravintola Ankkuri

Pituus 91 metriä. Par 3

Hyvin loivaan ylämäkeen heitettävä suora lehtipuukuja. Korkeusero +2m.

Väylä 4

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä kääntyy puolen välin jälkeen oikealle ja syöksyy kapeaan lehtipuuränniin. Koripaikka pienessä ylärinteessä. Korkeusero +4m.

Väylä 5

Pituus 93 metriä. Par 3

Kallio kielekkeeltä heitettävä, lievästi oikelle kääntyvä väylä, jossa kiekon alle saa mukavasti ilmaa. Korkeusero -7m.

Väylä 6

Pituus 89 metriä. Par 3

Jyrkkä ylämäki, jossa kori on mäen päällä kalliolla hieman puiden suojassa. Korkeusero + 13m. Väylällä on myös toinen koripaikka jolloin väylän pituus on 108m ja korkeusero +12m.

Väylä 7: Tilausliikenne Hänninen

Pituus 52 metriä. Par 3

Hyvin kapeaan alamäkiränniin heitettävä lyhyt neppi. Huomioi vasemmalla oleva mando, väärin kierrettynä uusi heitto samalta heittopaikalta ja +1 korttiin. Korkeusero -11m.

Väylä 8

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt, poikkirinteeseen heitettävä väylä. Koripaikalla komeat näkymät ja hyvät mahdollisuudet rollauttaa kiekko kalliorinnettä alas. Korkeusero +6m.

Väylä 9

Pituus 99 metriä. Par 3

Kallion päältä kapeaan metsäränniin heitettävä väylä. Korkeusero -9m.

Väylä 10

Pituus 102 metriä. Par 3

Kallioisessa maastossa loiva oikeakätisen kämmen S-heitto vie kiekon korille. Korkeusero -1m.

Väylä 11

Pituus 101 metriä. Par 3

Loivasti koko matkan vasemmalle taittava väylä kumpuilevassa maastossa. Avauspaikan edessä iso hermo kivi. Korkeusero -2m.

Väylä 12

Pituus 51 metriä. Par 3

Lyhyt alamäkiväylä. Kori sijaitsee komealla "laiturilla" ja korin takana on jyrkkä alamäki! Korkeusero -9m.

Väylä 13: Kesämäen Leipomo

Pituus 97 metriä. Par 3

Vajaa sata metriä alamäkeen. Keskellä kulkeva puulinja jakaa väylää. Korkeusero -9m. Väylällä on myös vaihtoehtoinen tii jolloin väylän pituus on 121m ja korkeusero -11m.

Väylä 14

Pituus 93 metriä. Par 3

Hyvin kapea ränni, vasemmalla tiheä kuusikko, oikealla lehtimetsää. Väylä koukkaa lopussa oikealle ja koripaikka on pienessä ylärinteessä. Vasemmalla OB-aita, jos avaus menee OB:lle jatkat DropZonelta ja sen jälkeen on käytössä normaali OB sääntö. Korkeusero +6m.

Väylä 15

Pituus 79 metriä. Par 3

Hyvin hapottavat 79 metriä. Väylä nousee erittäin jyrkkää mäkeä ylös, päätyen kalliokumpareelle. Korkeusero +18m.

Väylä 16: ST1 Lauritsala

Pituus 55 metriä. Par 3

Ahdas alamäkiväylä, jossa tilaa ei löydy korkeus- eikä leveyssuunnassa. Koripaikka tekee väylästä vielä astetta haastavamman. Korkeusero -9m. Väylällä on myös vaihtoehtoinen tii jolloin väylän pituus on 82m ja korkeusero -11m.

Väylä 17

Pituus 100 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen heittävä väylä, joka kapenee loppua kohden. Kori kummun päällä. Korkeusero +7m. Väylällä on myös vaihtoehtoinen tii jolloin väylän pituus on 138m ja korkeusero +8m.

Väylä 18: Saimaan Helmi

Pituus 128 metriä. Par 3

Loivaan alamäkeen pelattava väylä, jossa koria suojaa komea aita. Väylän vasemmalla puolella OB-aita, jos avaus menee OB:lle jatkat DropZonelta ja sen jälkeen on käytössä normaali OB sääntö. Korkeusero -7m. Väylällä on myös toinen koripaikka jolloin väylän pituus on 148m ja korkeusero -7m.

15 arvostelua radalle “Myllymäen frisbeegolfrata

  Metsää. Niin PALJON hyvää puuta. Melkoisen haastava setti sekä taidollisesti että fyysisesti.
  Perkeleen hyvää työtä tehty radan suhteen. Opasteet, siirtymät, korit ja tiit erittäin tip top. Viimeiselle peltoalueelle olisi ehkä voinut mahduttaa kolmannenkin väylän vastapainoksi radan metsäisyydelle.

  Tarkkuus ja maltti on tällä radalla valttia. Aika lyhyitä ja kapeita ratoja pääasiassa. Oma arvio on 4,5/5. Opasteet ja tiit on tehty ihan tip-top, ainoa miinus tulee väylän ulkopuolisesta metsästä, jota minun mielestä on aivan liikaa. Eli jos heitto ei osu kapeaan väylää niin sitten sitä ollaan aika lailla joka kerta sellassa viidakossa ettei sieltä juuri eteenpäin päästä, vaan on pakko heittää pikku sneppi takas väylälle josta saa yrittää sitten uudestaan. Muuten tosi hyvä rata, paljon erinlaisia ratoja ja korkeusero etc.

  Monipuolinen rata, joka vaatii monipuolista heittovalikoimaa. Muutama lyhyempi täyteväylä, mutta muuten lähes timanttia koko loppurata. Harmitti roskien määrä, kun paikallinen nuoriso? oli tehnyt tihutöitään. 2-väylän portti ja viimeisen väylän aitaus radan erikoisuuksia. Kannattaa käydä!

  Lähtökohtaisesti rata on tyylikäs, mutta kunto on rapistumaan päin. Itse tehdyt aidat ja opasteet ovat vinksallaan ja kostean maan vuoksi jouduttu tekemään erilaisia pitkospuuvirityksiä, jolloin siirtymät tulevat jopa keskellä väylää. Harmittavan paljon roskia ja katkottuja puita. Väylän 17 koripaikka on hieno, mutta tukimateriaalina(?) olevat puuviritykset on rikottu eikä näitä ole korjattu. Tosiaankin muutama lyhyt täyteväylä, mutta noin tiiviille alueelle on vaikea saada pidempiä väyliä. Hieno ja hyvä kokonaisuus, jos alueesta pidettäisiin huolta. Kannattaa kuitenkin poiketa ohikulkumatkalla.

  Todella loistava metsärata! Tekninen osaaminen on valttia, jotta heitot osuvat minne pitääkin. Muutama väylä, missä pituuskin pääsee esittämään tärkeää osaa. Opasteet todella hyvät ja tiit myös. Muutama ”jännä” korinpaikka, josta helposti menee yli/ohi ja pääseekin sitten pidemmän kaavan mukaan hakemaan kiekkoa… Sateen jälkeen melko mutainen, muttei mahdottoman. Reilusti korkeuseroja. Tänne pitää päästä uudestaan!

  En oo parempaa rataa löytänyt. Jos tykkää avoimista alamäkiväylistä, niin Kivikko Helsingissä, tai Kuusamossa Ruka… joo… Mutta Myllymäki on tähän asti hienoin/monipuolisin rata. Tuusulan Ristikivessä on vähän samaa, muttei sit ihan kuitenkaan. Vielä toistaiseksi Myllymäki on helposti hienoin rata. – Tali on ehkä parempi testaamaan osaamista, mutta se ruuhka… Oulun korkealle rankatut (tuuliset) radat pitää tietty nähdä…

  En oo parempaa rataa löytänyt. Jos tykkää avoimista alamäkiväylistä, niin Kivikko Helsingissä, tai Kuusamossa Ruka… joo… Mutta Myllymäki on tähän asti hienoin/monipuolisin rata. Tuusulan Ristikivessä on vähän samaa, muttei sit ihan kuitenkaan. Vielä toistaiseksi Myllymäki on helposti hienoin rata. – Tali on ehkä parempi testaamaan osaamista, mutta se ruuhka… Oulun korkealle rankatut (tuuliset) radat pitää tietty nähdä…

  Rataa on jouduttu ilmeisesti uusimaan kaavoituksen muuttumisen myötä. Alkuperäiset väylät 1-4 ja 7 ovat ainakin poissa ja tilalle on tullut tylsähköjä tunneliväyliä. Uusien väylien idea tuntuu olevan se, että kori ei saa näkyä heittopaikalta ja usein joudutaan heittämään sokkona. Väylien sivussa on vielä melkoisen tiheää puustoa ja aluskasvillisuutta ja tämän lisäksi väylien pohja on paikoittain pitkähköä ruohoa. Sateen jälkeen väylien pohjat ovat niin märät, että kiertäminen ei juuri houkuttele. Siirtymät ovat samalla pidentyneet ja väylien pituuksissakaan ei ole hirveästi mietitty. Pidemmälle heittävät eivät saa käytännössä mitään hyötyä vaan peli perustuu siihen, kenelle on vähiten epäonnea. Ikävä kyllä uusitut väylät muuttavat tämän radan luonnetta niin paljon, että rata ei ole enää yhtä hieno ja mielekäs, mitä se oli alkuperäisessä layoutissa. Jatkossa tämä rata jää ainakin itselläni väliin, harmi.

  Uusitun radan väylät ovat pituuksiltaan ihan hyviä radan päivitettyyn luokitukseen ”AA1”. Uudet radat ovat toki aika pusikkoisia, mutta alkuperäisen layoutin puisuutta pidän epämiellyttävämpänä vaihtoehtona nykyiseen tilanteeseen verrattuna. Uusista väylistä suosikkini on ehkä 4, sillä siinä on aina hyvä mahdollisuus pirkolle ja pituuttakin löytyy yli 90 metriä.

Vastaa