"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Muuratharju frisbeegolf

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Muuramen kunnan rakennuttama Flippy Sportsin käsialalla tehty aloittelijaystävällinen, joskin haasteita kokeneemmallekin tarjoava 9-väyläinen rata Muuramen Muuratharjun mäkisessä maastossa.

Lue lisää

Ratakartta, ykköstii ja puttikori parkkipaikan vieressä jalkapallokentän päässä: Kenttätie 11

Radan tiedot

 • Osoite

  Kenttätie 11
  40950 Muurame


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Sakari Lehto, Esa Salonen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Muuratharju frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Muuratharju #1

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 2: Muuratharju #2

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 3: Muuratharju #3

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 4: Muuratharju #4

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 5: Muuratharju #5

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 6: Muuratharju #6

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 7: Muuratharju #7

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 8: Muuratharju #8

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 9: Muuratharju #9

Pituus 64 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Muuratharju frisbeegolf

  Muuramen kunnassa Muuratharju frisbeegolf. Radalla pituutta 9-väylää, 635m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä1930m. Pelattu 9.8.2022.

  Muuratharjun rata sisälsi mukavan paljon korkeuseroja, joten vaikka rata oli lyhyt väyläpituuksienkin puolesta, niin silti sai kuntoilla oikein mukavasti. Pääosin mäntykangasmetsää ja varsinkin alkupään väyliltä kiekkokin löytyy oikein hyvin. Yhtä väylää lukuunottamatta tosiaan hyvin lyhyitä väyliä, mutta silti vaihtelevia ja teknisiä, myös ylä/alamäkiväyliä. Siirtymien pituudet eivät mitenkään erityisen ongelmallisia. Oman hienoutensa siirtymiin toivat muutamissa kohdit isot kivet ja kalliot. Ei yhtä erityistä suosikkiväylää.

  Rakenteet mukavassa kunnossa kuten hyvin tuoreelta radalta saattoi odottaakin. Löytyy ratakartta, roskiksia, korit (treeni x 1), heittopaikat ja heittopaikkaopasteet kuin iskemättömät! Next tee -kyltteinä puihin kiinnitetyt siniset nuolet joita oli erittäin hyvin koko kierroksen ajan! Rata aidatun jalkapallokentän vieressä missä voipi draivereita ulkoiluttaa. Rata aivan Muuramen keskustan tuntumassa ja palveluiden äärelle vain 2km matkaa.

  Mutta… olihan noita puutteita, paljon. Ensimmäiset kolme väylää antoivat olettaa radasta tulevan oikeasti mielenkiintoisen. Oli vasemmalle kaartavaa ylämäkiväylää ja alamäkiränniä ja kiekot löytyivät ja heittolinjat selkeät. Mutta… 4-väylä… en tiedä miten asian ilmaisisin nätisti. Aivan täydellisen sopimaton väylä kokonaisuutta ajatellen! Ylipitkä ja huonosti toteutettu, vaatisi aika reilusti puiden ja pusikoiden poistoa ihan väylän osaltakin, mutta erityisesti siistimistä myös reunostoilta. Törkyinen ja heittolinjoiltaan epäselvä väylä! Kakkosenkin heittolinja oli kovasti outo ja parin ohuen puun karsiminen oikealta tekisi väylästä paljon pelattavamman.

  6-väylä sai ensin aikaan wau-efektin… upea väylä! Mutta… väylän reunustoilla jo jonkinmoista monsteria, mutta pahin löytyy korista katsottuna oikealta mihin heittämällä saa joko hyvästellä kiekon kokonaan tai sitten joutuu etsimään kiekkoa hyvin pitkään kuten itsellä kävi. Nopeasti haihtui se wau-efekti, todellakin… Kolme väylää myöhemmin tuli radan viimeinen väylä ja taas tuli wau… hieno lopetus radalle! Mutta… väylän profiiliin suhteutettuna korin edessä olevat puut vaikeuttivat kohtuuttomasti väylän pelaamista. Ihan ehdottomasti kori toiseen paikkaan tai useampi puu nurin siitä edestä! Taas sai wau-efekti siivet selkään ja lensi pois… 7-väylän kori ja 8-väylän tee vaarallisesti yhteneväisellä linjalla. Jos viskaiset vähän reilummin seiskalla, niin kiekko on erittäin helppo saada lentämään suoraan kasin heittopaikalle. Aivan ehdottomasti muutos tuohon! Vaarallinen!

  Muuratharjun radassa oli paljon hyvää ja väylät olivat sinällään fiksusti suunniteltuja ja pieneksi radaksi jopa poikkeuksellisen vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Rakenteet myös erinomaisessa kunnossa! Mutta… puustoa olisi varaa yllä mainitun mukaisesti kaataa ja pensaikoita raivata hyvin monella väylällä, niin radasta saisi helposti oikeasti paljon, paljon pelattavamman ja oikeasti mielenkiintoisen radan. Rata on tuore, joten toivotaan, jotta rataa jaksetaan kehittää, sillä hommaa on vielä jäljellä todella paljon!

  3/5

  Bongattu!

  Karttalinkki vie suoraan kohteeseen ja ratakartta on hyvin esillä. 9-väylää metsärännejä, ylämäkeä, alamäkeä, rystyä ja forea. Väyläpituudet ovat lyhyehköjä, mutta heittäminen kohtuu teknistä. Monipuolinen kokonaisuus ja sopivan haastava rata. Oikeastaan ainoa miinus on osin vaikeakulkuinen maasto korkeuserojen takia.

  Oma kokemus 3-/5

  Nyt pääsi ysiväyläinen rata yllättämään! Hyvin suunniteltuja selkeitä väyliä. Tarjoaa haastetta kokeneemallekin pelaajalle.
  Jokainen väylä on erilainen ja joukosta löytyy myös pari hyvin uniikkia väylää. Metsäradaksi yllättävän monipuolinen.
  Toivon mukaan tämä rata joskus vielä laajenee 18-väyläiseksi. Harjulla pitäisi siihen kyllä tilaa riittää.

Vastaa