"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Tilannepäivitys 2019: Munkinpuistossa tehdään parhaillaan muutostöitä, eikä munkan rata ole tästä johtuen pelattavissa lainkaan. Uuden radan pitäisi olla pelattavissa vielä 2019 loppuvuodesta.

Lue lisää

Munkkiniemen frisbeegolfrata on toiminut jo yli vuosikymmenen ajan pääkaupunkilaisten aloitteluratana. Munkinpuiston alue on hyvien kulkuyhteyksien päässä (raitiovaunu 4, bussilinja 53) ja monien palveluiden lähellä. Radan läheisyydestä löytyy kauppaa ja kioskia, joten heittelyn lomassa ei nälkä tai jano pääse yllättämään.

Puistossa on kesäaikaan paljon muita käyttäjiä, kuten pyöräilijöitä, muiden lajien harrastajia, auringonpalvojia ja lapsiperheitä. Kannattaa siis tulla radalle joko aivan aamusta tai iltamyöhään.

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Nuottapolku 12
  330 Helsinki


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Frisbeepoint -palveleva frisbeekauppa
  Takkatie 18 00370 HELSINKI

  Megastore Helsinki Mikonkatu
  Mikonkatu 7 00100 HELSINKI puh. 09-85677900

  Intersport Forum
  Mannerheimintie 20 00100 HELSINKI puh. 09-6122380

Väyläkuvaukset

Munkkiniemi, Helsinki

16 arvostelua radalle “Munkkiniemi

  Tällä radalla liikkuu paljon ulkolijoita aurinkoisina viikonloppuina. Varsinkin väylien 2. ja 8. avauksissa kannattaa olla malttia, sillä niiden vieressä kulkee vilkas kävelytie. Mukava harjoittelurata, joka sopii myös aloittelijoille, kunhan muistaa ottaa huomioon alueen muutkin käyttäjät.

  Hyvä rata aloittelijoille ja vähän enemmänkin pelanneille. Isoimmat miinukset ovat heittopaikkojen puute (kuopat) sekä huonot vanhat korit. Itse väylät ovat helppoja, mutta ei kuitenkaan pelkkää avointa suoraa tasaista. Joka väylästä löytyy pieni jippo. Väylä 7 hieno, kelpaisi mille radalle tahansa.

  Aika karmea ratakokonaisuus. Jonkinlainen säännönmukaisuus ratapaikoilla oli, kun tarkemmin tutki. Aloituspaikkoja oli vaikea löytää, päättelykyky tietysti auttoi – ”Kas, tuonne on yskäisty kuoppa, olisikohan se se? On se.” Korien numerot näkyvät huonosti. Hasardeja peliosuuksia, kun risteilevät kävelyteiden yli. Kävelijöitä, koiranulkoiluttajia ja koululaisia on melko runsaasti, joten tarkkana täytyy olla heittojen kanssa. Väylät 6, 7 ja 8 olivat mieluisia. Radat tuli korkattua sateessa ja tuulessa, oma lisähaasteensa sekin.

  Tätä rataa suositeltiin harjoitteluun. Tämä rata on kuitenkin todella huono harjoitteluun. Ilman karttaa väyliä on todella vaikea löytää ja leiska vaikuttaa todella sekavalta. Väylillä 1,2,8 ja 9 ei ollut mitään tiipaikkoja eikä sellaisia pysty mistään löytämään. 3:lla oli jonkinlainen hiekkakuoppa. 4:lla hyvä betonitii ja lopuilla joku käpristynyt levy. Korit vaikuttivat olevan jostain 90-luvulta ja olleen ilman huoltoa sen jälkeen. Ketjut olivat joskus niin jäykät ruosteesta että kiekko saattoi pompata takaisin ja ulos korista. Puistossa on paljon kävelijöitä ja koiria, joten vuoroa saa odottaa usein. Nurmikko on myös paikoitellen petollisen mutaista ja upottavan märkää joten suosittelen saappaita mukaan. Esimerkiksi väylä 4:n kori on suuren mutalammikon keskellä, mikä laskee muuten hyvän väylän käyttökelpoisuutta.

  Tällä hetkellä (kesällä 2016) puistossa tehdään suuria rakennustöitä ja monien korien vierestä tulee joskus menemään leveä jalankulku/pyörätie. Olisi suotavaa, että myös frisbeegolf-rata päivitettäisiin samalla. Tällä hetkellä tätä muistoa 90-luvulta ei voi suositella kenellekään. Harmi, koska potentiaalia olisi.

  Totta, väylät ovat helppoja mutta tänne ei kannata tulla ilman että lataa kartan etukäteen ja arvailee sen perusteella tiiauspaikat. Mitään merkkejä ei radalla niistä ole. Tällä hetkellä rataa halkoo upouusi ja paikoin todella vilkasliikenteinen ”Baana”, siinä saa välillä varoa ettei jää ”succiksen” alle… Suojatiet? Onneksi yksikään väylä ei mene sentään siitä ylitse…

  Ei tule toista kertaa käytyä. Tiipaikkoja ei oltu merkitty mitenkään ja sain varmaan 10 minuuttia arvailla nenä kiinni ratakartassa, että mistä löytyisi ensimmäinen ”tii”. Nelosväylällä oli betonilaatta, liekö ollut tiipaikka kun oli kymmeniä metrejä edempänä kuin ratakartta antoi ymmärtää. Ilman karttaa ei tule kierroksesta mitään. Parilla korilla oli kuin suossa kävelisi, eikä päivään ollut edes satanut yhtään. Jos vieressä asuu niin rata voi välttää treenipaikasta.

  Helpohko puistorata, joka voisi pienillä parannuksilla olla varsin mukava neppailurata. Tiipaikat osassa väylistä vähän epämääräisiä ja jossain ollut selvästi oikeakin tiipaikka, joka jätetty huoltamatta. Muutenkin yleisilme ränsistynyt.

  Nelosväylällä kengät menevät mutaan varmasti, paitsi ehkä jos on ollut kuukauden kuivaa. Muillakin väylillä maasto saattaa yllättäen olla märkää.

  Hieman kun käytti ratakarttaa, Google Mapsia ja maalaisjärkeä, niin tiiauspaikat löytyivät ihan hyvin. Väylät olivat aloittelija-ystävällisiä ja puistomaisessa radassa oli oma fiiliksensä. Kannattaa mennä vaikka iltasella, kun puisto ei ole enää niin ahkerassa käytössä. Mikäli tiiauspaikat uusittaisiin ja paikalle saataisiin jonkinlaisia opasteita, niin radasta tulisi varsin mukava aloittelijoille. Seiskaväylällä joutuu huonon avauksen jälkeen etsimään kiekkoa pitkästä heinikosta.

  En myöskään ymmärrä miksi jengi haukkuu rataa ”karmeaksi”. Joo, heittopaikoilla ei ole tekonurmea (joka toki lukee esim tämän saitin ratainfossa) ja korit on hiukan vanhoja ja muutama vinossakin. Kartan avulla väylät löytyvät hyvin, väyliltä näkee joka suuntaan ja rarta on suhteellisen turvallinen heittää. Lisäksi varsinkin aloittelevalle pelaajalle rata tarjoaa hyvää treeniä, radalta löytyy sekä pidempiä avoimia heittoja sekä muutamia tiukempia tarkkuutta vaativia mestoja. Itse suosittelen tätä kaikille etenkin uran alkuvaiheessa oleville heittäjille, tn:sesti erittäin paljon positiivisempi pelikokemus kuin liian vaikea Kivikko tai läpeensä ruuhkainen Siltamäki.

Vastaa