"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Munkkiniemi

Radan kuvaus

Munkinpuiston klassikko on kokenut kasvojen kohotuksen kesällä 2019. Munkkiniemen frisbeegolfrata on toiminut jo yli vuosikymmenen ajan pääkaupunkilaisten aloitteluratana.

Lue lisää

Munkinpuiston alue on hyvien kulkuyhteyksien päässä (mm. raitiovaunu 4) ja monien palveluiden lähellä. Radan läheisyydestä löytyy kauppaa ja kioskia, joten heittelyn lomassa ei nälkä tai jano pääse yllättämään.

Puistossa on kesäaikaan paljon muita käyttäjiä, kuten pyöräilijöitä, muiden lajien harrastajia, auringonpalvojia ja lapsiperheitä. Kannattaa siis tulla radalle joko aivan aamusta tai iltamyöhään.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Nuottapolku 12
  00330 Helsinki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Helsingin kaupunki

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Munkkiniemi

Ratakartta

Väylä 1: Munkka #1

Pituus 89 metriä. Par 3

Uusi väylä vm. 2019. 89 metriä suoraan, loivaa hysseä tai antsaa.

Väylä 2: Munkka #2

Pituus 68 metriä. Par 3

Vanhempaa väylää uudella twistillä, nyt on paremmin tilaa puilta kuin ennen.

Väylä 3: Munkka #3

Pituus 57 metriä. Par 3

Lähes klassikkoväylä hieman lyhennettynä. Kori on hieman puiden suojaamassa taskussa, mutta riittää että pääsee korin aukon kohdalle nurmikentän reunaan ja on puttipaikalla.

Väylä 4: Munkka #4

Pituus 111 metriä. Par 3

Entinen Munkan pisin väylä, aukealta koivujen lomaan.

Väylä 5: Munkka #5

Pituus 65 metriä. Par 3

Täysin uusi väylä vm. 2019. Metsäränni, mikä on aiemmin puuttunut Munkasta.

Väylä 6: Munkka #6

Pituus 97 metriä. Par 3

Täysin uusi väylä vm. 2019. Oikealle kaartava metsäränni. Sisäkaarteessa mando, kierrettävä vasemmalta.

Väylä 7: Munkka #7

Pituus 132 metriä. Par 3

Lähes täysin uusi väylä vuodelle 2019. Nyt täytyy jo hieman siivuttaa, mikäli mielii korille. Oikeassa reunassa lampi, vasemmalla taas metsää.

Väylä 8: Munkka #8

Pituus 78 metriä. Par 3

Klassikkoväylä kummulle, vaatii tarkkaa sijoitusta avauksella, tai timanttista puttia, jos haluaa kakkosen tuloskorttiin.

Väylä 9: Munkka #9

Pituus 98 metriä. Par 3

Ja vielä tuore tulokas kaudelle 2019. Avoin väylä, jonka myötä palataan lenkin lähtöpaikalle.

23 arvostelua radalle “Munkkiniemi

  Hyvin positiivinen yllätys. Luin eka kommentit ennen kun menin ja hieman jännitti. Itse oon heittänyt reilu 10 vuotta mutta mukana oli 3 aloittelijaa eikä meille ainakaan tullut riskitilanteita. 9.väylä on vähän huono kun siinä on paljon kevyttä liikennettä mutta pienellä maltilla sekin meni hyvin.

  Tiit, korit ja väylät oli mielestäni hyviä. Toki puistoväylä niin valitettavasti on muitakin ihmisiä, mutta mielestäni 85% ajasta ei ollut mitään ongelmaa. Tulee mentyä uudestaan. Pari pidempää väylää niin sai itsekin ihan kunnon treeniä.

  Kyllä on lopulta ok paikka. Vähän tuo parkkipaikan löytyminen tällee Espoolaiselle hankalaa. Aika usein joutuu odottamaan ohikulkijoiden pois kävelyä, ettei heitä heitä päähän. Aloittelijoille lopuksi hyvä paikka.

  Yli 50 pelaamastani radasta tämä sijoittuu kolmen huonoimman joukkoon. Vaikka lisää ratoja tarvitaan, tällaisia en halua nähdä missään. Kahta väylää lukuun ottamatta kaikilla väylillä on mahdollisuus melko onnistuneellakin heitolla osua ohikulkijaa tai toista frisbeegolfaajaa päähän. Pahimpana esimerkkinä väylä 8, jossa jalankulkuväylä tulee korin takaa väylän sivuun ollen koria lähimmillään vain reilussa kymmeneesä metrissä siten, että sinne ei näe. Eli siis heittäessä on vain toivottava, ettei sinne ilmesty ketään.

  Väylä 7 pelataan lammen rantaa pitkin ja lammen rannassa on puistonpenkki – siis keskellä väylää. Väylällä on mittaa yli 130 m eli siinä heitetään kovaa ja teräväreunaisilla kiekoilla.

  Turvallisuushuolet eivät ole radan ainoita huonoja puolia. Kakkosväylällä on kaksi koria, enkä tajunnut, kumpaan olisi pitänyt pelata. Millekään muulle väylälle ne eivät kuuluneet. Väylällä 6 mandon sijainti väylällä ei vastaa väyläopastetta. Väylillä 5 ja 9 tiipaikka osoittaa 45° väärään suuntaan.

  Sinänsä potentiaalia olla ihan ok rata, mutta nykyisellään sijainti on täysin väärä tai sitten ratasuunnittelu pitäisi tehdä kokonaan uudestaan.

  Ennen munkkiniemen rataa oo kertaakaan tullu sellasta fiilistä että radan suunnitellu ei oo joko ite heittäny eläessään kiekkoa, tai sitten nähny paikkaa missä pelataan. Melkein joka ikisellä väylällä on ISO mahdollisuus sille, että kiekon irrotessa lapasesta pari astetta väärään suuntaan tai menee 10m pitkäksi, se löytyy jonkun ohi kävelleen tai aurinkoa ottavan tyypin hammasrivistöstä. Ehkä ne 10 vuotta lajia pelanneet saa kiekot tippumaan haluamaansa paikkaan, mutta mitä seurasin ekalta tiiltä lähteneitä avauksia, joka kolmas oli ihan jossain muualla missä piti, montakohan kertaa vuodessa tällä radalla viaton ohikulkija saa kiekosta naamaan? Harmittaa kun piti antaa radalle arvosanaksi 1, nolla olis ollu osuvampi. Ai niin, ja siitä ekasta tiistä. Ihan kuin kruununa ala-arvoiselle ratasuunnittelulle, viimeisen väylän kori on sijoitettu niin, että 10m liian pitkäksi lipsahtanut kiekko lentää ekalle tiille, missä yleensä on tusinan verran ihmisiä venaamassa omaa heittovuoroaan, mitä hittoa tässä on oikein ajateltu?? Toivottavasti sairaalalaskut lähtee oikeaan osoitteeseen kun jotain vakavempaa tapahtuu, itse en kyllä tule tänne toiste.

  Loistava 9 väyläinen, jossa saa tosissaan harjoitella heittojen vähentämistä. Useampi PAR 2 väylä tuo tosissaan haastetta bogien ja tuplabogien vähentämiseen. Toisin kuin aiemmin oli sanottu, mielestäni #6 väylä on mandon kera mahtava haaste ja olen itsekin heittänyt pirkkoputin siitä rautoihin, eli varmasti onnistuu lähestymään koria esim. Teebirdillä OKRH unskalla.

  Koko radan pääsee kävelemään läpi myös lastenvaunut mukana, mikä tekee siitä perheellisille mahtavan rennon heittopaikan!

  Uusikin leiska on nyt kokeiltu muutamaan otteeseen, ja tuo ”melkein, mutta ei aivan” kuvaa kyllä hyvin.

  Yksi ongelma on juurikin tuo 5. ja 9. väylän tiimattojen suuntaus, sillä matot tuntuvat osoittavan aika paljonkin sivuun siitä ideaalista heittosuunnasta. Tämän johdosta yleensä tulee viidennellä väylällä heitettyä ilman vauhtia, ysillä tohtii jo vähän ottaa vauhtia kun laittaa kämmenheittoa. Pyöräbaana vieressä toki pelottaa.

  Koko 6. väylä on toinen ongelma. Sellaista heittoa, joka ensin menee 20 metriä suoraan ja sitten tekee äkillisen 45 asteen käännöksen oikealle jatkaen 50m suoraan, on kyllä aivan mahdoton heittää. Joku fiksu ja ystävällinen sielu on ruksinut sen nykyisen mandon tussilla väyläopasteesta ylitse, ja merkannut tiimattoa lähinnä olevan koivun mandoksi. Se juuri ajaisikin mandona asian, estäen pelaajaa lähestymästä rystyhyssellä koirapuiston laitaa kulkevaa pururadan pätkää pitkin, joka olisi ilman muuta vaarallista.

  Lisäksi parissa väyläopasteessa oli väylä merkitty par 2:ksi vaikka mitään par 2 väyliä ne eivät todellakaan olleet. Seiskaväylää voisi melkein toisesta päästä venyttää vielä parillakymmenellä metrillä ja tehdä siitä par 4, nykyisellään tuo 132m on vähän väliinputoaja pituuden ja haasteensa puolesta. Toisaalta kyseessä on nykyiselläänkin hieno väylä kovakätisemmille kavereille.

  Ja lopulta, keskellä oleva heinikko on aika korkeaa, ja muutamalla väylällä huono heitto voi sinne eksyä, ollen vaikea löytää vaikka vierestä kävelisi. Ei kannata mennä shortsit jalassa.

  Paljon tuli kritiikkiä listattua mutta vioistaan huolimatta hieno rata; sopiva haaste, hienot ja suuret tekonurmimatot, väyläopasteet, laadukkaat korit, leikatulta alueelta nurmi oli todellakin leikattua, ja suurin osa väylistä oli varsin hienoja ja ympäristöön sopivia.

  Moi! Kiitos palautteesta. Olen ollut mukana suunnittelemassa rataa. Tosiaan, väylän 5 tii on suunnattu aivan väärin, ja tämä on rakennusmiesten virhe, jolle ei ole löytyny selitystä. Ysin tiin tarkoitus oli suunnata heitto selvästi puun ohi, ei siis tielle tai edes oksien ali. Vielä suunnitellessa puun lehdet tulivat niin alas, että ei tullut mieleenkään suunnata tiitä muualle. Heinikon ajamista on pyydetty.

  Mitä par 2 -väyliin tulee, niille on yhtä paljon selityksiä kuin vitosen tiille. En tiedä, miksi ne on merkitty sellaisiksi, vaikka nimenomaan sanoin, että jokainen väylä on par 3. Myös siis väylä 6, jonka mando kuuluisi olla ensimmäisessä koivussa, ei keskellä väylää.

  Seiskan halusin nimenomaan sellaiseksi kuin se on. Nyt se on vaativa par 3, jossa voi kokeilla heittopituuttaan. Yhtään pitempänä se olisi vain helppo par 4. Nyt se haastaa sekä pitkälle heittävät että lyhyemmälle heittävät, joille jää hankala lähestyminen ison puskan yli.

  Toivottavasti kaupungilla on intoa kehittää rataa vielä sellaiseksi kuin sen alunperin suunnittelin. Tai paremmaksikin.

  Ystävällisesti
  Jaani Länsiö

  HIENO, uudistettu 9-väyläinen! Varottava heitettäessä muita alueella liikkuvia etenkin väylillä 2-4 ja 9.

  Munkkiniemen rata on helmi etenkin uudemmille harrastajille. Näyttävä puistoalue ja tasokkaat ratafasiliteetit: suuret tasaiset tiit, huippukorit (Prodigy) ja selkeät opasteet.

  Melkein, mutta ei aivan. Se jäi päällimmäiseksi fiilikseksi radasta. Uusi Munkka vm. 2019 on parempi kuin vanha, lähes jopa oikeasti hyvä rata. Kalusto on kunnossa, isot tekonurmitiit, uudet korit ja väyläopasteetkin ovat ihan fiksut. Rata on nykyään paikoin jopa aika haastava. Driverin saa kaivaa esiin useammalla väylällä ja 8. väylällä saa jo heittää ihan tosissaan, jos haluaa birkkupaikalle. Muutamat asennus-/toteutus-/suunnitteluvirheet vaikuttavat rataan aika merkittävästi.

  2. väylän kaksi koria on hieman jännä ratkaisu. Toinen saattaa tosin olla treenikori, mutta se ajaisi sitä virkaa paremmin 1. väylän lähtöpaikan läheisellä nurmella? 3. väylän tii on hieman montussa ja vieressä on monttuun johtava rinne. Tämän johdosta tii sijaitsee suht syvässä ja todella suuren lätäkön keskellä. (Pakkasella tulee piikkarit tarpeeseen.) 5. väylän tiin asennuksessa on tehty luovia ratkaisuja, samoin 9. väylän. Tosin 9. väylällä suuntauksen ymmärtää jollain tasolla, jos heittää laajaa antsalinjaa, mutta valta osa heittänee suoraan tiin edessä olevan puun alta. 6. väylästä ei ole oikeastaan mitään hyvää sanottavaa, sitä näkisi mieluusti muutettavan.

  Turvallisuus arvelluttaa useammalla väylällä ja siten myös pelinopeus. Toivon mukaan heittäjillä ei ole kiire ja tarpeettomia riskejä ei oteta.

  Haastetta radasta kyllä löytyy. Vertailukohtaa ei toki ole, en koskaan käynyt vanhassa Munkassa. Muutamien väylien sijoittelu on tehty liian huolimattomasti muiden puiston käyttäjien turvallisuuden kannalta. Täysin huoletta heittäminen on näillä väylillä tehty vaikeaksi. Muut väylät ovat sopivan haastavia jo jonkin verran pelanneelle, mutta aloittelijana en ehkä kovin paljoa nauttisi kyseisestä radasta. Väylien 5 ja 9 tiimatot ovat todella kummallisesti asemoidut, suuntaamaan ihan muualle kuin missä kori sijaitsee. Väylällä 6 mando ei ole kunnolla merkattu. Pienillä muutoksilla radasta saa oikein hyvän, tällä hetkellä vielä vähän menettelee.

  Uusi leiska käyty koeajamassa. Kaikki oli paikallaan ja valmiin näköstä opastetaulua myöten, mutta jäi fiilis että lienee vielä kuitenkin kesken.

  Alkupään väylät 1-4 erinomaisesti suunniteltuja, mutta erityisesti 6 väylällä alko mietityttää että mitähän toteuttajan päässä on liikkunu. Väylä merkattu par 3, mutta opasteesta tulkittavan mandon kera laittaisin itse par 4 ihan kenen tahansa heittämänä. Saattaa olla myös että mando on joku toinen puu, mutta tulkinta oli haastavaa kun ei ollut maastossa merkkiä ja puita oli mistä valita.

  Myös 7-väylä on haastava, kuitenkin tehtävissä, mutta 9:llä tuli varsin ikävä tunne heittää kun pelkäsi kiekon menevän pyöräbaanalle tai koiranulkoiluttajan päähän, liikenne kun on todella vilkasta. Toivoisin oikeastaan korkeahkoa aitaa viimeisen väylän ja baanan väliin niin saisi heittää vähän huolettomammin.

  Tuli fiilis että radan haastavuutta haluttu nostaa aivan turhaan turvallisuuden kustannuksella.. Kyseessä on kuitenkin vain puolikas rata puistossa jossa on todella paljon muuta liikkujaa lähes aina. Aloittelijaystävällisyys väheni todella paljon tämän uudistuksen myötä.

  Väyliin sinällään saatu mukavaa monipuolisuutta, mutta puistoympäristöä ei tässä, niinkuin ei vanhassakaan leiskassa ole otettu tarpeeksi huomioon.

  En myöskään ymmärrä miksi jengi haukkuu rataa ”karmeaksi”. Joo, heittopaikoilla ei ole tekonurmea (joka toki lukee esim tämän saitin ratainfossa) ja korit on hiukan vanhoja ja muutama vinossakin. Kartan avulla väylät löytyvät hyvin, väyliltä näkee joka suuntaan ja rarta on suhteellisen turvallinen heittää. Lisäksi varsinkin aloittelevalle pelaajalle rata tarjoaa hyvää treeniä, radalta löytyy sekä pidempiä avoimia heittoja sekä muutamia tiukempia tarkkuutta vaativia mestoja. Itse suosittelen tätä kaikille etenkin uran alkuvaiheessa oleville heittäjille, tn:sesti erittäin paljon positiivisempi pelikokemus kuin liian vaikea Kivikko tai läpeensä ruuhkainen Siltamäki.

  Hieman kun käytti ratakarttaa, Google Mapsia ja maalaisjärkeä, niin tiiauspaikat löytyivät ihan hyvin. Väylät olivat aloittelija-ystävällisiä ja puistomaisessa radassa oli oma fiiliksensä. Kannattaa mennä vaikka iltasella, kun puisto ei ole enää niin ahkerassa käytössä. Mikäli tiiauspaikat uusittaisiin ja paikalle saataisiin jonkinlaisia opasteita, niin radasta tulisi varsin mukava aloittelijoille. Seiskaväylällä joutuu huonon avauksen jälkeen etsimään kiekkoa pitkästä heinikosta.

  Helpohko puistorata, joka voisi pienillä parannuksilla olla varsin mukava neppailurata. Tiipaikat osassa väylistä vähän epämääräisiä ja jossain ollut selvästi oikeakin tiipaikka, joka jätetty huoltamatta. Muutenkin yleisilme ränsistynyt.

  Nelosväylällä kengät menevät mutaan varmasti, paitsi ehkä jos on ollut kuukauden kuivaa. Muillakin väylillä maasto saattaa yllättäen olla märkää.

  Totta, väylät ovat helppoja mutta tänne ei kannata tulla ilman että lataa kartan etukäteen ja arvailee sen perusteella tiiauspaikat. Mitään merkkejä ei radalla niistä ole. Tällä hetkellä rataa halkoo upouusi ja paikoin todella vilkasliikenteinen ”Baana”, siinä saa välillä varoa ettei jää ”succiksen” alle… Suojatiet? Onneksi yksikään väylä ei mene sentään siitä ylitse…

Vastaa