"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Monttupuiston frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Kesällä 2019 Iitiän Monttupuiston yhteyteen valmistunut 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata sopii kaikenikäisille ja on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lue lisää

Radan ylläpidosta vastaa Iitiä-Remunen kyläyhdistys ry.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Tuomelanpellontie 80
  53830 Lemi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Iitiä-Remunen kyläyhdistys ry

 • Suunnittelija

  Iitiä-Remunen kyläyhdistys ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Monttupuiston frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Monttupuisto #1

Pituus 47 metriä. Par 2

Väylä 2: Monttupuisto #2

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 3: Monttupuisto #3

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 4: Monttupuisto #4

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 5: Monttupuisto #5

Pituus 41 metriä. Par 2

Väylä 6: Monttupuisto #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Monttupuisto #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Monttupuisto #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 9: Monttupuisto #9

Pituus 48 metriä. Par 2

2 arvostelua radalle “Monttupuiston frisbeegolfrata

  Lemin kunnassa Monttupuiston frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 515m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1560m. Pelattu 1.9.2022.

  Lemin rata sisälsi 9-väyläiseksi metsäradaksi ihan kivasti korkeuserojakin. Vaikkei nyt kova hiki päässytkään tulemaan, niin kivasti kapuamista siitä huolimatta. Monipuolisia väyliä tarjolla ja korkeuseroja oli ylä ja alamäkineen osattu hyvin ratasuunnittelussa hyödyntää. 2-väylä siisti lopussa ylämäkeen nouseva väylä. 6-väylä hieno liidätys montun yli. Suosikkiväylä kuitenkin nro 8 missä alamäki vasemmalle kaartuvana, korin likellä suojaverkko suojaamassa ”piha”tietä ja p-paikkaa. Siirtymät lyhyitä ja rata nopea kiertää.

  Radan rakenteet hyvässä iskussa, kuten vain muutaman vuoden vanhalta radalta sopii odottaakin. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen, kaikki priimaa. Löytyy roskis ja Monttupuiston laavu tulisteluun ja tauon pitoon puineen. 2-väylän jälkeen kuntoportaat. Lemin keskustan palveluiden äärelle 9,5km matkaa, Sale Kuukanniemi evästelyyn 6,0km päässä.

  3-väylä… niin… olen miettinyt sanonko jotain hyvää tuosta väylästä, en sano, koska se on yksi surkeimmista väylistä mitä on ihan vähään aikaan tullut vastaan! Väylälle ei ole kakkoselta mitään opastetta, joten karttaa piti vilkaista, jotta missä mahtaa sijaita, ylös vallille ja vasemmalle. Heittäminen tapahtuu täysin sokkona samaa linjaa pitkin mitä olin juuri heittopaikalle kävellyt. Muutoinkin heittolinja sellainen ettei normipelaajalle ole mahdollista pysyä väylällä kuin erittäin hyvällä tuurilla. Suorastaan huippuvaarallinen väylä, itse poistaisin sen käytöstä välittömästi! 4-väylällä kannattaa katsoa kartasta tarkasti mihin koriin kiekkoa viskoo, itsekin melkein onnistuin viskomaan väärin. Mörriä tarjolla ikävästi ja spottaamisen tarve kolmosen tapaan oikeastaan välttämätön. 5-väylän sokkomutkan jälkeen oikealla ennen koria suurehko alue mikä kaipaisi kipeästi niittämistä ettei pedon kita ahmaise kiekkoja sisäänsä. 7-väylä muutoin oikein mainio, mutta heittolinja liian kapea. Ei tarvitsisi muuta kuin napsaista oikean laidan pikkukuusi pois, niin johan muuttuisi väylä paljon pelattavampaan kuntoon! Next tee -kylttejä ei tosiaan oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta. Korinuolet riittivätkin pitkälle, mutta erityisesti kakkoselta kolmoselle mentäessä olisi ollut opaste enemmän kuin paikallaan!

  Monttupuisto oli kovasti ristiriitainen rata. Väylät 1, 2, 6 ja 8 olivat oikein hyviä ellei jopa upeita väyliä. Mutta sitten taas vastapainona 3, 4, 5 ja 7 raivausta ja fiksausta vaativia toisen ääripään väyliä. 3-väylä kokonaan uusiksi! Sääli… maasto on miellyttävää eli hyvä aihio on Monttupuistossa ehdottomasti olemassa! Kokonaisuus ei nyt vain ole ollenkaan tasapainossa, ääripäät olivat liian kaukana toisistaan, jotta rataa voisi kovin laadukkaana lopulta pitää.

  3/5

  Karttalinkki vie oikeaan paikkaan ja tienviitta osoittaa laavun suuntaan. Radan opastekartta on näkyvällä paikalla ja ensimmäinen väylä on lähettyvillä. Tarjolla on 9-väyläinen helpohko ratakokonaisuus.

  Rata on suunniteltu hyvin. Siirtymät ovat lyhyitä ja muodostavat väylien kanssa helposti kierrettävän kokonaisuuden. Väyläpituudet ovat kohtuullisen lyhyitä, mutta riittävän monipuolisia. Väylillä on riittävästi tilaa heitoille, vaihtoehtoisia heittolinjoja löytyy. Ainoastaan väylän 7 heittolinja oli huono. Radan pelaa nopeasti läpi ja laavu tarjoaa hyvän paikan myös eväiden syöntiin.

  Rata sopii kaikentasoisille pelaajille ja vaikka perheille. Rata myötäilee hyvin isoja uria ja radan pystyy kiertämään rattaiden kanssa. Korit ovat laadukkaat ja heittopaikat hyvät. Bongaamisen arvoinen rata. 2½/5

Vastaa