"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mikkalan maalaistalo

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Mikkalan maalaistalon frisbeegolfrata sijaitsee Mikkalan maalaistalo-nimisen maatilamatkailutilan yhteydessä. Rata on rakennettu tilan välittömään läheisyyteen 2013, kumpuilevaan metsämaisemaan.

Lue lisää

Rata on erittäin siisti, koska radalla ei ole juuri ollenkaan aluskasvustoa, pitkää heinää tai pensaikkoa. Suurimmat esteet heittoväylillä ovat metsän täysikasvuinen puusto joka koostuu järeästä mänty- ja koivumetsästä.

Rataa on päivitetty vuoden 2019 jälkeen mm. väyläpituuksien mittauksella, heittopaikkaopasteilla, next tee -kylteillä ja mandoilla. Myös väylät ovat kohdanneet pientä muutosta.

Radan 1-väylä löytyy kun ajat Ahvenisentietä tarpeeksi pitkälle kunnes tulet pihatien risteykseen missä oikealla punainen, pieni rakennus ja vasemmalla iso punainen rakennus. Käänny tästä vasemmalle. 1-väylä tämän jälkeen vasemmalla seuraavan pienen, punaisen rakennuksen takana. Auton voi jättää parkkiin ylös maalaistalon pihaan. Jos vuokrattuna ja selvästi ihmisiä paikalla, niin silloin jättää auton hieman syrjemmälle.

Rata on vapaasti kaikkien kävijöiden käytettävissä, ratamaksua ei peritä. Lisätietoja Mikkalan maalaistalosta: http://www.huvila.net/cgi-bin/pager.cgi?huvila=859&kieli=suomi

Radan tiedot

 • Osoite

  Ahvenisentie 124
  73600 Kaavi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jouko Mikkanen

 • Suunnittelija

  Jouko Mikkanen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Mikkalan maalaistalo

Väylä 1: Mikkalan maalaistalo #1

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 2: Mikkalan maalaistalo #2

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 3: Mikkalan maalaistalo #3

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 4: Mikkalan maalaistalo #4

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 5: Mikkalan maalaistalo #5

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 6: Mikkalan maalaistalo #6

Pituus 66 metriä. Par 4

Väylä 7: Mikkalan maalaistalo #7

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 8: Mikkalan maalaistalo #8

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 9: Mikkalan maalaistalo #9

Pituus 97 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Mikkalan maalaistalo

  Käyty pelaamassa rata maalaistalon isännän kanssa 31.8.2021. Rataa on hiljalleen paranneltu. Nyt löytyy heittopaikoilta opasteet missä väylän numero, par-lukema ja väylän pituus, jatkossa tulee myös pikkukuvat kuvaamaan heittosuuntaa. Radalle on tehty myös järkeviin paikkoihin mandoja, löytyy next tee -kyltit ja muutamalla väylämuutoksella rata on entisestään vaihtelevampi ja mielekkäämpi pelata. Koreja on ehostettu ja ovat kyllä parasta diy-laatua. Isännän mukaan radan kehittämistä jatketaan pienin askelin tulevinakin vuosina.

  Vaikka lehmien ääntä ei tällä kertaa kuulunutkaan, niin kokemus oli vähintään yhtä erinomainen kuin pari vuottakin sitten. Se, että radan kehittämiseenkin riittää vielä paukkuja, niin on upea asia radalla mikä on 100% isännän ja hänen poikansa käsialaa. Vuonna 2020 vanhan radan viereen on rakennettu täysin erillinen ”Mikkalan maalaistalo Forest” -rata mikä on hyvätasoinen 9-väyläinen metsärata.

  Käykäähän pelaamassa! Ei maksa mitään muuta kuin paikalle saapumisen vaivan!

  Mikkalan Maalaistalon (maatilamatkailuyritys) pihapiirissä Kaavilla 9-väyläinen ja C3-luokituksen omaava frisbeegolfrata. Väylien pituudet ja karttaa ei tiedossa, mutta silmämääräisesti väyläpituudet 30-90 metrin välillä.

  Olipahan mielenkiintoinen ja aivan erilainen frisbeegolfkokemus kuin koskaan aiemmin. Periaatteessa moni asia oli rempallaan. Ei karttaa käytössä, ei tietoa väyläpituuksista, ei heittopaikkaopasteita, ei heittopaikkoja (muoviputken pätkillä oli merkattu), ei väyläopasteita, koritkin vähän kotikutoiset. Paljon olisi periaatteessa parannettavia juttuja.

  Mutta se käytäntö… mie voisin milloin tahansa mennä tuonne uudestaan pelaamaan ja se on aina merkki onnistuneesta elämyksestä. Ja elämyshän tämä olikin. Ennen lähtöä soitto tilan isännälle, joka kohteeseen saavuttua esitteli rataa ja näytti muitakin paikkoja maatilallaan, oikein ystävällinen ihminen. Väylät olivat yllättävän vaativia ja pituuttakin oli mukavasti. Oli tasaista, oli ylämäkeä ja alamäkeä ja lähes yksi sokkoväyläkin. Puita oli lisäämässä vaikeuskerrointa vaikka hyviä heittolinjoja toki löytyi. Mukavaa ulkoilua oli kierros, ihan ei ehkä kuntoilun puolelle vielä kuitenkaan menty.

  Suosikkiväylä oli heti nro 1 missä hirsirakennuksen kulmilta heitettiin 30 metrinen matalan aidan yli ja sitte pitikin mennä aidan yli itekin perässä. Tilalla oli myös navetta missä alun toistakymmentä lehmää. Kolmella vikalla väylällä kuului juuri ”MUUUUU!” kun keskittyi puttiin… siinä piti keräillä itseään hetki ku rupes naurattamaan. Ammuntaa jatkui pitkään. Eikä se minua haitannut, päinvastoin. Rata kierti lehmien kesälaitumella ja sitä itseään oli siellä täällä. Onneksi yksikään kiekko ei kakkaläjään läsähtänny…

  Minusta tällaisia ratoja juuri tarvitaan. Pitää nostaa hattua tällaiselle yrittäjälle joka omalla kustannuksellaan saa jotain noin hienoa aikaiseksi. Kaiken ei tarvitse olla priimaa ja luksusta, vaan monesti pienempi on kauniimpaa. Tällaisilla radoilla lomailijat saavat hyvää ajanvietettä ja matalalla kynnyksellä tutustuvat lajiin. Sitten jokainen voi siirtyä halujensa mukaan ns. suuremmille kentille. Kilpaheittäjille rata ei tarjoa mitään erityistä nähtävää esim. heittopaikkojen puutteen ja alkeellisten korien takia. Aitoa maalaistunnelmaa on tarjolla sitten sitäkin enemmän.

  Mie olen vaikuttunut, voisin siis milloin tahansa tulla pelaamaan uudestaan! Tämä rata muutti peruuttamattomasti miun käsitystä frisbeegolfradoista. Kaiken ei tarvitse olla aina niin viimeisteltyä ja hienoa, jotta siitä voi nauttia!

  4/5

Vastaa