"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mikkalan maalaistalo Forest

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Mikkalan maalaistalo Forest -rata on vuonna 2020 valmistunut 9-väyläinen frisbeegolfrata. Maatilamatkailuyrityksen piha-alueella sijaitsee myös vuonna 2013 avattu "Mikkalan maalaistalo" -niminen rata.

Lue lisää

Rata on rakennettu metsäiselle vanhalle laidunalueelle. Korit ovat viralliset kisatason korit ja väylältä löytyy hyvät opasteet. Heittopaikat ovat maapohjaiset ja merkittynä oransseilla merkeillä maastoon. Radan ovat suunnitelleet kenttämestarit Jouko ja Ville Mikkanen. Radan Par tulos on 28. Väylillä 6. ja 7. on Mandot ja DropZonet, jotka on merkitty maastoon oransseillä merkeillä. Radoilla 5. ja 6. On OB alueet/rajaukset.

Ratakarttaa ei toistaiseksi ole Forest-radasta saatavilla.

Lisätietoa maatilamatkailuyritys Mikkalan maalaistalosta: http://www.huvila.net/cgi-bin/pager.cgi?huvila=859&kieli=suomi

Radan tiedot

 • Osoite

  Ahvenisentie 124
  73600 Kaavi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jouko ja Ville Mikkanen

 • Suunnittelija

  Jouko ja Ville Mikkanen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Mikkalan maalaistalo Forest

Väylä 1: Mikkala Forest #1

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 2: Mikkala Forest #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 3: Mikkala Forest #3

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 4: Mikkala Forest #4

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 5: Mikkala Forest #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 6: Mikkala Forest #6

Pituus 130 metriä. Par 4

Väylä 7: Mikkala Forest #7

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 8: Mikkala Forest #8

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 9: Mikkala Forest #9

Pituus 105 metriä. Par 4

Yksi arvostelu radalle “Mikkalan maalaistalo Forest

  Kaavin kunnassa Mikkalan maalaistalo Forest -rata. Radalla pituutta 9-väylää, 800m ja B2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2220m. Pelattu 31.8.2021.

  Rata sijaitsee ”Mikkalan maalaistalo” -nimisen radan naapurissa saman maalaistalon pihapiirissä. Kun Ahvenisentietä ajetaan tarpeeksi pitkälle eteenpäin näkyy tien oikealla puolella teiden risteyksessä pieni punainen aitta, josta Forest rata starttaa. Vanhalle, mutta edelleen käytössä olevalle radalle löytää, kun kääntyy samasta risteyksestä vasemmalle, ohittaa isomman punaisen rakennuksen ja lähtö seuraavan, pienemmän punaisen rakennuksen takaa.

  Mikkalan maalaistalo Forest -rata ei sisällä käytännössä juuri ollenkaan korkeuseroja, joten kevyestä ulkoilusta käy radan kiertäminen. Rata kulkee käytännössä koko ajan metsässä tullen parin väylän ajaksi peltoaukean (vanha piha-alue) kohdalla avoimemmalle alueelle. Väylien suunnittelussa on käytetty paljon harkintaa ja niihin on saatu paljon pituutta ja haastellisuutta. Heittolinjat ovat koko ajan hyvin selkeät, ehkä ainoastaan ysiltä olisi varaa ottaa lähin koivu pois, jotta heittolinja olisi vielä hieman selkeämpi. Siirtymät ovat lyhyet, suorastaan olemattomat, joten rata on nopea kiertää. Kiekot löytyvät heittojen jälkeen maastosta erityisen helposti.

  Rakenteet ovat kohtuullisessa kunnossa. Numeroidut korit ovat ilmeisestikin dgp:t, vaikkei niissä tekstejä näykään. Hieman näyttivät, jotta olisi maalattu yläpanta uudelleen jolloin viralliset tekstit peittyneet. Heittopaikoilla oli kenties parhaimmat ”tee se itse” -tason opasteet mitä olen koskaan nähnyt. Hyvin ja selkeästi tehdyssä opasteessa oli kaikki olennainen eli väylän numero, par-lukema, väylän pituus ja selkeä ja informatiivinen piirros heittolinjasta. Upea suoritus! Vaikka siirtymät olivatkin hyvin lyhyet, niin rata oli niin hyvin next tee -kyltitetty ettei eksymisen vaaraa ollut missään kohdassa. Löytyi myös mandot, ob:t ja dz:t.

  Puutteitakin oli… heittopaikat olivat maapohjalla mikä tietysti noinkin pitkillä väylillä ei ole ihan se paras ratkaisu. Alueen ominaispiirteiden takia sinne ei toistaiseksi ole kuitenkaan mahdollista rakentaa ”oikeita” heittopaikkoja. Infokartta puuttuu myös kokonaan. Talon isäntä on kehittämässä tätäkin puolta, jotta ainakin alkuun tulisi selkeämpi kyltitys radan alkamiskohtaan. Kartta olisi tässä alati jatkuvassa kehitystyössä yksi tärkeä osa.

  Tämä Mikkalan uusi rata oli hyvä kokemus. Radan suunnittelija on tiennyt miten hyvä ja monipuolinen rata tehdään. Rataa oli hyvin miellyttävä heittää. Se mikä tämän radan arvoa nostaa kokonaisuutena yhdessä viereisen, vanhan radan kanssa on se, jotta talon isäntä on käyttänyt radan rakentamiseen vain omia euroja, tehnyt vanhan radat koritkin alusta loppuun itse. Budjetti ei ole tälläkään radalla ollut ihan mahdottoman kova, kun on ollut taitoa tehdä paljon itse. Forest-rata on täydellinen osoitus siitä miten pienelläkin budjetilla saa hyvin laadukasta jälkeä aikaiseksi, kun on vain taitoa ja viitseliäisyyttää näpräillä radan rakenteiden parissa. Talon isännän kanssa pitkään pelireissulla taas jutelleena ja radan tiedot ylösottaneena, niin olen vakuuttunut, jotta tämäkin rata kehittyy koko ajan entistä paremmaksi pienen pienien yksityiskohtien kautta. Sen verran järkeviä ja hyviä suunnitelmia hänellä oli radan suhteen.

  Ei voi kuin hattua nostaa ja kunnioitus antaa, näitä ratoja, tällaisessa upeassa ympäristössä tarvitaan paljon lisää! Tämän voisi milloin tahansa pelata uudestaankin!

  4/5

Vastaa