"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Metsäkartano

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rautavaaran Metsäkartanon 2012 kesällä kunnostettu ja uusittu 11-väyläinen frisbeegolfrata vierailijoille, sekä 9-väyläinen rata tutustumis ja leirikoulukäyttöön.

Lue lisää

Metsäkartanon leirintäalueella sijaitseva frisbeegolf rata kiertelee upeissa kangasmetsämaisemissa osin pururataa mukaillen. Rata on uusittu 11-väyläiseksi kesällä 2012 metsäkartanon ja paikallisten harrastajien toimesta, nykyisellään se tarjoaa mukavasti haastetta jo vähän kokeneemmallekkin pelaajalle. Radan ihannetulos on 34 ja väylien pituudet vaihtelevat välillä 50-200 metriä. Radalta löytyy opasteet ja merkityt heittopaikat väyläkarttoineen.

Radalla pelattaessa on otettava huomioon muut pururadalla liikkujat sekä leirintäalueiden käyttäjät. Sesonkiaikoina joidenkin väylien pelaamista tulee harkita tilanteen mukaan. Erityisesti väylillä 6,7 ja 8 voi olla leiriytyjien autoja tiellä. Väylä 10 sijaitsee myös jousiammuntapaikan välittömässä läheisyydessä joten ottakaa ammuskelevat leirikoululaiset huomioon!

Radan metsäisestä luonteesta johtuen spotterin/spottereiden käyttö suositeltavaa. Radan ylläpito on satunnaista, mutta väylien suunnittelussa on tämä otettu huomioon. Parhaimmillaan rata on keväisin ja syksyisin, johtuen aluskasvillisuuden ja leirikoululaisten vähyydestä.

Varsinaisen 11-väyläisen radan lisäksi on mahdollista heittää 9-väyläistä lähinnä leirikoululaisille suunniteltua rataa. 9-väyläisen radan ihannetulos on 27 ja väylä pituudet vaihtelevat välillä 30-80 metriä.

Nuorisokeskus Metsäkartano tarjoaa radan välittömässä läheisyydessä kahvila- ja ruokapalveluita. Vastaanotosta on myös mahdollisuus vuokrata kiekkoja.

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Mesäkartanontie 700
  73900 Rautavaara


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  11

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Ukko Pulkkinen, Ville Ylivainio

 • Suunnittelija

  Metsäkartano

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Metsäkartano, Rautavaara

Väylä 1

Pituus 109 metriä. Par 3

Pururataa pitkin heitettävä suorahko väylä pienen mäkikumpareen päällä sijaitsevalle korille. OB-aluetta vasemmalla sijaitsevasta ojasta kaikki eteenpäin. Ihannetulokseen pääsee helposti varmistamalla avauksen pururadan mutkaan.

Väylä 2

Pituus 109 metriä. Par 3

Oikealle kaartava pururataa myöten heitettävä väylä. Pururadalla pysyminen ensiarvoisen tärkeää sillä muutoin ihannetulokseen pääseminen vaatii lähes yli-inhimillisiä suorituksia.

Väylä 3

Pituus 196 metriä. Par 4

Julmettoman pitkä, mutta onneksi suora väylä. Metsään ei edelleenkään kannata mennä ja maltti on valttia. OB-aluetta pururatojen välinen kosteikko, sekä korin oikealla puolella sijaitseva merkitty metsäalue.

Väylä 4: Mäkilähtö -

Pituus 63 metriä. Par 3

Mäen päälle heitettävä väylä. Tiiltä vaaditaan tulista draivia, koska korkeusero saa väylän tuntumaan pidemmältä kuin se todellisuudessa onkaan.

Väylä 5

Pituus 70 metriä. Par 3

Edellisen peilikuva, jossa mäen alla olevat OB-alueet tekevät väylästä mielenkiintoisen.

Väylä 6

Pituus 68 metriä. Par 3

Suoraan parkkipaikan yli metsän keskellä sijaitsevalle korille heitettävä helppo väylä. Tiiltä huono näkyvyys väylälle, joten varmista ettei edessä ole autoja tai muita liikkujia.

Väylä 7

Pituus 59 metriä. Par 3

Parkkipaikan yli pienen mäen päälle heitettävä, lopussa tiukasti oikealle kaartava väylä.

Väylä 8

Pituus 66 metriä. Par 3

Metsän keskeltä täysin sokeana heitettävä mielenkiintoinen väylä. Heittolinjan löytämiseen tarvitaan mielikuvitusta, mutta täysin tuuripeliä tämäkään väylä ei ole. Erityistä varoivaisuutta noudatettava sillä tiiltä ei väylälle minkäänlaista näköyhteyttä. (Väylä muutostöiden alla turvallisuussyistä)

Väylä 9

Pituus 72 metriä. Par 3

Tietä myöten heitettävä väylä joka kaartaa lopussa rajusti vasemmalle metsään. Huomioi tien molemmin puolin sijaitsevat leirintäalueet.

Väylä 10

Pituus 77 metriä. Par 3

Suorahko väylä korille, joka sijaitsee hieman tien oikella puolella. OB-aluetta korin takana olevasta ojasta kaikki eteenpäin ja ennen koria oikealla sijaitseva jousiammuntapaikka.

Väylä 11

Pituus 57 metriä. Par 3

Lentopallokentän yli, tiukkaa ja mutkittelevaa metsäväylää pitkin heittävä väylä. OB-aluetta oikealla sijaitsevasta ojasta kaikki eteenpäin ja korin taakse merkitty kosteikko.

Yksi arvostelu radalle “Metsäkartano

Vastaa