"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Metsäkartano

Radan kuvaus

Metsäkartanon leirintäalueella sijaitseva frisbeegolf rata kiertelee upeissa kangasmetsämaisemissa osin pururataa mukaillen.

Lue lisää

Rata on uusittu 11-väyläiseksi kesällä 2012 metsäkartanon ja paikallisten harrastajien toimesta, nykyisellään se tarjoaa mukavasti haastetta jo vähän kokeneemmallekkin pelaajalle. Radan ihannetulos on 34 ja väylien pituudet vaihtelevat välillä 50-200 metriä. Radalta löytyy opasteet ja merkityt heittopaikat väyläkarttoineen.

Radalla pelattaessa on otettava huomioon muut pururadalla liikkujat sekä leirintäalueiden käyttäjät. Sesonkiaikoina joidenkin väylien pelaamista tulee harkita tilanteen mukaan. Erityisesti väylillä 6,7 ja 8 voi olla leiriytyjien autoja tiellä. Väylä 10 sijaitsee myös jousiammuntapaikan välittömässä läheisyydessä joten ottakaa ammuskelevat leirikoululaiset huomioon!

Radan metsäisestä luonteesta johtuen spotterin/spottereiden käyttö suositeltavaa. Radan ylläpito on satunnaista, mutta väylien suunnittelussa on tämä otettu huomioon. Parhaimmillaan rata on keväisin ja syksyisin, johtuen aluskasvillisuuden ja leirikoululaisten vähyydestä.

Nuorisokeskus Metsäkartano tarjoaa radan välittömässä läheisyydessä kahvila- ja ruokapalveluita. Vastaanotosta on myös mahdollisuus vuokrata kiekkoja.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Metsäkartanontie 700
  73900 Rautavaara


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  11

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Ukko Pulkkinen, Ville Ylivainio

 • Suunnittelija

  Metsäkartano

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Metsäkartano am

Ratakartta

Väylä 1: Metsäkartano am #1

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 2: Metsäkartano am #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 3: Metsäkartano am #3

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 4: Metsäkartano am #4

Pituus 31 metriä. Par 3

Väylä 5: Metsäkartano am #5

Pituus 37 metriä. Par 3

Väylä 6: Metsäkartano am #6

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 7: Metsäkartano am #7

Pituus 36 metriä. Par 3

Väylä 8: Metsäkartano am #8

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 9: Metsäkartano am #9

Pituus 57 metriä. Par 3

Metsäkartano pro

Ratakartta

Väylä 1: Metsäkartano pro #1

Pituus 109 metriä. Par 3

Pururataa pitkin heitettävä suorahko väylä pienen mäkikumpareen päällä sijaitsevalle korille. OB-aluetta vasemmalla sijaitsevasta ojasta kaikki eteenpäin. Ihannetulokseen pääsee helposti varmistamalla avauksen pururadan mutkaan.

Väylä 2: Metsäkartano pro #2

Pituus 109 metriä. Par 3

Oikealle kaartava pururataa myöten heitettävä väylä. Pururadalla pysyminen ensiarvoisen tärkeää sillä muutoin ihannetulokseen pääseminen vaatii lähes yli-inhimillisiä suorituksia.

Väylä 3: Metsäkartano pro #3

Pituus 196 metriä. Par 4

Julmettoman pitkä, mutta onneksi suora väylä. Metsään ei edelleenkään kannata mennä ja maltti on valttia. OB-aluetta pururatojen välinen kosteikko, sekä korin oikealla puolella sijaitseva merkitty metsäalue.

Väylä 4: Metsäkartano pro #4

Pituus 63 metriä. Par 3

Mäen päälle heitettävä väylä. Tiiltä vaaditaan tulista draivia, koska korkeusero saa väylän tuntumaan pidemmältä kuin se todellisuudessa onkaan.

Väylä 5: Metsäkartano pro #5

Pituus 70 metriä. Par 3

Edellisen peilikuva, jossa mäen alla olevat OB-alueet tekevät väylästä mielenkiintoisen.

Väylä 6: Metsäkartano pro #6

Pituus 75 metriä. Par 3

Suoraan parkkipaikan yli metsän keskellä sijaitsevalle korille heitettävä helppo väylä. Tiiltä huono näkyvyys väylälle, joten varmista ettei edessä ole autoja tai muita liikkujia.

Väylä 7: Metsäkartano pro #7

Pituus 59 metriä. Par 3

Parkkipaikan yli pienen mäen päälle heitettävä, lopussa tiukasti oikealle kaartava väylä.

Väylä 8: Metsäkartano pro #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Metsän keskeltä täysin sokeana heitettävä mielenkiintoinen väylä. Heittolinjan löytämiseen tarvitaan mielikuvitusta, mutta täysin tuuripeliä tämäkään väylä ei ole. Erityistä varoivaisuutta noudatettava sillä tiiltä ei väylälle minkäänlaista näköyhteyttä. (Väylä muutostöiden alla turvallisuussyistä)

Väylä 9: Metsäkartano pro #9

Pituus 72 metriä. Par 3

Tietä myöten heitettävä väylä joka kaartaa lopussa rajusti vasemmalle metsään. Huomioi tien molemmin puolin sijaitsevat leirintäalueet.

Väylä 10: Metsäkartano pro #10

Pituus 77 metriä. Par 3

Suorahko väylä korille, joka sijaitsee hieman tien oikella puolella. OB-aluetta korin takana olevasta ojasta kaikki eteenpäin ja ennen koria oikealla sijaitseva jousiammuntapaikka.

Väylä 11: Metsäkartano pro #11

Pituus 57 metriä. Par 3

Lentopallokentän yli, tiukkaa ja mutkittelevaa metsäväylää pitkin heittävä väylä. OB-aluetta oikealla sijaitsevasta ojasta kaikki eteenpäin ja korin taakse merkitty kosteikko.

2 arvostelua radalle “Metsäkartano

  Rautavaaran kunnassa nuoriso- ja matkailukeskus Metsäkartanon frisbeegolfrata. Pituutta radalla 11-väylää (946m) ja B3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3600m.

  Vain kohtuullisia korkeuseroja sisältäneen radan kiertäminen kävi kevyestä kuntoilusta. Maisemat ovat upeat ja koronan helpottaessa myös keskuksen monipuoliset palvelut lähellä. Radalla oli vaihtelevia ja hyviä väyliä mistä nro 5 oli komea alamäkiväylä (nro 4 samaa mäkeä ylös). Heittopaikkaopasteet hyvät vaikkakin monesti kaatuilleet.

  Moni asia oli myös rempallaan. Ei infokarttaa. Heittopaikat maapohjaa ja lankulla merkityt. Korit tehnyt omametallipaja.com ja olisivat menneet paremmin, jos olisivat olleet suorassa. Ratasuunnittelu pahasti hakoteillä sillä monesti seuraavan väylän heittopaikka oli keskellä edellisen väylän heittolinjaa. Lisäksi heittopaikat ja korit liian lähekkäin ja lisäksi eri väylien heittolinjat leikkasivat usein keskenään. Vaikka nyt oli hiljaista, niin turvallisuuspuutteita oli ratasuunnittelu osalta liikaa. Rakennukset ja autot eivät vaarassa kuin yhdellä väylällä.

  Radasta oli pelattavissa sivuston mukainen layout, mutta hämmennystä aiheutti ilmeisesti am-versio missä lyhyemmät väylät ja kpl-määrät pienemmät. Ei ollut mihinkään karttaan niitä merkitty, joten sai arpoa, että mistä sitä pitikään heittää… Siirtymät kohtuulliset, mutta next tee -kylttien puute haittasi kovasti. 1-väylä aika hasardi, kun oikealla odotti vesistö ja vasemmalla syvähkö oja ja tähän aikaan veden pinta hyvin korkealla.

  Rata oli isoista puutteista huolimatta mukava pelata. Jo Metsäkartanoon tulo oli elämys, sillä harvoin noin mutkaisia teitä tulee ajeltua. Miljöö oli upea ja keskus ulottautuu todella monipuolisten toimintojen muodossa laajalle. Uimarantakin palvelee kesällä heittäviä. Väylät mukavia ja vaihtelevia ja heittotilaakin pääosin mukavasti.

  Rata kaipaisi isoa remonttia kaikessa suhteessa, sillä yllä kerrottuja puutteita oli paljon. Maasto niin hyvää, jotta saisi helposti jopa 18-väyläisen radan tehtyä. Nyt ei ole kiire pelaamaan uudestaan, mutta matkailukeskukseen voisi ihan hyvin tutustua myöhemmin paremmin.

  2/5

Vastaa