"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Merenlahden frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Merenlahden frisbeegolfrata on Merenlahden kylällä Taipalsaarella sijaitseva 9-väyläinen rata, joka sopii aloittelijoiden lisäksi myös tarkkuusheittoja kaipaaville konkareille.

Lisää 2020 perustetun seuran nettisivuilta: www.lepatus.fi

Lue lisää

Kesällä 2020 uudistettu rata sai uudet korit (pdga hyväksytyt Viking Royal Basket) ja heittopaikat, minkä lisäksi radan layoutia päivitettiin monipuolisemmaksi.

Rataa ylläpitää Merenlahden Lepatus ry.

 

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Orjainniementie 18
  53850 Taipalsaari


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Viking Royal Basket

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Merenlahden Lepatus ry

 • Suunnittelija

  Merenlahden Lepatus ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Merenlahden frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Leevin lepatus

Pituus 60 metriä. Par 3

Rata aloitetaan urheilukentältä suoralla, 60-metrisellä väylällä. Korille kannattaa lähestyä oikealta, sillä korin vasemmalla puolella olevat puut hankaloittavat puttaamista vasemmalle karanneista avauksista. Korin takana oleva Orjainniementie on OB-aluetta, joten koko kädellä ei kannata riuhtaista. Tämän väylän selvittää helposti midarilla.

Väylä 2: Paten pamaus

Pituus 59 metriä. Par 3

Ykkösväylän jälkeen kävellään parisataa metriä läheiselle soramontulle, jossa seuraavat kuusi väylää sijaitsevat. Kakkosväylä on lähes samanmittainen edellisen väylän kanssa, mutta suoran heiton estää tällä kertaa keskellä väylää törröttävä pusikko. Puskan voi kiertää molemmin puolin oman maun mukaan, saattaapa joku heittää siitä ylikin. Oikealle liiaksi karkaavat heitot päätyvät metsään, josta voi neulasten lisäksi tarttua mukaan pari ylimääräistä heittoa. Huomioi tällä väylällä vieressä kulkeva 4-väylä: anna väylällä heittävän ryhmän pelata väylän loppuun ennen avausta.

Väylä 3: Danielin dasaus

Pituus 76 metriä. Par 3

Kolmas väylä tarjoaa kumpuilevaa maastoa vajaan 80 metrin verran. Avauspaikalta heitetään loivaan ylämäkeen, joka huipun jälkeen kääntyy alamäeksi. Kori sijaitsee loivassa rinteessä, johon heitetty kehno putti saattaa rollata takaisin montun pohjalle. Väylä kääntyy loivasti oikealle, ja suoraan pitkälle liitävä tai vasemmalle feidaava heitto saattaa päätyä tiheään metsikköön. Väylä avautuu reilusti tiiauspaikan jälkeen oikealta tarjoten runsaasti tilaa kakkosheitolle, joten vähänkin epävarmat avaukset kannattaa suunnata sinne.

Väylä 4: Husseinin huiska

Pituus 80 metriä. Par 3

Nelosväylällä kaarretaan reippaasti oikealle, mihin oikeakätisten fore ja vasureiden rystyheitto ovat varmoja valintoja. Väylän oikealla puolella pelotteleva metsä imaisee liiaksi kaartavat kiekot, mutta muuten väylällä on vain matalahkoa pusikkoa ja puuntaimia. Varo väylällä 2 heittäviä ja anna seurueen heittää väylä loppuun ennen omaa avaustasi.

Väylä 5: Eetun erikoinen

Pituus 76 metriä. Par 3

Tähän väylään on kaksi lähestymistapaa: joko heitetään kiltisti väylää pitkin tai haetaan isoa kalaa heittämällä uhkarohkeasti puiden ja pensaiden yli. Suoraan edessä avauspaikalta on laaja pusikko, jonka keskelle et todellakaan kiekkoasi halua. Avauspaikan molemmin puolin on puita, joihin väärin ajoitetulla irrotuksella kiekko pysähtyy lähes varmasti. Pitkäksi menneet avaukset saattavat ajautua korin takana olevaan tiheään metsikköön, samoin kuin pitkäksi oikealle karanneet avaukset.

Väylä 6: Timpan tiraus

Pituus 85 metriä. Par 4

Kutosväylä on radan ainoa par 4, ja vaikka mittaa ei paljoa väylällä ole par-lukemaan nähden, täytyy avauksen olla täydellinen mikäli haluat saada kiekon puttausetäisyydelle. Väylä koostuu kahdesta pätkästä, joista ensimmäinen avataan kapeahkon mutta kasvillisuudeltaan harvan kaistaleen läpi alamäkeen. Tämän jälkeen väylä kääntyy tiukasti vasemmalle kapean metsäkaistaleen läpi, jonka jälkeen kori on suoraan edessä. Eaglea havitteleva voi yrittää oikaista hyzerilla metsän yli, mutta tässä on suuri riski päätyä tiheään metsään, jolloin korttiin ei bogeya parempaa saa.

Väylä 7: Jukiksen jekku

Pituus 60 metriä. Par 3

Hiekkamontun viimeinen väylä on tiukka metsäväylä, jossa vaaditaan tarkkuutta väylällä pysymiseen. Heti väylän alussa on vasemmalle kaartuva mutka, jonka jälkeen korille on suora linja. Väylää ympäröivä metsä on kohtalaisen tiheää, ja kiekko onkin helpompi saada metsään kuin sieltä pois. Väylän voi pelata joko ilmaa pitkin tai rollerina, joista jälkimmäinen tuo parhaassa tapauksessa helpon birdien tai huonossa tapauksessa metsään rollatessaan tuplabogeyn. Avaus pyritään joka tapauksessa saamaan mahdollisimman pitkälle ja mahdollisimman keskelle väylää, jolloin pitkällä putilla on mahdollista pelata pirkko korttiin.

Väylä 8: Retun rytky

Pituus 65 metriä. Par 3

Kahdeksas väylä palauttaa pelaajan takaisin urheilukentälle lyhyen mutta armottoman väylän muodossa. Väylän vasemmalla puolella kulkeva Orjainniementie on OB-aluetta, joten vasemmalle karkaavat heitot tuovat korttiin helposti ylimääräisen heiton. Midarilla tai putterilla avattuna tämän väylän pitäisi olla helppo nakki.

Väylä 9: Jyrkin jysäys

Pituus 100 metriä. Par 3

Rata päätetään suoraan satametriseen väylään, joka kulkee urheilukentän lävitse aina vastapuolella olevan metsän reunaan asti. Avauspaikka on keskellä kapeaa metsäkaistaletta, mutta avautuu nopeasti. Urheilukentän pinta mahdollistaa myös rollerilähestymiset, mikäli käsi ei suoralla heitolla korille riitä. Huomioi mahdolliset urheilukentällä liikkujat ja varoita etukäteen heitostasi.

11 arvostelua radalle “Merenlahden frisbeegolfrata

  Taipalsaaren kunnassa Merenlahden frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 661m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2310m. Pelattu 23.8.2023.

  Merenlahden radan väylät kulkivat aivan tasamaalla, mutta yhdellä pitkällä siirtymätaipaleella oli isompi mäki, joten jopa jonkimoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät itsessään pääosin ihan ok, kivoja, suht lyhyttä ja myös avointa, mutta haasteellistakin väylää oli tarjolla. 9-väylä nätti radan lopetusväylä.

  Radan rakenteista parasta osaa näyttelivät pdga hyväksytyt Viking Royal Basket korit korinumeroineen. Next tee -kylttejä mukavasti. Roskis ja taukopenkkejä löytyi myös. Löytökiekkolaatikkokin löytyi, tosin ilman lukkoa. Samoin lainattavien kiekkojen laatikko. Kylätalon mailta löytyi myös tulipaikka puineen, kuivikekäymälä ja nurmikenttä draiverien ulkoiluttamiseen. Taipalsaaren keskustaan 28km matkaa. Lappeenrannan keskustan palvelut 16km päässä.

  Mutta ei… ei ollenkaan. Rata hajanainen kuin mikä, sillä kahteen kertaan piti kävellä 250m siirtymät ( 1-2 ja 7-8 ). Ei toki mikään älytön matka, mutta toi heti hajanaisen fiiliksen. 2-väylän heittolinjaa en hahmottanut vaikka sitä siinä tovin, jos toisenkin tuumailin, raivaamista olisi paljon, sillä ilmeisesti oikean kautta olisi tarkoitus linjakin jostain löytyä. 4-väylän heittolinja lopulta tismalleen sama kuin 2-väylän ainoa edes vähänkin järkevä heittolinja. 4-väylän kori sekä väylien 5, 7 ja 2 heittopaikat kirjaimellisesti yhdessä sumpussa mikä hyvin vaarallinen ratkaisu. Nyt olin yksin heittämässä, mutta, jos joku muukin sattuisi radalla eksymään, niin… 6-väylän heittopaikka siirretty. Aiempi heittopaikka hyvä, mutta uusi ihan mahdoton, jos raivauksia ei tehdä. Uudella linjauksella amatöörille alle metrin levyinen rakonen mihin lottoamalla pitäisi osua. 7-väylän mando totaalisen turha. Väylän linjaus aivan mahdoton, sillä jyrkkä kaarre vasemmalle tulee liian nopeasti. Koko rata täynnä sokkoja ja vaarallisia ratkaisuja. 9-väylän heittolinja ja 1-väylän heittopaikka tulilinjalla toisiinsa nähden ja likellä vielä lasten leikkipaikka.

  Rakenteista karttaankin voisi panostaa. Kulahtanut A4-tulostus menee toki, mutta, jos vain resurssia riittäisi, niin kunnollinen ja isompi kartta olisi aina tyylikkäämpi. Heittopaikat periaatteessa hyvät ja uudet, mutta keinulauta fiilistä pääsi väkisinkin syntymään, varsinkin 3-väylällä. Heittopaikoilla olevat opasteet olivat koko radan osalta kulahtaneet ja muutamalla väylällä suorastaan repeytyneet.

  Merenlahden rataa on kunnostettu pienen seuran uutteralla toiminnalla, mutta tietämys ja näkemys lajin järkevään rakentamiseen ei ole seurannut selvästikään matkassa riittävästi mukana. Muutama väylä oli ihan miellyttävää tekemistä ja avoimet väylät miellyttävät aina. Erityisesti väylät 2-7 sellaisessa sumpussa, että ihan hirvitti turvallisuuden kannalta. Rakenteissa ja väylissä muutoinkin paljon korjattavaa. Tuollaisessa kunnossa, vaikka uudistus tehty, niin valitettavasti hyvin kehno rataviritelmä. En pelaisi uudestaan, vaikka Taipalsaarelle muuttaisin.

  1/5

  Rata sai todellisen kasvojenkohotuksen uusimisen myötä. Korit ja heittopaikat ovat hyvät, samoin opasteet ja siirtymät väylältä toiselle. Kovakätisille tarjolla on vain lähäriharjoittelua, mutta harrastelijoille tämä on oiva rata. Tietyillä väylillä kasvillisuutta on enemmänkin, mutta näillä etäisyyksillä siitä ei paljoa ole haittaa.

  Rata päivitetty asianmukaiseksi heinäkuussa 2020.
  Mopolla ei mahottomia, niinhän sitä sanotaan. Yksityisten ihmisten lahjoituksilla, talkootyöllä ja rajallisella määrällä käytettävää maa-aluetta tuli täysin pelattavissa oleva rata. ”Ammattilaisten” kannattaa tosiaankin jättää väliin, koska meillä ei ole kovakätisille yhtään väylää. Kyläläisten, mökkiläisten ja lähialueella asustelevien täydellisyyttä hipova ilon, liikunnan ja sosiaalisen kanssakäymisen kehto. Iso suositus nykykunnossa.

  No joo, tuli käytyä mökkireisulla ”heittämässä” tämä rata läpi. Kierrellyt ratoja ympäri suomen, mutta nyt löytyi se pohjanoteeraus. Korit tai oikeastaa ne nippuside kyhäelmät ei nyt oikein anna mitään positiivista sanottavaa. Väylät on mitä on… En suosittele kenellekään.
  Alue on kyllä ihan kehityskelpoinen, jos vaikka aloittas laittamalla kunnon korit, väylämerkit ja käyttäisi raivaus sahaa…

  Tuli heitettyä syyskuun lopussa kyseinen rata, ei mikään maailman paras rata mutta kuitenkin ihan pelattava. Joidenkin ratojen muodot ovat aika erikoisia ja korit ovat sellaisia koreja, joita näkee ihmisten pihoillakin, eli noin 20:lla ketjulla varustettuja koreja. Avaus- ja lähestymisheittojen tarkkuus ovat tällä radalla valttia.

  Hyvin ajaa asiansa kyläläisten ja mökkiläisten aktiviteettina. Kokeneempien pelureiden ei kannata kuitenkaan kylille asti ajaa, rata kohtalaisen lyhyt eikä samalla tasolla Lappeenrannan muiden ratojen kanssa. Hyvä 9-väyläinen perusrata kuitenkin?

  0/5…
  Rata edelleen paikoillaan ja kaikki mitä yllä on mainittu, pitää paikkansa. Sivun ratakartta pitää paikkansa Heittopaikat on merkittu opasteilla, jotka ovat haalistuneet ajan kanssa. Korit Future Sportin takuulaatua, roikkuvat ketjut parsittu kasaan nippusiteillä. Kai radalla jokin käyttäjäkuntansa on. Jos ei ole pakko päästä heittämään, ei kannata tulla. Nopeasti heitetty ja bongattu.

  Paikalliselle urheilukentälle ja metsäteille tehty lyhyt 9-väyläinen ”rata”. Vastaa kysymykseen mitä jos kantaisin koreja metsään ja kentälle, myös vähän ylimääräisiäkin(?) koreja. Paljon kehitettävää heittopaikoissa (mistä pitäisi heittää?), opasteissa, koreissa (osa rikki + yli 10 ketjua olisi kiva) ja väylissä. Nykymuodossa ei tutustumisen arvoinen, toivotaan jatkokehitystä.

Vastaa