"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mellonmäen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vuonna 2017 jo 18-väyläiseksi laajentunut frisbeegolf-rata Imatran Mellonmäellä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Akantie 9
  55100 Imatra


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Betoni

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Vuoksen DiscGolf ry

 • Suunnittelija

  Vuoksen DiscGolf ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Mellonmäen frisbeegolfrata

Väylä 1: Mellonmäki #1

Pituus 161 metriä. Par 4

Väylä 2: Mellonmäki #2

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 3: Mellonmäki #3

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 4: Mellonmäki #4

Pituus 135 metriä. Par 4

Väylä 5: Mellonmäki #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 6: Mellonmäki #6

Pituus 150 metriä. Par 4

Väylä 7: Mellonmäki #7

Pituus 117 metriä. Par 4

Väylä 8: Mellonmäki #8

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 9: Mellonmäki #9

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 10: Mellonmäki #10

Pituus 84 metriä. Par 3

B-heittopaikka, 66m, par 3

Väylä 11: Mellonmäki #11

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 12: Mellonmäki #12

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 13: Mellonmäki #13

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 14: Mellonmäki #14

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 15: Mellonmäki #15

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 16: Mellonmäki #16

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 17: Mellonmäki #17

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 18: Mellonmäki #18

Pituus 203 metriä. Par 3

B-heittopaikka, 142m, par 3

8 arvostelua radalle “Mellonmäen frisbeegolfrata

  Heitetty kivassa syyssäässä – 20 vieläpä ratamestari oppaana.
  Positiivinen yllätys! Rata on virkistävän omalaatuinen pläjäys. Heikommallakin heittokädellä pärjää, mutta vain jos on tarkka. Näin lyhyistäkin väylistä ollaan saatu mielenkiintoisia. Korkeuseroja on monella väylällä, mikä ainakin omasta mielestä tekee radasta aina houkuttelevamman. Täällä maastonmuodot on käytetty kivasti hyödyksi ja rata päättyy upeaan liidätykseen vanhaa laskettelurinnettä alas rinteen pohjalle.
  Rata on kuulemma vielä työn alla ja mm. portaita kuulemma on tulossa pahimpiin paikkoihin. Tämä on kuitenkin vain loppusilausta, rata oli jo nyt erittäin hyvässä kunnossa ja todellakin heittämisen arvoinen. Ruohot oli leikattu, tiipaikat hyviä, opasteet kunnossa, upeita monipuolisia väyliä. Koritkin olivat aivan uusia. Jos nyt jotakin haluaa parantaa niin muutama siirtymä oli vähän ärsyttävä, esimerkiksi 1-väylältä 2:lle.
  Puuhaporukalle vain tsemppiä radan saattamiseksi lopulliseen loistoonsa. Nyt arvio 4-/5.

  Paljon mainettaan parempi rata.

  Pelattu 14.7.2020.
  Tiit kunnossa, väylät siistittyjä, ratakartta ja väyläoppaat ajantasalla.
  Väyläoppaan QR-koodilla saa puhelimeensa ratakartan ja ko väylästä valokuvat jne.

  Hyvinkin vierailun arvoinen rara.

  Ratakartta täysin väärä, rata ilmeisesti nykyään 18-väyläinen. Itse löysin noin 6 väylää ennen kuin turhauduin ja poistuin. Heinä oli pitkää rinteissä, koreja kahta erilaista ja tiitä montaa eri sorttia.

  Voisi suoraan sanoa rataesittelyssä, että rata on 18-väyläinen eikä ole opasteita, tuli turha reissu radalle ilman paikallista opasta.

  Ne väylät, mitkä löysin, oli mielenkiintoisia ja haastavia, harmi vaan että radan opasteet ja info on täysin olemattomat.

  Rata tosiaan 18-väyläinen, mutta ilman karttaa tai opasteita emme lähteneet kaikkia lisättyjä väyliä edes etsimään. Jo 12-väyläisenä rata tuntuu vähän keskeneräiseltä. Monen väylän sivussa oli reilun metrin korkuista heinää ja nokkospusikkoa, joillain väylillä jopa ihan väylän keskellä. Iso osa pelaamiseen käytetystä ajasta meni kiekkojen etsimiseen. Korit olivat vähintäänkin epäilyttävät ja tiipaikat pienet ja ahtaat.

  Ainoa plussa tulee siitä, että ruuhkaa ei radalla ollut. Ymmärrän toki myös syyn siihen, sillä itsekään en meinaa tänne enää montaa kertaa tulla kiekkojani kadottamaan. Toivottavasti paikallinen seura hoitaa ensimmäisenä 12 väylää hyvään kuntoon ja jatkaa laajentamista vasta sen jälkeen. Hyvin ylläpidettynä rata voisi olla häpeäpilkun sijasta hieno lisä Imatran laajaan ratavalikoimaan.

  Rata laajentunut 18-väyläiseksi ja uusimmat väylät eivät ehkä ihan valmiita. Hauskoja ja tavallisesta poikkeavia väyliä runsaasti. Omalaatuinen positiivisessa mielessä. Hyvällä ylläpidolla (heinien niitto, kunnon raivaukset, pidemmät tiipaikat) antaisin 5/5. Toki nytkin oli jonkin verran niitetty ja haketettu, mutta haastava kasvusto vaatii vielä enemmän. Nyt ”vain” 3/5. Toivon kovasti, että tätä rataa kehitetään ja ylläpidetään jatkossa. Tulen uudelleenkin.

  Korit siis Westside black basket ja niiden varaan radan rakentaminen on kyllä sellaista puuhaa että ei pitkään kestä.
  Korit aseteltu melko haastaviin paikkoihin ja alle laitto monessa paikassa se ainoa järkevä asia koska ohi vetämällä on koko ajan rinteestä alas.. Melko fyysinen nyppylän kierto on joten kovin montaa kertaa ei tässä maistu.. Silti combo Imatran muihin ratoihin on loistava ja yhden päivän visiitti koko ratojen kiertämiseen maistuu kyllä hyvälle tällä lisäyksellä.

  3/5…rata muodostaa siirtymineen ja väylineen järkevän kokonaisuuden. Väylät ovat monipuolisia ja heittovalikoimaa voi käyttää vaihdellen, koska heittoreittejä löytyy. Betoniset tiimatot erinomaiset, lautaviritelmät ovat märkinä liukkaita. Korkeuseroja on mukavasti, etenkin viimeisen väylän liidätys on hieno. Valitettavasti emme vain löytäneet viimeisen väylän koria. Korit ovat muutenkin vähän heppoisen oloiset, kuinkahan kauan pysyvät kunnossa? Opasteisiin on myös syytä panostaa. Kuten yllä on mainittu, niin rata kaipaa varsinkin kesäaikaan huoltoa/ylläpitoa. Rata sopii hyvin profiililtaan muiden Imatran ratojen joukkoon, koska muilla radoilla ei näin kovia korkeuseroja olekaan.

  Aika HC rata. Kaikenlaista jännää väylää. Kasvukaudella vaan mahdoton pelata ilman paikallisopasta ja spottaamista monella väylällä. Tai näin toukokuussa, en tiedä miten mahtoi olla talkoilu ym. kesemmällä/ensi vuonna, mutta kasvusto vaikutti sellaiselta että vaikka vetää machetella matalaksi niin viikon päästä sama.

Vastaa