"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mellilänjärvi DiscGolfPark

Radan kuvaus

18-väyläinen Mellinjärvi DiscGolfPark sijaitsee kauniin järven ympäristössä, ja kierroksen päätteeksi on mukava pulahtaa vilvoittavaan järveen.

Lue lisää

Rata tarjoaa monenlaisia haasteita korkeuserojen ja vesielementin myötä. Ensikertalaisille tai muutaman kerran pelanneille suositellaan väyliä nro 14-18, toki muuallakin saa pelata, mutta kiekot saattavat karata järven pohjaan. Kannattaa rohkeasti jättää väyliä pelaamatta, mikäli tuntuvat liian haastavilta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Huovintie 1
  32300 Loimaa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Mellilänjärvi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Mellilänjärvi DGP #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Ensimmäinen väylä on heti selkeä pirkkoväylä kokeneemmille heittäjille. Kori on kuitenkin rinteessä joten hyvälläkin heitolla kiekko pomppii helposti hieman kauemmas korista. Väylä myötäilee heti järven rantaa joten vasemmalle karkaava heitto saattaa tuoda harmistusta heti alkuun järvikiekon myötä...

Väylä 2: Mellilänjärvi DGP #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Toinen väylä heitetään ylämäkeen joten voimaa heitossa saa olla yllättävän paljon. Kori ei näy tiille. Vasemmalla edelleen järvi joka helposti "pakottaa" heittämään liikaa oikealle rinteeseen. Autotie on myös oikealla aivan väylän vieressä. Tie on OB-aluetta ! Varothan tiellä liikkuvia ajoneuvoja !!!

Väylä 3: Mellilänjärvi DGP #3

Pituus 94 metriä. Par 3

Kolmas väylä on visuaalisesti hieno, mutta todellisuudessa pelottava. Heitetään ylhäältä järvenkulman yli n. 20 metriä alemmaksi. "Liian rohkea" heitto on helposti järven pohjassa kun taas liian seifti heitto löytyy jyrkästa puisesta rinteestä korin takana. Korille ja sieltä pois pääsee 54 askelman rappusia pitkin eli seuraavalle väylälle mennään pulssi korkealla!

Väylä 4: Mellilänjärvi DGP #4

Pituus 187 metriä. Par 4

Ensimmäinen par 4 jossa puoleen väliin mennään metsäränniä pitkin ja loppu hieman avoimempaa. Oikealla väylä viettää alaspäin läheisen talon pihalle, joka on OB aluetta. Eli ylikippaava heitto ei ole suotava. Korin lähellä oikealla on melko syvä monttu jonne ei kannata joutua sillä pari ylimääräistä heittoa voi olla tiedossa.

Väylä 5: Mellilänjärvi DGP #5

Pituus 83 metriä. Par 3

Melko selkeä väylä, jossa kahden puun välistä voi heittää sekä forella, että bäckärillä ja pirkkoon on kokeneemmilla viskojilla kaikki mahkut.

Väylä 6: Mellilänjärvi DGP #6

Pituus 92 metriä. Par 3

Selkeä rystyväylä joko suoraan tai kauempaa hyssenä (tosin puita hieman tiellä). Kori näkyy huonosti tiiille ja yli 100 metrinen tai liikaa vasuriin kääntyvä heitto voi päätyä järveen. Ota myös tuulet huomioon varsinkin puteissa...

Väylä 7: Mellilänjärvi DGP #7

Pituus 110 metriä. Par 3

Taas visuaalisesti mahtava lahdelman ylittävä väylä, jossa kuitenkin kaikki ainekset "katastrofille". Kokemattomamman heittäjän kannattaa harkita seiftireittiä oikean kautta par-tulosta metsästäen. Reilun satkun heitolla toki pääsee pirkkoputille, mutta hiukankin liian korkea heitto feidaa varmuudella järveen...make your choise!

Väylä 8: Mellilänjärvi DGP #8

Pituus 81 metriä. Par 3

Suhteellisen selkeä väylä, jossa forella puita väistellen pääsee pirkkoputille mikäli heitossa riittää mitta. Toki myös rystyllä putteri-/midarigurut voivat saada kiekkonsa korille. Kori ei näy tiille.

Väylä 9: Mellilänjärvi DGP #9

Pituus 177 metriä. Par 4

Radan toinen par 4, jossa avaus kannatta suunnata väylän keskellä n. 100 metrin päässä olevaa koivua kohti. Kättä sinne asti pääsy toki vaatii. Tämän onnistuessa on kaikki mahkut lähestymisessä pirkkoputille. Hieman ennen koria oikealla alas viettävä rinne jonne ei kannata heittää... Toisaalta tämän väylän heitettyäsi voit pitää "etuysin" jälkeisen hermolepotauon penkillä katsellen Mellilänjärven upeita maisemia!!!

Väylä 10: Mellilänjärvi DGP #10

Pituus 178 metriä. Par 4

Radan viimeinen par4 väylä. Ehdottomasti myös radan vaikein väylä, joka myötäilee aivan järven rantaa. Vähintään 130 metrisellä antsalla on mahkut leveämmälle sweet spot-alueelle, mutta 80-110 metrin päässä tiiltä on väylän kapein kohta joten sukeltajille tulee helposti töitä! Seiftinä toki voi pelata oikean puolen hiekkarinteeseen, mutta jatkoheittoa ei ole kovin miellyttävä rinteestä heittää...

Väylä 11: Mellilänjärvi DGP #11

Pituus 71 metriä. Par 3

Lyhyehkö metsäränni, jossa tarkat suorat korille asti kantavat heitot antavat pirkkomahdollisuuden. Junarata takana, mutta sinne on ainakin 100 metriä...

Väylä 12: Mellilänjärvi DGP #12

Pituus 70 metriä. Par 3

Taas puiden välistä heitettävä lyhyehkö väylä, joka viettää loivasti ylöspäin. Kori sijaitsee kivikoiden keskellä eikä näy tiille. Hyssekin on mahdollinen, mutta puita on esteenä.

Väylä 13: Mellilänjärvi DGP #13

Pituus 107 metriä. Par 3

Viimeinen sellainen väylä, jossa järvi on realistinen uhka. Toisaalta melko selkeä väylä, jossa kovakätisen suora heitto pienellä loppufeidillä n. 90 metrin päässä sijaitsevan puun oikealta kiertäen vie korille. Ylös karkaavat heitot kuitenkin päätyvät helposti järveen... Toki kovat foreheittäjät voivat järven rantaa hipoen heittää korille myös puun vasemmalta puolelta. Kori on puun takana joten ei näy tiille.

Väylä 14: Mellilänjärvi DGP #14

Pituus 80 metriä. Par 3

Selkeä suora metsäränni, jossa kuitenkin puut usein kopisevat...

Väylä 15: Mellilänjärvi DGP #15

Pituus 69 metriä. Par 3

Vasemmalle kaartuva lyhyehkö väylä, jossa heiton onnistuttava hyvin mennäkseen putille ilman puuosumia. Kori ei näy tiille.

Väylä 16: Mellilänjärvi DGP #16

Pituus 94 metriä. Par 3

Ylhäältä hieman alas heitettävä väylä, jossa nostoputille vaikeahko päästä puustosta johtuen. Tässä vaihtoehtona kokeneemmille heittäjille myös ylhäältä hysse tai antsa kunhan sen saa putoamaan ilman puuosumia puttietäisyydelle...

Väylä 17: Mellilänjärvi DGP #17

Pituus 100 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen heitettävä väylä, jossa vaaditaan myös tarkkuutta. Esteenä mm. puita, pensaita sekä sähkötolppa. Kori ei näy tiille, mutta sijaitsee kuitenkin melko aukealla alueella joten kovakätisillä on hyvän avauksen jälkeen putille tilaa.

Väylä 18: Mellilänjärvi DGP #18

Pituus 51 metriä. Par 3

Viimeinen tilaisuus pelastaa päivä! Suora "putteriväylä", jolla kierrokselle on pirkon muodossa helppo saada onnellinen loppu...käsittämättömän usein sekin pirkko vaan jää tekemättä-:)... ja sitten ei kun uimaan mikäli tarkenee !!!

12 arvostelua radalle “Mellilänjärvi DiscGolfPark

  Hienoimpia ehkäpä pitkät kaartuvat metsäväylät 4 ja 9 sekä lyhemmät suorat 11, 14 ja 18. Väylien väliset siirtymät sujuvasti lyhyehköjä.

  Laajemmin erilaisten heittäjäryhmien peliä ajatellen tekojärven vesiriski on liian hallitsevassa osassa kolmella väylällä… Rantapenkat myös ovat paikoin erittäin jyrkät, 35-40 astetta eli pitkän vesiosuuden ylittävästä maaosumastakin kiekko voi helpohkosti päätyä veden syvyyksiin.

  Väylistä viisi käyttää osanaan alueen kuntorataa… se asettaa haasteen heittoturvallisuudelle. Yksittäisissä paikoissa varsin pitkää vesakkoa, etenkin 16. ja 17. väylillä on talkootarvetta.

  Samalta suurelta parkkipaikalta monipuolinen virkistysalue, mm. rantalentopallokenttiä ja uimahyppytornikin!

  Turhan paljon vesikuumotuksia, etenkin väylä 3 on typerän vaikea ilman vaihtoehtoista reittiä. Etenkin vähemmän harrastaneen kannattaa skipata tämä rata kokonaan. Muille rata tarjoaa haastetta tai turhautumista.

  Rata 3 on hirveä rata.
  Kuka uskaltaa heittää 94 m veden yli? Sen lisäksi pitää heittää takaisin vettä kohti puitten läpi, kun kori on lähes rannassa.
  Ja olisi edes helpompi 2 kori tarjolla, että jaksaisi heittää.

  Ollaan kokeneita heittäjiä ja jätetään rata kesken, kun on liian vaikea

  Tätä rataa kävisi kotiseudulla käydessä heittämässä useamminkin JOS väylät saisi totaalisen raivauksen. Nyt nykykunnossa rata on aivan luokaton ja väylärajat hukkuu aluskasvillisuuteen! Radan tiedoissa tieto Ylläpito: Satunnainen kertoo kyllä paljon. Hukkaan menee menneiden vuosien satsaukset..

  Aivan järkyttävän pas** rata. Ei ole saanut mitään ylläpitoa ainakaan kahteen vuoteen. Väylät kasvavat metrin parin mittaista koivua ja kiekot hukkuu sen myötä lähes jokaiselle väylälle. Kannattaa kiertää vaikka päältä ajaisi.

  Kutakuinkin 70 rataa heittäneenä täytyy sanoa, että Mellilänjärvi on kaikkein lähimpänä sydäntä. Rata jonka vertaista ei meinaa millään löytyä, on tämä sen verran omalaatuinen. Tosin ei tämäkään täydellinen ole. Ensimmäisellä käynnillä 2013 kompastuin korin #11 läheisyydessä piikkilankaan, josta on vieläkin pieni arpi sääressä muistona. Siinä oli vanha maaston piilottama piikkilanka-aita, en tiedä onko enää. Pari tylsempää väylääkin löytyy, mutta myös pari todella hienoa vedenylitystä, joista ensimmäinen eli #3 on ehkä komein väylä mitä tiedän. Vedenylityksetkin on mahdollista kiertää jos käsi ei riitä ylittämiseen.

  Sijainti on upea, rata kiertää Mellilänjärven tyylikkäästi. En tiedä johtuuko suht syrjäisestä sijainnista, mutta koskaan täällä ei ole ollut pienintäkään ruuhkaa. Voi myös olla että veden läheisyys ja ylitykset pelottavat satunnaisempaa harrastajaa, eikä rata muutenkaan ole ihan sieltä helpoimmasta päästä.

  Hieno rata, missä vesi tekee oman lisänsä heittämiseen. Kokeneemmat heittäjät uskaltavat liidättää kiekkoa veden päällä, mutta väylät pystyy pelaamaan ”maitsekin”. Mikäli kiekko lentää järveen, niin sieltä sitä on turha enää hakea, sukeltajat hoitavat löytökiekot ja niiden palautukset. Kannattaa käydä, jos etsii erikoisempaa rataa.

  Rata sijaitsee kauniilla alueella, mutta on melkoisen vaativa ja rankka kierrettävä. Ajan mittaan metsässä sijaitsevat väylät varmasti tallautuvat paremmin pelattavaan kuntoon, mutta ainakin toistaiseksi rämpiminen risukoissa ja kompastelu nilkan korkuisiin kantoihin vähentää olennaisesti pelinautintoa. Runsas puusto tekee niin ikään heittämisestä hiukan puuduttavaa (pun intended). Kolmosväylä on komea, mutta useimmille tavallisille harrastepelaajille liian riskialtis heitettäväksi. Ehkä tämä tästä paranee ajan kanssa.

  Erittäin kaunis rata joka kiertää mellilänjärveä. Rataan kuuluu vedenylityksiä jotka valitettavasti on kaikki samansuuntaisia. (oikean käden fore tai antsa) Aloittelija kyllä pystyy seiftaamaan nämä kuivan maan yllä, vaikka se onkin vaikeaa kolmosväylällä.
  Suosittelen ehdottomasti käymään, mutta ota mukaan uhrattavissa olevia kiekkoja, saattaa tulla niille tarvetta.

Vastaa