"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Märynummen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Metsärata, jonka väylät on suunniteltu niin, että aloittelijoiden pitää opetella heittämään par-lukemiin pääsemiseksi. Jonkin aikaa heittäneet voivat metsästää pirkkoja ja kokeneet heittäjät pääsevät kokeilemaan eagleja parilla väylällä.

Lue lisää

Rata laajentunut 18-väyläiseksi kaudelle 2018. Väylien keskimitta on n. 97m ja Par 62. Tiit rakennettu maasta irti ja ovat varustettu tekonurmimatolla.

Kierroksen jälkeen mahdollisuus käydä uimassa parkkipaikan vieressä sijaitsevassa lammessa. Paikkana Märynummi on aivan loistava ja lähellä moottoritietä, joten radalle on myös helppo tulla kauempaakin.

1. tiin läheisyydessä on puttikori.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hirvitie 135
  25250 Salo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Mauri Lokkila, Mikko Rämö, Niko Jeskanen, Harri Saari

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Märynummen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Märynummi #1

Pituus 94 metriä. Par 3

Heitetään pienen hiekkakuopan yli. Korille pääsemiseksi vaaditaan suora 94m heitto. Puita on sekä oikealla, että vasemmalla.

Väylä 2: Märynummi #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Heitetään loivaan ylämäkeen. Rystyheittäjän pitää heittää, joko lievästi ylikääntävä tai anhyzerheitto. Alku hieman tiukempi. Puolen välin jälkeen ennen koria pieni aukio. Korille pääsee myös hieman tiukempaa hysselinjaa.

Väylä 3: Märynummi #3

Pituus 121 metriä. Par 4

Kori on kallion päällä. Avauksena toimii 100m lähes suora ja tasainen heitto ja siitä forehyssellä ylös korille. Tai suoraan vaan eaglea metsästämään ylös korille.

Väylä 4: Märynummi #4

Pituus 113 metriä. Par 4

Heitetään loivaan ylämäkeen kääntäen lopussa lievästi oikealle. Kori on pienen kallionyppylän päällä. Par on 4, mutta hyvällä avauksella pääsee hakemaan Pirkkoa tai jopa Eaglea

Väylä 5: Märynummi #5

Pituus 117 metriä. Par 4

Taitoa vaativa väylä. Ensin heitetään suora heitto n.55m sweetspottiin. Sieltä haetaan korille heittäen hyssepommi, joka kiertää puuryteikön. Kori on hiema alempana, joten heitolle vaaditaan tarkkuutta pituuden suhteen. Isokätisille löytyy myös omat haasteensa tältä väylältä. Tarjolla on kaikkea Eaglesta ja helpoista Pirkoista Bogeihin.

Väylä 6: Märynummi #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Heitetään loivaan ylämäkeen. Rystyllä heitettäessä ässäheitolla pääsee pirkkoa metsästämään. Forella saa myös pelattua helpon PARin.

Väylä 7: Märynummi #7

Pituus 67 metriä. Par 3

Tässä väylässä ei ole yhtä oikeaa heittoa. Kori on hieman korotetulla tasanteella, mutta tiiltä katsottuna kuitenkin alempana kuin itse tii. Fore/rysty suora/antza/hysse?

Väylä 8: Märynummi #8

Pituus 92 metriä. Par 3

Kori on hieman tiitä ylempänä. Heittona toimii joko suora tai loiva rysty hyserlinja. Kori hieman korotettuna kallioreunan päällä.

Väylä 9: Märynummi #9

Pituus 125 metriä. Par 4

Alamäki liidätystä. Korille pääsee kivasti heittämällä 120m loivan rystyhysseheiton ja sitten ollaankin jo eagle-putilla.

Väylä 10: Märynummi #10

Pituus 120 metriä. Par 4

Loivasti oikealle kääntävä dogleg-väylä. Rysty ja fore toimivat. Tämän heittää helposti sweetspotista yli. Kori sijaitsee pikku kallion päällä.

Väylä 11: Märynummi #11

Pituus 113 metriä. Par 4

Kori ei näy tiille. Heitetään aika jyrkkään ylämäkeen lievästi oikealle kääntävä heitto, josta voi sitten heittää forehyssellä korille.

Väylä 12: Märynummi #12

Pituus 66 metriä. Par 3

Tämä on helppo, vai onko? Suoraan loivaan alamäkeen 66m, jos heität pitkäksi päädyt pienelle suolle joka on kuitenkin onneksi kuiva. Helppo pirkko- tai bogiväylä.

Väylä 13: Märynummi #13

Pituus 124 metriä. Par 4

Ensin aukosta läpi ja sen jälkeen kääntö oikealle. Kori näkyy vasta kun olet päässyt aukosta väylälle. Helpohko väylä - jos osut aukkoon.

Väylä 14: Märynummi #14

Pituus 76 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen suoraa heittoa.

Väylä 15: Märynummi #15

Pituus 63 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä. Foreneppi, mutta pystyy pelaamaan myös suoralla rystyheitolla. Väylä on tehty tiukaksi vaatien teknistä ja tarkkaa heittoa.

Väylä 16: Märynummi #16

Pituus 78 metriä. Par 3

Suora heitto, joka pitää saada lentämään puiden välistä. Mahdollisuus hakea myös korkealta hyssepommia. Kori hienolla loivalla kalliolla jossa mahdollisuus pieneen rolliin.

Väylä 17: Märynummi #17

Pituus 134 metriä. Par 4

Radan pisin väylä. Pelataan väylän puolessa välissä olevaan sweetspottiin (v haarainen mänty). Kovempi kätiset voivat lähteä metsästämään Pirkkoja/Eaglea. Rystyheittäjä voi joutua pulaan, jos antaa faden iskeä kiekkoon. Väylän vasemmalla puolella alamäkeä joten tarkkaheitto on tarpeen.

Väylä 18: Märynummi #18

Pituus 77 metriä. Par 3

Perinteinen vasemmalle kääntävä hysseväylä. Heitetään polkua pitkin.

14 arvostelua radalle “Märynummen frisbeegolfrata

  Ei hullumpi rata. Parasta radalla olivat opasteet väylältä toiselle, jotka ohjasivat varsin hyvin perille. Muutoinkin radan kalusto on kunnossa.

  Väyläopasteet itsessään ovat vähän hassuun paikkaan kiinnitetty, nimittäin tiin vasempaan etunurkkaan. Osasta nämä olivat irronneet, enkä ole yllättynyt. Tuo kohta kun on monelle heittäjälle se mistä heitto lähtee… Saatto hieman pitkäksi ja jalka kolahtaa opasteeseen.

  Lähes kaikki par 4 väylät tosiaan helppoja, ns. par 3,5 väyliä. Väylistä tulisi ”fiksumpia”, jos niitä voisi joko hieman pidentää tai sitten lyhentää, jolloin ne olisivat selkeitä par 3 tai 4 väyliä. Mutta saahan ne väylät olla joko helppoja tai vaikeita.

  Sokkona, ilman paikallista opasta, ensikertaa rataa kiertävän kannattaa varautua usealla väylällä korin takana olevaan tiputukseen. Lähelle laskeutunut heitto saattaakin olla yllättävän kaukana.

  Väylien 2-3-4 kierto oli hieman omituinen. Lyhyemmällä kävelyllä selviäisi, jos väylän 1 jälkeen siirryttäisiin väylälle 3.

  Vaikka yllä onkin lähinnä kritiikkiä, on rata ihan toimiva kokonaisuus. Metsärata jonka heittää mielellään. 🙂

  Kuntoradan parkkipaikalla on uusi kyltti, jossa myös frisbeegolfrata löytyy pisteenä kartalta. Rataa laajennetaan parhaillaan ja myös lisätilan tekeminen tien viereen on harkinnassa. Rata laajenee 18-väyläiseksi ja avajaiset on suunniteltu 9.6.2018 jolloin Märyssä on muutakin tapahtumaa.

  Karttalinkki ohjaa jonkin verran väärään paikkaan. Hiekkatietä jatketaan edelleen muutama sata metri eteenpäin, niin löytyy karttaa ja ensimmäisen väylän tiimatto. Heittopaikat ovat kunnossa ja väylät sopivan haastavia. Jokaisella väylällä on selkeä heittolinjansa ja siirtymät ovat mukavan lyhyitä.

  Maasto on helppokulkuista ja rata väylineen muodostaa järkevän kokonaisuuden. Muut alueen käyttäjät tulee huomioida, sillä mekin törmäsimme väylällä maastopyöräilijöihin, jotka tulivat yllättäen mäkeä ylös lähellä koria.

  Rata sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle heittäjälle. Kannattaa käydä heittämässä läpi.

  Käytiin kokeilemassa ensiheitot tällä radalla, koska oli tuo puttikorikin. Kolmen väylän kokemuksella en voi itse rataa muuten juuri arvostella hyvällä tai huonolla, mutta radan löytäminen tuotti päänvaivaa, vaikka kartalta sen olinkin etukäteen katsonut. Vaskiontien kyltin jälkeen odotimme lähempänä itse rataa olevan edes jonkinalaisen merkin. Koirapuiston kohdalla voisi ehkä olla P-kyltti ja opaste radan suuntaan, tai jos radan lähtöpisteen tuntumaan on tarkoitus tehdä enemmän parkkitilaa, olisi opaste tietysti järkevin laittaa suoraan siihen. Ilman P-kylttiäkin pärjää, jos radan alun kohdalla olisi tien vieressä kyltti, sillä nykyisiä tauluja ja rakenteita oli ohi ajaessa hankala huomata.

  Mukava ja nopea metsärata. Hyvät avaukset palkitsevat ja niillä pääsee usein birkkupaikoille, huonoilla avauksilla taas ollaan syvällä metsässä ja parin saaminen tuottaa haasteita. Toivottavasti laajenee 18 väyläiseksi!

  Ja on muuten todella hyvä laajennus! Uudet väylät yllättivät positiivisesti! Tilaa löytyy ja par-lukemat ovat sopivia harrastajalle! Uusi 3-väylä voisi melkein olla heti toisena väylänä ykkösen jälkeen, siirtyminen olisi näin nopeampaa, mutta muuten 5/5 metsärata ja todella hyvä lisä Salon seudulle!

Vastaa