"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mäntyharju DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Mäntyharjun rata sijaitsee kauniissa puistossa aivan Mäntyharjun keskustassa. Ominaispiirteisiin kuuluu järvi, joka usealla väylällä on arvaamattomien harrastajien uhkana.

Lue lisää

Väylien pituus vaihtelee 40 metristä 90 metriin ja väylät ovat hyvin monipuolisia. Puisto on julkisessa käytössä, joten pelatessa tulee ottaa huomioon muut käyttäjät.

Rata sijaitsee Mäntyharjun keskustassa ja on yleisilmeeltään kaunis. Lyhyehköt, mutta vaikeat väylät rakentavat harrastajalle hienon kokonaisuuden.

Suunnittelussa on käytetty järveä tehokkaasti hyväksi, välillä tuntuu, että liiankin kanssa. Erityisesti aloitteleville pelaajille järvi voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta tulee muistaa, että kaikilla väylillä on mahdollisuus myös kiertää järvi turvallisesti.

Puistolla on myös muita käyttäjiä, joten varsinkin kesäpäivinä tulee olla huolellinen rataa pelatessa.

Radalle on helppo tulla, vaikka julkisilla kulkuneuvoilla. Rautatieasemalta ykkösen tiille on matkaa noin 50 m. Keskustasta (alle 500 m) löytyvät palvelut alkaen kaupoista ravintoloihin.

Radan tiedot

 • Osoite

  Asematie 10
  52700 Mäntyharju


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Betoni

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Juhani Lyytikäinen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Mäntyharju DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Mäntyharju DGP #1

Pituus 41 metriä. Par 3

Rata alkaa rautatieaseman välittömästä läheisyydestä lyhyellä väylällä. Tiitä ympäröivät suuret männyt, jotka ahdistavat heittoa, mutta ne ovatkin ainoat esteet koko väylällä. Kori on pari metriä heittopaikkaa alempana, mutta silti tasamaalla.

Väylä 2: Mäntyharju DGP #2

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä pelataan tien viertä pitkin. Tiin lähellä kasvavat suuret koivut ohjaavat heittämään loivan annukan, koivuihin osuessasi pariin riittää vielä tekemistä. Griini on tasainen.

Väylä 3: Mäntyharju DGP #3

Pituus 90 metriä. Par 3

Radan pisin väylä heitetään puuston muodostamaa käytävää pitkin. Väylä kaartuu lopuksi vielä hieman oikealle, jottei kävisi liian helpoksi. Lisämausteen väylälle tuo rinteikäs maasto, erityisesti korin läheisyydessä.

Väylä 4: Mäntyharju DGP #4

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä on käytännössä esteetön. Heiton saat valita itse, kunhan et heitä liian pitkälle. Korin takana vain muutaman metrin päässä vaanii järvi, eli heiton jäädessä lyhyeksi, putistakin tulee jännittävä.

Väylä 5: Mäntyharju DGP #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä kulkee lammenvierustaa ja epäonnisella puupompulla saatat joutua uimareissulle. Puut muodostavat väylälle hienon tunnelin, varo kuitenkin vasemmalla puolella kulkevaa kulkuväylää. Varo myös oikealla vaanivaa järveä. Pysy siis keskellä.

Väylä 6: Mäntyharju DGP #6

Pituus 58 metriä. Par 3

Aito vedenylitysväylä ei ole pituudella pilattu, mutta laittaa pelaajan valinnan eteen. Voit heittää pisintä reittiä hyssenä järven yli suoraan korille, tai pelata varman päälle kuivan maan kautta vähän pidempää reittiä. Järvi on myös lähellä koria.

Väylä 7: Mäntyharju DGP #7

Pituus 48 metriä. Par 3

Edellisen väylän vierustaa tullaan takaisin loivalla annukalla. Vakavalla epäonnistumisella on mahdollista heittää kiekko järveen. Kori sijaitsee lähellä kulkuväylää, joten varmistu turvallisuudesta ennen heittoa.

Väylä 8: Mäntyharju DGP #8

Pituus 69 metriä. Par 3

Pitkästä aikaa järvestä ei ole vaaraa. Tasaisella maalla heitettävä hyzer ei juuri mielenkiintoa tarjoa. Epäonnistunut avaus ei johda ongelmiin, ehkä vain pidempään lähestymiseen.

Väylä 9: Mäntyharju DGP #9

Pituus 64 metriä. Par 3

Viimeiselle väylälle siirrytään väylän nro 4 läpi, joten varmista, että voit kulkea. Väylä tarjoaa jälleen kaksi vaihtoehtoa; voit heittää anhyzerin järven yli korille, tai kiertää puiden läpi turvallisesti kuivaa maata pitkin. Epämiellyttäväksi vaihtoehdot tekee se, että onnistuneella järvenylityksellä saa lähes varmasti paremman tuloksen, kuin puiden läpi heittämällä, joten houkutus on suuri. Toisaalta viimeisellä väylällä ei myöskään haluaisi pilata koko kierrosta..

4 arvostelua radalle “Mäntyharju DiscGolfPark

  Mäntyharjun kunnassa aivan ydinkestussa kaikkien kunnan palveluiden äärellä Mäntyharju DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää, 539m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1450m. Pelattu 10.8.2021.

  Tämä puhdas puistorata ei sisältänyt yhtään korkeuseroja, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat hyvin lyhyitä ja periaatteessa aika helppoja, mutta… monesti oli kuitenkin puita ja pensaita hankaloittamassa pelaajan haaveunia liian hyvästä tuloksesta. Siirtymät hyvin lyhyet, erittäin nopea kiertää. Ei erityistä suosikkiväylää.

  Rakenteet hyvässä kunnossa. Infokartta, heittopaikat (iso betonilaatta), heittopaikkaopasteet ja korit kunnossa. Vieressä olevien Mäntyharjun keskustan palveluiden ohella vieressä ( 200m ) myös ravintola Kurkiniemi. Hieno miljöö veden äärellä, vanha rakennus, hyvää ruokaa ja aivan erinomaisen hieno palvelu, voin lämpimästi suositella ruokapaikaksi kierroksen jälkeen!

  Rakenteiden suhteen ei paljoa parannettavaa. Väylistä 6 ja 7 liian lähekkäin toisiaan, varsinkin, kun kutonen pakko kiertää seiskan kautta. Alueella pelaaminen vaatii huolellista spottaamista. Vaikka näkyväisyys oli kohtuullinen, niin liikkujia oli ainakin oman kierroksen aikana runsaasti, joten tarkkana sai siis olla.

  Tämän Mäntyharjun radan paras ja huonoin osa oli vesi. Rata sijaitsi äärettömän kauniissa ja hyvin hoidetussa ympäristössä. Vesi on elementtinä maisemallisesti hyvin kaunista. Mutta… Kyseessä on selvästi aloittelijoille suunnattu rata, mutta… Kaksi ( !! ) väylää (6 ja 9) kulkee niin pitkän matkaa veden kautta, jottei aloittelijalla ole mitään mahdollisuuksia viskaista veden yli kiekkoja, eikä myöskään vähän pidemmälle ehtineellä. Onneksi molemmat väylät pystyi hyvin kiertämään maateitse. Varsinaisten vesien ylityksien lisäksi myös väylillä 1, 4 ja 5 kiekon saaminen veteen isolla mahdollisuudella mahdollista myös. Jos aloittelijaradalla on viisi eli yli puolet väylistä potentiaalisia kiekon hukkumisväyliä, niin se on todella erittäin paljon liikaa!

  Mäntyharju DiscGolfPark herätti poikkeuksellisen ristiriitaisia tunteita eikä arvosteleminenkaan ollut millään tavoin helppoa. Vesimaiseman kauneus ja mukavat väylät hävisivät minun papereissa radan profiiliin täysin sopimattomiin vesikikkailuihin. Muokkaisin itse radan täysin uusiksi joko väylien määrää muutaman vähentämällä ja/tai väylien sijainteja muokkaamalla niin ettei olisi mahdollisesti yhtään vesistönylitystä. Ihan paikan kauneuden takia voisi pelata joskus uudestaankin, mutta isoin varauksin kuitenkin…

  3/5

  Loistava 9-väyläinen puistorata huikeissa maisemissa. Ainoa puute radalla on korkeuserot, mutta upeat maisemat ja kivat neppailuväylät korvaa kyllä tuon puutoksen.

  Kuten aikaisemmat arvostelijat totesikin, niin pari väylää eivät ole niin aloittelijaystävällisiä, koska kiekon voi helpohkosti saada veteen jos heittosektori on vähän hukassa.

  Helppo ja nopea ratabongaus hieman kokeneemmalle heitäjälle.

  Mukava 9-väyläinen puistorata. Karttalinkki tuo suoraan opastaululle ja kierros on helppo aloittaa ensimmäiseltä väylältä. Väylät mukavan helppoja, mutta kahdella väylällä on tosiaan riski heittää kiekko veteen – eivät sovi siis aloittejilla kovin hyvin. Heittäjän tulee huomioida muut puiston käyttäjät – tänään oli todella hiljaista. Nopeasti heitetty läpi eli kannattaa bongata, jos lähistölle satut eksymään.

  Ihan kiva rata kivalla paikalla, mutta…järveen heittämisen riski on suuri monella väylällä, mikä on mielestäni ristiriidassa sen asian kanssa, että rata on selkeästi aloittelijoille suunnattu. Lisäksi rata on rakennettu puistoon, jolla on paljon muutakin virkistyskäyttöä kuin vain golfaaminen. Tämän vuoksi golfaajat ja puistoilijat ovat molemmat toistensa tiellä, mikä ei toimi. Jos tänne tulee golfaamaan, niin kannattaa ainakin miettiä ajankohta niin, että muita ulkona liikkujia olisi mahdollisimman vähän.

Vastaa