"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mäntyharju DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Mäntyharjun rata sijaitsee kauniissa puistossa aivan Mäntyharjun keskustassa. Ominaispiirteisiin kuuluu järvi, joka usealla väylällä on arvaamattomien harrastajien uhkana. Väylien pituus vaihtelee 40 metristä 90 metriin ja väylät ovat hyvin monipuolisia. Puisto on julkisessa käytössä, joten pelatessa tulee ottaa huomioon muut käyttäjät.

Lue lisää

Rata sijaitsee Mäntyharjun keskustassa ja on yleisilmeeltään kaunis. Lyhyehköt, mutta vaikeat väylät rakentavat harrastajalle hienon kokonaisuuden.

Suunnittelussa on käytetty järveä tehokkaasti hyväksi, välillä tuntuu, että liiankin kanssa. Erityisesti aloitteleville pelaajille järvi voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta tulee muistaa, että kaikilla väylillä on mahdollisuus myös kiertää järvi turvallisesti.

Puistolla on myös muita käyttäjiä, joten varsinkin kesäpäivinä tulee olla huolellinen rataa pelatessa.

Radalle on helppo tulla, vaikka julkisilla kulkuneuvoilla. Rautatieasemalta ykkösen tiille on matkaa noin 50 m. Keskustasta (alle 500 m) löytyvät palvelut alkaen kaupoista ravintoloihin.

Ajankohtaista

29.06.2010
Kuvia radasta
Avajaiset on pidetty ja pelaajiakin on riittänyt päivittäin oikein mukavasti. Alla kuvat väylistä sekä pari yleiskuvaa radasta.

26.03.2010
Lumenlähtöä odotellessa
Rataa päästään rakentamaan, kunhan lumet lähtevät. Avajaiset järjestetään jossain vaiheessa kesällä, lisätietoja tässä blogissa.

Radan tiedot

 • Osoite

  Asematie 10
  52700 Mäntyharju


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Betoni

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Juhani Lyytikäinen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Kärkipyörä Mäntyharju
  Liiketie 3 52700 Mäntyharhu 015-464240

Väyläkuvaukset

Mäntyharju DiscGolfPark

Väylä 1

Pituus 41 metriä. Par 3

Rata alkaa rautatieaseman välittömästä läheisyydestä lyhyellä väylällä. Tiitä ympäröivät suuret männyt, jotka ahdistavat heittoa, mutta ne ovatkin ainoat esteet koko väylällä. Kori on pari metriä heittopaikkaa alempana, mutta silti tasamaalla.

Väylä 2

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä pelataan tien viertä pitkin. Tiin lähellä kasvavat suuret koivut ohjaavat heittämään loivan annukan, koivuihin osuessasi pariin riittää vielä tekemistä. Griini on tasainen.

Väylä 3

Pituus 90 metriä. Par 3

Radan pisin väylä heitetään puuston muodostamaa käytävää pitkin. Väylä kaartuu lopuksi vielä hieman oikealle, jottei kävisi liian helpoksi. Lisämausteen väylälle tuo rinteikäs maasto, erityisesti korin läheisyydessä.

Väylä 4

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä on käytännössä esteetön. Heiton saat valita itse, kunhan et heitä liian pitkälle. Korin takana vain muutaman metrin päässä vaanii järvi, eli heiton jäädessä lyhyeksi, putistakin tulee jännittävä.

Väylä 5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä kulkee lammenvierustaa ja epäonnisella puupompulla saatat joutua uimareissulle. Puut muodostavat väylälle hienon tunnelin, varo kuitenkin vasemmalla puolella kulkevaa kulkuväylää. Varo myös oikealla vaanivaa järveä. Pysy siis keskellä.

Väylä 6

Pituus 58 metriä. Par 3

Aito vedenylitysväylä ei ole pituudella pilattu, mutta laittaa pelaajan valinnan eteen. Voit heittää pisintä reittiä hyssenä järven yli suoraan korille, tai pelata varman päälle kuivan maan kautta vähän pidempää reittiä. Järvi on myös lähellä koria.

Väylä 7

Pituus 48 metriä. Par 3

Edellisen väylän vierustaa tullaan takaisin loivalla annukalla. Vakavalla epäonnistumisella on mahdollista heittää kiekko järveen. Kori sijaitsee lähellä kulkuväylää, joten varmistu turvallisuudesta ennen heittoa.

Väylä 8

Pituus 69 metriä. Par 3

Pitkästä aikaa järvestä ei ole vaaraa. Tasaisella maalla heitettävä hyzer ei juuri mielenkiintoa tarjoa. Epäonnistunut avaus ei johda ongelmiin, ehkä vain pidempään lähestymiseen.

Väylä 9

Pituus 64 metriä. Par 3

Viimeiselle väylälle siirrytään väylän nro 4 läpi, joten varmista, että voit kulkea. Väylä tarjoaa jälleen kaksi vaihtoehtoa; voit heittää anhyzerin järven yli korille, tai kiertää puiden läpi turvallisesti kuivaa maata pitkin. Epämiellyttäväksi vaihtoehdot tekee se, että onnistuneella järvenylityksellä saa lähes varmasti paremman tuloksen, kuin puiden läpi heittämällä, joten houkutus on suuri. Toisaalta viimeisellä väylällä ei myöskään haluaisi pilata koko kierrosta..

3 arvostelua radalle “Mäntyharju DiscGolfPark

  Loistava 9-väyläinen puistorata huikeissa maisemissa. Ainoa puute radalla on korkeuserot, mutta upeat maisemat ja kivat neppailuväylät korvaa kyllä tuon puutoksen.

  Kuten aikaisemmat arvostelijat totesikin, niin pari väylää eivät ole niin aloittelijaystävällisiä, koska kiekon voi helpohkosti saada veteen jos heittosektori on vähän hukassa.

  Helppo ja nopea ratabongaus hieman kokeneemmalle heitäjälle.

  Mukava 9-väyläinen puistorata. Karttalinkki tuo suoraan opastaululle ja kierros on helppo aloittaa ensimmäiseltä väylältä. Väylät mukavan helppoja, mutta kahdella väylällä on tosiaan riski heittää kiekko veteen – eivät sovi siis aloittejilla kovin hyvin. Heittäjän tulee huomioida muut puiston käyttäjät – tänään oli todella hiljaista. Nopeasti heitetty läpi eli kannattaa bongata, jos lähistölle satut eksymään.

  Ihan kiva rata kivalla paikalla, mutta…järveen heittämisen riski on suuri monella väylällä, mikä on mielestäni ristiriidassa sen asian kanssa, että rata on selkeästi aloittelijoille suunnattu. Lisäksi rata on rakennettu puistoon, jolla on paljon muutakin virkistyskäyttöä kuin vain golfaaminen. Tämän vuoksi golfaajat ja puistoilijat ovat molemmat toistensa tiellä, mikä ei toimi. Jos tänne tulee golfaamaan, niin kannattaa ainakin miettiä ajankohta niin, että muita ulkona liikkujia olisi mahdollisimman vähän.

Vastaa