"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mäntän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Mäntän jäähallin ympäristöön kesällä 2011 avattu 6-väyläinen frisbeegolfrata, joka laajentui 9 väyläiseksi kesällä 2012. Soveltuu kaikentasoisille pelaajille.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Miinanpellonkatu
  35800 Mänttä-Vilppula


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Mäntän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Mänttä #1

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 2: Mänttä #2

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 3: Mänttä #3

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 4: Mänttä #4

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 5: Mänttä #5

Pituus 150 metriä. Par 4

Väylä 6: Mänttä #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Mänttä #7

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 8: Mänttä #8

Pituus 112 metriä. Par 3

Väylä 9: Mänttä #9

Pituus 87 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Mäntän frisbeegolfrata

  Mäntän rata oli virallisesti järjestyksessään allekirjoittaneen 300. pelattu rata Suomessa.

  Mänttä-Vilppulan kaupungissa Mäntän frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 782m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1960m. Pelattu 15.6.2023.

  Mäntän rata ei pahemmin korkeuseroja sisältänyt joten varsin kevyestä liikunnasta kävi radan kiertäminen. Kaikki väylät metsässä olivat oikein mukavia ja pelattavia väyliä, ei liian vaikeita vaan enemmänkin suoraa heittoa korille, vaikka puita ja muuta maastoestettä toki pelissä olikin. 7-väylällä joskus ollut ratakartassakin näkyvä lampi oli täysin kuivanut, joten ei muodostanut pelaamisen riskiä. Siirtymät lyhyet.

  Kaikki rakenteet aika kulahtaneita, toimivat vielä kohtuudella, mutta lähivuosina selvä nykyaikaan päivittämisen tarve. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit löytyi kuten kuuluukin. Radan varrella oli kiitettävän monta roskista ja taukopenkkiä. 8-väylän heittopaikan vieressä tulipaikka, mutta puita ei pelihetkellä ollut tarjolla. Mäntän kuntakeskuksen palvelut aivan vieressä. Hotelli Alexander saa vahvan suosittelu fribaturistilta, pieni hotelli, pieni huone ja hieman kuuma ilman ilmastointia, mutta ajoi hyvin asiansa, aamupalakin ihan riittävä.

  Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta koko radalle. Toki rata oli tiivis, mutta varsinkin 6-7 välinen siirtymä oli aikamoista arvailua ja lisäopaste olisi ollut hyvä. 8-väylä radan huonoin, sillä sekä vasemmalla että oikealla oli odottamassa melkoista ryteikkömonsteria ja vaatisi isoa niittohommaa se väylä.

  Mäntän rata piti sisällään tasaisen hyviä ja pelattavia väyliä, sopivan haasteellisia pituutensakin puolesta. Rakenteet kaipaisivat lähiaikoina kokonaisvaltaista uudistamista. Kokonaisuus ja fiilis pelatessa hyvää keskitasoa.

  3/5

  4/5…miellyttävä kokonaisuus. Väylät sopivan avoimia, mutta toisaalta taas ei liian karsittuja. Kaikki turha kikkailu on unohdettu ja väylissä on selvät linjat, mihin pommittaa kiekkoa. Tällaisia ratojakin tarvitaan. Nopeasti kierrettävissä ja bongattavissa. Kaikki olennainen löytyy yläpuolen kommenteista.

  Helpohko, kompakti metsärata. Paljon lyhyitä väyliä, lyhyet ja helpot siirtymät. Alkupään väylät helppoja, loppua kohden vaikeutuu. Metsäradaksi varsin avoin ja miellyttävä, joskin loppupuolella löytyi jo puskia ja mahdollisuuksia hukata kiekko. Mutta onneksi vain parilla väylällä.

  Ihan ok perusrata. Erikoisuudet ja korkeuserot väyliltä puuttuu, mutta rata on nopea kiertää eikä se kokonaisuutena ole liian helppo eikä liian vaikea. Metsäradaksi paljon avoimia väyliä ja vähän kiekonhukkauspuskia – siitä plussaa.

Vastaa